Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Stilo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Stilo »

Remfield ->
načo si založil túto tému?? v čom je zmysel tejto témy?? Prosím napiš mi to..
znova dávať možnosť hádať sa na 10 stranách medzi ľudmi ktorí počúvajú inú hudbu?? a čo teraz keď sa im páči hip hop?? čo ťa do nich?? zachvilu sa tu budú zakladať témy typu: na ktorej strane postele ležíš a potom sa budú niektorí hádať že je lepšie spať na lavej ako na pravej strane postele..
chcel si napísať názor na hudbu ,ktorú určite z duše nenávidiš a nič ťa nepredsvedči zmeniť názor, tak si to mohol napísať sem :
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=28 ... &start=225
alebo ešte lepsie sem
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=62 ... &start=165

dokedy budú moderátori tolerovať tieto témy ktoré majú jediný cieľ - urážať HH a prispievať tými istými uživateľmi ktorí si nenechajú ujsť možnosť zasa napísať svoj názor??
skura3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skura3 »

dbco napísal:hip hop aspon prerazil na slovensku na rozdiel od punku
prerazil kvoli svojim vo väcsine primitivnym textom a preto ze detom sato paci a proste je to v mode byt za kazdu cenu tvrdy gangsta, dokazem respektovat americky gangsta rap ale pocuvat chlapcov ktory ziju v sk gettach (petrzalka) a rapuju otom aky oni maju skur-veny zivot a jak sa dostali zo sra-ciek hore a ze nic ich nezastavy a pritom väcsina zije doma s mamku ale hlavna vec som tvrdy gangster...rytmusa respektujem lebo je fakt dobry aj taky vec a cistychov ale inac .......keby nebolo mtv a pod. tak neprerazi
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Stilo napísal:Remfield ->
načo si založil túto tému?? v čom je zmysel tejto témy?? Prosím napiš mi to..
znova dávať možnosť hádať sa na 10 stranách medzi ľudmi ktorí počúvajú inú hudbu?? a čo teraz keď sa im páči hip hop?? čo ťa do nich?? zachvilu sa tu budú zakladať témy typu: na ktorej strane postele ležíš a potom sa budú niektorí hádať že je lepšie spať na lavej ako na pravej strane postele..
chcel si napísať názor na hudbu ,ktorú určite z duše nenávidiš a nič ťa nepredsvedči zmeniť názor, tak si to mohol napísať sem :
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=28 ... &start=225
alebo ešte lepsie sem
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=62 ... &start=165

dokedy budú moderátori tolerovať tieto témy ktoré majú jediný cieľ - urážať HH a prispievať tými istými uživateľmi ktorí si nenechajú ujsť možnosť zasa napísať svoj názor??
ale ved povedal nech sa tu vyjadria aj HHeri ze preco sa im paci taka hudba.ani jeden z vas sa tu nevyjadril iba nejaky primitiv ktory sa naviezol do punku :roll: (nie preto ze do punku ale preto ze absolutne mimo temu).a nepostrehol som tu ani jeden post ktory by nejak hlboko urazall HH(to skor HHeri si myslia ze ich niekto uraza.skoda ze na fore nie su "feerovky" :roll: ) .kazdy slusne (nie ako vy) vyjadril svoj nazor preco HH nema rad.
neviem preco by mali modi zamykat tuto temu.aspon sa dozvieme viac preco tak hadame kvoli.ja si myslim ze tema je vynikajuca.
(na rozdiel od vasich tem o kazdom jednom albume a klipe)
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

pinacolada napísal:...
Pekne si mu nalozil...k+
inak pravda pravda...Preco sem ani jeden HH-er nedal ani jeden viac/menej vagny argument, iba sa navazaju do inych stylov...v tomto procese dako chyba obhajoba, iba same namietky...ZAMIETA SA!! :D
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

Nechcem sa tváriť ako nejaký intelektuál, ale myslím si, že hip-hop je fakt muzika pre "nižšie vrstvy" ( nech sa nikto neurazí, v mojom okolí to je tak )... Druhá vec, čo je s mladími? V autobuse jeden človek (no človek) pustí pesničku a text je približne "na parkete sa vlní každá pi*a" a tri "baby" mu tam to vo velkom počúvajú a zabávajú sa na tom... To v tom fakt nevidia SEBA ? Ani smrť ich nechápe.... Napríklad taký Rytmus... že "potrebuje moju nenávisť" no to bol vrchol... Dal som si naspäť slúchadlá a pustil som si Decemberists... A potom nedajbože v bare do jukeboxu nehádžem Kmeťoband alebo milovaný Kontrafakt tak som ešte hajzel... Všimnite si ten rozdiel medzi tými čo počúvajú rap a niečo lepšie (pre mňa) napr. také indie alebo alternatívu... Tí raperi vás vysmejú keď čítate knihu preboha !
No a tým by som končil... Rád si niektoré rapové pesničky vypočujem, týmto príspevkom som myslel slovenských "som-drsnej-nigga-rapper-štýl" hiphoperov... :)
Stilo
Star
Star

Príspevok od používateľa Stilo »

Niektori hip hop respektujete ako hudbu, druhi ju zasa za hudbu nepovazuju. Preco? Jeden ju za hudbu nepovazuje lebo on pocuva rock alebo hudbu kde hraju "zive" hudobne nastroje pricom vacsina HH hudby je robena elektronicky ale ak chcete na PC.
Dovolim si citovat co je hudba :
Hudba sa vo všeobecnosti definuje ako špecifická ľudská aktivita, ktorá sa pomocou v priestore a čase charakteristicky zoskupených tónov a zvukov a na základe spoločenských skúseností usiluje o (hlavne estetickú) komunikáciu. Hudba je konkrétnejšie druh umenia, ktorého výrazovými prostriedkami sú tóny a základnými komponentami harmónia, melódia, rytmus a farba.
Ja sa neopovazim tvrdit ze nieco nie je hudba (metal, techno, rock, jazz atd) lebo nie som hluchy a pocujem tie jednotlive tony -> v mozgu mi prepne - pocujem hudbu...
Takze co mam obhajovat? Mam obhajovat spravanie sa ludi ktory hip hop pocuvaju..?? Ja ked pocuvam hudbu tak z hlavou nekyvam, aj pre mna je to cudne.. ale berte to ako "druh" primitivneho tanca pri ktorom sa hybe iba niektora cast tela..
Preco pocuvam hip hop resp. rap? Tato hudba sa mi paci ako celok - rap + typicka hudba ktora HH patri - ano je to len opakovanie par tonov alebo taktov..ale toto je pre mna hip hop..
A ci su uz texty vulgarne zalezi predsa na danom interpretovi, aj mne je osobne luto ze v sucastnosti sa slovensky rap v textoch zameriava na parkety a pi*e atd.. mozno vidia prilezitost zarobit si a vacsina sa vydala na cestu podobnej Rytmusovi..
Ja som videl 13-15 rocne deti ako "rapovali" vonku pred svojim domom Rytmusove texty, pripadalo mi to strasne smiesne.. asi zacnem tieto temy nebrat tak vazne a radsej si vypocujem stary dobry Nazov stavby
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jj hiphop patri do geta.. a to geto patri do karanteny

Obrázok

: )
Indigo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Ja by som povedal, ze nema zmysel sa tu vyjadrovat akokolvek pozitivne k Hip Hopu. Od zakladatela tohoto uzasneho topicu ani nemam pocit, ze chce pocut nazor ludi, co sa hip hopu zastanu, ale co mu pritakaju.
Naco tu x krat pisat pre a proti ? Jak keby tu takych postov nebolo milion.

Je to vtipne, ale tak prihodim si trochu do ohna. O co je lepsi trojakordova melodia na gitare a jednomeldodicky vreskot, cize punk rock lepsi ako vymastrovany beat z gramcov ?

Uprimne, vacsinu toho bullshitu co tu je sa mi citat nechcelo, ale niekto tu pisal, ze hh moc nepocuva, pozna par dobrych kapiel, ktore oblubuje a potom je zopar ostatnych, ktore su pomerne odpad (Je dost neskor a mne sa to nechce zas hladat, na druhu stranu nechcem zle citovat, tak pardon ak som zas nieco splietol). A tak to je holt vsade. Mas kapely co su ok, mas kapely co moc nemusis, mas kapely co hraju dobre, ale spievaju totalne blbosti, atd.

Este raz zakladatel topicu: Si radsej zaloz topic ako "Ako Hip Hop ovplyvnuje dnesnu kulturu najma u mladych ludi a ake vidite riesenie?".
2Pacaveli
Addict
Addict

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Ja pocuvam RAP preto, ze ho uz pocuvam 7 rokov. Brat mi do tlacil Eminema, ked ho pocuval on, proste sa mi ten styl paci. Metal nemusim, ani rock a pop. Teraz pocuvam 2Paca (www.tupac.cz). Proste, paci sa mi ten styl hudby, tanec nemam ani ja rad, aby ste vedeli. Kamaratka mi tam chodi, nema pomaly ziaden cas volny. Vypocuj si 2Pac - Smoke weed all day.
okonenipica
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa okonenipica »

Konecne niaka tema po dlhom case co dava zmysel. Teda viete ako to myslim. Respektujem vsetkych, ktori vydrzali a nepresedlali na hip-hop, lebo poznam aj takych ludi, co tvrdo pocuvali punk, nadavali na hip-hop, no potom co prisiel slovensky rap tvrdo do mody, tak presedlali aj oni, a nasrali si tak do poriadne otvorenej huby..
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

hip-hop uznavam a vzdy aj budem. Proste mam rad ten styl a bodka.
Ja zase neznesiem ked pozeram MusicBox a ide niejaky Desmod alebo teraz nemozem z toho Krausa ved jeho text nema ziaden vyznam proste za 6 mesiac zhasne jak sviecka v hurikane. Napr vypocujte si H16 cely album a zistite ze tie texty su o ich zivote co ich trapi atd...
edit: Hladame priatelov hladame vas nech je nas pod slnkom stale viac. :lol:
//Toto som niekde počul...Pa a Pi z mačacej planéty? O tom je HH? eritrocit
PiDi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa PiDi »

Čo som si čítal príspevky proti HH,tak všetci vravíte, že slovenský HH je hrozný,nadávajú,kývu hlavami a neviem čo všetko ešte. Ale si uvedomte, že podľa slovenského HH nemôžete súdiť celý HH. Ja napríklad slovenský HH nenávidim, vôbec sa mi to nepáči a hlavne ich texty. Ja počúvam Americky HH, oni majú lepšie texty a naozaj aj niečo prežili nie ako Rythmus. Zoberte si napríklad takého Tupaca a jeho Thug Life, on toho podla mna naozaj vela prežil. Skuste si prelozit zopar jeho textov a zistite ze to nieje len o nadavani na ludi a takych veciach. A niekto tu napisal ze HH vznikol v Americkych ghetach, to chlape ty si najprv over čo hovoris a netrep sprostosti, Hip-Hop vznikol v Afrike!!! peace
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

M4jk1:-) napísal:Napr vypocujte si H16 cely album a zistite ze tie texty su o ich zivote co ich trapi atd...
edit: Hladame priatelov hladame vas nech je nas pod slnkom stale viac. :lol:
Lol, no mal som tu cest si vypocut tento album este davnejsie a tie ich texty typu ako oni dreli, komu vsetko dali na pi*u, kto je cigo a iny trapkovia a proste aky su oni gangsta´s mi cele pripada ako americky hh resp. 50 cent aj s jeho bandou. Su to proste rozpravky...
PS- Uz vidim tie citacie: ale oni su sucastou hh kultury alebo ze je to vsetko o rymoch.

Pre mna je SVK hh neskutocne opakovanie po amerike...
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

neviem preco vam tak vadia tie nadavky skoro kazdy clovek nadava. podla mna H16 ma dobre texty o ich zivote a pocitoch
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dbco napísal:neviem preco vam tak vadia tie nadavky skoro kazdy clovek nadava. podla mna H16 ma dobre texty o ich zivote a pocitoch
Ja tiez nadavam a to velmi, len ked niekto nema plodny text tak tam da nadavky a mysli si ze jaky je master. To ze ma H16 dobre texty je tvoj nazor premna zamna si pocuvaj co chces, ale premna su to len okopirovane texty v ktroych vsetko zvelicuju.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

dudinko napísal:Lol, no mal som tu cest si vypocut tento album este davnejsie a tie ich texty typu ako oni dreli, komu vsetko dali na pi*u, kto je cigo a iny trapkovia a proste aky su oni gangsta´s mi cele pripada ako americky hh resp. 50 cent aj s jeho bandou. Su to proste rozpravky...
PS- Uz vidim tie citacie: ale oni su sucastou hh kultury alebo ze je to vsetko o rymoch.

Pre mna je SVK hh neskutocne opakovanie po amerike...
Pocuval som h16 a nespominam si zeby rapovali o tom ako dali niekomu na pi*u ty hej ?
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

M4jk1:-) napísal:Pocuval som h16 a nespominam si zeby rapovali o tom ako dali niekomu na pi*u ty hej ?
Ano a vzdy sa na tom neskutocne smejem. Nechci aby som to sem nagraboval... :D

// Edit: Myslim aj tie vyhrazky s tym Cigom a ostanymi trapakmi.
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

ktovie ake uzasne texty su napr. v punku. pochybujem ze vsetci co tu p******e na sk HH ste niekedy oculi aj nejaky.
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

dbco napísal:ktovie ake uzasne texty su napr. v punku. pochybujem ze vsetci co tu p******e na sk HH ste niekedy oculi aj nejaky.
Tomuto vravim odpoved na urovni :lol: . Nepocuvam punk, metal a ani rock. Este nieco? :D
Remfield
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Remfield »

TAKZE!!!...prosim vas ludia vratte sa k teme aspon troska..povedzte preco sa vam paci HH alebo nepaci a nemusite sa navazat do nich ano je to ich hudba ktoru im nemozemem zobrata budu ju pocuvat aj ked im budeme nadavat a navazat sa do nich...to neni dolezite..ja som hlavne chcel vedet 2veci ...
1)PRECO!!!-co je na HH take zaujimave ze tolko ludi ide touto cestou, preco sa tento styl tak uchitil ked podmienky na slovensku neboli ani niesu take ako dakde v Amerike v gete, a preco ty co pocuvaju rock, metal, alternativu, psychadeliku, punk..atd. ostali pri tomto...
...
2)Aj som chcel vediet ze ci sa dokazu aj HHperi vyjadrit k tomuto alebo len budu sediet doma za kompom a povedia si:"Aha zasa daky metalista nadava na HH, nech ide do p**e!!!!....a zo svojej vysokej karmy ziskanej pri debatach o tom ze maju radi HH mi strhnu body, alebo dokazu aj nieco napisat bez toho aby sa do nas navazali....viete ja napr. nemam rad country ale ked sa s dakym co to pocuvam o country bavim tak on mi aspon vie povedat PRECO a do je na tom dobre bez toho aby mi nadal a poslal ma dakde ... daleko.....
...
nechcem urazit HH lebo su aj vynimky ale pride mi to ako ze HHperi su velmi nerozhladeny ludia....nemaju vztah k kulture, umeniu...a tak...ked som bol v galerii a bola tam daka skolska exkurzia a kopa HHperov sa smiala na dielach ktore boli vystavene prislo mi to smutne, ze nemaju aspon ake take pochopenie pre umenie.....a este aj to ze ked sa dakeho HHpera opitam ze preco a co sam mu paci hned povie ze nech si dakde strcim MEtal...aj ked metalista niesom ale pre vecinu sa hudba deli asi takto:RAP+HH a ostatne styly na ktore mozu nadavat a nazvat ich metal..........

tak PROSIM vsetkych aby bez urazok povedali svoj nazor preco a nech sa odhodlaju aj HHperi...DIKI :arrow:
Napísať odpoveď