Hip-Hop - všeobecne

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Indigo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Indigo »

Martin44 tak teda, musim uznat, ze tvoj nazor, akozto zjavne najlepsieho odbornika na hudbu mi fakt vstupil do svedomia. Vidno, ze vies o com hovoris ..

Asi rovno napisem, ze to je cele ironia, co som prave napisal. Ten tvoj post je na zmazanie, lebo priamo urazas uzivatelov fora. PResnejsie sameho seba.
UrSuS
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa UrSuS »

hiphop chtiac-nechtiac sa skomercionalizoval, ako kazdy jeden styl, ktory sa dostane do mainstreamu a s tym suvisiacou klesajucou kvalitou (co je urcite normalne) S vasim hejtovanim suvisi aj to ze teoreticky hiphop moze robit kazdy a tym padom sa to degeneruje (presne taky vyvoj ako teraz v amerike s nastupom dirtysouthu,tema ala "uu ake mam vypimpene chevy" a to je vsetko)

a s mainstreamovostou hiphopu suvisi aj jeho rozsirenie do europy a inam, kde ten pravy hiphop nemoze nikdy prekvitat. Pred desiatim rokmi tu o tom nikto nevedel, cize terajsii svk hiphop nemoze mat podobu americkeho hh z 80.rokov, kde to zacali robit z nudze alebo skor pocity ukrivdenia, resp. bol to jediny sposob presentovania nazorov v tedajsej rasistickej USA, ved sami viete ako to tam bolo..

mno a uz v samotnej amerike si zacinaju uvedomovat co sa deje cize nasov album "hiphop is dead" neni nahodou, ten kto album pocul vie o co sa jedna..

my 2 cents

a este k tomu "fokin bič"
to ma tiez svoje odovodnenie
proste chlapici z ghetta vypozorovali ze sa bieli radi unasaju ciernymi devami, tym padom ich zacali predavat, tym padom ich brali ako "tovar" veci, atd, ja vem skazene ale pravda..

ved ked si vypocujete nejaky vas "oblubeny" text tak zistite ze ked povie fokin bitch, shit atd, vobec to nemysli ako nadavku, preco? see above..
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

hip hop,techno,pop a podobne-.... nepovazujem to za hudbu... tj moj nazor strucny... proste hudba ma musi niecim oslovit nato aby som ju za HUDBU mohol vobec povazovat... musia tam byt hlavne pocut HUDOBNE NASTROJE a nie neake pc sintetizator alebo do pozadia hodena "instrumentalka" :lol: co sa tyka textov tak by mali mat neaky hlbsi umelecky vyznam popripadne by sa mali zaoberat problemamy s ktorymi sa clovek v dnesnej dobe stretava... text ako : mam velke brucho kere je sexi nepovazujem za normalne :lol: Dost ma mrzi ze prave vacsina kapiel ide s tymto zamerom nieco nahravat.. urobime texty otom aky sme VELKY alebo popripadne co MAME a zarobime natom cash a budeme "slavny".. takze veci tohto typu nemaju podla mna zmysel :wink: Pravym opakom tychto "zanrov" je podla mna napriklad metal... Normalny posluchac ktory len zerie cd po cd by si povedal ze co tam ten ch*j vrieska a co ten druhy ch*j tam hadze zosebou :lol: Ale nezamysli sa nadtym ze su to ozajstni HUDOBNICI ktory ovladaju svoje hud. nastroje natolko ze dokazu skomponovat nieco tak uzasne a melodicke kde vladne suzvuk vsetkeho dokopy.... ale co to tu budem vysvetlovat a preberat do detailov .. fuck off :lol:
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

Hip hop. Co sa tyka prevedenia je to jednoduhsi styl
na to si jak dosiel? v com je to jednoduchsie v tom ze sa tam nehra na gitare
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

nike69 napísal:ta nalepka od bananov ako to volas jee na nej velkost napisana a nosi sa aj od spodu a aj zhora byva nalepena je to tam od vyrobi a nedava sa dole
Však o to ide, že to vypada úplne desne. Nechapem, kde na to chodia, pripaqdaju mi s tym ako dementáčikovia, ešte tak reťaz na krku a nafúknutá mikina so zaručene vyhrnutými rukávmi (asi su vyhrnute od vyroby a nedavaju sa dole ani keď ti je zima). Chvala bohu doba, keď polka bratislavy vo veku <15 nosila FUBU a.k.a miletička je za nami.. :?
Nič proti hiphopu ako hudbe, street dance academy je do pohody, ale tieto hormonalne hybridy tulajúce sa chodbami škôl mi vážne lezú na nervy. Obzvlášť, keď sa jeden chalan neostýchal dosť s rovnym šiltom s chiquitou na ples, akože drsne, asi ho budem uznávať.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Je to moj nazor a za nim si stojim .... je zbytocne aby som to komentoval pretoze je asi zbytocne liat vodu do bezodnej studne...

Akurat poviem este toto: Ked bude robit o trebars 50 rokov stanica typu MTV alebo VH1 Rebricek naj Songov tak neverim ze by sa tam zaradil daky bulo s satkou na hlave co ma ovesane kokociny okolo krku a snazi sa zo seba dostat svoje pocity pomocou rymov so slovami pi*a a ko*ot,ale skor daco melodickejsie ...Hawk
:P
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

Martin44 napísal:Akurat poviem este toto: Ked bude robit o trebars 50 rokov stanica typu MTV alebo VH1 Rebricek naj Songov tak neverim ze by sa tam zaradil daky bulo s satkou na hlave co ma ovesane kokociny okolo krku a snazi sa zo seba dostat svoje pocity pomocou rymov so slovami pi*a a kok****,ale skor daco melodickejsie ...Hawk
:P
tak toto si zabil krasne. k+ ani nevaham :lol:
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

dbco napísal:na to si jak dosiel? v com je to jednoduchsie v tom ze sa tam nehra na gitare
Čo Ťa viaže pri Rape? Maximálne rytmus a nič iné (no, ešte patrilo by sa držať témy, na ktorú umelec dáva :wink: ). Gestá, drsný výraz a vohoz sa k hudbe nepočítajú :D .

Podmaz ide od DJ-a, ktorý ho akurát pustí z platne, maximálne sem-tam s ňou zascratchuje. V jednoduchších prípadoch sa vhodí CD s podmazom do prehrávača a polovica zábavy je zabezpečená.
nike69
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nike69 »

vendo napísal:to myslis vazne? :shock: kolko mas rokov? (nehovor o tom comu sa nerozumies)
som menoval bez ciarok a mam dost rokov nato aby som vedel ktori su aki a co robia
dbco napísal: na to si jak dosiel? v com je to jednoduchsie v tom ze sa tam nehra na gitare
a tomu ver ze sa tam hra aj na gitare kamos robi beaty aj take
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

dbco napísal: na to si jak dosiel? v com je to jednoduchsie v tom ze sa tam nehra na gitare
som si stiahol fruit loops studio a som beat co aj znel asi za 6 minut(a to som mal v rukach prvy krat).cela pesnicka by v tom trvala asi hodinku.jasne ze profici robia uz v inych veciach aj tak sa to nemoze rovnat skladaniu piesni pre husle,alebo gitary.to sa jednoducho nemoze rovnat
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Robit " hudbu " na PC urcite lahke nieje, takisto treba vediet co a ako a kam, no porovnavat to s hudbou gitarovou alebo hudbou inych hmotnych nastrojov alebop spevu sa skratka neda.. :roll:

Rap je z tohto (hudobneho) uhla pohladu nie jednoduchy, ale primitivny hudobny styl
dbco
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa dbco »

to si odkial nabral ze je to primitivny styl. neviem co je na tom primitivne ale tie vrieskanice niektorych "spevakov" su asi intelektualne
SRneC
Addict
Addict

dbco napísal:to si odkial nabral ze je to primitivny styl. neviem co je na tom primitivne ale tie vrieskanice niektorych "spevakov" su asi intelektualne
Co ma po prve vrieskanie ako si to nazval(inak sa to vacsinou nazyva drive v hlase)spolocne s intelektom?
Po druhe: pocul si niekedy nejaku Vec od ja nevem Claptona alebo Vaughana?? Tu napaditost, krasnu melodiu, technicku vyspelost, feeling??? A teraz si to prirovnaj k Hip hopovym podmazom ... ano mas pravdu HH brutalne pokrivkava ak vobec nelezi pred hudbou nastrojovou :wink:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

dbco napísal:to si odkial nabral ze je to primitivny styla Neviem co je na tom primitivne ale tie vrieskanice niektorych "spevakov" su asi intelektualne
Nenarazaj zasa na metal - resp styly hudby, v ktorych sa pouziva troska expresivnejsi styl. Stotoznujem sa s Dawo-m aj ked nie celkom. Neprehlasil by som ze je to primitivne, iste, aj hudba tvorena v pocitaci si vyzaduje nadanie a talent, no nieje tak komplikovana a tym aj straca caro hudby nastrojovej. Tie vsetky drobne falosnosti a nedokonalosti tomu dodavaju to prave caro...a preco tym narazas na intelekt??
SRneC
Addict
Addict

fikus-kukis napísal:syntak
Znelo to uplne prirodzene nevem to by som si iste vsimol :?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Príspevky v ktorých ste sa hádali sú vymazané.
Ak sa chcete hádať, použite súkromné správy alebo ICQ, ale nedávajte dôvod tému zamykať. Berte ohľad na ostatných, ktorý v tejto tému chcú naozaj diskutovať a písať k veci. :smt018
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

Nuž, pokiaľ má track zmysluplný text, tak je to pre mňa znesiteľné. Ale najlepší "feeling" má aj tak ambient a chillout (subjektívny názor).
Cicatrix
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cicatrix »

môžem jedina Veca a Zverinu
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Nech si kazdy pocuva co chce
Punkery nenadavaju na HH ale HH nadava na PUNK to je znak ze zavidia,boja sa konkurencie atd... :P
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

pishta napísal:Nech si kazdy pocuva co chce
Punkery nenadavaju na HH ale HH nadava na PUNK to je znak ze zavidia,boja sa konkurencie atd... :P
Prepac ale nesuhlasim, ze punk ku HH vytvara akusi konkurenciu...Su to iba dva odlisne styly, ktore su spolocnostou stavane do pozicii protikladov...aj ked netusim preco...
Napísať odpoveď