Free Mail Server for Windows

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Free Mail Server for Windows

Príspevok od používateľa jurko.info »

Chlapi, jedná sa o toto:

Sme šiesti ľudia, ktorý sme si svoje domáce PCčka zmenili na Servery včetne OS atď. Máme všetci verejnú IP (v mojom prípade ju musím simulovať, ale o to nejde) a napájame sa jeden druhému do kompov klasicky cez port 80 a zdielame súbory (root v *.ini súboroch je dosť neobyčajný :o) ), aby sme ich nemuseli uploadovať na rôzne Rapidshary, Megauploady a pod. Je to vlastne taká privátna pseudoP2P sieť. Bezpečnosť sme vyriešili cez .htaccess, v ktorom sú povolené prístupy len z IP adries ostatných členov tejto pseudosiete.

Otázka znie:

Poraďte nám nejaký Free Mail Server bežiaci pod MS, pretože automatickým emailovaním (cron > kontrola adresárov skriptom > rozposlanie emailu o zmenách) chceme vyriešiť obnovovanie zoznamov súborov v jednotlivých rootoch členov. Toto už je oblasť, v ktorej sa moc nevyznám. Zároveň Vás chcem poprosiť o nejaké tutoriály o správe serverov (apache) a literatúru v sk/cz/ru/pl. Díky Vám moc.

TO JE TAK KEĎ SA AMATÉROVIA ROZHODNÚ HRAŤ NA PROFESIONÁLOV : o ),
ALE RADŠEJ SA POKÚŠAŤ PORADIŤ SI SÁM AKO ČAKAŤ NA ZÁZRAK. NIE!?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Myslim, ze to co opisujes ma od p2p dobre daleko. Neuvazoval si skor nad prechodom na FTP, pretoze nevytazujes Apache a teda mas nizsie vyuzitie CPU a RAMky, mas tam prehladne logy, mas vela moznosti nastavenia... Podla mna je to lepsia volba...

Pripadne co tak spravit DC++ hub a ten vyuzivat??? Je tam vyhladavanie atd... Dalsia moznost je pouzit scripty, ktore najes na sf.net, staci hladat nejaky search, searcher, ftp a podobne. Najdes tam scripty na katalogizovanie zdielana, ci uz Samba, FTP atd... Skus napr: Fast SMB Search...

Pokial ide o mail server, tak nieco dobre a kvalitne pre Win je len platene, ale existuju aj prijatelne freeware programy, ktore by mohli posluzit. Konkretne sa skus pozriet na stranku http://www.softpedia.com/get/Internet/S ... l-Servers/ ale tam bude vacsina platena, tak skus pouzit filter pri hladani a daj si zobrazit len freeware...

Manual pre Apache najdes na nete, hadam by bol aj v slovencine alebo cestine, pozri oficialnu stranku. Rovnako ako aj PHP & MySQL, tie su tiez lokalizovane.

Keby bolo na mne, tak by som sa urcite vyhol zdielaniu dat cez webserver, skor by som sa pozrel po niecom inom. Mojim favoritom je FTP alebo pouzitie p2p programu, zrejme DC++ by som zvolil.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

no, to je fakt nezvycajne riesenie:) kvoli takemu jednoduchemu zadaniu si instalovat server edicie atd:)
ako hojko radil, nainstalujte jeden DC++ hub a mate po problemoch.

Ad mail server - vo win je vacsina dobrych platenych.
trizzo
VIP
VIP

Príspevok od používateľa trizzo »

enter00 napísal:Ad mail server - vo win je vacsina dobrych platenych.
hMailServer....free a dokonca aj open-source.... nice one
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

trizzo napísal:hMailServer....free a dokonca aj open-source.... nice one
dakujem za tip, vynimka potvrdzuje pravidlo:)
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurko.info »

No tak ste mne a mojim priateľom dali pekného chrobáčika do hlavy, ale to je dobe, šak sa aspoň človek dozvie dačo nového - sú to zaujímavé veci a do budúcna sa aj tak chystám mať svoj vlastný hardware s nonstop pripojením (vypočítal som si náklady na elektiku = cca 360,-- Sk/mesačne pri vypnutom monitore, čo je už únosná položka na to, že človek už nie je v ničom obmedzovaný a má k dispozícii stovky GB, ešte musím doriešiť pripojenie, 1 Mbps sa mi zdá málo), takže mi to všetko len prospieva. Sme o tom teraz diskutovali, a naviac sa nám páči to FTP a pracujeme na tom, ale najprv aj tak dotiahneme doterajšie riešenie do konca, musíme sa to riadne naučiť. Odkazmi ste mi veľmi pomohli, ďakujem Vám.
Napísať odpoveď