Platna / CD / kazeta

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Kosh
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Platna / CD / kazeta

Príspevok od používateľa Kosh »

no, teraz pozerám na markíze jednu zlú reláciu a nejaká príšera že nakrútila platňu a hosťovala na platni - a aj v iných reláciách/rádiách to isté - samé platne.

nejde mi to do hlavy. tí ľudia "umelci" trpia istou demenciou a nevedia že hudobné albumy sa vydávajú na cd, eventuálne mc kazetách, ale na platiach už dávno nie?

zaujímalo by ma, čo si o tom myslíte.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Hold podla mna sa to tak hovori, ale zober si to takto zasa...Skoda ze sa na LP uz nenahrava. Maju najkvalitnejsi zvuk...Pokial mas dopbry gramec, kvalitnu aparaturu a daky premakany 180g vynil tak... :twisted:
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

no ale oni to vravia aj mladý "umelci" že platňa - naozaj mi to pripadá ako druh nákazlivej demencie. to ako keby som hovoril počítaču "lepšia kalkulačka" :D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Platna / CD / kazeta

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

artabanes napísal:nejde mi to do hlavy. tí ľudia "umelci" trpia istou demenciou a nevedia že hudobné albumy sa vydávajú na cd, eventuálne mc kazetách, ale na platiach už dávno nie?

V digitálnej forme je hudba "deravá". Analóg jednoducho lepšie znie, najmä vo vyšších frekvenciách (ale horšie sa uchováva).
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

artabanes napísal:no ale oni to vravia aj mladý "umelci" že platňa - naozaj mi to pripadá ako druh nákazlivej demencie. to ako keby som hovoril počítaču "lepšia kalkulačka" :D
kámo, prečo myslíš že to vravia?? Prečo sa v rádách používajú hlavne kotúčové kazety a platne?? hmm?? kvôli kvalite najmä... a pre mňa je to neopísateľný pocit keď položím dosku na gramec, položím prenosku, spočiatku počuť len jemné praskanie a potom to začne.... nevravím že CD apod. nemajú výhody, ale sú veci ktoré proste patria na dosku, ake neviem či to pochopíš...
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

krupica_dnb - neviem prečo narážaš na moju inteligenciu, keď ju máš zjavne nižšiu ako ja - pred 4mi rokmi som bol na exkurzii v jednom rádiu, a používali tam výlučne digitalizovanú hudbu, vo formáte WAW, bezstratova komprecia 1:4 -a tú hudbu mali z CDčiek, zaviedli nás aj do archívu - NIKDE ŽIADNE PLATNE - takže za tou demenciou ľudí si stojím - nové albumy sa na platniach nevydávajú, a tiež do lisovne sa to neposiela na platniach
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Teraz si na prevelkom omyle pretoze je vela vydavatelstiev ktore vydavaju LEN na platnach.
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

No nezavisle na ludoch musim povedat ze je pravda ze je vylucene aby sa hudba v radiach pustala z platni...uz len ta rychlost vyhladavania zelanych pesnicek ked si vezmete alebo ukladanie mnozstva hudby....To je proti logike....
LP platne sa vydavaju dnes skor sporadicky espesl pred DISKO a pre zberatelov...ale urcite nie pre radia a nahravacie studia ...to je stupidita a ko*ot...

edit: su sice vydavatelstva co vydavaju len LP ale uz na trhu netvoria ani zdaleka znacnu vacsinu ....
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Je to pre nich rokmi zauživane slovo, čo je na tom. Gramofonove spoločnosti ešte vyrabaju platne, ale vačšinou zahraničnych kapiel.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Martin44 napísal:to je stupidita a kok****...
Prepac ale pocul si hrat niekedy kvalitny vynil na kvalitnom gramci?? Pochybujem, inak by si toto nehovoril...
Do radii mozno, ale NIC!!! ti neposkytne taky zvuk ako vynil....na tom sa zhodneme viaceri :smt020

omg prepac prepac omg :roll:
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

jin napísal:Prepac ale pocul si hrat niekedy kvalitny vynil na kvalitnom gramci?? Pochybujem, inak by si toto nehovoril...
Do radii mozno, ale NIC!!! ti neposkytne taky zvuk ako vynil....na tom sa zhodneme viaceri :smt020
OMG TOTO NEZNASAM OMG NAUC SA CITAT ...TOM SOM nepisal o kvalite zvuku .....ak ti to nedoslo do makovice ....precitaj si predchadzajuci prispevok este 2 az n krat....
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

artabanes.. čo sa nad tým rozčuluješ? :) ..tak ako bolo spomínané.. je to pre nich zaužívané..

..to máš napr. ako pri bežnej hovorovej reči väčšiny mladých ľudí.. opýtaš sa kamaráta, čo stáli jeho nové topánky.. povie Ti, že dve baby.. pomyslíš si o ňom, že je dement? ;) ..resp. iní Ti povie, že niečo stálo tri kilá.. akože ďalší dement? :)
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

podla mna v tomto vyzname je to myslene ze platna=album :) a samozrejme pripajam sa : vynily rulezz :twisted: 8)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

no ak sa pýtaš na pop a komerciu, v ktorej ide o to aby "umelec" predal čo najviac miliónov kusov "albumov" tak je pravda, nech sa tlačí kľudne na CD... Ja som spokojný s tým, že sa dobrá hudba dáva na platne, aj keď je pravda že na Slovensku je to problém, že to ide ľahšie v zahraničných labeloch....
Crusott
Amateur
Amateur

Platna

Príspevok od používateľa Crusott »

Jasné že má platna lepší zvuk ako digitál. To je bez debaty.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Platna / CD / kazeta

Príspevok od používateľa axxis »

Kosh napísal:no, teraz pozerám na markíze jednu zlú reláciu a nejaká príšera že nakrútila platňu a hosťovala na platni - a aj v iných reláciách/rádiách to isté - samé platne.

nejde mi to do hlavy. tí ľudia "umelci" trpia istou demenciou a nevedia že hudobné albumy sa vydávajú na cd, eventuálne mc kazetách, ale na platiach už dávno nie?

myslim si o tom, ze platne maju svoj specificky zvuk a poznam ludi, ktori si kupuju svoju hudbu takmer vylucne na platniach a vlastnia velke zbierky. a este si myslim, ze Tvoj nazor na platne je uplne od veci
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

prečo majú platne lepší zvuk ako CD? tomu vôbec nerozumiem
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

axXis - môj názor??? ja som popísal fakt, že umelci nakrúcajú CD - nie platne, to je fakt s ktorím ty nič neurobíš. si myslíš že nejaká odpadková Predná nakrúca platne??? všetko dnes fičí digitálne. - keď nejaký slovenský "umelec" povie že nahráva platňu, je to blbosť, pretože on/ona vytvára digitálny záznam distribuovaný na 99,99% digitálnou formou. žiadna platňa, to bolo tak 30 rokov dozadu.

a o distribúcii - zvuk na platni nebude nikdy lepší ako digitálny nekomprimovaný záznam, čistá povera.
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Kosh napísal:axXis - môj názor??? ja som popísal fakt, že umelci nakrúcajú CD - nie platne, to je fakt s ktorím ty nič neurobíš. si myslíš že nejaká odpadková Predná nakrúca platne??? všetko dnes fičí digitálne. - keď nejaký slovenský "umelec" povie že nahráva platňu, je to blbosť, pretože on/ona vytvára digitálny záznam distribuovaný na 99,99% digitálnou formou. žiadna platňa, to bolo tak 30 rokov dozadu.

a o distribúcii - zvuk na platni nebude nikdy lepší ako digitálny nekomprimovaný záznam, čistá povera.
tvoj problém je v tom že nedokážeš pochopiť, že slovo "platňa" je zaužívaný termín pre nosiče, takisto ako "doska", "fošňa" a neviem čo ešte. Veď CD vyzerá podobne ako vynil, len je menšie a vylepšené, chápeš????
Kosh
King
King
Kontaktovať používateľa:

to vôbec nie je zaužívaný názov, zaužívaný názov je "album" - platňa je platňa
Napísať odpoveď