Romovia na Slovensku
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
mali by sme tu nechciet vsetkych, ktori nerobia a nie iba Romov!pinacolada napísal:kapela Container spieva "..nechceme tu romov,ktory nic nerobia.." a myslim ze sa s nimi stotoznujem
btw: slovo nerobia je dost zavadzajuce, pretoze pochopit sa to da roznymi sposobmi! otazka je nerobia co ? nerobia zle/dobre, skor ti, ktori nepracuju a neprispievaju k spravnemu chodu nasej spolocnosti a jej napredovaniu... uhm
Cest praci!
-
peterkozel
Medium Professional
ja sa zasa stotožnujem s týmto textom
Kód: Vybrať všetko
1. Občan romské národnosti zlámal někomu všechny kosti
za to že ten ubožák mu dvacet korun nechtěl dát.
Cikán s nožem jinde zase podlehnul na chvíli dívčí kráse
ženský proříznul krk, tomu já se nemůžu smát.
2. Pak se řekne to nic, oni se přizpůsobjej,
to oni jen tak trošku zloběj,
to protože maj úplně jinou mentalitu.
Abysme se potom nedivili a strachem huby nekřivili,
na ulici nelezli radši zůstali někde v krytu.
R: Na všechny dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál,
jedny mentalitou omlouváte druhý čekákriminál.
3. Chcete zničit skinheads, to vás strašně trápí,
chcete taky zničit všechny nasraný chlapy
a ani vám nestojí za to ptát se jak chtěji žít.
Když jste ale tak strašně do práva zažraný,
tak musíte taky zůstat nestranní
a né jedny omlouvat a po druhejch jít.
R: Na všechno dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál,
jedny mentalitou omlouváte druhejm hrozí kriminál.
4. Pak se řekne to nic, oni se přizpůsobjej,
to oni jen tak trošku zloběj,
to protože maj úplně jinou mentalitu.
Abysme se potom nedivili a strachem huby nekřivili,
na ulici nelezli radši zůstali někde v krytu
R: Na všechno dvojí metr máte takhle to přeci nejde dál,
jedny mentalitou omlouváte druhejm hrozí kriminál.
R: Na všechny jeden metr berte a ne jako do teď dva
na všechny jeden metr berte a ne jako do teď dva-
Exxon
Light Star
strielat ich nemozes... ale kym nebudu mat ake take vzdelanie, do spolocnosti sa nezaclenia. ale ani ich nedonutis ucit sa, lebo malim je to jedno a rodicom tiez... jednoducho si pretrpia povinnu skolsku dochadzku, ti stastnejsi to dotiahnu az do deviatky... no a potom si nenajdu pracu a podla prikladu svojich rodicov riesia svoju financnu situaciu pridavkami na deti, ktorych ale budu musiet mat vela, aby ich to uzivilo. a tie deti sa nebudu ucit, lebo ani ich rodicia sa predsa neucili, tak naco. a rodicom je to jedno. tak nam pomaly, vlastne celkom rychlo vznika komunita, ktora nema vzdelanie, nema pracu a nema zaujem ani o jedno ani o druhe.
ja by som to skusil riesit tak, ze vyska pridavkov by zavisela od vysledkov dietata v skole. za dieta s vybornym prospechom by rodicom prispevok zvysili, za zhorseny prospech, ci dokonca prepadnutie, by boli prispevky minimalizovane. to by ich mozno dokopalo k tomu aby doviedli svoje deti k uceniu... mozno s vedomostami by sa dostavila aj chut do prace a ked nie, tak potom uz len strielat...
//s tym strielanim to bol joke, dik za karmu dole, uz si dam pozor
ja by som to skusil riesit tak, ze vyska pridavkov by zavisela od vysledkov dietata v skole. za dieta s vybornym prospechom by rodicom prispevok zvysili, za zhorseny prospech, ci dokonca prepadnutie, by boli prispevky minimalizovane. to by ich mozno dokopalo k tomu aby doviedli svoje deti k uceniu... mozno s vedomostami by sa dostavila aj chut do prace a ked nie, tak potom uz len strielat...
//s tym strielanim to bol joke, dik za karmu dole, uz si dam pozor
-
Vesper
Professional
alebo skor niekde ich dat niekde na vychod a darovat to ukrajine a potom co najrychlejsie spravit schengensku hranicuRunes napísal:moj majster to vymyslel genialne vybudovat na hraniciach s polskom mesto tam nastahovat vsetkych romov a tak a potom to uzemie darovat poliakom lebo ho aj ak chcua potom tam taku hranicnu straz dat ze neprejde ani mys
pripadne osnaty drat alebo tak ale ten by asi ukradly a do zberu s nim
btw najlepsi sposob ako im zrusit prijmy zalozene na deckach bola asi sterilizacia romskych zien ako to nedavno nezakonne robili... ale potom zase pridu ochranari ludskych prav a sme tak kde sme boli
-
pinacolada
Guru wannabe
obcianska vojna bude skor ci neskor.keby to vypuklo teraz tak sme v klude lebo nas tu je ovela viac a mame peniaze a mame armadu policiu atd...cize vitazstvo by sme mali vo vreckuhezo napísal:Všetci chcú vyriešit cigansky problem, ale nikto nic nerobi. O par rokov tu budeme ako mensina, co s tym spravime?
-
Mejzik
Medium Expert
suhlasimpsycho napísal:Romovia na svk sa maju cekovo dobre na to co robia(nerobia). System ich financovania sa mi nepaci ani teraz nie to este predtym. A skusenosti zvacsa zle az zle nedobre.
Ze chudence cokoladove nemaju kde robit? ale ked clovek chce robotu si najde a to ze im stat stavia bejvaky ktore potom rozeoberu ze im idu na hlavu spadnut, no genialne. U nas viem degesoch co vybrali aj nosne trami aby ich mohli spalit a potom sa im chajda zdrbala na hlavu. Zlodeji su aj medzi "bielimi" a zasa aj slusny ludia su medzi ciganmi
-
Voloda737
Light Star
Neviem objektívne posúdiť ako sa na SR majú, pretože nie som róm...
Ale myslim, že sa majú lepšie než ako stále vyplakávajú v TV... a za situáciu v akej sú určite nemôže iba štát a "diskriminácia"...
V živote som sa stretol už s viacerými rómami, ale pravdupovediac ešte som nestretol žiadneho, ktorý by nekradol! To je len MOJA skúsenosť a nechcem tým odsudzovať všetkých, pretože je blbosť robiť si mienku o spoločnosti podla jednotlivcov, ale je tu jedno velké ALE...
Ale myslim, že sa majú lepšie než ako stále vyplakávajú v TV... a za situáciu v akej sú určite nemôže iba štát a "diskriminácia"...
V živote som sa stretol už s viacerými rómami, ale pravdupovediac ešte som nestretol žiadneho, ktorý by nekradol! To je len MOJA skúsenosť a nechcem tým odsudzovať všetkých, pretože je blbosť robiť si mienku o spoločnosti podla jednotlivcov, ale je tu jedno velké ALE...
-
okonenipica
Zablokovaný
-
okonenipica
Zablokovaný