RAM -ka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Janp
Novice
Novice

RAM -ka

Príspevok od používateľa Janp »

Chcel by som si kupit RAM-ku a rozhodol som sa asi pre tuto na stranke: http://www.eshop.atm.sk/index.php?pa=L0 ... 300&lm=M30
Asi si zoberiem tu A-DATA DDR2 1GB 667MHz cip V-DATA ,ale neviem preco je lacnejsia ako ta ista RAM-ka ,ktora nema tento chip V-DATA :? . Je to najaka nevyhoda mat tento chip alebo je pomalsia ? Za pomoc vopred Dakujem ! :)
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

V-Data je menej "kvalitnejsi" cip ako original A-data. Je to proste lacnejsia verzia a-data.
Janp
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Janp »

:) Dik ! -a je pomalsi ako ten A-Data alebo je niecim ovplyvneny vykon?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Janp napísal::) Dik ! -a je pomalsi ako ten A-Data alebo je niecim ovplyvneny vykon?
Nie je. Svoje parametre vyrobcom deklarovane musi zvladnut, inak ho mozes reklamovat. Zrejme ale nezvladne nizsie latencie, prip. vyssie frekvencie, takze nie je vhodny do overclockerskej zostavy. A je mozne, ze ma vyssiu reklamovatelnost, ale to su iba moje uvahy.
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

a co buffered alebo unbuffered???
Hip-hoper
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hip-hoper »

nikde som nenasiel co je unbuffered a Non-ECC, ale jeden znamy mi povedal, ze buffered a ECC su urcene pre serveri, je to tak?ale ze urcite nemaju slabsi vykon
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Hip-hoper napísal:nikde som nenasiel co je unbuffered a Non-ECC, ale jeden znamy mi povedal, ze buffered a ECC su urcene pre serveri, je to tak?ale ze urcite nemaju slabsi vykon
Pomocou ECC (Error Correction Code) môže radič pamäte zistiť (a niekedy aj opraviť) problém v pamäti. (niekedy sa uložia/načítajú iné dáta ako by mali).
Unbuffered pamäte sú napojené priamo na radič pamäte, buffered sú napojené cez nejakú elektroniku (tie obvody sú zvyčajne na module s pamäťou), ktorý filtruje signály (aby boli bez rušenia [napr. spôsobeného kolísaním napätia dôsledkom veľkého množstva pamäťových modulov]).
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

a hlavne podporu ECC pamati musi mat samotny radic pamate, v prip. procesorov AMD, cely procesor. No a v neposladnom rade su asi 2x drahsie ako non-ECC :-)
Napísať odpoveď