Rozmiestnenie 5.1 sustavy

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
mattcho
Amateur
Amateur

Rozmiestnenie 5.1 sustavy

Príspevok od používateľa mattcho »

dobry vecer
planujem kupu tejto 5.1 repro sustavy:
GENIUS SW 5.1 HF 5000
potrebujem ju umiestnit do izby s rozmermi cca. 3 x 4m a chcel by som vediet ci je mozne jednotlive reproduktory porozmiestnovat do rohov tejto izby podla moznosti aby boli cim vyssie...
ma s tym niekto skusenosti? :?: aka kabelaz je sucastou balenia?
vopred dik :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Pre ideálne podmienky sa snaž satelity rozmiestniť tak, aby ležali na jednej horizontálnej kružnici, v strede kružnice sedí počúvač. Horizontálna rovina kružnice je vo výške hlavy počúvača. Subwoofer vopchaj niekam do rohu miestnosti.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

jo jedna otazka.. uz som sa kdesi pytal na rozmiestnenie repro ale ked uz sa to tu rozvadza... :)

subwoofer do rohu - to by som mal, ale ako je najlepsie ho natocit? k posluchacovi membranou ci bassreflexom? ako teraz by som povedal ze na moju izbicku 3x4 je to jedno, kedze Z-5500 maju subik prehnane silny, ale mozno sa to odrazi na kvalite odposluchu.

.. jo a dalej - podla vas.. ak je subik polozeny priamo na zemi.. a byvam v bytovke - odlahcim tym susedom podo mnou, ak pod subik podlozim napriklad polystyren? sice pri vsesmernom sireni basov, jedna centimetrova vrstva polystyrenu priamo na stycnom mieste subik-podlaha dokopy nic nespravi hm.. apson som si odpovedal...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

KoCi napísal:ako je najlepsie ho natocit? k posluchacovi membranou ci bassreflexom?

ak je subik polozeny priamo na zemi - odlahcim tym susedom podo mnou, ak pod subik podlozim napriklad polystyren?
Ja by som odporučil natočiť ho membránou smerom k počúvačovi.

Účinok to nebude mať veľký, možno žiadny. Hlavný problém je ten, že podlaha je panelová, čo nemá veľmi tlmiaci účinok spodných frekvencií akustického pásma.
mattcho
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa mattcho »

fikus-kukis napísal:Pre ideálne podmienky sa snaž satelity rozmiestniť tak, aby ležali na jednej horizontálnej kružnici, v strede kružnice sedí počúvač. Horizontálna rovina kružnice je vo výške hlavy počúvača. Subwoofer vopchaj niekam do rohu miestnosti.

diky moc
mne vsak ide hlavne o to ci je z technickeho hladiska mozne - ci su tam dost dlhe kable atd.
predpokladam ze ano ale chcel by som sa uistit ze nekupim nieco co by mi bolo na nic
dik
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mattcho napísal:diky moc
mne vsak ide hlavne o to ci je z technickeho hladiska mozne - ci su tam dost dlhe kable atd.
predpokladam ze ano ale chcel by som sa uistit ze nekupim nieco co by mi bolo na nic
dik
audio kábel je lacný a jeho predlžovanie nie je žiaden problém
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

audiotrack napísal:audio kábel je lacný a jeho predlžovanie nie je žiaden problém
no ono asi zalezi spravidla na tom, aky kupujes... nie kazdy je totiz lacny ako pises... a ked uz si kupim dobre repro, nebudem tam davat nejaku shitnu dvojlinku... ale prilozene kable byvaju obvykle dostatocne dlhe... orientacne sa davaju tusim 5m a pre zadne repro 7m dlhe...
wlado_v
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wlado_v »

k6 napísal:no ono asi zalezi spravidla na tom, aky kupujes... nie kazdy je totiz lacny ako pises... a ked uz si kupim dobre repro, nebudem tam davat nejaku shitnu dvojlinku... ale prilozene kable byvaju obvykle dostatocne dlhe... orientacne sa davaju tusim 5m a pre zadne repro 7m dlhe...
podla mna dvojlinka ako dvojlinka...ked vedies uz zosilneny signal zo zosilnovaca k repraku tak je to v podstate jedno aku dvojlinku pouzijes len aby bola dostatocne dimenzovana...ale ak vedies signal napr z PC do zosilovaca tak tam sa pouzivaju tienene dvojlinky a to by som si uz romyslel aku kupim hlavne na vacsie vzdialenosti
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

wlado_v napísal:podla mna dvojlinka ako dvojlinka...
LOL vidim ze som sa ocitol medzi oodbornikmi :D
Napísať odpoveď