Internet Banská Bystrica

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
tomexx
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomexx »

Syfon napísal:Ako si spokojny s netlinkom?
Ja som ho mal dva roky a najviac mi prekazalo pomerne casto vypadky a hlavne dlhe, agregacia (stiahol som 30MB a rychlost o polovicu dole), niekedy neochota admina a to co nas odradilo od zaplatenia dalsej faktury bolo, ze nam uctoval viac ako sme sa dohodli a to pocas 2 mesiacov, aj povedal, ze to napravi ale nic...
Cim dlhsie som to mal tym viac som bol nespokojny, ale stale to bolo lepsie ako dial-up :)
Netlink je navacsi bordel-net v BB mal som ho asi rok a to bolo utrpenie... rychlost sa pohybovala okolo 128kbit/s, vysoka latency a neochota providera pri rieseni problemov, k tomu cena 500sk, no proste onicom. Momentalne cely nas panelak je na sieti od Imafexu a nemozem sa stazovat za cca 300sk rychlost minimalne tych 700kbit je viac nez dobre... Odporucam. :wink:
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

No tak chlapci. Nejdem tu chvalit netlink ale ja mam netlink asi od septebra a od zaciatku mam rychlost 768kbit/s. Agregacia sice 1:30..ale dako ma to netankuje, dam tahat na noc..a je mi jedno, c taho hodinu alebo dve 100megovy subor. Niekedy chlap agregaciu vypne, a taha pekne. Tie vypadky obcas sa stavaju, aj mna to vytaca, niekedy minutka,niekedy aj 10 minut...kedy ako. Jedine co ma stve je ze nejde FTP cez TCMD, ale ce FTP clienta ide v poho. A cena? platim 300 mesacne bez koruny za 768cku..takze to neiej az take o nicom..a tych co ste spominali 128 za 500mesacne bolo odhadujem tak minimalne 2 rky do zadu. Ja neviem, akurat mi mame na dome pristupovy bod, tak mozno preto to lespie funguje ako inym, ale ja sa nestazujem (az tak velmo).PS. ian firma nebola ochotna v nasom baraku zriadit net (neboli ludia), lebo tam kde byvam ziju zrejme prachaci co sukromnicia a maju wifiny vlastne, alebo zaostalci cez dial up, alebo ludia co im netreba k zivotu internet (stare babky). A netlink je jediny realizovatelny provider v mojom okoli. (URCITE O MILION % SPOLAHLOVEJSI AKO FOSTNET OD FODORA - uz len ta jeho ochota zavies net na vedlajsi barak :aasmile19: )
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

bukelo napísal:No tak chlapci. Nejdem tu chvalit netlink ale ja mam netlink asi od septebra a od zaciatku mam rychlost 768kbit/s. Agregacia sice 1:30..ale dako ma to netankuje, dam tahat na noc..a je mi jedno, c taho hodinu alebo dve 100megovy subor. Niekedy chlap agregaciu vypne, a taha pekne. Tie vypadky obcas sa stavaju, aj mna to vytaca, niekedy minutka,niekedy aj 10 minut...kedy ako. Jedine co ma stve je ze nejde FTP cez TCMD, ale ce FTP clienta ide v poho. A cena? platim 300 mesacne bez koruny za 768cku..takze to neiej az take o nicom..a tych co ste spominali 128 za 500mesacne bolo odhadujem tak minimalne 2 rky do zadu. Ja neviem, akurat mi mame na dome pristupovy bod, tak mozno preto to lespie funguje ako inym, ale ja sa nestazujem (az tak velmo).PS. ian firma nebola ochotna v nasom baraku zriadit net (neboli ludia), lebo tam kde byvam ziju zrejme prachaci co sukromnicia a maju wifiny vlastne, alebo zaostalci cez dial up, alebo ludia co im netreba k zivotu internet (stare babky). A netlink je jediny realizovatelny provider v mojom okoli. (URCITE O MILION % SPOLAHLOVEJSI AKO FOSTNET OD FODORA - uz len ta jeho ochota zavies net na vedlajsi barak :aasmile19: )
To je uzasne. Ale mne tie vypadky dost vadili (a tak isto aj pomala rychlost). Za tu dobu co mame Imafex, som nezaznamenal ani jeden (!) vypadok. A rychlost dl neklesla pod 90kB/s. Pingy sa pohybuju od 15ms na slovenske servery do cca 30 na zahranicne..
bukelo
Medium Star
Medium Star

tomexx napísal:To je uzasne. Ale mne tie vypadky dost vadili (a tak isto aj pomala rychlost). Za tu dobu co mame Imafex, som nezaznamenal ani jeden (!) vypadok. A rychlost dl neklesla pod 90kB/s. Pingy sa pohybuju od 15ms na slovenske servery do cca 30 na zahranicne..
Pekne pekne, prijdi prehovorit asi x-ludi u nas vo vchode na Imafex a budem aj ja stastnejsi (mozno) :)
keymil
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa keymil »

ja mam imafex v sasovej rychlost za tych 300 sk - 512kbps a pingy doobeda od 30 - 70 a poobede od 100 - 400
bukelo
Medium Star
Medium Star

keymil napísal:ja mam imafex v sasovej rychlost za tych 300 sk - 512kbps a pingy doobeda od 30 - 70 a poobede od 100 - 400
no "krasa" - uuplnaa
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak si vravte co chcete, mne je to v podstate aj tak jedno lebo doma som par krat do roka. Stahujem v skole v blave takze tak. Mame skolsku wifinku a dl 20-100MBit... Takze sa da... :)
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

tomexx napísal:Tak si vravte co chcete, mne je to v podstate aj tak jedno lebo doma som par krat do roka. Stahujem v skole v blave takze tak. Mame skolsku wifinku a dl 20-100MBit... Takze sa da... :)
riesi sa BB nie BA intrák... wifinka 100Mbit :roll:
tomexx
King
King
Kontaktovať používateľa:

Pardon wifinka 20-50Mbit a po kabli 20-100Mbit dl...

//ale ako som uz povedal, co sa tyka BB lepsi alternativny net ako Imafex sa zohnat zatial neda...
ven0m
Light Professional
Light Professional

tomexx napísal:Pardon wifinka 20-50Mbit a po kabli 20-100Mbit dl...

//ale ako som uz povedal, co sa tyka BB lepsi alternativny net ako Imafex sa zohnat zatial neda...
bbxnet nič ? :wink:
bukelo
Medium Star
Medium Star

bobormako napísal:bbxnet nič ? :wink:
a ti su co zac? 1x pocujem
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

JodiBB napísal:hmm Ako si pokrocil s tou optikou?? zhanam ISP a tiez som z ra2ne ;)
Už ste našli providera?
ven0m
Light Professional
Light Professional

bukelo napísal:a ti su co zac? 1x pocujem
najvacsia siet v BB. sásova, mesto lubca atd atd. rýchlost cca 2 mbit na uzivatela, teraz aj nizke pingy, datove servre. all inclusive.

Kód: Vybrať všetko

www.bbxnet.sk
spilo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa spilo »

no ako vidim tak ste spokojný s imafexom ??? podla mna je to pekne na pííí*u lebo som so sásovej a som nespokojnýýý.
ad1. ked som si prečital zmluivu tak mi zaučtovali veci čo ani nerobili ako že mi dodali kabel nič sietovka nič ..vlastne nič mi nedodali len ten net a platil som im za nič ......
ad2. ta rýchlosť neni žiadna výhra koliše od 380 do max500kbit
časte výpadky
ad3. neochota providera a ich hod line linky na ktoru ked zavolam tak mi povedia že chyba je u mna a oni za to nemožu alebo že o žiadnom výpadku nevedia je tam aj slubovane SMSky ale neda sa mi prihlasiť

proste oničom net a som naň momentalen odkazani lebo neni keš :cry: už som zvedavý na ten novy čo nam to tu rozkopavali čo t bude zač
to je moj osobny názor na sk*rvený ImafexBB
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

spilo napísal:proste oničom net a som naň momentalen odkazani lebo neni keš :cry: už som zvedavý na ten novy čo nam to tu rozkopavali čo t bude zač
To bude asi optika od Imafexu :D .

Imafex má na starosti urobiť internetové prípojku do bytu. Sieťová karta a kábel po byte - to nie je ich úlohou (a že si to naúčtovali :) ...).

Na ktorej ulici bývaš?
BASELESS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BASELESS »

BBxNET??? to ktory dobrak zase chvali??? sak ja to mam... a neeeeeeeeeeechceeeeeeeeeeeem... bohuzial nemam na vyber lebo v mojom panelaku nieje iny provider... no tak akoze moje pocity co sa tyka bbxnet-u... 1.niesu povolene P2P siete co je velka chyba su povolene len od 00.00 do 07.00 tusim ale tak nebudem do vtedy hore kvoli nejakym pesnickam. ano fajn maju SERVER, teda nie jeden viac ale nie tam toho vela, oproti tomu co sa da najst na P2P... 2.ked som sa pytal ze preco niesu povolene povedali mi ze ako ich takto obmedzili casovo tak od vtedy idete rychlejsie net... No ale aj tak niekedy mam pocit ze mozem si zajst na nakup vysypat smeti a nieco zjest kym mi nieco nacita... ale tak v pohodke no... hoci sa mi vzdy ako napriek stane nieco take ze ked surne potrebujem net tak cuduj sa svete mi nejde. mozem jedine tak zavolat ze mi nejde a oni mi povedia ano prideme vam to spravit.ale kedy? hm. ked sa im bude chciet. v zime som volal chlapovi a on ze sa mu nechce ze cely den bol na zime a ze sa mu uz nechce ist do zimy? to ma byt PROVIDER? podla mna by sa mali starat o ludi ktory ich zivia. a este chcem podotknut ze nie raz som si zavadu ked nesiel net musel ist odstranit sam kedze sa v tom kusok vyznam tak to nebol pre mna problem ale ide o princip ze ked som chcel net tak im sa nechcelo alebo nemohli.alebo ja neviem.
BASELESS
Amateur
Amateur

spilo napísal:no ako vidim tak ste spokojný s imafexom ??? podla mna je to pekne na pííí*u lebo som so sásovej a som nespokojnýýý.
ad1. ked som si prečital zmluivu tak mi zaučtovali veci čo ani nerobili ako že mi dodali kabel nič sietovka nič ..vlastne nič mi nedodali len ten net a platil som im za nič ......
ad2. ta rýchlosť neni žiadna výhra koliše od 380 do max500kbit
časte výpadky
ad3. neochota providera a ich hod line linky na ktoru ked zavolam tak mi povedia že chyba je u mna a oni za to nemožu alebo že o žiadnom výpadku nevedia je tam aj slubovane SMSky ale neda sa mi prihlasiť

proste oničom net a som naň momentalen odkazani lebo neni keš :cry: už som zvedavý na ten novy čo nam to tu rozkopavali čo t bude zač
to je moj osobny názor na sk*rvený ImafexBB

moji kamosi maju IMAFEX... a podla mna je to najvyhodnejsi internetovy provider... sam by som si ho dal keby boli v mojom baraku.ale uz sa ku mne pomaly blizia tak mozno budem mat tu moznost ho mat... vies ta rychlost moze byt zapricinena tvojim kompom lebo jeden kamos mal stary crepnik a na tom mu to islo pomalyyyy a teraz po novom roku si kupil celkom slusnu masinku a tak od vtedy som nepocul ze by sa stazoval..iba sa chvali ze mu to ide ovela rychlejsie ako mne... a hlavna vec ktoru mu zavidim je asi to ze IMAFEX ma povolene P2P siete stale nonstop.takze LimeWire, BearShare,DC++ mu fici skoro stale... a este ohladne toho SMS konta... on mal ten isty problem ale skocil do ich pobocky sa opytat ze preco mu to nejde a tak mu povedali ze vlastne oni potrebuju mat podklad nejaky o tom ze chce to SMS konto a ten podklad mal byt vo forme mail-u.. mal poslat mail so ziadostou o aktivaciu SMS konta na volaku mailovu adresu co je na zmluve... ale teraz neviem presne aka to je [email protected] alebo [email protected]... neviem presne ako t otam je ta adresa neico take.nepamatam si to uz...nooo tolko by som ti vedel ja poradit... pocuj neces moj BBxNET a ja budem mat tvoj IMAFEX... co ty na to??? :P nevymenis?
ven0m
Light Professional
Light Professional

BASELESS napísal:BBxNET??? to ktory dobrak zase chvali??? sak ja to mam... a neeeeeeeeeeechceeeeeeeeeeeem...
chcem vidiet na ktorej sieti s tolkými uzivatelmi mas p2p povolené furt....
fuller
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa fuller »

Skusenosti:

IOLBB: (lolBB) zalezi fakt na lokalite tzv "dolina" vsetko co sa nachadza pod kopcom rychlost od 5-120KB (vacsinou 30-60) a pingy od 40-1500ms (vacsinou 500) vyssoko RIZIKOVE NEODPORUCAM je to SKUR*** net pridete o nervy, "kopec" je na tom o poznanie lepsie ( latencie a speed) v poslednej dobe je siet pretazena a Provider sa snazi tuto situaciu riesit takze obmedzuje zakaznikov na POCET SPOJENI (connections) takze apliakcie ako qip, Hamachi .... sa nedokazu ani pripojit ( ah hej tak velmi sporadicky ) na hranie hier ani nepomyslajte :(

IMAFEX: je to tiez stavka do loterie, ako u IOL-u zalezi fakt na lokalite (60KB stabilne ) ale pingy mozete 5-10 a na tej istej ulici o par metrov mozete mat stabilne pingy 100-300 takze .... je to na vas

BBXNet: 2mbit pomerne stabilne ( nemam osobne skusenosti ale xcel by som :D )

BTW: neveite viac a chello ? ze kedy konecne bude .. >>?
BASELESS
Amateur
Amateur

fuller napísal:Skusenosti:

IOLBB: (lolBB) zalezi fakt na lokalite tzv "dolina" vsetko co sa nachadza pod kopcom rychlost od 5-120KB (vacsinou 30-60) a pingy od 40-1500ms (vacsinou 500) vyssoko RIZIKOVE NEODPORUCAM je to SKUR*** net pridete o nervy, "kopec" je na tom o poznanie lepsie ( latencie a speed) v poslednej dobe je siet pretazena a Provider sa snazi tuto situaciu riesit takze obmedzuje zakaznikov na POCET SPOJENI (connections) takze apliakcie ako qip, Hamachi .... sa nedokazu ani pripojit ( ah hej tak velmi sporadicky ) na hranie hier ani nepomyslajte :(

IMAFEX: je to tiez stavka do loterie, ako u IOL-u zalezi fakt na lokalite (60KB stabilne ) ale pingy mozete 5-10 a na tej istej ulici o par metrov mozete mat stabilne pingy 100-300 takze .... je to na vas

a to kde mas ten BBxNET ze ma 2ku??? aj ja cem..ale nevyzera to tak :D :D
BBXNet: 2mbit pomerne stabilne ( nemam osobne skusenosti ale xcel by som :D )

BTW: neveite viac a chello ? ze kedy konecne bude .. >>?
Napísať odpoveď