Zakaz fajcenia v celej EU ?

Diskusie na politické témy...

Ste sa uplny zakaz fajcenia ?

Ano
197
65%
Nie
87
29%
Neviem / Je mi to jedno
17
6%

Celkom hlasov: 301

ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Zakaz fajcenia v celej EU ?

Príspevok od používateľa ob3l1x »

http://www.sme.sk/c/3122342/brusel-chce ... cenie.html
citali ste tento clanok ako na to reagujete ? nemyslite si, ze je to v urcitom zmysle obmedzovanie prav a slobod obcanov v EU ? precitajte si aj komentare jeden z nich sa mi velmi pacil a je podla mna aj dost vystizny
citujem :
Bolo by mudre keby Europska Unia zakazala svojim nesvojpravnym obyvatelom aj nasledovne veci:
- Soft drinky
- Umele sladidla
- Cukor
- Vodu bez elektrolytov
- Syry
- Vajcia
- Mastne maso (pripadne akekolvek maso a zaviest povinne veganstvo)
- Telenovely
- Internet
- Hlasnu hudbu
- Vsetky "primitivne" sporty treba zakazat - hokej, rugby, box, karate...
- Futbal (pripadne staci prikazat aby sa len menej a jemnejsie kopalo)
- Kychanie na ulici
- Prskanie slin pri rozpravani
- Mocenie za krickom
- Suloz pred 17:00
... nevladzem... snad zakazu ten Internet...
samozrejme aj ine nazory su velmi zaujimave (ci uz za zakaz alebo proti zakazu) ale toto sa asi najviac priblizuje k tomu co si o tom myslim ja.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

nemyslim ze je to obmedzovanie
v kanceláriách, verejných budovách, zastávkach hromadnej dopravy, reštauráciách, kaviarňach i baroch
by uz len z principu malo byt zakazne fajcenie
co je viac? pravo na cisty vzduch, alebo pravo na fajcenie?
kobalt
VIP
VIP

Re: Zakaz fajcenia v celej EU ?

Príspevok od používateľa kobalt »

ob3l1x napísal:nemyslite si, ze je to v urcitom zmysle obmedzovanie prav a slobod obcanov v EU ?
Sak to je chore. Urcite ze to je obmedzovanie prav a slobod, ten komentar to pekne vystihol
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Keby sa fajčenie zakázalo, akože úplny zákaz predaja tabaku, VOBEC by mi to nevadilo, nenávidím cigarety. :evil:

Aby som bol objektívny, tak jednoducho zakázať fajčiť na miestach, kde sa stretávajú fajčiari s nefajčiarmi, nech huliči idú huliť na predom vyhradené miesta.
nico :)
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nico :) »

Som zasadne proti zakazu fajcenia... kde si kupim cigarety, ked ich zakazu? :slap:
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Mne osobne je to v podstate jedno. Zaujimavy paradox zakazu vsak spociva v tom, ze EU pestovanie tabaku stedro dotuje...
sundevil napísal:co je viac? pravo na cisty vzduch, alebo pravo na fajcenie?
Pokial ti ide o pravo na cisty vzduch, viac by ta mal trapit fakt, ze najvacsi znecistovatelia ovzdusia (USA, Australia) odmietaju podpisat Kjotsky protokol, co ma na nase zdravie, ako aj celosvetovu klimu ovela vacsi vplyv, ako fajciari ; )
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

sundevil napísal:nemyslim ze je to obmedzovanieby uz len z principu malo byt zakazne fajcenie
co je viac? pravo na cisty vzduch, alebo pravo na fajcenie?
myslis si ze cigarety zabijaju viac ako ine splodiny (auta, tovarne, elektrarne ...) cigarety su podla mna jeden z tych mensich problemov ...
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

No suhlasim, ze istym sposobom je to obmedzovanie ludskych slobod, ale zase ked sa na to pozriem z druheho pohladu, a sice ze tym inym ludom mozem poskodzovat ich zdravie a moze im to prekazat, pricom pre moju existenciu fajcenie nie je nevyhnutne (teda samozrejme fajciar cigaretku potrebuje, no zacal s tym sam a zit by mohol aj bez nej), tak suhlasim s tym obmedzovanim fajcenia.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

pravo na cisty vzduch - tu sa nejedna ani tak o tie splodiny - tie su vsade len ich nevnimame - mne staci minimum cigaretoveho dymu a mam vystipane oci.. Fajciarskym prostrediam sa snazim pokial mozno vyhybat - nie je aj to nahodou obmedzovanie mojej slobody? Mne dokonca vadi aj to, ked mi pride k pultu prefajceny zakaznik - to sa naozaj neda dychat, stipe ma z toho v nose.

no a uplny humus je, ked si niekto zapali v miestach kde sa aj podavaju jedla...

fajciari su proste choroba civilizacie... zakazat fajcit na vsetkych verejnych priestranstvach, + na priestranstvach kde sa zdrzuju aj nefajciari.. Dokonca ked uz by mal byt nejaky fajciarsky kutik, tak len v otvorenom vyhradenom priestranstve - lebo v uzavretom prakticky ihned napachnu (tiez sa vam zle dycha ked sa vedla vas postavi bezdomovec smrdiaci potom a mocom, pre nas nefajciarov najajceny clovek nie je o moc lepsi)

fajciarom sa ospravedlnovat nemam za co, keby som ich oznacil akokolvek, kedze zatial sa mi este ziaden fajciar neospravedlnil za to ze ten smrad musim trpiet.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Tomasito napísal:Pokial ti ide o pravo na cisty vzduch, viac by ta mal trapit fakt, ze najvacsi znecistovatelia ovzdusia (USA, Australia) odmietaju podpisat Kjotsky protokol, co ma na nase zdravie, ako aj celosvetovu klimu ovela vacsi vplyv, ako fajciari ; )
cisty vzduch som myslel viac lokalne, predsa by mali existovat verejne miesta, kde clovek vie ze tam bude prijemnejsie ako je vonku, preco ked idem do baru na jedno pifko musim mat k tomu dym gratis?
dobre, mame tu celosvetovych znecistovatelov ovzdusia, to je fakt, s tym my nic nespravime, mozme na nich iba naliehat, ale ked sa k nim pridame bude to este horsie
ob3l1x napísal:myslis si ze cigarety zabijaju viac ako ine splodiny (auta, tovarne, elektrarne ...) cigarety su podla mna jeden z tych mensich problemov ...
zvykli sme si bojovat voci nasledkom, teda liecime ludi a podobne, ale preco sa radsej nepostavime voci pricinam. kolko stoji liecba napr rakoviny pluc? ktorej sa dalo zabranit jednoduchou vecou - nefajcenim
nezabudajme ze toto vsetko sa tyka verejnych miest, co si kto bude robit doma je jeho vec, teda toto vobec nie je zakaz fajcenia
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Ked Vam vadia podniky v ktorych sa fajci preco nejdete do nefajciarskych podnikov ?
A odpoved na otazku ktora pravdepodobne padne ano aj take podniky existuju ... v KE poviem len jeden napr Cinefil ci ako sa to vola tam je zakaz fajcenia ...
je ich aj viac lenze velmi sa o to nezaujimam ...
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Je to choré na čele s celou chorou EU

Nemám síl k tomu čo viac dodať - chýbajú mi ešte čipy a denný povinný plán pre každého človeka
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

myslim ze v podnikoch by mali platit ake-take obmedzenia minimalne vsak by mali byt vymedzene casti pre fajciarov a nefajciarov co este stale nie je beznou vecou... ale zase na uliciach nevidim problem... skor by si mali ti ludia sami nejak uvedomit ze je to sprostost ale to zakazmi nevyriesime :?
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

Mna by zaujimalo, ako chcu potom ti kkti vykryt straty na daniach. Spotrebne dane tvoria totizto nezanedbatelnu polozku v prijmovej casti statneho rozpoctu. Velmi silne pochybujem, ze znizene vydavky na zdravotnictvo to vyrovnaju. Ale sak nevadi, dvihnu nam odvody, DPH a liter benzinu bude stat 200 Sk.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

schw33k napísal:Je to choré na čele s celou chorou EU

Nemám síl k tomu čo viac dodať - chýbajú mi ešte čipy a denný povinný plán pre každého človeka
A mne chýba hovnomer aby vedeli akou úmerou zaťažujem prostredie svojími s...čkami a podľa toho mi vyrúbu daň z hovna.
Je to choré ako mnoho zákonov a zákazov tej našej EU.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

na verejnych priestranstvach by som fajcenie zakazal. nech si fajcia doma alebo v priestoroch nato urcenych.
afa
Expert
Expert

Príspevok od používateľa afa »

mne je to fuk nefajcim ale asi je to spravne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Vyborny napad, treba to zakazat :)
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

tazko celoplosne zakazat fajcenie, ale cim viac restriktivnych opatreni sa urobi tym lepsie.
Nechcem nikomu brat pravo na nicenie si zdravia, ale ak ma niekto alebo nieco obtazuje nenecham to len tak:?
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

som za. sam robim v krcme a aj fajcim, je to taka mala krcma a ked si zapali par ludi tak sa neda dychat. nieto ked tam je 20 ludi. som za. najlepsie by bolo keby sa chodilo fajcit pred krcmu. clovek sa aspon porozprava aj s ostatnymi, a ked pride domov nesmrdi jak hnoj. teraz to je uplne strasne. a mozno by bolo aj lahsie prestat keby v krcme nikto nefajcil. cim skor to pride tym lepsie. jedna z mala veci od EU, ktora sa mi paci.
Napísať odpoveď