Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

"Nemas to v hlave v poriadku".-Tento odkaz mi napisal Anonym,na prispevok ,ktory je predosly.Takze mily Anonym,nebudem ti nadavat,ani ta urazat hoci ty si to mne spravil.Nevadi mi to,ze si mi dal karmu-,tej minusovej mam od viac uzivatelov.Vadi mi ta poznamka,ktora pri tej karme je.Za to,ze ma niekto iny nazor ako,Ty=nemas to v hlave v poriadku :? K tomu co som napisal si sa ani nevyjadril a mozno ak by si to spravil,by si ma aj presvedcil o tvojej pravde-mozno.Mohol by si mi prosim ta povedat kto si?Dufam,ze budes"chlap "a ozves sa :wink: A ak nie,tak ta poprosim do buducna-neurazaj ma.

Dufam ze tvoja reakcia nebude "K"- a poznamka"Nemas to v hlave v poriadku"...
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

dudo02 napísal:Naozaj ma prekvapil vysledok hlasovania :shock: .To by som nepovedal kolko ludi v boha veri...Ja som ateista a teda neverim.Ale skusim argument-ludia kedysi pojimali bohov ako konkretne bytosti,ktore sa podobali casto na cloveka,zvierata,popr. ine netvory.Ako sa spolocnost vyvijala,podoba bozstva sa vyvratila.Ak by v staroveku niekto tvrdil,to co tu vela z Vas tvrdi dnes,ohladom bozstva,ako niecoho abstraktneho-kazdy by sa mu vysmial a dlho by asi nezil :? .Tak ako sa vela ludi smeje dnes,z toho ak si niekto predstavi boha ako fuzateho deda.Dnes je nastastie vo väcsine krajin natolko liberalna spolocnost,ze to uz otazka "zivota" nie je 8) .Na tomto vidiet ako sa"dokazal" boh prisposobit dobe.Ludia stvorily boha a nie boh ludi.Clovek ma strach zo vsetkeho neznameho a vsetkeho zleho co robi,ale hlavne zo smrti-a boh mu dava-silu tento strach prekonat,ospravedlnit svoje skutky a hlavne"pochopit"veci nepochopitelne...
Tymto som nechcel nikoho urazit :) -je to moj subjektivny nazor na vec.
presne toto sa vam snazim vysvetlit dost dlhu dobu.suhlasim a zdoraznujem pre vsetkych BOHA STE SI VYMYSLELI SAMI
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

safan napísal:presne toto sa vam snazim vysvetlit dost dlhu dobu.suhlasim a zdoraznujem pre vsetkych BOHA STE SI VYMYSLELI SAMI
tak tak dost dlhu dobu, hmm skoda ze to nezabera a ozaj vies o tom ze dobro a zlo sa tak prelinaju ze neexistuju?
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

safan napísal:presne toto sa vam snazim vysvetlit dost dlhu dobu.suhlasim a zdoraznujem pre vsetkych BOHA STE SI VYMYSLELI SAMI
Dokaz mi to ! Je to len na zaklade tvojej viery ... Aj ty len veris ze Boh neexistuje, takze si uvedom taku vec ze si tiez veriaci tak ako aj ty co veria v to ze Boh existuje !
peterkozel napísal:tak tak dost dlhu dobu, hmm skoda ze to nezabera a ozaj vies o tom ze dobro a zlo sa tak prelinaju ze neexistuju?
No ja mam na to iny nazor ... Dobro a zlo existuju ale su v rovnovahe. V rovnovahe ale pri pohlade na svet, nie na jednotlivcov.
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

miki690 napísal:No ja mam na to iny nazor ... Dobro a zlo existuju ale su v rovnovahe. V rovnovahe ale pri pohlade na svet, nie na jednotlivcov.
ja som len citoval safanove veci to nie je z mojej lebky to o tom zle...
dudo02
King
King

miki690 napísal:Dokaz mi to ! Je to len na zaklade tvojej viery ... Aj ty len veris ze Boh neexistuje, takze si uvedom taku vec ze si tiez veriaci tak ako aj ty co veria v to ze Boh existuje !
Ok,ale on NEVERI v"nieco"co NEVIDEL a Ty zase VERIS v"nieco"co si NEVIDEL(mozno sa mylim),takze to nebude len otazka viery,ale aj logiky-logicky,preco by som mal verit niecomu,co som nevidel resp. nezazil.. :? A to,ze clovek neveri v boha,neznamena,ze neveri v nic-kazdy podla mna v nieco veri :).A to"veriaci ,neveriaci"-slovicka sa lahko ohybaju...Apropo,mam na teba jednu otazku-veris tomu,ze boh je vsemohuci? :wink:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

dudo02 napísal:Ok,ale on NEVERI v"nieco"co NEVIDEL a Ty zase VERIS v"nieco"co si NEVIDEL(mozno sa mylim),takze to nebude len otazka viery,ale aj logiky-logicky,preco by som mal verit niecomu,co som nevidel resp. nezazil.. :? A to,ze clovek neveri v boha,neznamena,ze neveri v nic-kazdy podla mna v nieco veri :).A to"veriaci ,neveriaci"-slovicka sa lahko ohybaju...Apropo-veris tomu,ze boh je vsemohuci? :wink:
lolo v tom je ta krasa ... :) Keby chodil po namasti ake by to malo caro??
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Ok,ale on NEVERI v"nieco"co NEVIDEL a Ty zase VERIS v"nieco"co si NEVIDEL(mozno sa mylim),takze to nebude len otazka viery,ale aj logiky-logicky,preco by som mal verit niecomu,co som nevidel resp. nezazil.. :? A to,ze clovek neveri v boha,neznamena,ze neveri v nic-kazdy podla mna v nieco veri :)
Ale chapes ... pokial o tom nema hmatatelny dokaz tak je to stale len viera v neexistenciu Boha ... chapes ... da sa to zobrat aj opacne, lebo keby sme neverili vo vsetko co sme nevideli a verili vo vsetko co sme videli tak by bol svet velmi divny :D naprikalad malo kto z vas videl atomy v elektronovom mikroskope a predsa verime ze vsetko je z nich zlozene :) ale su o nich dokazy, ktore neboli doteraz vyvratene. Ale o existencii / neexistencii Boha nevyvratitelne dokazy neexistuju takze je to stale viera .... A podla mna sa o Bohu neda uvazovat logicky, lebo logicky nemame dostatok dokazov aby sme mohli vyvodit nejake zavery. Proste logika a viera sa nedaju spajat ... AA verim ze Boh je vsemohuci ;)
dudo02
King
King

Tak to fakt nechapem :aasmile27:,chces hmatatelny dokaz o tom,ze nieco neexistuje :? ...Nie su dokazy urcene pre veci ktore existuju?To je aj s tymi elektronami tak-existuju doveryhodne dokazy a fakty,preto tomu verim...Tak skusim potom este jednu otazku-dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie? :wink:
dawo napísal:lolo v tom je ta krasa ... :) Keby chodil po namasti ake by to malo caro??
Tak sem-tam by sa mohol ukazat,ak existuje-takto si len robi z ludi"dobry den". :evil: :) A mozno sa nudi a bavi ho sledovat taketo diskusie :lol:
SRneC
Addict
Addict

dudo02 napísal:Tak to fakt nechapem :aasmile27:,chces hmatatelny dokaz o tom,ze nieco neexistuje :? ...Nie su dokazy urcene pre veci ktore existuju?To je aj s tymi elektronami tak-existuju doveryhodne dokazy a fakty,preto tomu verim...Tak skusim potom este jednu otazku-dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie? :wink:
ved ale preco by mal tvorit kamen??? stvoril zem a sutre sa spravia.... chytame sa tu za slovka ... serte na to :!:
dudo02
King
King

dawo napísal:ved ale preco by mal tvorit kamen??? stvoril zem a sutre sa spravia.... chytame sa tu za slovka ... serte na to :!:
Otazka neznela preco,kvoli comu a naco...Otazka znela-Dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie?Odpovedz YES or NO :arrow:
SRneC
Addict
Addict

dudo02 napísal:Otazka neznela preco,kvoli comu a naco...Otazka znela-Dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie?Odpovedz YES or NO :arrow:
ved ale horniny sa tvoria same... boh to nakopol a ide to same on nic neprenasa o com tocis? :shock:
dudo02
King
King

Takze este raz to zopakujem-naposledy. :!: Otazka c.1-je boh vsemohuci?Odpoved znela ANO.A potom prisla otazka c.2--Dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie?Taktiez by som ocakaval ANO,alebo NIE.Ak odpovedat dokazes-odpovedz a ak nie,tak namiesto toho aby si robil zo mna vola vid."o com tocis",sa skus zamysliet nad tym preco odpoved neexistuje resp. ak existuje,co to znamena...Este podotknem,ze sa nejedna o tvorbu hornin ide o princip-pod kamenom si predstav trebars aj hasicske auto,tie sa same netvoria :)
SRneC
Addict
Addict

dudo02 napísal:Takze este raz to zopakujem-naposledy. :!: Otazka c.1-je boh vsemohuci?Odpoved znela ANO.A potom prisla otazka c.2--Dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie?Taktiez by som ocakaval ANO,alebo NIE.Ak odpovedat dokazes-odpovedz a ak nie,tak namiesto toho aby si robil zo mna vola vid."o com tocis",sa skus zamysliet nad tym preco odpoved neexistuje resp. ak existuje,co to znamena...Este podotknem,ze sa nejedna o tvorbu hornin ide o princip-pod kamenom si predstav trebars aj hasicske auto,tie sa same netvoria :)
Ja tej otazke skratka vobec nerozumiem !!
Ta sa nas nepytaj na veci na kere nik nevie odpoved :!:
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

vlastne neviem ci verim. pretoze sa mi nejak nechce verit v cloveka/boha ktoreho si zrazu niekto vymyslel. proste neverim na zazraky a neverim ze to co sa pise v biblii sa naozaj stalo. lenze- na druhu stranu sa mi ani nezda ze by na vsetko bolo vedecke vysvetlenie. nato je svet a vesmir prilis prepracovany. napr. kazde zviera je prisposobene na prostredie v ktorom zije a vedci hovoria ze sa postupne prisposobilo. ale co robilo pred tym nez sa prisposobilo? umieralo pretoze nedokazalo zit v takom prostredi? jednoducho si myslim ze vsetko vytvorila nejaka vyssia sila. ze nieco ovlada tento svet a veda to nie je. je sice pravda ze v CERN-e dokazali vedci vyvolat velky tresk a v urychlovaci castic vytvaraju antihmotu co je vlastne nic. zaujimave ze dokazeme vyrabat nic ze? ale aj tak je este vela nezodpovedanych otazok ktore podla mna veda nikdy nevyriesi. inak tento prispevok nejak nema nohu-pätu vsimli ste si? :) no co uz islo to len tak z hlavy co ma napadlo.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Eru: Práve že tvoj príspevok má pätu. Je to určite zaujímavá úvaha.
dudo02
King
King

dawo napísal:Ja tej otazke skratka vobec nerozumiem !!
Ta sa nas nepytaj na veci na kere nik nevie odpoved :!:
Nechcem ta nijako urazit,ale mam pocit,ze skorej nechces,ako nevies tej otazke porozumiet.V kazdom pripade(ci uz na otazku c.2 odpovies ano,alebo nie),bude vysledok jeden=vsemohuci neexistuje...apropo-boh by na to vedel odpovedat? :wink:
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Tak to fakt nechapem :aasmile27:,chces hmatatelny dokaz o tom,ze nieco neexistuje :? ...Nie su dokazy urcene pre veci ktore existuju?To je aj s tymi elektronami tak-existuju doveryhodne dokazy a fakty,preto tomu verim...Tak skusim potom este jednu otazku-dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie? :wink:
No k tomu dokazu... jasne ze chcem ... ved si zober z chemie "flogiston" niekedy si mysleli ze je to latka ktora umoznuje horenie a ze clovek ju vydychuje, co vsak nebola pravda ... alebo naprikald ze "atom je nedelitelny" tiez to vyvratili mali hmatatelny dokaz o tom ze to nieje pravda ... chapes ?
dudo02 napísal:Otazka neznela preco,kvoli comu a naco...Otazka znela-Dokaze boh stvorit taky tazky kamen,ze ho ani on sam neunesie?Odpovedz YES or NO :arrow:
To je otazka typu klamal klamar ked povedal ze klamal ? alebo mam karticku a na jednu stranu napisem "to co je na druhesj strane je pravda" a nd druhu stranu napisem " to co je na druhej strane nieje pravda" na ktorej strane karticky je pravda ? alebo mam este jednu " odpovedaj ano alebo nie n aoazku : Bude tvoje nasledujuce slovo nie ? " to su bezvychodiskove otazky ... otazky na ktore sa neda odpovedat a v podstate to nema s touto temou nic spolocne, lebo tam predpokladame ze Boh je vsemohuci a moze stvorit hocico, ale zase ak stvori nieco tak s tym moze robit hocico takze je to taky zacarovany kruh, na porozmyslanie aj pre ateistov ale ako nejaky dokaz o (ne)existencii Boha to v ziadnom pripade nemozeme povazovat ;)
dudo02 napísal:...apropo-boh by na to vedel odpovedat? :wink:
No on jediny ;)
dudo02
King
King

Tak,tak...su to len slovne hracky.Ale pisal som to preto,lebo odkedy sme zacali kecat,tak to ma tiez takuto podobu-ohybanie,prekrucanie slovicok a to sa za nejaku solidnu vymenu nazorov povazovat neda.Boh je otazka velmi tazka,filozoficka...A kto ma pravdu?-Pravda je to,comu veris ty sam...
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

jneni pravda ze neverim v to co nevidim.verim vo vela takych veci.ale nemozu odporovat zdravemu rozumu a mojmu vlastnemu usudku.
Napísať odpoveď