Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

dbco napísal:chcel som tym povedat ze nie kazdy hip hoper ma nizko gate,slitovku a do kazdeho skace. myslite si ze len hip hoperi su agresivny. Tu ide aj o povahu cloveka nie o to aku hubdu pocuva
mas pravdu ale stale pocuvanie hudby o huleni a nasili a biede troska pozmeni myslenie jedinca.
napr vcera chceli zbit raperi kamosa za to ze mal tricko Prec s Fasizmom a preskrtnuty haken.ako nechapem co im malo vadit na tom tricku.skor by som povedal ze si hladaju zamienky aby sa mohli pobit a hrat sa aky su gangsta hrdinovia :roll: cca 10 vs 4.to je ale ferovka
skerka
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa skerka »

ja pocuvam hip hop...ale nevyjadrujem sa ako oni...nepotrebujem v kazdej vete pouzivat nejaku tu nadavku..aj ked obcas sa aj to stane...mne sa nepaci ten SK rap/hip-hop...paci sa mi ta hudba... ako dobre to dnu a tak...takze by som to brala aj bez tych textov... :D
nike69
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nike69 »

pinacolada napísal:mas pravdu ale stale pocuvanie hudby o huleni a nasili a biede troska pozmeni myslenie jedinca.
napr vcera chceli zbit raperi kamosa za to ze mal tricko Prec s Fasizmom a preskrtnuty haken.ako nechapem co im malo vadit na tom tricku.skor by som povedal ze si hladaju zamienky aby sa mohli pobit a hrat sa aky su gangsta hrdinovia :roll: cca 10 vs 4.to je ale ferovka
tak to boli nejaky j3bnuti ludia alebo si si ich pomylils niekym inym
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

Neodsudzujem ludí podla toho akú hudbu počúvajú, pokiaľ ich to do nejakej miery neovplyvnuje.
Počúvam hip hop, ale nepočúvam ten ktorý frčí v telke, rádiach a podobne. Rap ktorý vzniká z chudobnejších častí sveta alebo republiky, ktorý je vždy kvalitný, pretože títo raperi nerepujú o party veciach, o tom aké majú zlaté prívesky oblečenie alebo kur*y. Rapujú o každodennom živote a nesnažia sa preraziť.
Ale späť k téme. Čo počúvam ? Najmä oldschool a to z každého kúta zeme. Pretože oldschool bol vždy a všade najlepší.
Inak čo myslíte, dokáže mladšie dieťa rozoznať kvalitu od komercie ?
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Niektorí raperi doma asi nemaju zrkadlo. Nechapem, ako si môže dať šatku a na to nakrivo načapiť šiltovku s rovným šiltom. Ako jeden spolužiak - tam má zo spodu šiltu nálepku od banánu (aspon to tak vyzerá) :aasmile19:
nike69
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

nErD. ' z napísal:Neodsudzujem ludí podla toho akú hudbu počúvajú, pokiaľ ich to do nejakej miery neovplyvnuje.
Počúvam hip hop, ale nepočúvam ten ktorý frčí v telke, rádiach a podobne. Rap ktorý vzniká z chudobnejších častí sveta alebo republiky, ktorý je vždy kvalitný, pretože títo raperi nerepujú o party veciach, o tom aké majú zlaté prívesky oblečenie alebo kur*y. Rapujú o každodennom živote a nesnažia sa preraziť.
Ale späť k téme. Čo počúvam ? Najmä oldschool a to z každého kúta zeme. Pretože oldschool bol vždy a všade najlepší.
Inak čo myslíte, dokáže mladšie dieťa rozoznať kvalitu od komercie ?
podla toho ako je na tom psychicky a co myslis tym mladsie dieta...
Frikso napísal:Niektorí raperi doma asi nemaju zrkadlo. Nechapem, ako si môže dať šatku a na to nakrivo načapiť šiltovku s rovným šiltom. Ako jeden spolužiak - tam má zo spodu šiltu nálepku od banánu (aspon to tak vyzerá) :aasmile19:
ta nalepka od bananov ako to volas jee na nej velkost napisana a nosi sa aj od spodu a aj zhora byva nalepena je to tam od vyrobi a nedava sa dole

nauc sa laskavo pouzivat tlacidlo upravit ...
/ob3l1x
nErD. ' z
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nErD. ' z »

podla toho ako je na tom psychicky a co myslis tym mladsie dieta...
Hocijaké aj napr. 11 ročné ja si myslim, že pokial prišiel k hiphopu cez kvalitu nie cez klipy ako KF a podobne tak si myslim, že aj to dieta dokaze pocuvat kvalitnu hudbu narozdiel od starsich ludi ktorý okrem bratislavy nepoznaju ziadnych inych interpretov... (myslím z miest na svk :) )
nike69
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

nErD. ' z napísal:Hocijaké aj napr. 11 ročné ja si myslim, že pokial prišiel k hiphopu cez kvalitu nie cez klipy ako KF a podobne tak si myslim, že aj to dieta dokaze pocuvat kvalitnu hudbu narozdiel od starsich ludi ktorý okrem bratislavy nepoznaju ziadnych inych interpretov... (myslím z miest na svk :) )
pochybujem ze 11 rocne dieta vie o com davaju v textoch ani v slovenskych kde to este v zahranicnych takze asi nie...
abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

pinacolada napísal:mas pravdu ale stale pocuvanie hudby o huleni a nasili a biede troska pozmeni myslenie jedinca.
tu by som nenarazal na nejake pocuvanie hudby skor na ludsky charakter ako taky
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

Inak mate pravdu niektory hip hoperi su j***y stale by sa len bili. Napr. boli sme na zabave a taky ko*ot vzdy tam skacu do najslabsich a este k tomu iba ked su v presile a myslia jaky su najtazsi. Hlavne ze keby im dal na hubu niekto seberovny tak by isli z placom domov. Aj taky su niektory hip hoperi ale podla niektorych jedincov nemozete hadzat do vreca vsetkych fanusikov hip hopu
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

dbco napísal:chcel som tym povedat ze nie kazdy hip hoper ma nizko gate,slitovku a do kazdeho skace. myslite si ze len hip hoperi su agresivny. Tu ide aj o povahu cloveka nie o to aku hubdu pocuva
Nehovorim ze kazdy hhper je agresivny to nie. Ale v mojom okoli poznam aj takych co su, a su schopny sa pobit aj kvoli tej najmensej nejasnosti. Presne tak ako povedal Pinacolada.
nike69
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

dbco napísal:Inak mate pravdu niektory hip hoperi su j***y stale by sa len bili. Napr. boli sme na zabave a taky kok**** vzdy tam skacu do najslabsich a este k tomu iba ked su v presile a myslia jaky su najtazsi. Hlavne ze keby im dal na hubu niekto seberovny tak by isli z placom domov. Aj taky su niektory hip hoperi ale podla niektorych jedincov nemozete hadzat do vreca vsetkych fanusikov hip hopu
presne tak...medzi vsetkymi stylmi sa najdu taki co sa chcu iba bit je jedno co pocuvaju..su taki ludia uz si to nevsimam..pokial sa ma to netyka..kaslem ich
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

abstraktt napísal:tu by som nenarazal na nejake pocuvanie hudby skor na ludsky charakter ako taky
No ked mam cerpat zo svojich vlastnych skusenosti, ak si do mna niekto bezdovodne zacal, boli to dost casto ti akoze hiphoperski frajeri...cize podla mna aj tak hudba ma na to isty vplyv. Ked niekto mladi pocuva hudbu, kde sa iba nadava, hovori o chlaste a podobne tak si z toho daco zoberie, zvlast ked to pocuva vo veku, kedy sa osobnost cloveka formuje. A dost mladych sa v poslednej dobe prave takto deformuje...
nike69
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Vigor napísal:No ked mam cerpat zo svojich vlastnych skusenosti, ak si do mna niekto bezdovodne zacal, boli to dost casti ti akoze hiphoperski frajeri...cize podla mna aj tak hudba ma na to isty vplyv. Ked niekto mladi pocuva hudbu, kde sa iba nadava, hovori o chlaste a podobne tak si z toho daco zoberie, zvlast ked to pocuva vo veku, kedy sa osobnost cloveka formuje. A dost mladych sa v poslednej dobe prave takto deformuje...
a to ako inde sa nenadava ani nehovori o chlaste? henti oj-káči punkeri a co ja viem jaky death metalisti ved to je len v nazve,potom nackovia a ta ich hudba ci co to je? chapes...clovek si vyberie sam...a nejde o to ze sapohosrujes nad niecim ty sam
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

nike69 napísal:a to ako inde sa nenadava ani nehovori o chlaste? henti oj-káči punkeri a co ja viem jaky death metalisti ved to je len v nazve,potom nackovia a ta ich hudba ci co to je? chapes...clovek si vyberie sam...a nejde o to ze sapohosrujes nad niecim ty sam
Nehovorim, ze je to len pripad hiphopu, len ziadny iny zaner to nema tak vyrazne, prioritne. Ved o tom hovorim, kolko ludi mladych to pocuva kvoli tomu, lebo sa citia velmi dospeli a doleziti.

A ja som hovoril o vlastnych skusenostiach, a v zivote ma len tak bezdovodne nenapadol nijaky punker, rocker ci metalista(tiez nim som a poviem Ti len tolko, ze to su vo velkej vacsine v pohode ludia, nic si nepotrebuju dokazovat ani nic podobne, proste sa im paci hudba ktoru pocuvaju a nepotrebuju sa tym prezentovat silnymi recami a podobne).
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

zober si takych skinheadov tiez ubiju hocikoho kto sa im trochu niecim nepaci a hip hop oni urcite nepocuvaju
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tak my tu ked uz tak delime ludi podla hudby, ktoru pocuvaju, cize spominat tu skinheadov mi nepripada zrovna spravne.

Proste som chcel povedat, ze ta dnesna najmladsia generacia akoze hiphoperov to pouziva ako zasterku, aby sa mohli predviest. Osobne proti hipohopu ako takemu nic nemam, vadia mi tieto decka, ktore sa hraju na dospelych a v skupinkach maju potrebu sa ukazat, aki su frajeri, lebo v pesnicke poculi ako treba rozj*ebat p*cu niekomu, ked sa mu nepaci...

Hiphop ako hudbu berem, kamosi pocuvaju a ked si to niekde pustia tak nezdrham. Cize tu nejde o nejaku averziu voci hudbe ako takej, ale voci tomu naco ju niektori ludia pouzivaju.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

nike69 napísal: henti oj-káči punkeri a co ja viem jaky death metalisti ved to je len v nazve,
to myslis vazne? :shock: kolko mas rokov? (nehovor o tom comu sa nerozumies)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

dbco napísal:zober si takych skinheadov tiez ubiju hocikoho kto sa im trochu niecim nepaci a hip hop oni urcite nepocuvaju
tu uz ale ide o rasove cistenie to sem vobec nepatri (netvrdim ze s takym nazorom suhlasim)
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

dbco napísal:zober si takych skinheadov tiez ubiju hocikoho kto sa im trochu niecim nepaci a hip hop oni urcite nepocuvaju
Neplet si Skinheads a neonacistov....Toto je vecny problem a je*** ludi...skratka to nema nic spolocne..To mas ako by si spajal Cernochov a Portorikancov lebo su tmavi...

A co sa tyka hudby...
Takze by som to Rozdelil do dajme tomu 4tich skupin.
Zacnem najvyssou 1. Zaradil by som tam klasicku hudbu(je to skutocne umenie aj ked to nepocuvam a nemusim ale musim uznat je to dokonale)
2.Rock,Metal Je to skutocne kvalitna hudba co sa tyka prevedenia a techniky.Velke mnozstvo moznosti(osobne pocuvam najviac)
3.Punk,Pop,Hip hop. Co sa tyka prevedenia je to jednoduhsi styl a zvycajne sa nepriklada na jeho zlozitost ale skor jednoduchost a rovnakost tonov pripadne melodii.(pre jednoduhsieho posluchaca) momentalne dost pocuvane hlavne HH. Ale co sa tyka umeleckeho zazitku mozno oznacit za potratove.
4.Trance,Texno, DnB (co sa tyka umeleckeho prevedenia je to azda najjednoduhsie) Ziadne velke umelecke vykony nehladajte...O par rockov si na tu danu pesnicku uz nikto nespomenie....Ale da sa povedat ze sa co sa tyka zabavy da sa z toho viac nez dost vyzit. tot moj nazor zjednodusene...azda ked niekomu daco nejasne bude ...doplnim.
Napísať odpoveď