Ale nie chnges sa aj mne fes paci...
Tupac 10. vyrocie
Prestudoval som si o nom celu stranku www.tupac.cz (thx to marek63 za odkaz). Rap pocuvam od svojich 6 ci 7 rokov. Tupac bol osobnost, ako pisali mnohi, dosiahol za svojich 25 rokov to, co iny dosiahli za cely svoj dlhy zivot. Cital som aj rozhovor, ci mal rad Vianoce etc. Ako iny pisali, prv sa volal Lesane Parish Crooks, mama ho dala "premenovat" ma Tupac Amaru Shakur (prve dve mena su žiariaci had a tretie vdačny bohu, ci tak nejak to bolo). Co viem este, viem ze bol vela krat postreleny v BMW ktore vlastnil Suge (mal ho nove, este nemalo ani SPZ) a pri prestrelke sa snazil skrit na zadne sedacky a tam tie streli schital, lebo chranil Sugeho (?). Potom, ze ho isiel odniest do nemocnice ale isiel na opacnu stranu ako mal, kde ich chytila policia a Tupaca odniesla do nemocnice, odkial utiekol. Potom sa dostal do vezenia (alebo predtym, mam to dopletene) na 1,5 roka, ktore bolo prisne strazene, odkial ho kamos, ktory zalozil nahravacie studio Death Row vykupil (zaplatil kauciu 1,4 miliona dolarov) a nahral s nim par albumov, poslednych par mesiacov vedel, ze zomrie, o tom je album 7Day Theory, kde o tom rapuje. Tak nahraval albumy, nahral aj 24 songov za 2 tyzdne, aj 3 a jeden den. Prvu stvrtinu ci polovicu dna stravil nahravanim filmov, potom bezal do studia nahravat albumy. Texty pisal vacsinov za mikrofonom. Posledne obdobie spal 4-5 hodin denne max. Zomrel v Nevade (ak sa nemylim) po boxerskom zapase ako isli z Las Vegas, strhla sa bitka s (do Las Vegas isiel na boxersky zapas za Tysonom - jeho dlhodoby kamarat) po ktorom musel odist so Sugem do jeho Clubu 662. Potom sa strhla bitka s clenami Death Row a Orlandom Andersonom (tak nejak). Orlando mal ukrast jeho privesok (retaz a privesok) a mal za to dostat peknych par tisic dolarov. Privesok mal priemer 8 cm (?) a bol na nom anjel smrti. Mal tam logo spolocnosti Euphanasia.
Sorry, ak je to nepriehladne, napisal len to, co som chcel.
2Pac Rest In Peace
Btw - THUG LIFE - clovek, ktory nemal nic, ale nieco dokazal
Este nieco, mal rad knizky do Makaveliho, to bol vojvodca. Cely jeho zivot sa da prirovnat ku nemu. Verim, ze sa tato jedinecna osoba raz vrati.
Sorry, ak je to nepriehladne, napisal len to, co som chcel.
2Pac Rest In Peace
Btw - THUG LIFE - clovek, ktory nemal nic, ale nieco dokazal
Este nieco, mal rad knizky do Makaveliho, to bol vojvodca. Cely jeho zivot sa da prirovnat ku nemu. Verim, ze sa tato jedinecna osoba raz vrati.
-
*Barborka*
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
.. hmm sorry nechce sa mi citat tie dlhe dristy o (t)rapperoch .. taq sem ktosi please vypiste, preco ze je az taka velka osobnost, lebo ja do toho nevidim vobec ...
btw.: ... changes, to mi cosi hovori, ak je to taka pomala vec, ktora ma s rapom spolocneho iba interpreta a cele je to ladene do takeho sladaku, tak to poznam a je to good .
..
btw.: ... changes, to mi cosi hovori, ak je to taka pomala vec, ktora ma s rapom spolocneho iba interpreta a cele je to ladene do takeho sladaku, tak to poznam a je to good .
Preco? Hm.. hovori ti nieco THUG LIFE? Mat nic a dosiahnut nieco? Preto je Tupac pre niektorych (drvivu vetsinu) kral rapu, tak ako aj pre mna. Precitaj si radsej nieco o nom, jeho zivotopis, navstev stranku www.tupac.cz & www.2pac.cznordkapp_pb napísal:.. hmm sorry nechce sa mi citat tie dlhe dristy o (t)rapperoch .. taq sem ktosi please vypiste, preco ze je az taka velka osobnost, lebo ja do toho nevidim vobec ...
btw.: ... changes, to mi cosi hovori, ak je to taka pomala vec, ktora ma s rapom spolocneho iba interpreta a cele je to ladene do takeho sladaku, tak to poznam a je to good ...
-
makaveli
King
naco tu prispievas ked toho vobec nevidis a nechce sa ti to citat? ak sa chces o nom nieco dozvediet, tak si tie "dlhe dristy" precitaj alebo si pozri film tupac - resurrection... a ako mozes o changes napisat, ze je to sladak? to sladak urcite neni, keby si rozumel textu, toto by si nenapisal... prvky sladaku maju tak songy dear mama, me and my girlfriend alebo do 4 luv...nordkapp_pb napísal:...
tak sa to tu môže locknúť, veď každý si o ňom môže nájsť čo potrebujemakaveli napísal:naco tu prispievas ked toho vobec nevidis a nechce sa ti to citat? ak sa chces o nom nieco dozvediet, tak si tie "dlhe dristy" precitaj alebo si pozri film tupac - resurrection... a ako mozes o changes napisat, ze je to sladak? to sladak urcite neni, keby si rozumel textu, toto by si nenapisal... prvky sladaku maju tak songy dear mama, me and my girlfriend alebo do 4 luv...
Nejde o to, ze co len co spravil, ale za kolko to spravil. Dokazal nahrat peknu paru albumov za par mesiacov.pinco napísal:tak sa to tu môže locknúť, veď každý si o ňom môže nájsť čo potrebuje... mňa by tiež zaujímala odpoveď nejakého fanúšika. Keď napríklad ty do toho tak dobre vidíš, čo znamená pre teba? Čo také bomba v živote spravil? Berieš si od neho príklad?
to je síce od neho pekné, ale veľa ľudí ho opisuje ako matku terezu, tak som si myslel, že aspoň na výskum rakoviny prispieval z predaja svojich albumov, teda ja mám z toho taký pocit. Okrem toho, že nahral niekoľko albumov za krátky čas už nič viac nedokázal? Možno sa mýlim, ja sa mu verejne ospravedlnímsirmisoturbo napísal:Nejde o to, ze co len co spravil, ale za kolko to spravil. Dokazal nahrat peknu paru albumov za par mesiacov.
-
makaveli
King
1. napisal som mu to preto, lebo je tu uz kopec veci o 2pacovi popisanych a on napise, ze chce o nom vediet, ale nechce sa mu tie dristy citat...pinco napísal:tak sa to tu môže locknúť, veď každý si o ňom môže nájsť čo potrebuje... mňa by tiež zaujímala odpoveď nejakého fanúšika. Keď napríklad ty do toho tak dobre vidíš, čo znamená pre teba? Čo také bomba v živote spravil? Berieš si od neho príklad?
2. ja do toho extra nevidim... precital som si zivotopis, pozrel film resurrection, bolo to zaujimave, dozvedel som sa nove veci co ma zaujimali... pocuvam jeho hudbu (povodne albumy, posmrtne nemusim) a ma celkom zaujimave texty, o zivote... ale takisto ako 2paca dokazem pocuvat aj hudbu tupacovych "nepriatelov" ked sa mi paci... 2pac je v hiphope pre niektorych ako F1 v autosporte, 2pac zomrel, a aj ked patri a bude patrit k najlepsim, to neznamena, ze nemohol prist, neprisiel alebo nemoze prist niekto rovnako dobry alebo lepsi (samozrejme nie g-unit a podobne komercne reklamne business odvary) a netreba zabudat na to, ze aj ked 2pac zomrel, tak rap pokracuje aj bez neho...
3. v zivote spravil to, ze dostal tento hudobny styl do popredia, dokazal si nahlas povedat a presadit si svoj nazor a potom si to aj odpykat a dokazat nieco v zivote za cim si siel a ako cierny sa presadit, co nebolo urcite lahke
4. to ze pocuvam 2paca a taku hudbu neznamena ze si z niekoho berem priklad... nepotrebujem si brat z niekoho priklad... zijem a spravam sa podla seba, a tak ako si myslim ze je to spravne, a nie podla niekoho, ako niekto zije alebo zil a co robil... ja som ja a nie niekto iny...
to Baxxter99: nebudem si porovnávať nikoho, ani jedného ani druhého nemusím a keď nemáš žiadnu inteligentnú odpoveď, tak prosím na mna nereaguj. Veď predsa sa dá diskutovať aj bez flamu.
to makaveli: prečítal som si životopis, ale môj názor na neho sa nezmenil. Do popredia sa dostal aj vďaka svojim opletačkám so zákonom, útoky, strelba, sexuálne obťažovanie, marihuana, zbrane, naozaj skvelý človek. Vydal niekoľko skvelých albumov, skoro tak dobré ako beatles. Rapper bol možno dobrý, ale zase tak veľa toho nedokázal.
A prosím nereagujte na mňa nikto, kto nechce normálne na úrovni diskutovať...
to makaveli: prečítal som si životopis, ale môj názor na neho sa nezmenil. Do popredia sa dostal aj vďaka svojim opletačkám so zákonom, útoky, strelba, sexuálne obťažovanie, marihuana, zbrane, naozaj skvelý človek. Vydal niekoľko skvelých albumov, skoro tak dobré ako beatles. Rapper bol možno dobrý, ale zase tak veľa toho nedokázal.
-
makaveli
King
jj, ved ja viem, ze aj kvoli konfliktami so zbranami, opletackami so zakonom, predavaniu drog a sexualnymi hratkami s k*rvami sa dostal do popredia, preto som napisal ze aj za to pykal a ze nemam dovod preco by som si mal zneho brat vzor a spravat sa ako on, len ze sa mi paci jeho hudba... a k tomu co dokazal: napisal som, ze sa dokazal ako cierny presadit, a hovorit otvorene o takych veciach, ktore vtedy mozno este boli tabu... a porovnavat tupac a beatles..? porovnavat neporovnatelne sa neda... porovnanie by mohlo byt iba na takej urovni, ze v rape je to co beatles v pop hudbe alebo akym stylom by som to nazval...pinco napísal:to makaveli: prečítal som si životopis, ale môj názor na neho sa nezmenil. Do popredia sa dostal aj vďaka svojim opletačkám so zákonom, útoky, strelba, sexuálne obťažovanie, marihuana, zbrane, naozaj skvelý človek. Vydal niekoľko skvelých albumov, skoro tak dobré ako beatles. Rapper bol možno dobrý, ale zase tak veľa toho nedokázal.
narážal som na jeho životopis so stránky v úvodnom príspevku, preto porovnanie s beatles. Jasné, že sa beatles a 2pac nedajú porovnať v žiadnom smere. Ešte o ňom niečo prečítam a keď nájdem opäť nejakú zaujímavosť, prídem rozvíriť hladinumakaveli napísal:jj, ved ja viem, ze aj kvoli konfliktami so zbranami, opletackami so zakonom, predavaniu drog a sexualnymi hratkami s k*rvami sa dostal do popredia, preto som napisal ze aj za to pykal a ze nemam dovod preco by som si mal zneho brat vzor a spravat sa ako on, len ze sa mi paci jeho hudba... a k tomu co dokazal: napisal som, ze sa dokazal ako cierny presadit, a hovorit otvorene o takych veciach, ktore vtedy mozno este boli tabu... a porovnavat tupac a beatles..? porovnavat neporovnatelne sa neda... porovnanie by mohlo byt iba na takej urovni, ze v rape je to co beatles v pop hudbe alebo akym stylom by som to nazval...
Pozri, ja si z neho tiez neberiem priklad, ale paci sam i jeho hudba. Nepochopil som a nechapem ani teraz, ako nordkap bb ci ako sa vola napisal ze Changes sa podoba sladaku
a len ze ju spieva rapper. Nech si prirovna k tomu Dear Mama a potom napise, co sa podoba sladaku. Neni az taka osobnost, je to nieco ako Beatles v pope, Elvies v rock n´ rolle a on je kral Rapu. Moze prist aj niekto lepsi, dokazat viac, ale on je pre niekoho cislo 1.
Chápeš že rapperi ho berú ako napríklad Elvisa Presleyho v POP,alebo čo to robil,...on je bol iný ako napríklad teraz 50Cent,ktorý má furt texty len o peniazacoh,ženách atď.....ktoré nestoja za nič.Si zober len tú jednu pesničku Changes a uvidíš tú kvalitu...pinco napísal:to Baxxter99: nebudem si porovnávať nikoho, ani jedného ani druhého nemusím a keď nemáš žiadnu inteligentnú odpoveď, tak prosím na mna nereaguj. Veď predsa sa dá diskutovať aj bez flamu.
dobre beriem už aj sťahujem albumy a idem počúvať aj keď to bude kruté pre moje uši alebo možno sa mi to začne páčiťBaxxter99 napísal:Chápeš že rapperi ho berú ako napríklad Elvisa Presleyho v POP,alebo čo to robil,...on je bol iný ako napríklad teraz 50Cent,ktorý má furt texty len o peniazacoh,ženách atď.....ktoré nestoja za nič.Si zober len tú jednu pesničku Changes a uvidíš tú kvalitu...
//vypočul som si na úvod po dlhej dobe opäť changes, síce neviem aký som mal na to názor vtedy, ale teraz ma vôbec neoslovila. Preložil som si kúsok textu a okrem nespravodlivosti medzi čiernymi a bielymi (o tom spieva asi každý rapper) som na pesničke nič svetoborné nezaznamenal. Naozaj text je kvalita musím uznať a refrén je zvlášť pekný, ale nič z čoho by mi sánka padala. A opäť čakám normálne reakcie a keď mi chcete dať mínusko aspoň mi tam niečo napíšte nech viem za čo to je alebo sa aspoň podpíš, zbabelec.