Vztah z matkou.
-
Death 69
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Vztah z matkou.
Navedel som kam mam dat tento prispevok ale myslim ze patri sem lebo je to prdsa len vztah. Mam taky problem so svojou matkou velmi zle vychadzam uz sedem rokov
A od tohto dna mam za 13 dni osemnast rokov a povedala ze ma vyhodi z domu. Je to viac menej iste ze to urobi ja sa chcem spytat ze ak ma niekto stakymto niecim podobnym skusenosti co urobil ked ho viliali z domu ked nedokoncil skolu. Matka ma chce dat k fotrovi ale ten byva v PD a je vojak a nenavidim ho (moji rodicia su rozvedeny) a uz nemam ziadnu rodinu ku ktorej by som siel byvat. Fakt neviem co mam robit v takejto situacii. PLS pordte mi
Uz som rozmyslal nad tym ze si dam slucku na krk a pojdem do horucich pekiel.
Je jedno či budeš plnoletý alebo si to hodíš, rodič má stále voči tebe vyživovaciu povinnosť (tým sa rozumie: strava, bývanie, šatenie, atď), zvlášť keď ešte študuješ, pokiaľ nie si schopný živiť sa sám. Schopný živiť sa sám budeš vtedy ak vyčerpáš všetky možnosti pokračovať v štúdiu. Takže mamičke ťa môže bozať a nie vyhadzovať z domu.
a neni chyba v tebe? (s matkou nevychadzas a otca nenavidis)
normalne sa s mamou porozpravajte, ci ta chce vyhodit z domu, ze chces vediet definitivnu a konecnu odpoved (ziadne mozno, ani neviem, bud ano alebo nie). ak povie nie, tak vies na com si, a uz jej mozno bude aj trapne ked ta bude bude zase vyhadzovat, lebo ti uz raz povedala ze nie. no a ked povie ano, tak skor ako ta vyhodi tak radsej sam odid ale najprv si vyber vsetky peniaze z prasiatka, predaj nejake svoje veci, chod do nejakej agentury a najdi si pracu v zahranici (ak vies jazyk a mas viac penazi tak GB,USA,D ak nevies tak cesko) agentura ti moze zabezpecit aj ubytovanie. raz za cas posles mame nejaku pohladnicu (narodeniny, vianoce, ...) aby vedela ze na nu myslis a mas ju rad, u nej postupne prerastie nenavist v pocit viny (aspon dufam) a o nejakych 10rokov (ak sa ti bude chciet) sa mozes vratit
tak nejako by som to riesil ja, ale myslim si ze odpoved bude skor NIE
p.s.: ser na slucku, hadam sa nechces koli uplnej blbosti zabit
normalne sa s mamou porozpravajte, ci ta chce vyhodit z domu, ze chces vediet definitivnu a konecnu odpoved (ziadne mozno, ani neviem, bud ano alebo nie). ak povie nie, tak vies na com si, a uz jej mozno bude aj trapne ked ta bude bude zase vyhadzovat, lebo ti uz raz povedala ze nie. no a ked povie ano, tak skor ako ta vyhodi tak radsej sam odid ale najprv si vyber vsetky peniaze z prasiatka, predaj nejake svoje veci, chod do nejakej agentury a najdi si pracu v zahranici (ak vies jazyk a mas viac penazi tak GB,USA,D ak nevies tak cesko) agentura ti moze zabezpecit aj ubytovanie. raz za cas posles mame nejaku pohladnicu (narodeniny, vianoce, ...) aby vedela ze na nu myslis a mas ju rad, u nej postupne prerastie nenavist v pocit viny (aspon dufam) a o nejakych 10rokov (ak sa ti bude chciet) sa mozes vratit
tak nejako by som to riesil ja, ale myslim si ze odpoved bude skor NIE
p.s.: ser na slucku, hadam sa nechces koli uplnej blbosti zabit
Suhlasim s Kupom. Velmi pekne to napisal. Hlavne si nevyskakuj, ked ta zivi, ma pravo ti povedat co smies a co nie. Toboz ked budes mat 18. Dostuduj skolu a potom si vylej hnev. Neverim totiz tomu, ze vlastna matka ta uz pomaly ani vidiet nechce. Pospytuj si trocha svedomie, ako si sa poslednych 7 rokov spraval
P.S.: Sebevrazda nie je riesenie. Je to zbabely pokus o utek pred problemom, avsak maj na pamati, ze ked zomires, uz zit nebudes. NIKDY! A ani nebudes vidiet, ze ako zivot tvojej mami pokracuje dalej. Proste uz nebudes.
P.S.: Sebevrazda nie je riesenie. Je to zbabely pokus o utek pred problemom, avsak maj na pamati, ze ked zomires, uz zit nebudes. NIKDY! A ani nebudes vidiet, ze ako zivot tvojej mami pokracuje dalej. Proste uz nebudes.
Však už si skoro dospelý chlap,tak sa s mamou viac rozprávaj,myslím si že to,že ťa chce vyhodiť z domu používa ako krajnú možnosť donucovania,aby si ju začal poslúchať a ver mi žiadna matka by nevyhodila svoje dieťa z domu,ale pokial budeš robiť zo seba hrdinu a pri hádkach na danú otázku"ťa vyhodím z domu,keď budeš mať 18"odpovieš "s radosťou pôjdem" tak ju sám k tomu donútiš a ver mi,že by si ten deň lutoval do konca života.Osamostatniť sa od rodičov nieje take jednoduché(musiš si zohnať robotu,bývanie atd....)a ktomu ešte škola.Začni si trocha vážiť svoju matku a občas jej poďakovať za "samozrejmosti",lebo aby si ty mohol chodiť do školy,mať čo jesť,nejake vreckové,tak ona na to musí drieť v robote a ver mi nieje to jednoduché.
-
misokgb
King
Muselo by mi inak je*at aby som premyslal nad sluckou kvoli materi... Si myslis, ze si jediny kto riesi takyto problem? Vyriesit sluckou ho nevyriesis, len ukazes aky si srac. Pekne materi povedz, ze do 26 ci do kolko rokov ta MUSI zivit aj keby co bolo, lebo je to dane zakonom... Ked si teda neda PEKNE povedat, jej to normalne povedz a v pripade problemov zavolaj fizlov. OMG tak takto by som si srat na hlavu nedal akoze...
Je to normalny problem, nic nezvykle, staci chladna hlava, kratky rozhovor s materou a je to 
-
dair
Guru wannabe
vzhladom na to ze by som sa chystal byt dospely
tak by som sa porozpraval s matkou (ta praca v zahranici nie je spatny napad ale az po skole) a ak by neustupila tak by letela z domu ona. Ja mam zvyknem byt na ludi co su na mna nepravom zli byt 2krat horsi takze mila moja by videla problemy do akych by sa dostala ak by chcela mne zavarit....
Nie je to naj riesenie ale z domu by som na ulicu v ziadnom pripade nesiel
Minimalne by som si zobral prispevky ktore na teba dostava pokial si student, ak uz by som silou mocou z toho domu isiel
Nie je to naj riesenie ale z domu by som na ulicu v ziadnom pripade nesiel
Minimalne by som si zobral prispevky ktore na teba dostava pokial si student, ak uz by som silou mocou z toho domu isiel
-
Martin44
Professional
Uff chalani neviem ci som sam ale ked som si to cital tak som pochopil to tak ze ho chce vyhodit preto lebo nedokoncil skolu...cize ked tomu je uz 7 rokov ...18-7 to jest 11 cizeee ehm zeby si endokoncil zakladnu skolu...ci ako to mam chapat?
Lebo ak si nedokoncil zakladku tak s tym dieru do sveta nespravis...a tu pomoc v tom pripade nehladaj.
Inak mal si uz skor hladat riesenie ako par dni pred osudnym dnom...
Ak sa jedna o to vzdelanie taak si mal pokracovat v studiu lebo bez neho dokazes v zivote sprapacenim velku pi*u...
ak nie tak to aspon troska viac objasni lebo mozeme tu pisat o tom x milion stran a bude sa tu chodit okolo horucej kase a nist...
Lebo ak si nedokoncil zakladku tak s tym dieru do sveta nespravis...a tu pomoc v tom pripade nehladaj.
Inak mal si uz skor hladat riesenie ako par dni pred osudnym dnom...
Ak sa jedna o to vzdelanie taak si mal pokracovat v studiu lebo bez neho dokazes v zivote sprapacenim velku pi*u...
ak nie tak to aspon troska viac objasni lebo mozeme tu pisat o tom x milion stran a bude sa tu chodit okolo horucej kase a nist...
Re: Vztah z matkou.
neboj sa z domu ta nevyhodiDeath 69 napísal:Navedel som kam mam dat tento prispevok ale myslim ze patri sem lebo je to prdsa len vztah. Mam taky problem so svojou matkou velmi zle vychadzam uz sedem rokovA od tohto dna mam za 13 dni osemnast rokov a povedala ze ma vyhodi z domu. Je to viac menej iste ze to urobi ja sa chcem spytat ze ak ma niekto stakymto niecim podobnym skusenosti co urobil ked ho viliali z domu ked nedokoncil skolu. Matka ma chce dat k fotrovi ale ten byva v PD a je vojak a nenavidim ho (moji rodicia su rozvedeny) a uz nemam ziadnu rodinu ku ktorej by som siel byvat. Fakt neviem co mam robit v takejto situacii. PLS pordte mi
Uz som rozmyslal nad tym ze si dam slucku na krk a pojdem do horucich pekiel.
najskor podrobnejsie opis situaciu ze ako sa to vyvijalo az do oneho stadia
Treba si uvedomit, ze kazda mama chce pre svoje deti to najlepsie. Ak sa ale niekto hada kvoli skole, to znamena, nech si najprv poupratuje vo svojich veciach. Podla vsetkeho sa nechavas starat matkou o seba ale ty sam nepohnes prstom. Jedina vec co musi je uspesne studovat a to si nezvladol.
Ako chces mat vlasten deti niest zodpovednost este aj za ne, ked sam si nezodpovedny spratek.
A propo: Vyhodit ta na ulicu nemoze v zmysle prava.
Ako chces mat vlasten deti niest zodpovednost este aj za ne, ked sam si nezodpovedny spratek.
A propo: Vyhodit ta na ulicu nemoze v zmysle prava.
ak budes mat 18nast, tak imho studujes strednu, nie? tak sa s matkou dohodni nech ta zivi este , prihlas sa niekam na vysku a chod byvat na intrak. popri skole budes musiet robit ale uzivit sa da.
a vam páni, zo zakona to je tak ze po 18 ho mozu vyhodit z domu ale musia mu zabezpecit ubytovanie, to znamena ze vyhodi a najde mu napr nejaku ubytovnu alebo tak nieco. policia nic nezmoze, socialnym pracovnikom matka ukaze papier ze sa pokusala ho ubytovat v tej ubytovni a chalan je v p...
ja by som sa s matkou porozpraval o tom kde je problem , preco ma chce vyliat a vyriesil by som to.
a vam páni, zo zakona to je tak ze po 18 ho mozu vyhodit z domu ale musia mu zabezpecit ubytovanie, to znamena ze vyhodi a najde mu napr nejaku ubytovnu alebo tak nieco. policia nic nezmoze, socialnym pracovnikom matka ukaze papier ze sa pokusala ho ubytovat v tej ubytovni a chalan je v p...
ja by som sa s matkou porozpraval o tom kde je problem , preco ma chce vyliat a vyriesil by som to.
-
Death 69
Medium Expert
Vdaka za prispevky ale asi musim rosku objasnit situaciu. Co sa tyka mojho vztahu s matkov tak robime chybu obaja a co sa tyka toho ze sa mam porozpravat tak vam je to jednoduche napisat ale tu je problem ze moja matka si povie svoje a ine ju nezaujima ked sa ja snou chcem rozpravat tak si zapcha usi alebo ma doslova do pismena posle do pi*e. A moja matka je strasna strasne tvrdohlava to sa ani napisat neda proste ona si mysli ze ma v kuse len ona pravdu aj ked ju nema tak si to mysli a mysli ssi ze pojedla vsetku mudrost sveta. Takto sa sprava aj k mojmu nevlastnemu tatkovy a ten mi povedal ze keby nemal 6 rocneho syna (moj nevlastny brat) tak odide a rozvedie sa a kto by mal rad otca keby ho da sa povedat TYRAL???? Mate pravdu mal by som sa zamisliet aj nad sebou ale nemyslite ze by sa mala aj moja matka zamysliet nad sebou. Raz kupala brata a ja som otvoril dvere na kupelni skoro ma zabila a potom ked som sa vecer sprchoval ja tak my otvoryla kupelnu a otvorila balkon v izbe a ta je najblizsie ku kupelni je to ZDRAVE??? A ked pride z roboty a nema nejaku extra tazku robotu sedi na riti a dokopy nic nerobi a pride domov tak spusti na mna nadavky a to len tak proste ja spim na posteli a pusti domna svina,debil,idiot a pod.
A co sa tyka studujem na strednej Odbor Reprodukcny Grafik a mam to z maturou ucim sa na priemer 2.0 teda PVD. Chodim tzreti rocnik. A mi sa hadame kvoôi tomu ze sme ako OHEN a VODA proste nesadneme si v nicom a ked mam pravdu v niecom co je fakt dolezite tak mi zacne nadavat ze som sprosty a pod. Vid prispevok visie. JE tvrdohlava a to velmi. A ja sa moze menit kolko chcem uz som sa o to pkusal ale moje matka to nejak neregistruje. Dakedy mi pripada akoby ma naschval provokovala...
//kamarát nepíš dva príspevky za sebou ale používaj tlačítko uprav...upravil eritrocit
A co sa tyka studujem na strednej Odbor Reprodukcny Grafik a mam to z maturou ucim sa na priemer 2.0 teda PVD. Chodim tzreti rocnik. A mi sa hadame kvoôi tomu ze sme ako OHEN a VODA proste nesadneme si v nicom a ked mam pravdu v niecom co je fakt dolezite tak mi zacne nadavat ze som sprosty a pod. Vid prispevok visie. JE tvrdohlava a to velmi. A ja sa moze menit kolko chcem uz som sa o to pkusal ale moje matka to nejak neregistruje. Dakedy mi pripada akoby ma naschval provokovala...
//kamarát nepíš dva príspevky za sebou ale používaj tlačítko uprav...upravil eritrocit
nebol by v p..., pretože pod pojmom výživné sa rozumie ubytovanie, stravovanie, šatenie, rôzne kultúrne a športové aktivity atď. teda okrem toho, že by mu zariadila ubytovanie musela by mu platiť všetky ostatné veci, ale keďže neskončil ani strednú školu, teda nie je schopný postarať sa o seba sám, nič matka nemôže urobiť. Chalan má 18 rokov, ale ak neodíde dobrovoľne, matka ho nemôže za to dať na súd.SAmo napísal:ak budes mat 18nast, tak imho studujes strednu, nie? tak sa s matkou dohodni nech ta zivi este , prihlas sa niekam na vysku a chod byvat na intrak. popri skole budes musiet robit ale uzivit sa da.
www.justice.gov.skVyživovacia povinnosť rodičov k deťom nie je viazaná na dosiahnutie určitej vekovej hranice, ani na dosiahnutie plnoletosti. Nový zákon o rodine hovorí, že vyživovacia povinnosť rodičov k deťom trvá zásadne do toho času, pokiaľ nie sú deti samy schopné sa živiť. Absolvovanie povinnej školskej dochádzky automaticky neznamená, že dieťa nadobudlo schopnosť samo sa živiť, ale vyživovacia povinnosť rodičov bude trvať s ohľadom na ich schopnosti, možnosti a majetkové pomery po celú dobu prípravy dieťaťa na budúce povolanie. Nadobudnutie plnoletosti teda nemá pre trvanie vyživovacej povinnosti význam. Veková hranica 18 rokov má však význam z procesného hľadiska v tom zmysle, že do dovŕšenia plnoletosti možno začať konanie o určenie výživného aj bez návrhu, po dovŕšení plnoletosti len na návrh. Návrh, ktorý podáva samo plnoleté dieťa, môže smerovať voči jednému z rodičov, ale i voči obom povinným. V návrhu musí byť uvedená i výška požadovaného výživného a doba, od ktorej je požadované výživné.
Lahke to nemáš určite, ťažko takto hovoriť z tretieho pohľadu, keď vás osobne nepoznám, ako tam ste na hromade.. Skús nájsť oporu v nevlastnom tatkovi. Aký je, dá sa s ním vychádzať? Potrebuješ mať hlavne za sebou nejakú oporu. A hlavne, ako som ti už predtým písal, snaž sa nepúšťať do konfliktov s matkou. Proste ju ignoruj, či má pravdu alebo nie. Doštuduj si školu a potom odtiaľ zdrhni.. Ak nebude mať zamienku, na ulicu ta nevyhodi. Proste ju ignoruj, ak už nebudeš s nervami vladať choď sa von prejsť..Death 69 napísal:A co sa tyka studujem na strednej Odbor Reprodukcny Grafik a mam to z maturou ucim sa na priemer 2.0 teda PVD. Chodim tzreti rocnik. A mi sa hadame kvoôi tomu ze sme ako OHEN a VODA proste nesadneme si v nicom a ked mam pravdu v niecom co je fakt dolezite tak mi zacne nadavat ze som sprosty a pod. Vid prispevok visie. JE tvrdohlava a to velmi. A ja sa moze menit kolko chcem uz som sa o to pkusal ale moje matka to nejak neregistruje. Dakedy mi pripada akoby ma naschval provokovala...