Internet Banská Bystrica

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
BASELESS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BASELESS »

kusok som sa sekol.. FULLER tam hore je nieco pre teba... vysomar sa v tom... sak mas dobry mozog.... hehe
bukelo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa bukelo »

fuller napísal:BTW: neveite viac a chello ? ze kedy konecne bude .. >>?
Ja som sa pytal na Chello v lete ked som zhanal net domov, tak som skocil aj do UPC, tak mi povedali ze este par rokov, ze co bol kedysi KabelPlus tak ten spravil nejaku siet, ale ze je v takom dezolatnom stave, ze im to potrva este pekne dlho. Tak mi povedala jedna mila pani v UPC.
Armageddon
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Armageddon »

ja si chcem zobrat internet od engine. ten je celkom dory ma hneva ze je to zdielane ale inak sa da!
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Armageddon napísal:ja si chcem zobrat internet od engine. ten je celkom dory ma hneva ze je to zdielane ale inak sa da!
No, mal som s pripojením veľké patálie, ale teraz v poslednom čase fachá dobre (buch-buch na drevo). Len nebuď prekvapený, že sa nebudú ponáhľať s montážou.

Na ktorom sídlisku sa vyskytuješ?
1236
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 1236 »

fuller napísal:Skusenosti:
BTW: neveite viac a chello ? ze kedy konecne bude .. >>?
CHELLO ma byt v Bystrici ze vraj od septembra a ze uz robia predregistracie..som sa na to bol minule pytat..
spilo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa spilo »

1236 napísal:CHELLO ma byt v Bystrici ze vraj od septembra a ze uz robia predregistracie..som sa na to bol minule pytat..
jj už je to iste že je tu chello:) konečne
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa FoXo »

BASELESS napísal:BBxNET??? to ktory dobrak zase chvali??? sak ja to mam... a neeeeeeeeeeechceeeeeeeeeeeem... bohuzial nemam na vyber lebo v mojom panelaku nieje iny provider... no tak akoze moje pocity co sa tyka bbxnet-u... 1.niesu povolene P2P siete co je velka chyba su povolene len od 00.00 do 07.00 tusim ale tak nebudem do vtedy hore kvoli nejakym pesnickam. ano fajn maju SERVER, teda nie jeden viac ale nie tam toho vela, oproti tomu co sa da najst na P2P... 2.ked som sa pytal ze preco niesu povolene povedali mi ze ako ich takto obmedzili casovo tak od vtedy idete rychlejsie net... No ale aj tak niekedy mam pocit ze mozem si zajst na nakup vysypat smeti a nieco zjest kym mi nieco nacita... ale tak v pohodke no... hoci sa mi vzdy ako napriek stane nieco take ze ked surne potrebujem net tak cuduj sa svete mi nejde. mozem jedine tak zavolat ze mi nejde a oni mi povedia ano prideme vam to spravit.ale kedy? hm. ked sa im bude chciet. v zime som volal chlapovi a on ze sa mu nechce ze cely den bol na zime a ze sa mu uz nechce ist do zimy? to ma byt PROVIDER? podla mna by sa mali starat o ludi ktory ich zivia. a este chcem podotknut ze nie raz som si zavadu ked nesiel net musel ist odstranit sam kedze sa v tom kusok vyznam tak to nebol pre mna problem ale ide o princip ze ked som chcel net tak im sa nechcelo alebo nemohli.alebo ja neviem.
Zabudol si spomenut aka si ulica, segment a kto je tvoj lokalny admin, pretoze o siet bbxnet sa staraju len studenti a kazdy admin ma urcitu lokalitu na starosti. Takze ak si natrafil na lenivca treba sa obratit aj na inych adminov a poprosit o pomoc ak ti to chodi zle nie len na svojho lokalneho admina. Bbxnet ma aj vlastne forum na ktorom sa mozes taktiez vyjadrit. S p2p mi da urctie zapravdu viac providerov ze to nie je len tak ano ako si uz spominal p2p je obmedzene tym ze je povolene od polnoci. Boli rozne testy s p2p cez den a nedopadli dobre. Zariadenie ktore by to vyriesilo stoji zhruba pol miliona sorac nie sme Orange alebo T-mobile :)) A na toho admina by som bol vazne zvedavy, ktoremu sa nechelo a povedal ti to priamo :) Diky

Nuz a ta zima neviem ktory admin to bol vravim som zvedavy ale velmi sa mi to nevidi pretoze vela krat sa robi v zime a aj neskoro do rana kedy su teplotne rekordy nieco pod nulou ale to len tak krajovo. A ked niekto zavola ze nejde mu net snazime sa hned najst chybu samozrejme pokial nie sme mimo BB pripadne v skole. Vela krat sme isli problem riesiet aj neskoro v rannych hodinach :) ale to tiez len na okraj
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

spilo napísal:neviete o nejkakom dobrom nete aj v sasovej? okrem BBxnetu a hlavne nie Imafex ten mám teraz a len naň nadavam ake je to nestabilne
len zo zaujimavosti preco okrem bbxnetu? :)

v sasovej mas vela moznosti napr, www.engine.sk, netlink, iolbb (pripadne Cerina) ale aj tak ak by som mal odporucit inych providerov tak Imafex by som skor uprednostil aj ked vravis ze mas s nim problemi Neviem presne ako to tam je ale zhruba nieco viem niekde to ide dobre niekde horsie
BASELESS
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa BASELESS »

FoXo napísal:Zabudol si spomenut aka si ulica, segment a kto je tvoj lokalny admin, pretoze o siet bbxnet sa staraju len studenti a kazdy admin ma urcitu lokalitu na starosti. Takze ak si natrafil na lenivca treba sa obratit aj na inych adminov a poprosit o pomoc ak ti to chodi zle nie len na svojho lokalneho admina. Bbxnet ma aj vlastne forum na ktorom sa mozes taktiez vyjadrit. S p2p mi da urctie zapravdu viac providerov ze to nie je len tak ano ako si uz spominal p2p je obmedzene tym ze je povolene od polnoci. Boli rozne testy s p2p cez den a nedopadli dobre. Zariadenie ktore by to vyriesilo stoji zhruba pol miliona sorac nie sme Orange alebo T-mobile :)) A na toho admina by som bol vazne zvedavy, ktoremu sa nechelo a povedal ti to priamo :) Diky

Nuz a ta zima neviem ktory admin to bol vravim som zvedavy ale velmi sa mi to nevidi pretoze vela krat sa robi v zime a aj neskoro do rana kedy su teplotne rekordy nieco pod nulou ale to len tak krajovo. A ked niekto zavola ze nejde mu net snazime sa hned najst chybu samozrejme pokial nie sme mimo BB pripadne v skole. Vela krat sme isli problem riesiet aj neskoro v rannych hodinach :) ale to tiez len na okraj

Miky...staci??? lebo jeho kolegovia mi sami povedali on je lenivy jeho musis len otravovat... tak dakujem pekne za takych adminov ked mam platit 300sk za mesiac a este aj 300sk na viac za ucty na mobil ked mu mam vyvolavat.nie??
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

BASELESS napísal:Miky...staci??? lebo jeho kolegovia mi sami povedali on je lenivy jeho musis len otravovat... tak dakujem pekne za takych adminov ked mam platit 300sk za mesiac a este aj 300sk na viac za ucty na mobil ked mu mam vyvolavat.nie??
No ano MikY je lenivy to mas pravdu. Ale na druhej strane je na Javore a aj na stranke bbxnetu su kontakty na ostatnych adminov a aj na hlavneho admina nie su tam len cisla mobilov ale aj ICQ alebo mail cize kludne mozes napisat ostatnym kedze miky ta ignoruje.

Na druhej strane si mohol aspon napisat ze problem je u tvojho admina a nie u celej siete BBxNET nehac vsetkych do jedneho vreca :)
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

MikY

BASELESS napísal:BBxNET??? to ktory dobrak zase chvali??? sak ja to mam... a neeeeeeeeeeechceeeeeeeeeeeem... bohuzial nemam na vyber lebo v mojom panelaku nieje iny provider... no tak akoze moje pocity co sa tyka bbxnet-u... 1.niesu povolene P2P siete co je velka chyba su povolene len od 00.00 do 07.00 tusim ale tak nebudem do vtedy hore kvoli nejakym pesnickam. ano fajn maju SERVER, teda nie jeden viac ale nie tam toho vela, oproti tomu co sa da najst na P2P... 2.ked som sa pytal ze preco niesu povolene povedali mi ze ako ich takto obmedzili casovo tak od vtedy idete rychlejsie net... No ale aj tak niekedy mam pocit ze mozem si zajst na nakup vysypat smeti a nieco zjest kym mi nieco nacita... ale tak v pohodke no... hoci sa mi vzdy ako napriek stane nieco take ze ked surne potrebujem net tak cuduj sa svete mi nejde. mozem jedine tak zavolat ze mi nejde a oni mi povedia ano prideme vam to spravit.ale kedy? hm. ked sa im bude chciet. v zime som volal chlapovi a on ze sa mu nechce ze cely den bol na zime a ze sa mu uz nechce ist do zimy? to ma byt PROVIDER? podla mna by sa mali starat o ludi ktory ich zivia. a este chcem podotknut ze nie raz som si zavadu ked nesiel net musel ist odstranit sam kedze sa v tom kusok vyznam tak to nebol pre mna problem ale ide o princip ze ked som chcel net tak im sa nechcelo alebo nemohli.alebo ja neviem.
NaZIME????? co si ty za dementa ze si sa rozhodol vymyslat taketo sprostosti, povedz kto si nak viem komu tak sttrasne ide ten internet, ze my musis vyvolavat vkuse, nemam paru ktosi a o com tocis, ... Ked je problem tak ho riesim hned ako som doma a mam cas, takze taketo sprostosti si nahaj pre seba
FoXo
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

MikY

to hore pisal MikY, sorka foxo za zneuzitie tvojho mena
dusosk
Novice
Novice

internet

Príspevok od používateľa dusosk »

spilo napísal:jj už je to iste že je tu chello:) konečne
ja som sa bol na upc pytat asi pred rokom a tiez mi povedali ze bude v spustene na jesen ale doteraz sa nic nedeje. ale tie opticke kable co tahali minuly rok po banskej bystrici tak to bude orange opticka siet az k zakaznikovy priamo do bytu. Z pripojovanim koncovych uzivatelov sa ma zacat teraz v lete.
Info:http://www.inet.sk/clanok/4264/optika-d ... d-orange-u
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: internet

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

dusosk napísal:ale tie opticke kable co tahali minuly rok po banskej bystrici tak to bude orange opticka siet az k zakaznikovy priamo do bytu.
Info:http://www.inet.sk/clanok/4264/optika-d ... d-orange-u
Bastardi, keby mi dali len internet za rozunú cenu, tak by som to bral, ale o tie ďalšie cenovo-výhodné "vymoženosti" nestojím :x .
inet.sk napísal: K otázke FUP bol Orange veľmi zdržanlivý, ale kvôli takmer neobmedzenej kapacite optickej siete, nie je dôvod predpokladať, že Orange bude svojich zákazníkov nejako limitovať.
Ale kulový:
Orange napísal:Existujú zásady správneho využívania služieb (Fair Use Policy - FUP)? Ak áno, ako sú nastavené?
Zásady správneho využívania služieb sú nastavené na 100 000 MB na mesiac. Zákazníci, ktorí si aktivujú službu počas pilotnej prevádzky, nebudú mať uplatňované FUP.
Šmejdi

BTW: Aj Engine má v pláne zaviesť Triple-Play, lenže do leta to nestihnú a Orange ich prevalcuje :cry: .
Neoncek
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

foncorda

Príspevok od používateľa Neoncek »

Pripajam na foncorde ludi na bbxnet, 2,4GHz tam ani nebudem asi riesit pokial nebudu podchytene baraky cez 5GHz na ktorych tam APcka casom pribudnu. Dovod je velke rusenie v pasme 2,4GHz, na internatnej som naskenoval cez 30 pristupovych bodov, ani sa nedivim ze to vzdialenym klientom ide zle. Na pripojenie cez 5GHz potrebujem 10 ludi, viditelnost na strojovnu Internatna 49. Spoje su typu adhoc a na tych 5GHz si mozem byt isty ze spojenie bude kvalitne a nebudu sa obmedzovat sluzby lokalnej siete. Internet v spicke neklesa pod 1,5Mbps a poplatok ostava na 350,-SK/mesiac. Ak by sa nasiel clovek, ktory by mi mohol pozhanat ludi v baraku, vieme sa dohodnut. 8)
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

ma niekto AKTUALNE skusenosti s BBXNET a 2,4ghz? "programom" chcel by som si ho dat zaviest do domu ... ina moznost nie je mam EDGE od pomarancu a je to na rit nejake info o pingu a o rychlosti??..pls
fostak
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fostak »

pocuj akoze sa uvedom co tu hovoris o firme fost computers ani neives preco sa ty dotycny neozival mal autonehodu a od augusta ma noveho majtela a tak sa nevyhovaraj ze do septembra si volal ked uz to cislo davno nieje ludia su s fostnetom spokojny viac ako netlink aj s cenou aj s rychlostou prosim ta tak sa uvedom a over si fakty

// a kolko mas netlink ? ked si ich tak vychvalujes tak ked sa nieco pokazi alebo ty nejde net a zavolas mu je hned ochotny ? asi tazko ludia prechadzaju ku nam kvoli jeho neschopnosti no ale to asi ty nechapes :)

// a este chcem podotknut ktory panelak vedla ? mame panelaky co su vedla tulskej 113 vsetky ci sa jedna o tulsku 111, 109, 107, 105, 103, 101, 99, 97 moskovsku tulsku okolo kucbela a nieje problem napojit aj nove panelaky a bytovky tak tu prosim ta netrep ohladne rychlosti sme lepsi ako netlink :) mame 5MB download a 10 upload a ked chces vediet FOSTNET berie ludi netlinku :)
To[m]aS
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa To[m]aS »

Sphinx napísal:ma niekto AKTUALNE skusenosti s BBXNET a 2,4ghz? "programom" chcel by som si ho dat zaviest do domu ... ina moznost nie je mam EDGE od pomarancu a je to na rit nejake info o pingu a o rychlosti??..pls
Zdar vsetko zavisi od lokality v ktorej na nachdadzas a zaruseneho prostredia... napis sem alebo posli SS a nieco vyriesime ak tam mame pokrytie...
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

To[m]aS napísal:Zdar vsetko zavisi od lokality v ktorej na nachdadzas a zaruseneho prostredia... napis sem alebo posli SS a nieco vyriesime ak tam mame pokrytie...
dikes uz mam netik ...pekne ide zatial :) spokojnost..
tvaroch
Novice
Novice

Cez okno

Príspevok od používateľa tvaroch »

mam taky problem. byvam v prenajatom byte, chcel by som si dat na balkon mikrovlnu a majitel mi nedovoli vrtat do okien, ani do panelu. mate niekto nejaky napad, alebo skusenosti, ako by som sa mohol dostat kablami cez okno?
Napísať odpoveď