Asi zly zdroj

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

s3c napísal:Prave ze ten zdroj je dobry.Reguluje sam teploto a podla toho sa tocil v nom chladic.Ale v bedni mam dve 120 ventylatory ktore mi vhanaju chladny vzduch dom bedne a hned poh zdrojom ak si si vsimol mam 80 ventylator ktory vzduch odvaze prec z bedne.Takze tam nieje teplo a myslis ze sa moze aj tak ten zdroj prehriat?
Myslis si, ze ten ventilator na zdroji je tam iba na odfukovanie vzduchu z bedne? Suciastky zdroja sa taktiez zahrievaju a hlavne ked nimi tecie prud radovo v desiatkach amperov. Ano existuju pasivne zdroje, tie su ale uplne inak konstruovane a ich cena sa pohybuje v inej dimenzii. Byt tebou, tak ten vetrak co najskor rozbehnem (vymenim) inak je mozne ze ti ostanu iba oci pre plac. A to celkom zbytocne.
s3c
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa s3c »

t0m4s3 napísal:Myslis si, ze ten ventilator na zdroji je tam iba na odfukovanie vzduchu z bedne? Suciastky zdroja sa taktiez zahrievaju a hlavne ked nimi tecie prud radovo v desiatkach amperov. Ano existuju pasivne zdroje, tie su ale uplne inak konstruovane a ich cena sa pohybuje v inej dimenzii. Byt tebou, tak ten vetrak co najskor rozbehnem (vymenim) inak je mozne ze ti ostanu iba oci pre plac. A to celkom zbytocne.
Ten ventylator som vymenil.Dal som tam new 120mm ventoš a napojil som ho normalne ako napalovacku ci hardysk.Takže mi bude slapat stale.A zdroj bude v pohode chladeny.
s3c
Light Expert
Light Expert

to ze mi bude stale slapat som napisal preto,lebo ten ventylator bol napojeny v zdroji na regulaciu tepla a ked nemusel tak sa netocil.Ale teraz co som napojil sa bude tocit stále.Myslím ze to nevadí.A dufam ze tera mi uz nebude mat preco odpalit zdroj ked je dostatocne chladený.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

s3c napísal:to ze mi bude stale slapat som napisal preto,lebo ten ventylator bol napojeny v zdroji na regulaciu tepla a ked nemusel tak sa netocil.Ale teraz co som napojil sa bude tocit stále.Myslím ze to nevadí.A dufam ze tera mi uz nebude mat preco odpalit zdroj ked je dostatocne chladený.
ani predtym sa ti nemal preco odpalit kedze si tam mal normalny funkcny chladic :)
s3c
Light Expert
Light Expert

ale mal som tam od vyrobcu ventylator a prestal sa mi tocit.Dva dni sa ventylator vobec nepohol.Bal som sa a pisali mi ze sa mi moze odpalit a aj zakladna doska,craficka karta a aj procak.Tak som tam dal ventyletor ktory sa mi bude tocit stale a nebude zapojeny na tu regulaciu toploty v zdroji.Terz sa mi toci stale a zdroj je tym padom satale chladeny.Ci to neni dobre?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

s3c napísal:Ci to neni dobre?
jaska ze je to dobre... :wink:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Impulzné zdorje sa značne hrejú, bez vrtule by som to pre dobro kompu neriskoval :roll: .
s3c
Light Expert
Light Expert

ventylator co som tam dal vali ako drak lebo je citit ten teplý smrad ked sa nieco hreje,teda tie suciastky v zdroji.A najviac ma tesí to že ten ventoš vobec nieje počuť.Ale strach som mal predtyk ako slak :cry: sice aj teraz mam obavz aby sa v tom zdroji nieco nedoondilo a neodpalil mi vsetko v Pc.Ale nic take by sa teda nemalo stat,ked je výborne chladený.Co vy nato?A ak sa pojdem rozhodnut pre new zdroj casom,tak aky by ste mi poradily?
Yxo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Yxo »

Este sa vratim k povodnemu prolemu. Mne robi uplne to iste: zapnem comp, zacne v nom cudne sycat, piskat a nenabootuje lebo nenajde HDD. Niekedy nenajde jeden HDD, inokedy druhy, inokedy napalovacku. Nabehne az po niekolkych restartoch. Ked to uz raz nabehne tak drzi cely cas v pohode az kym nevypnem PC. Mam podozrenie ze to bude maticnou doskou. :?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Yxo napísal:Este sa vratim k povodnemu prolemu. Mne robi uplne to iste: zapnem comp, zacne v nom cudne sycat, piskat a nenabootuje lebo nenajde HDD. Niekedy nenajde jeden HDD, inokedy druhy, inokedy napalovacku. Nabehne az po niekolkych restartoch. Ked to uz raz nabehne tak drzi cely cas v pohode az kym nevypnem PC. Mam podozrenie ze to bude maticnou doskou. :?
jj aj podla mna to bude maticnou doskou :?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Praveze podla mna zdroj ... lebo nevie dodat komponentom potrebny I a U a jeden z diskov sa nerozbehne ... a ked to bezi tak komponenty zeru menej ako pri rozbehu ... cize hod sem specifikacie zdroja ... a Konfiguraciu Masiny
Yxo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

No neviem, ked som nechal pripojeny iba HDD na ktorom je system tak to tiez nenabehlo. A ten cudny zvuk co sa ozyva mam taky pocit ze nejde zo zdroja.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

ten zvuk ide na 100% zo stasbilizacnych cievok v zdroji alebo na doske ... a znamena vysoku zataz sposobenu Vysokym pretekajucim prudom alebo Nizkym napatim a kompenzaciou straty napatia
Yxo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

fuuuha...taku odbornu odpoved som necakal :) Skusim napojit kamosov zdroj ci to bude robit ajtak.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Šu-Do napísal:jj aj podla mna to bude maticnou doskou :?
vies ty napisat aj nieco ine ako zopkovat nieco co napisal niekto pred tebou? V poslednej dobe si vsimam ze je to tvoja "specialita"
Napísať odpoveď