Je to naozaj tým vekom?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Carver11
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Je to naozaj tým vekom?

Príspevok od používateľa Carver11 »

Odsledoval som si tu už nespočet tém a všade narážam na to, ako starší ľudia stále "sundávajú" tých mladších, pretože "na to máš ešte čas, je jasné, že si decko", atď. Nemyslíte si, že keď na fóre je polovica ľudí mladšia ako osemnásť rokov, tak sa teda vykašlime na tie predsudky a radšej nekomentujme pri každej téme vek?
Je jasné, že extrémy sú extrémy, dvanásťročný človek pýtajúci sa na ochranu je naozaj trochu silná káva, ale ak niekto chce mať "vážny vzťah" v šestnástich, ešte to neznamená, že je to mladé neskúsené ucho. Nakoniec sa eventuelne popáli, to uznávam:), ale niektorí tu sú schopní odkopnúť človeka už len pre názor.
...ale veď o tom fórum je, nie? O konfrontácii názorov. Tak sem s vašimi názormi.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Už chodím na toto fórum nejaký čas, a tak som veľmi rýchlo zistila, že je tu zrejme väčšina ľudí pod 18. Nevidím vôbec nič zlé na tom, keď sa neskúsení mladí ľudia pýtajú veci ohľadne sexu a lásky. Je celkom prirodzené, že nemajú toľko informácií a skúseností ako starší. Je to skvelá možnosť dozvedieť sa viac a takmer anonymne.
Na druhej strane, rada vyjadrím niekomu 15r svoj názor na jeho pseudovzťah a trošku mu pootvorím oči. Myslím, že keď všetci tí puberťáci dospejú a začnú viesť seriózny život, tak sami veľmi rýchlo pochopia, o čom to je. Určite to nie je tak, že by sa tu "ostrieľaní dospeláci" spojili proti "neskúseným deťom". Máme len na veci trochu iný pohľad, čo súvisí s našim vekom a skúsenosťami.... A to nemusíme mať zrovna 40r... :)
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

zuzkazuzka napísal:A to nemusíme mať zrovna 40r... :)
Ja osobne si ani v 40 nebudem pripadať ako ostrieľaný dospelák...
last_knight
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa last_knight »

zuzkazuzka napísal: Určite to nie je tak, že by sa tu "ostrieľaní dospeláci" spojili proti "neskúseným deťom". Máme len na veci trochu iný pohľad, čo súvisí s našim vekom a skúsenosťami.... A to nemusíme mať zrovna 40r... :)
suhlasim, ucite nie je nasim cielom ich znechutenie, ale ked budu oni po 20-tke (priklad) tak aj mnozstvo z nich bude rozmyslat uplne inak ako teraz.
Carver11: ako si ty rozmyslal ked si mal 15, 16 rokov??? myslim ze rovnako ako oni. a o to ide, starsi maju povacsinou viac skusenosti so vztahmy, a ked im radia aby to nechali tak, tak iba chcu aby sa nepopalili, lebo vedia co to je a nie preto aby ich odkopli.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

To som povedala samozrejme obrazne. Veď aj podľa úrovne napísaného príspevku veľmi rýchlo zistíš ako je tá osoba na tom s vyspelosťou.... :)

PS: Ako si spomínal trvalé vzťahy v 16/17, tak ich absolútne nevylučujem, pokiaľ sú na to obidvaja pripravení a vyhovuje im to... BTW môj dlhodobý vzťah tiež začal v 17...
last_knight napísal:starsi maju povacsinou viac skusenosti so vztahmy, tak iba chcu aby sa nepopalili, lebo vedia co to je a nie preto aby ich odkopli.
I totally agree
//zuzka nepíšeme dva príspevky za sebou :) ...eritrocit
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

last_knight napísal:Carver11: ako si ty rozmyslal ked si mal 15, 16 rokov??? myslim ze rovnako ako oni. a o to ide, starsi maju povacsinou viac skusenosti so vztahmy, a ked im radia aby to nechali tak, tak iba chcu aby sa nepopalili, lebo vedia co to je a nie preto aby ich odkopli.
hm, snažil som sa ale povedať aj to, že napriek všetkým radám si aj tak veľa ľudí spraví po svojom...samozrejme sa popália, ale nikdy im to nedôjde tak, ako keď to sami zažijú. my starší im maximálne možeme povedať, aké to bude. aj tak si to ale prežijú sami...preto nevidím dôvod si z nich potom robiť žarty. toť vše...a samozrejme, že som bol v ich veku rovnaký...kto nebol? :oops:
last_knight
Light Professional
Light Professional

samozrejme ze si urobia po svojom, netreba sa cudovat, ved maju vlastnu hlavu. my ich len upozornujeme na mozne sklamanie a to, ze sa potom popalia a napisu sem, ze ich nechala baba, alebo chalan to neznamena, ze tu nejaky user napise "nehovoril som??" ved zivot je o vlastnych skusenostiach a nie o tom co sa docitas v knihe. ved aj starsi sa sklamu a nie raz.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Tak ja mam 17 a zatial som nemal pocit, ze by si tu zo mna kvoli tomu robil srandu :) . Ale ja si rad vypocujem nazor starsich, neraz som to spravil a uz mi to aj v dacom pomohlo. Sam viem, ze nemam toho za sebou zdaleka tak vela tak preco si nenehcat poradit? Podla mna ak si tu niekto mladsi rozumnym sposobom vypyta radu, jasne formuluje svoj problem, tak sa mu ziadneho vysmiatia ci opovrhnutia nedostane.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Carver11: Založil si tému, inak som jej veľmi rád, pretože aj ja som si všimol, že niektorí tu mladších zhadzujú. Snažím sa tomu zabrániť, a niekedy sa to podarí add téma: Ako zbaliť dievča v kostole.
Rieši sa tam problém 14 ročného chlapca s 12 ročným dievčaťom. Mám pocit že k nej sa ľudia radi vracajú a majú radosť ak sa chlapec so svojim problémom pohne ďalej.
A je z toho téma kde na prípadné zhadzovanie nie je priestor.
Preto je nie len na mne, ale aj na vás - starších aby ste prípadné zhadzovanie obmedzili upozornením priamo v téme.
Každý sme z iných pomerov. Nie každý má skvelého kamaráta ktorý dokáže dobre poradiť či si človeka vôbec vypočuť. Alebo niekedy jednoducho potrebuješ poznať názor niekoho nezainteresovaného.
Preto, tiež sa mi nepáči že tu mladý sú zhadzovaní.
Príklad za všetky: 10ucen. Dáva nám tu základné otázky a preto je neustále zosmiešňovaný.
Na druhej strane tu máme stálych návševníkov, u ktorých som si niečo podobné nevšimol a vlastne na ktorých stojí celá Erotika.
Pinco, Te-wei, Etiene, Zuzkazuzka, Schw33k, Midnajt tiež vie poradiť nie len sa sťažovať, a mnoho iných, ktorý ma teraz nenapadajú za čo sa im ospravedlňujem. Preto si tu takých ľudí hlavne vy mladší vážte a ak vám niečo napíšu, berte to vážne, vedia prečo vám to píšu.

A ostatní? Toto je diskusné fórum prístupné celej verejnosti. Chodia tu rôzny ľudia s rôznymi problémami. Ak nemáte k danej veci čo napísať, tak nepíšte. Bude to vždy lepšie ako keď niekomu máte podkopať sebadôveru a zhodiť ho.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

zaujimava tema, co tak oficialne zistit priemerny vek prispievatelov erotiky a vztahov pomocou hlasovania :idea:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

uprimnaDUSA napísal:zaujimava tema, co tak oficialne zistit priemerny vek prispievatelov erotiky a vztahov pomocou hlasovania :idea:
hľadať...
btw asi tak, za to že je niekto mladý sa hanbiť nemusí, všetci tu majú svoje problémy, vždy sa nájde niekto starší kto môže mladšieho vysmiať, ale to nemá žiadny zmysel.... Napríklad pri vzťahoch je určite dobre keď niekto povie rovno vek, keď je veľký rozdiel či sa jedná o veci medzi ľuďmi čo majú 15 alebo 25. A vždy sa tu nájde niekto kto vie poradiť aj mladšiemu a vie poradiť dobre, preto sem tak rád chodím :)
last_knight
Light Professional
Light Professional

eritrocit napísal:Príklad za všetky: 10ucen. Dáva nám tu základné otázky a preto je neustále zosmiešňovaný.
A ostatní? Toto je diskusné fórum prístupné celej verejnosti. Chodia tu rôzny ľudia s rôznymi problémami. Ak nemáte k danej veci čo napísať, tak nepíšte. Bude to vždy lepšie ako keď niekomu máte podkopať sebadôveru a zhodiť ho.
suhlasim s tymto, a pokial sa jedna o 10ucna myslim ze je len pre jeho dobro, ak sa chce oboznamit so zalezitostami tykajucimi sa vztahov, aspon bude uvedomelejsi a nepopali sa tolko ako ja. nie je na tom nic zle, ked je clovek zmateny a nevie co ma robit. ved si priznajme (starsi) mame co to za sebou a stale sa nam stava, ze nevieme ako dalej, a ked to sem napiseme nikto nas nezosmiesnuje, preto by bolo dobre, keby sa to nestavalo ani mladsim, ide tu predsa o postrehy a rady, ide tu o zivot a nie o gulocky.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Vek je pri vacsine vztahov, ci uz pseudovztahov, v mladsom veku (15-nedovolim si urcit vrchnu hranicu) rozhodujucim faktorom, este spolu so skusenostami. Ak sem pride niekto mladsi pyta sa a my mu radime - nie vzdy sa mu to paci a nechce prijat rady, ak by mu mohli aj pomoct. Ako zuzkazuzka povedala - snazime sa mu otvorit oci, no niekedy sa mu nechce. Vtedy to moze posobit, ze sa troska podcenuje, no pochybujem ze na toto forum prisiel niekto s cielom niekoho fyzicky deptat, alebo ublizovat.
Osobne mam tiez iba 17r a nedovolim si povedat, ze som skuseny, iba cerpam zo skusenosti, ktorych sa mi za kratky cas podarilo zozbierat celkom slusnu hromadku...Mam preto vytvorene iste modely situacii a archetypy ludi, ktore sa snazim na dane situacie aplikovat uznavam, ze nie vzdy sa to da...
No snazim sa...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

last_knight tak tak ... napr BabyShaq ... sak on je uplne zlaty ... tak pomalinky ... vystraseny co sa bude diat ...
ale napr 10ucen-2x zalozi tu istu temu ze je zalubeny do ucitelky (cca35) a on sam ma (cca13-16) to mi trochu nesedi ... Tiez som bol na zakladke zalubeny do nasej Ucitelky AJ (26) ale to bolo tak ze mi tiekla slina jaka je krasna ...pri nej sa na hodinach nedalo sustredit .. :lol: ale vedel som ze to je Nerealne tak som to vobec neriesil
Osobne velmi rad poradim pri lubovolnych problemoch ale som realista ..a nebudem radit 14 rocnemu nech zbali 20 Rocnu ...a racej mu poviem nech sa na to vysere ...
...ale aj tak ja som si nevsimol zeby boli mladsi nejak zhadzovany ale ku vsetkemu treba dvoch ...
Frikso
Darca
Darca

Re: Je to naozaj tým vekom?

Príspevok od používateľa Frikso »

Carver11 napísal:Odsledoval som si tu už nespočet tém a všade narážam na to, ako starší ľudia stále "sundávajú" tých mladších, pretože "na to máš ešte čas, je jasné, že si decko", atď.
Toto som si aj ja všimol. Máš iba 14? choď sa hrať s autíčkami, behať po dvore. Aj v téme "aký je najlepší vek na vážny vzťah" tak nejako sa volá vačšina píše, že je to relatívne, ale všimol som si userov, čo píšu, že 15 ba dokonca 16 a viac rokov je na vzťah málo. Prečo? Nech sú psychicky na tom akokoľvek (niekto sa správa ako malý chlapec celý život) možnosť citu a ľúbiť niekoho má každý.
-Možno si niekto povie "chcem im iba dobre, aby sa nepopálili ako ja. Ja keď som mal 15-16 veľmi som sa sklamal v láske". Ale prečo ich o to okrádať? Však koniec koncou, sú to tie najlepšie chvíle. Keď to neprežijú, nebudú mať na čo spomínať. :)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

kazdopadne vek fyzicky nie je uplne totozny s vekom psychickym. Pravda len pokial hovorime cisto o vztahu, nie o sexe, na to bacha!
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

v danej problematike sa uz hybem celkom dlho lebo nejak sa uz dlho stykam skor so starsimi ludmi a tym padom som nimi potom ovplyvneny a dalo by sa povedat ze som mozno trochu psychicky popredu na moj vek a potom citim akusi spolupatricnost ked vidim ako niekto kto ma povedzme dvadsat dava dole 14rocneho lebo presne viem ake to bolo ked som aj ja mal tolko... takze ludi treba skor sudit podla prispevkov, nazorov a ochoty diskutovat a robit kompromisy a nie podla veku.... a rovnako som rad ako sa to podarilo v tej teme o dievcati v kostole :)
Carver11
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

vidím, ľudkovia, že ste presne môjho názoru, za čo som potešený :) no k veci. presne ste to tu vystihli, neposudzujme podľa veku. každý má právo sa pýtať a keď niekto nevie, čo je hento a tamto, tak sa opýtať treba. 12ročné extrémy su predsalen extrémy, ale aj oni majú právo vedieť
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Pozrite ja mam len 13 a necel som napisat tento problem lebo som krpec ale z serem na to...Jedna baba s triedy isla po mne na100 percent a ked som jej povedal ze nech to konecne prizna ako by to mala takto taht nic nepovedal o tyzden sa dozviem ze chodi z deviatakom(Na tom by nic nebolo keby nema kazdy mesiac ineho..."Potom som ich videl ako sa bozkavaju v parku to som uz vazne nechapal pre tyzdnom sa ma opytala aby som jej poradil ako ma okopnut toho deviatak.Ja som je to vysvetlil kedze prispevky tohto fora sledujem No a teraz zas ide po mne v kuse prezvana kamratkam hovori ze ce somnou chodit a taketo pi*ov*** please poradte ale nesmejte sa! :!:
midnight_man
Guru
Guru

all

Príspevok od používateľa midnight_man »

smetiar007 napísal:Pozrite ja mam len 13 a necel som napisat tento problem lebo som krpec ale z serem na to...Jedna baba s triedy isla po mne na100 percent a ked som jej povedal ze nech to konecne prizna ako by to mala takto taht nic nepovedal o tyzden sa dozviem ze chodi z deviatakom(Na tom by nic nebolo keby nema kazdy mesiac ineho..."Potom som ich videl ako sa bozkavaju v parku to som uz vazne nechapal pre tyzdnom sa ma opytala aby som jej poradil ako ma okopnut toho deviatak.Ja som je to vysvetlil kedze prispevky tohto fora sledujem No a teraz zas ide po mne v kuse prezvana kamratkam hovori ze ce somnou chodit a taketo pi*ov*** please poradte ale nesmejte sa! :!:
tvoja spoluziacka nema ani sajnu co chce myslim ze je nas tu vela ktory mali alebo maju taketo spoluziacky,,HH ,,ja byt tebou vykaslem sa na nu,,,daj jej najavo "nemam zajem" nech sa schladi!!!!!!!
Napísať odpoveď