problem s dual-channel
-
dj-traktorista
Light Expert
problem s dual-channel
kupil som si druhu RAMku A-DATA 512MB DDR400 (3-4-4-8 ) ku mojej AM1 DDR400 (2.5-4-4-8 ) a chcel som ich dat do dual channelu dal som ich do 1/3 slotu a nic stale idu v single. novu v pohode zobere, pise ze mam 1024 MB -to je ok ,len ten dual channel.... pls poradte co mam spravit aby to slo
-
dj-traktorista
Light Expert
-
dj-traktorista
Light Expert
Farby su tiez niekedy spravene dost milne.creb napísal:sak staci podla farby slotu ja mam 4 ddr2 sloty 2zlte a 2cierne ale su delene tak ze je zlty cierny zlty cierny tak podla toho to zistis a ked to aj tak nepojde tak tie dve ramky zrejme nechcu byt v duali a to ti uz neporadim zrejme len vymena za inu znacku
-
dj-traktorista
Light Expert
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=59243&start=88
nezabudni najprv save-nuť svoje SPD (dump). ak by sa nieco nepodarilo, vratis povodne. a este jedna rada: vzdy maj iba jednu RAM zasunutu v MoBo, pri praci s tym programom, aby si vedel na 100% s ktorou prave pracujes.
nezabudni najprv save-nuť svoje SPD (dump). ak by sa nieco nepodarilo, vratis povodne. a este jedna rada: vzdy maj iba jednu RAM zasunutu v MoBo, pri praci s tym programom, aby si vedel na 100% s ktorou prave pracujes.
-
dj-traktorista
Light Expert
no a jak sa stym programikom pracuje ?????krija napísal:http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=59243&start=88
mam dosku ASUS P4P800-X
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
tolko karmy nemas
ale nie srandujem. nie je to az take zlozité, ako sa na prvy pohlad mozno zdá. v prvom rade ta chcem upozornit na podporované tzv. southbridges. ako som pozeral, tak tvoja MoBo ma intel ICH5, takze by nemal byt problem. jediny problem nastava vtedy, ak jedna ram ma osadene chipy iba z jednej strany o vacsej celkovej kapacite a druha z oboch stran s mensou kapacitou, aj ked je ich vysledná velkost zhodna. ak je tomu tak v tvojom pripade uz dalej ani necitaj.
hlavne mobo s chipsetom od intelu maju problem spravne rozpoznat RAM, respektive PC ani nenabehne. (samozrejme mam na mysli po flashi)

1 ranks = osadena jedna strana
2 ranks = osadene obe strany
tak ideme na to:
ako som pisal pred tym, nechaj v pc iba jednu ram
takto to nejak vyzera, ked program spustís, ale to si uz videl:

teraz klikni na tlacidlo Read

po dokoncení čitania sa zavrie okno processing...mozes kliknut na tlacidlo Save.

potom vypnes pc. vyberies 1. RAM a na jej miesto vlozis 2. RAM. zapnes pc a cely proces zopakujes. chapes pre istotu, samozrejme save 2. RAM bude mat iný nazov ako 1. RAM.
nasledne klikni na tlacidlo Load. v ponuke vyber save tvojej 1. RAM!!!

no a teraz uz len kliknes na tlacidlo Write. v otvorenej ponuke klikni na Full rewrite a v otvorenom okne opat na tlacidlo write

po ukonceni prepisovania SPD chipu ukonci program a o5 vypni PC. vloz aj druhu RAM.
zaver: ak by ti nahodou PC po tomto kroku rozpoznal iba jednu RAM, tak podla tohto navodu prepises info v SPD chipu, jej povodnym dumpom.
rady: neponahlaj sa a hlavne rozmyslaj.
v prilohe je quickstart.pdf od autora programu.
hlavne mobo s chipsetom od intelu maju problem spravne rozpoznat RAM, respektive PC ani nenabehne. (samozrejme mam na mysli po flashi)

1 ranks = osadena jedna strana
2 ranks = osadene obe strany
tak ideme na to:
ako som pisal pred tym, nechaj v pc iba jednu ram
takto to nejak vyzera, ked program spustís, ale to si uz videl:

teraz klikni na tlacidlo Read

po dokoncení čitania sa zavrie okno processing...mozes kliknut na tlacidlo Save.

potom vypnes pc. vyberies 1. RAM a na jej miesto vlozis 2. RAM. zapnes pc a cely proces zopakujes. chapes pre istotu, samozrejme save 2. RAM bude mat iný nazov ako 1. RAM.
nasledne klikni na tlacidlo Load. v ponuke vyber save tvojej 1. RAM!!!

no a teraz uz len kliknes na tlacidlo Write. v otvorenej ponuke klikni na Full rewrite a v otvorenom okne opat na tlacidlo write

po ukonceni prepisovania SPD chipu ukonci program a o5 vypni PC. vloz aj druhu RAM.
zaver: ak by ti nahodou PC po tomto kroku rozpoznal iba jednu RAM, tak podla tohto navodu prepises info v SPD chipu, jej povodnym dumpom.
rady: neponahlaj sa a hlavne rozmyslaj.
v prilohe je quickstart.pdf od autora programu.
- Prílohy
-
- quickstart.zip
- (4.69 KiB) 58 stiahnutí
-
dj-traktorista
Light Expert
-
dj-traktorista
Light Expert
moj ciel je vytvorit dual channel
::::mam tu AM1,ktora asi neni podporovana na dual ale ma osadene obe strany...........druha RAM je A-DATA ktora je osadena na jednej strane ale za to je podporovana na doske pre dual channel.........................neda sa zmenit iba nieco v tej AM1 tak aby to islo???????(pri AM1 mi ani everest neukaze vyrobcu )