Mám domácu sieť - dva pc. Jeden je napojený cez jednu sieťovku na net (cez LAN od ISP) a cez druhú sieťovku na druhý pc. Zdieľam partície aj netové pripojenie, takže na druhom pc mi ide net len vtedy, ak je zapnutý aj prvý.
Chcela by som však mať možnosť pripojiť sa na net bez potreby zapínať prvý pc. Potrebujem sa teda vedieť pripojiť na disk každého z pc cez ten druhý (vtedy samozrejme oba zapnuté) a pripojiť na net bez zapnutia druhého.
Je na to vhodný router? Napríklad Ovislink IP-1000R?
Nemyslim, ze ti admin dal 2 IP pre 2 PC. Takze potrebujes kupit router, ktoremu pridelis IP co mas teraz na PC a na oboch PC zvolis DHCP alebo pevne IP. Kazdopadne cez ten router vyriesis svoj problem. Ovislink co spominas stacit bude.
hojko napísal:Nemyslim, ze ti admin dal 2 IP pre 2 PC.
Možno by aj dal, ale aj tak použi radšej na túto situáciu smerovač.
Môžeš pouvažovať nad kúpou WiFi routeru, na ktorý by si sa bezdrôtovo pripájala notebookom (až máš v pláne nejaký si zadovážiť, keďže dnes je celom v móde nosiť pri sebe krabičku ). To len tak na okraj
NB nemám a s wifi nemám dobré skúsenosti (v linuxe). Ak teda pôjde net naraz na oboch pc a aj na oboch samostatne bez druhého, tak potom je router presne to, čo hľadám.