v prvom rade treba podotknut, ze niesom lama v pc (iba v linuxoch), preto aj ked to tak niekedy nebude vyzerat,berte to na vedomie..
zacnem teda tak obsirnejsie,aby ste boli v oraze. Viaceri z vas asi poznaju hru Grand Theft Auto Vice city.
existuje na nu multiplayer, ktory je stiahnutelny na
Kód: Vybrať všetko
www.vicecitymultiplayer.comSu dve casti multiplayeru- jedna je samozrejme server, na ktory sa ostatni pripajaju a druha je client. Hravali sme s chalanmi na roznych serveroch,ale casom ma napadlo, ze co takto skusit spustit vlastny server.
To by nebol problem, stiahnem si server clienta a podla navodu to spravim, avsak vec sa ma takto:
Tu som si stiahol server pre Linux:
http://www.vicecitymultiplayer.com/downloads/03/vc-mp_0.3_linuxserver.zipSubor si rozbalim, rozbali mi to na styri subory:
announce (bez pripony), config.ini, readme.linux.txt a vcmp03.bin.
Navod v readme vyzera asi takto:
VC-MP linux server 0.3. Installation Instructions.
This server is beta software and is not recommended
to be run on large public game servers. Do so at your
own risk.
> Upload vcmp-svr.bin to your host as BINARY.
> Change the permissions on vcmp-svr.bin to execute.
> Upload one of the vc-mp server configuration inis
> Run './vcmp03.bin config.ini' to start the VC-MP server.
Ingame admin commands.
> First identify with the /admin (password) command.
> Press F5 ingame to show the scoreboard.
> Identify a player id you wish to kick, ban or both.
> To kick a player use /kick (playerid)
> Use /getip (playerid) to print a player's IP address.
> Use /ban IP.mask to prevent an IP from reconnecting.
> Ban IP.masks can use wildcards e.g. 24.105.0.* to be a class C network.zistil som ze na host.sk ponukaju shell konto ku hostingu, som tam uz davno registrovany, tak som subory nahral podla navodu sem.
Presnejsie, poslal som tam vcmp03.bin v binarnom mode cez klienta FileZilla. Ako druhe som zmenil atributy subory na chmod 777,ako je v bode 2.
potom som tam uploadol config.ini, upraveny podla potreby (hesla,nazov serveru atd)..
a teraz vyvrcholenie, mam ten bin subor spustit (s parametrom config.ini,ak som spravne pochopil z readme).
pripojil som sa teda cez SSH klienta na host, do adresaru a napisal som
"./vcmp03.bin config.ini
ked to potvrdim, napise mi "permission denied".
Kedze sa nevyznam v linuxovych prikazoch, neviem kde robim chybu, ale podla permission denied som pochopil, ze su zle nastavene tie atributy suboru. avsak kontroloval som to viackrat, aj na nete som si nasiel prikazy a menil som potom atributy priamo cez ssh klienta prikazom
chmod 777 vcmp03.bin
atributy zmeni, teda aspon to tak vyzera, ale pustit to stale nejde.
neviem kde robim chybu, kamarat skusal to iste pustit, ale na shell konte na "m-net.arbornet.org" a robi mu tu istu chybu co mne.
neviem ci je problem v shell konte, alebo v nas. ak by to fungovalo, mozno by sme aj nejaky hosting so shell kontom neskor kupili, ale najskor to treba otestovat. v podstate uz som aj zabudol, co som povodne chcel, spustit server pre vc-mp...
ale ved to poznate, tak to chodi. o nieco sa pokusate a nakoniec sa dostanete niekam uplne inam.
takze v skratka, kto vyriesi tento problem a zisti, kde je chyba, este neviem co odomna dostane, ale kazdopadne mu budem vdacny ako asi nikomu
vdaka za precitanie