POMOC vymazat HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
sonics
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

POMOC vymazat HDD

Príspevok od používateľa sonics »

no ludia neviem ci ste sa s niecim takym stretli...mam 250 GB HDD..a v nom asi 2 alebo 3 windows...chcem ho vymazat aby mal 250 GB volnnych teda ako novy...skusal som formatovat ale windows tam ostal....pomzte mi ako to spravit aby bolo vsetko vyamazane teda myslim aj Windows.....dakujem
aquafresh1
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa aquafresh1 »

Asi pouzivas XP, takze daj cdcko nech nacita windovs instalaciu tam musis vymazat particie, ak ich mas vytvorene. potom das len formatovat a to je vsjo.
sonics
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

aquafresh1 napísal:Asi pouzivas XP, takze daj cdcko nech nacita windovs instalaciu tam musis vymazat particie, ak ich mas vytvorene. potom das len formatovat a to je vsjo.
no zavediem vas do problematiky...
mal som XP na c a hdd som mal rozdeleny na 100 100 a 50 ..na tom 50 bol povodny xp,..potom som naistaloval novy XP,ale je nastaveny tak ze hned pri bootovani ho instaluje do D alebo E,kde nie je uz naistalovany XP...cize som nemohol vybrat moznost instalacie a ani vymazanie povodneho xp.....oks nechal som to tak...po instalacii som ho chcel cracknut,ale nieco sa pobabralo...vypisalo mi chybua restartlo ma.... po restartnuti som mal na vyber krtry XP chcem spustit ,vybral som ten povodny,teda co tam bol skor....a do neho ma ani nepustilo....tak som spustil ten co som naistaloval ako 2 ...a chcel som sformatovat C: proste ten kde je prvy...no formatovalo formatovalo...a nic Xp na C: je stale....a ked chcem sa k nemu dostat nemam vraj prava...bol totiz na pristupove heslo....ale ani ten babner mi neukazuje ..proste nic neda sa to...a preto chcem vymazat cely HDD..proste ako keby som ho kupil v obchode .....da sa co?........dakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako bolo písané, najlepšie je porušiť všetky partície.. buď cez to inštalačné CD, ale najlepšie si pusti nejaký špeciálny program na úpravu partícií.. buď nejaké freeware programy (ranish partition, ultimate boot cd).. alebo komerčný Partition Magic.. ten má aj bootovateľné CD.. tak bootni z neho.. a tam potom v ponuke budeš mať možnosť zrušiť všetky partície. Pred inštalovaním nového XP budeš musieť opätovne vytvoriť novú partíciu (partície podľa potreby).. ;)
sonics
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Ako bolo písané.. pusti si ..........;)

Prosim ta mohol by si to trocha podrobnejsie aby som vedel ako zacat,mam ten partition magic....teda ak mas cas.....ale dakujem za pomoc :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

0) zalohuj si vsetky potrebne data z disku ;-)

1) Zozen si instalacne CD Windows - rozumej zakup si ;-) prip. pouzi to co uz mas
2) Nastav v BIOSe nech ti ako prve bootuje z CD/DVD mechaniky
3) Pri instalovani Windows, sa ta spyta na aku particiu ma instalovat. Ty stlacenim "D" odstran vsetky particie ktore tam mas a stlacenim "C" vytvor novu (spyta sa ta na velkost particie, tak zvol maximalnu moznu - ta je tam predvolena)
4) Nainstaluj windows
5) hotovo - mas windows a cely disk ako jednu 250GB particiu

6) najdolezitejsia rada: ak nevies co robis, zavolaj si na pomoc skusenejsieho cloveka
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Len doplním: Používaj WinXP SP2 (staršie verzie mali problém s vytvorením partície väčšej ako 130GB).
Traktorista
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Traktorista »

chrono napísal:Len doplním: Používaj WinXP SP2 (staršie verzie mali problém s vytvorením partície väčšej ako 130GB).
ee, uz SP1 to riesi
Napísať odpoveď