ATI R600 je to tady :) geforce 8800GTX poražena

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
TOMOO
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TOMOO »

krija napísal:pokial ja viem tak iba takymto sposobom: click
No to sa mi páči. Možno v buducnosti HDMI bude namiesto USB, ak nepride niečo nové... ale to budu musieť už byť take disky že usb ani IEEE nestiha... to si ešte počkáme.
Shark NX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

TOMOO HDMI je High Definition Media Interface a je to prenos HD Videa a zvuku
A USB je Universal Serial BUS to je prenos Dat po Seriovej zbernici
Cize HDMI nemoze nahradit USB lebo to je rozhranie ktore sa pouziva na uplne nieco ine Miesas hrusky z jablkami :wink:
Radeon
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Radeon »

krija napísal:neustali odklad uvedenia na trh o niecom svedci. o vysokom vykone urcite nie. mala prist v decembri 2006, potom 20.1.2007, a teraz vraj bude na trhu mozno vo februari alebo marci.
Neviem aký odklad máš namysli, lebo pokiaľ ja viem jediná oficiálna informácia od AMD bola taká že R600 je plánovaná na 1Q 2007.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

heh to je jedno ci o mesiac skorej alebo neskor.. princip je rovnaky.

Najprv vyda kary NVIDIA, zasobi nimi trh, a potom na trh pride AMD.ATi. Samozrejme ze AMD.ATi je v tom momente lepsia volba, bola by blbost 4 mesiace od uvedenia kariet konkurencie, vypustit karty so slabsim, pripadne zrovnatelnym, ci len nepatrne vyssim vykonom. Nejaky ten naskok tam byt musi. A cele je to len na skodu AMD.ATi - nestaci mat len vykonnejsie riesenie - treba ho v spravnom case hodit na trh. A ked ich NVIDIA bude vzdy predbiehat, tak bude mat vzdy aj naskok co sa tyka % zastupenia danej znacky na trhu, samozrejme sa na tom aj viacej nabali :) kedze AMD.ATi okrem vyssieho vykonu musi ponuknut aj lepsiu cenu, co uz NVIDIA moze si dovolit znizovat ceny starsich modelov a zase tak podliezat AMD.ATi.

Nie som zastanca tej alebo tej znacky za kazdu cenu, tiez som konzument ktory si vybera podla ceny/vykonu. Ale treba uznat ze teraz ma NVIDIA navrch.. a kym sa AMD.ATi nezobudi, tak aj navrch mat bude.

takze sa tu mozte bavit ze NVIDIA je porazena, v sucasnosti je prave NVIDIA ten vitaz :)

.. nuz a este si neodpustim poznamku - ma cenu bavit sa tu, ze tato karta je vykonnejsia ako tamta, ked sa jedna o totalny high-end segment, ktory je pre drvivu vacsinu hracov nepodstatny*? Vacsina z vas sa ohliada po mainstreame, prip. nizsom mainstreame, cenovo dostupnejsom s pouzitelnym vykonom. Takze cele taketo diskusie mi skorej pripominaju jeden velky flame zastancov tej ktorej znacky :)

*) tak ma napada - tipek co sa bude so mnou vadit ze ma kartu od ATi, lebo ATi je lepsia, aj ked bude mat kartu z nizsieho segmentu ako napr. ja - zalezi na tom, ze ma ATi najvykonnejsiu kartu? Myslim ze podstatny je vykon ktory ma doma a nie v recenziach...
Rixsus
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Rixsus »

Koci presne moj nazor ... :)
Co ma po tom ze karta od ati za 18000 ma o 2fps viac ako od nvidie ... ked uz akzdy kto chcel si kupit dx10 kartu(nejaky borci co nemaju robit s peniazmi ) uz ma 8800 ... ;)a teraz nvidia pekne znizi ceny, uvedie karty pre obycajnych ludi a ati zas vyschne :D
rastignac
Expert
Expert

Príspevok od používateľa rastignac »

no ja len k tomu clovek ktory sa troska vyzna si kupuje kartu podla toho co popicu na hodnotiacichportaloch napr www.pctuning.cz a tam napr toto obdobie spominany mainstream tak ma amd (or ati) riadne navrch len si skuste pozriet kolko ludi radi x1950pro a na kolkych strankach je odporucana x1900xt ktora je porovnatelna s geforce 7950gt a cenu ma nizsie...to ktora firma je lepsia teda aspon pre mna zavisi od aktualnej ponuky trhu

povedzme nvidia ma naj vykon ale aj vysoku cenu 3 mesiace ale dalsie 3 mesiace ati(amd) ma naj vykon ale prijatelnejsiu cenu..

v globale je to vsak uplne jedno ktoru si clovek vyberie pretoze ten cenovy rozdiel sa da moralne vykompenzovat dlhsim pouzivanim karty..nez cakat..
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

rastignac napísal:...
to je tiez jeden nazor na vec. lenze si zabudol poznamenat, ze tie karty co si menoval nepatria do kategorie mainstreamu ako takeho. presnejsie by bolo pomenovanie nizsi highend. toto z tych kariet spravila hlavne nova rada nvidie 8800 (okrem X1950PRO) .neviem kde nakupujes, ale 7950GT sa da kupit okolo 8500 SK aj s DPH. pricom X1900XT za zhruba 10500,-. a ich vykon nie je porovnatelny. X1900XT je vykonnejsia o viac ako 10%. to skor X1950PRO po pretaktovani dosahuje taky vykon ako 7950GT.
aj X1950PRO ma highendovy chip R580, sice trochu osekany(znaceny ako R570),ale...aj toto je zo strany ati/amd iba zachranne koleso v mainstreame. kralom mainstreamu bola 7600GT. na tuto kartu nemali odpoved (X16XX) :roll: a osekali highend.
rastignac
Expert
Expert

Príspevok od používateľa rastignac »

tak akoze ati odpoved ma na 7600gta to x1650xt, a odporucam si pozriet http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44 tam mas porovnanie 7950gt a x1900xt.. no len tolko
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

porovnavat kartu s 256MB RAM (x1900xt) a 7950gt s 512MB RAM v tejto váhovej kategorii je naozaj pri najmensom scestné a neobjektívne. tak pre istotu pozri tu: http://xtreview.com/review136.htm a teraz nieco k x1650xt (iba dalsie osekavanie)
Použité jádro je totiž s označením RV560 a je samozřejmě vyráběno 80nm výrobním postupem. Tajemstvím jádra RV560 je to, že se jedná vlastně o jádro RV570 známé z Radeonů X1950PRO. Jenže RV560, jak asi hádáte, bude poněkud ochuzeno. RV560 má proti RV570 a jeho 12ti jednotkám pouze 8 jednotek ROPs a proti 36 pipelines na RV570 má RV560 k dispozici pouze 24 pipelines. Důležitou roli sehrává i skutečnost, že RV570 má k dispozici na X1950PRO 256bit paměťovou sběrnici, ale RV560 musí stačit pouze 128bit.
ATI mělo skutečně spoustu času aby navrhlo na jistotu kartu, která nVidii 7600GT porazí. Upravené jádro z X1950PRO je onou sázkou na jistotu. Stalo se tak však po skoro roce existence 7600GT a ta bude již možná v únoru nahrazena 8600GT.
ja uz len dodam, ze si s x1650xt nedonesies domov ziadny vykon zadarmo, lebo nejde taktovat.
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

ja by som povedal ze by to tu mohol nekdo precistit a pokracovalo by sa v teme az ked budu nove info, nic nove sa tu clovek nedozvie....

alebo mate niekde nejake nove zarucene info?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Další detaily o R600 generaci

2. 2. 2007, 11:20
Společnost AMD dle některých zdrojů rozeslala svým partnerům vyrábějícím karty na bázi GPU ATI nové informace o chystaných produktech generace R600. Sice to stále berme jako předběžné a neoficiální informace, ale vězte, že R600 by se měl finálně jmenovat Radeon X2900, což bude znamenat přeskočení označení X2800. X2900 má být oficálně ohlášen na letošním CeBITu, přičemž karty se na pultech obchodů mají objevit o něco později, někdy v průběhu dubna. Nižší modely na bázi R610 a R630 budou následovat o měsíc později.

Co se týče parametrů, pak GPU R600 vyráběné 80nm výrobním procesem má brzy vstoupit do sériové výroby. Oproti R580 (alias Radeonům X1950) má nabídnout až 2,5× vyšší výkon při Z operacích s vypnutým antialiasingem, FP16 blending + fitering 2,7× rychlejší, FP32 blending + filtering pak 3,9× a FP16 filtering dokonce 8× rychlejší. Finální pracovní frekvence je údajně 814 MHz přičemž GPU má nabídnout 64 unifikovaných shaderů. Low-endové GPU R610 již stihne 65nm výrobní proces, karty mají využívat digitální PWM, osmivrstvé PCB a 64bitové paměti. RV630 zastupující střední segment má taktéž být vyráběno 65nm procesem, využívat digitální PWM a 128bitové GDDR4 paměti.
AMD mělo nedávno demonstrovat poslední verzi karty ATi s čipem R600 a paměťmi GDDR3. Demonstrace běhu této novinky se udála před očima AIB (Add-in Boards) partnerů firmy, kteří právě kvůli použití pamětí typu GDDR3 nemohli vidět R600 v plné síle, ale přesto prý byli velmi spokojeni a vrátila se jim důvěra v novou generaci grafických čipů ATi, alespoň dle slov serveru TheInquirer.
První R600 s GDDR3 pamětmi je také na pohled masivní karta, která je podstatně větší než karty s čipy nVidia G80, avšak pro oficiální uvedení se počítá s paměťmi GDDR4 a s těmi mají být karty o něco kratší. Představení karet se má udát v březnu v Amsterdamu na akci, jež má svou velikostí zástínit veškeré podobné předchozí události a především čipy nVidia G80. Ukázat se mají lidé jako Richard Huddy, Raja Koduri and Terry 'The Catalyst' Makedon, takže by mělo být veselo a my můžeme doufat, že bude veselo i po akci.
5.2.2007
jeden z mnohych screenov
Obrázok
dalsie tu: http://www.overclockers.com/articles1411/
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.svethardware.cz/art_doc-B5AD ... 08638.html

co k tomu dodat??? proste zúfalci :(
xphreak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa xphreak »

Tu su aj nieake testy (benchmark)
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=214845
+-2000 bodov v 3d marku 03/05 za ati...
hezo
Darca
Darca

Mne sa páči tento článok na pretaktovaní

http://www.pretaktovanie.sk/modules.php ... 1172432471
xphreak
Expert
Expert

Príspevok od používateľa xphreak »

Ja som bol cital jeden clanok kde jeden da do sli modu 2 8800gtx a mal na 3d mark06 viac ako 20k bodov... :) tu som nasiel aj link
http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=122394
hezo
Darca
Darca

Inak mne to ATI pripadá ako posledné záchvevy 3Dfx :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

podla bm 3dmark06 to nie je bohvie co :?
Dále tu máme i nějaké předběžné benchmarky této karty v porovnání s GeForce 8800GTX. S použitím Core 2 Extreme 2,93 GHz na desce Intel 975X získala ATI v 3DMark06 (rozlišení 1600 x 1200) o 200 bodů více - kolem 9700 bodů.
http://www.svethardware.cz/art_doc-8DC0 ... 5D1C1.html
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Cakal niekto nieco ine? Ak ano tak je naivka.
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Akoze nechapem, nVidia vida novu kartu tak sa tesia vsetci co fandia nVidii, ATI vida novu kartu co LTT polozi tu od nVidie a tesia sa ze predbeli ju, sak to je jasne ze cim novsia karta tym je vykonnejsia. Ziadna spolocnost si nemoze dovolit vypustit kartu o cca 4 mesiace neskor a by nebola vykonnejsia ako konkurencna karta. Takto to bude pokym bude svet svetom. NVidia potom vypusti vykonnejsiu co polozi ATI a potom naopak. Ja osobne fandim nVidii aj keby znova zacali vyrabat GF2 a nikdy nezmenim svoj nazor.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

RA ale ked im to tak dlho trvalo tak som cakal nejaky rozdiel cca 2000bodov ale ne 200
Napísať odpoveď