Hudobne nastroje v kapele a ich vyznam, postavenie...
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Hudobne nastroje v kapele a ich vyznam, postavenie...
Neviem ci sa tato tema uchyti, no tak ale za pokus nic nedam ako sa hovori tak som skusil tuto temu zalozit. Nejako sme sa dostali v tejto teme Punk rock made in slovakia ( http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=65852&start=15 ) k debate o tom, ktory hudobny nastroj ma v klasickej rockovej zostave(bicie, gitara, bassova gitara...) najvacsi vyznam, bez ktoreho z nich to proste nejde alebo ci su si rovnocenne. Ja som to uz zrejme pisal, pripadne to neskor skusim rozviest, tak sa skuste vyjadrit aj ostatni milovnici hudby, hudobnici ci ktokolvek bude mat naladu
.
-
Andi_Cibula
Addict
-
krupica_dnb
Medium Professional
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
pinacolada
Guru wannabe
myslim ze vsetko ohladom funkcie nastrojov tu bolo povedane tak poviem svoj subjektibny nazor.
najdolezitejsie su bicie - srdce kapely
gitara - strasne multifunkcny nastorj.dokaze vyludit zvuky ako ziadny iny nastroj,hlaven ak je dobra apparatura,podčko a kvalitna gitara
basa - zdanlivo bezvyznamny nastroj ale pre kapelu nevyhnutny
najdolezitejsie su bicie - srdce kapely
gitara - strasne multifunkcny nastorj.dokaze vyludit zvuky ako ziadny iny nastroj,hlaven ak je dobra apparatura,podčko a kvalitna gitara
basa - zdanlivo bezvyznamny nastroj ale pre kapelu nevyhnutny
No takže, hlavna je gitara. My totiz mame kapelu, mame bicie, basu a spev, ale bez gitary to nie je naozajstná hudba. Ked dnes prisiel jeden gitarista a zacal nam do toho hrat, bolo vidno ze bez gitary to nejde. Druhe su bicie, a tretia az basa, tu vacsinou pcut len ked sa na nu zamerate, je to proste doprovodny nastroj.
-
pinacolada
Guru wannabe
skus hrat bez s gitarou bez bicich.to ams rovnake.skuste hrat bez basy.to sa da uz skor ale imo basu treba mat v kazdom pripade13 napísal:No takže, hlavna je gitara. My totiz mame kapelu, mame bicie, basu a spev, ale bez gitary to nie je naozajstná hudba. Ked dnes prisiel jeden gitarista a zacal nam do toho hrat, bolo vidno ze bez gitary to nejde. Druhe su bicie, a tretia az basa, tu vacsinou pcut len ked sa na nu zamerate, je to proste doprovodny nastroj.
Určite sú naj bicie s gitarou, aj keď skôr dávam do po predia z hladiska laika Gitaru a z hľadiska muzikanta a hudobníka Bicie , lebo viem napr. že v punku sa tam nadrú strašne veľmi, ale tak za to v metale je gitara fakt brutal, síce sa mi nepáči ale fakt ten prstoklad, čo tam majú tak to sú roky tréningu, aj keď bicie sú tam tiež veľmi rýchle, čiže no ja neviem, povedal by som, že na rovnako, ale tak človeku hlavne v hlave utkvie Gitara, od bicích a Basu si všimne jeden zo sto, že tam dáka hrádawo napísal:Urcite gitara... aj ked je sama vedie myslienky, melodiu
basa alebo bicie sami o sebe nemaju efekt ked hraju same ... no najviac vyniknu bicie basa a gitara dokopy to je jasne... ved si predstavte spev doprevadzany iba biciimismiesne
trafil si klinec po hlavickeskenner napísal:si predstavte KoRn bez Fieldyho.. a zevraj basa je najmenej dolezita
Poviem takto - nie zeby ma (ako radoby bassgitaristu) niektore vase odpovede urazali ale basa proste tvrdi muziku - niekde je vyraznejsia niekde nie a to nezalezi od stylu hudby (porovnajte si SP s DK). Ked mame skusku a ja nehram - pocuvam ostatnych (bicie+gitara) je to sice na posluch dobre ale nieco proste tomu chyba
-
Vesper
Professional
ale to zalezi hlavne ako povedal cubix od stylu ale proste ci sa ti to paci alebo nie tak basa je to co vacsina ludi ani nevie ktore je... nehovorim ze patrim medzi nich ale je to proste tak.... sa ma nedavno jeden znamy spytal ze ''preco ma ta gitara len styri struny'' takze asi tak... a to priznaju aj basaci ze casto je ich nastroj to co najmenej chyba... si zober orchester, tiez sa tam nebude niekto kto raz za skladbu buchne na timpani vyvysovat nad huslistu... ale tak ja mam basu rad a bez basy by som nehral ale takto to vidimskenner napísal:si predstavte KoRn bez Fieldyho.. a zevraj basa je najmenej dolezita
-
Mrs_Chocolate
Light Expert
Vsetky su rovnako dolezite:
1. bez bicich je mohutny dojem v kely, a pravdepodobne aj celkovy vyraz skladby
2. bez basy to jednoducho nejde, hlbky su nutne ( ja osobne si vzdy pridavam basy )
3. bez gitary je melodicka linia a variacky mrtve
Mimochodom hovorite, ze skuste pocuvat spev len s bicimi. Skuste pocuvat spev len s gitarov alebo basov, je to suche. Jednoducho sa tie nastroje potrebuju
1. bez bicich je mohutny dojem v kely, a pravdepodobne aj celkovy vyraz skladby
2. bez basy to jednoducho nejde, hlbky su nutne ( ja osobne si vzdy pridavam basy )
3. bez gitary je melodicka linia a variacky mrtve
Mimochodom hovorite, ze skuste pocuvat spev len s bicimi. Skuste pocuvat spev len s gitarov alebo basov, je to suche. Jednoducho sa tie nastroje potrebuju
podla mna ide hlavne o styl ale aj o to kolko toho basak uhra a ci kopiruje gitaru alebo ide vlastnou cestou.....ved ako spolinali KoRnov alebo System of a Down(tych som ja spominal v tej teme Punk Rock made in SK) tam to proste sa neda ved basak zo systemu je ako druha gitara...to sa mi velmo lubi......a zasa v takej Metallice nejde nichdy Rob(basak) podla toho co hra James(rythm guitar+spev) ale vzdy daco vlastne hra....to je ako keby basa bola vlastne dalsia gitra ale tak ja mam basu rad a bez nej si kapelu VIEM predstavit ale urcite lepsie aspon 5krat je to ked je a ked ju pocut!!..tot moj nazor....