Skor slovo vypaleny by som dal do uvodzoviek. Teoreticky sa bod poskodit moze a to bud mechanicky, ze sa poskodi mriezka, ale sa nejakym sposobom poskodi luminofor pod mriezkou. Ale vidiet som to na vlastne oci ete nevidel.
t0m4s3 napísal:Skor slovo vypaleny by som dal do uvodzoviek. Teoreticky sa bod poskodit moze a to bud mechanicky, ze sa poskodi mriezka, ale sa nejakym sposobom poskodi luminofor pod mriezkou. Ale vidiet som to na vlastne oci ete nevidel.
No ja mam doma taky monitor asi rok (Philips 109B6) a ked som sa to snazil reklamovat, tak do reklamacneho protokolu napisali, ze vyhovuje poziadavkam vyrobcu.
Bohuzial, mozu (a asi aj maju) mat pravdu. Monitor (ci uz CRT alebo LCD) spada do nejakej ISO normy a bezna ISO norma povoluje urcity pocet vadnych bodov a subbodov na to aby bol vyrobok podla tejto normy "bezchybny", cize bez moznosti cokolvek reklamovat.
Vidiet som nevidel ale viem ze sa CRT monitori nemaju radi s magnetmi tak sa im vyhybajte.
btw: k tym LCD monitorom a vypalenym pixelom. Myslim ze Samsung monitor sa da reklamovat ked mas aj jediny zly bod.
Na tomto fore su dost kvalitne exemplare ... ale k teme ... Jedine jak moze byt ten bod "vypaleny" je ze elektronovemu lucu nieco zavadzia v ceste ... Alebo akurat v tom mieste zle nanesena Vrstva fosforu
A videl som ale uz si nepamatam jak to vyzeralo
Shark NX napísal:Na tomto fore su dost kvalitne exemplare ... ale k teme ... Jedine jak moze byt ten bod "vypaleny" je ze elektronovemu lucu nieco zavadzia v ceste ... Alebo akurat v tom mieste zle nanesena Vrstva fosforu
A videl som ale uz si nepamatam jak to vyzeralo
Alebo narusena mriezka ako som spominal vyssie. A inak fosfor to nie je
Keď už to tu tak rozoberáte tak sa chcem spýtať : Čo si vlastne predstavejete pod tým pojmom vypálený bod (subpixel)???? poprosil by som zvlášť odpovede pre LCD a CRT dik
Chcem vedieť či vlastne niektorý vedia čo to spôsobuje a tak a nieže hraje a vydí že mu nesvieti jeden bod
Vladino Pri LCD to je poskodenie resp. Vyrobna vada Dekodovacieho Procesoru v LCD
Pri CRT to je jak tomas povedal je to Poskodenie Luminofloru alebo prekazka na mriezke