Login z fóra na stránku

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
chrono
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa chrono »

Nebolo by jednoduchšie použiť nejaký redakčný systém? Napríklad php-fusion. Tam sa dá napr. vo fotogalérii nastaviť, kto môže fotografiu vidieť (ktokoľvek, člen, administrátor). Na úvodnej stránke sa zobrazujú všetci prihlásený používatelia má to aj fórum... Samozrejme dá sa použiť aj niečo iné, možností je mnoho.
ochar
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ochar »

už som rozmýšlal aj nad tým. pr. php nuke ale radsej by som bol keby sa to dalo spraviť už na mojej stránke a fore.
v podstate, v redakčnom systeme sa daju použiť udaje z mojej databaze a tak aby to fungovalo ako si to predstavujem?
chrono
VIP
VIP

1.) Je možné vytvoriť prihlasovanie pre tvoju stránku. Potom sa upraví phpBB aby si tie informácie o prihlásených užívateľoch brala z toho nového prihlasovania. To je dosť komplikované a pri každej zmene phpBB by to bolo treba upravovať.
2.) Je možné použiť prihlasovanie (a správu účtov) z phpBB a upraviť tvoju stránku + phpBB. Tiež dosť komplikované a pri zmene phpBB alebo pridaní nejakej novej podstránky by to chcelo ďalšie úpravy.
3.) Vybrať z phpBB správu užívateľov. phpBB bude používať svoju a zvyšok stránky svoju (budú ale totožné budú používať rovnakú databázu). Toto je najjednoduchšia možnosť, ale treba urobiť nejaké zmeny na tej tvojej stránke. Pri zmene phpBB bude treba upravovať prihlasovanie len v prípade, že sa zmení formát dát v tabuľke.

Osobne odporúčam radšej nejaký redakčný systém. Hlavne ak php nie je tvoj koníček. :) S tým presunom dát budú nejaké problémy, ale všetko sa dá zvládnuť.

PS: PhpNuke je podľa mňa príliš veľký a zložitý systém (aspoň bol, keď som naposledy pozeral), ja by som zvolil niečo jednoduchšie.
ochar
Amateur
Amateur

toho som sa obaval. asi dam na tvoju radu a pouzijem nejaky rs. nevedel by si mi nejaky odporucit? nejaky taky aby sa to podobalo terajsej mojej stranke. samozrejme ze dizajn planujem zmenit. ide mi o podstranky.
chrono
VIP
VIP

Napr. php-fusion má: Novinky, Galériu, Fórum, Linky, Download ale nemá podporu pre hry (ani som nenašial mod, ktorý by to vedel). Ale dá sa pridať užívateľská stránka, ktorá by sa dala upraviť do potrebného výzoru.
ochar
Amateur
Amateur

dobre, tak to vyskusam a uvidim.
Ps.: este jedna otazocka: da sa v tom php-fusion rozdelit reg.uzivatelov na uzivatelske skupiny tak aby sa kazdej skupine dalo nastaviť rôzne právomoci.(vstup na urcitu podstranku...)
chrono
VIP
VIP

Práve som to vyskúšal a dá sa to. Keď budeš potrebovať nejakú pomoc ozvy sa (ak budem mať čas pomôžem :) )
ochar
Amateur
Amateur

ok, dakujem
Napísať odpoveď