aké pripojenie disku

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
vladino001
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

aké pripojenie disku

Príspevok od používateľa vladino001 »

mam klasika PC a notebook potreboval by som radu ako najlepšie spraviť aby bol disk prenosný ale aby bol pripojitelný aj k PC aj k Notebooku. (nerád by som stále niečo rozoberal) disk by bol klasický nie do notebooku. pripájanie cez USB nemusím lebo na PC mam USB1.1 (moc pomalé) :cry: Diky za rady
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Externý box na HDD, ale:
USB 2.0 nájdeš na každom novom počítači,
Firewire sa vyskytuje pomenej,
kupovať zariadenie nazývané LAN disc je drahé, ale skoro každý počítač má sieťovku (ale zase tá rýchlosť :? ).
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

fikus-kukis napísal:Externý box na HDD, ale:
USB 2.0 nájdeš na každom novom počítači,
Firewire sa vyskytuje pomenej,
kupovať zariadenie nazývané LAN disc je drahé, ale skoro každý počítač má sieťovku (ale zase tá rýchlosť :? ).
A niečo také ako v PC by som mal šuflík a k Notecu by som to pripájal cez USB Firewire alebo niečo podobne. (tak kompatibilné asi nieje či hej?)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ako uz pisal kolega, mas viacej moznosti. Existuju USB disky - to su take malicke disky pripojitelne ce USB, vyraba to napr. WD v kapacitach tusim 20, 40 a 80GB. Dalsia moznost je volit FireWire, kde mas moznost kupit az 2TB disk, avsak cena tusim 3000 dolarov (alebo tisic?). Poslednou moznostou je USB suflik do ktoreho das obycajny disk (musi byt ATA disk!). Je len na tebe pre co sa rozhodnes, ale predpokladam, ze na PC nebudes mat Firewire kartu, takze si ju budes musiet dokupit (400-700 korun). Uz za tri tisicky dokazes kupit externy disk, ale je len pre USB. Dobru ponuku najdes na http://www.alza.sk/18843102/externi.htm
Napísať odpoveď