Merače teplôt v PC
Merače teplôt v PC
Ako je možné,že v jednom programe na meranie teplôt mi ukazuje napr.43st. a v druhom 36st. Podľa čoho sa mám teraz orientovat?
-
fikus-kukis
Guru wannabe
teplota
Poslal by mi nekdo link na nejakej peknej programek? o kterym je tady rec dik
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
CoreTemp berie teplotu z teplotnej diody umiestnenej priamo v jadre. Tato hodnota sa da ziskat pomocou hodnot zapisanych v registroch procaku. Nic presnejsie neexistuje.TomAss napísal:uz sa tu riesilo niekde ze everest neukazuje teplotu presne "zo streda" procaku ale nejaku inu takze everestu by som nedoverval...mam to aj potvrdene...jedine co ti mozem na 100% povedat ze mera presne je hwinfo
Re: teplota
daj si do googla vyhladat Everest a maš super program.Lion napísal:Poslal by mi nekdo link na nejakej peknej programek? o kterym je tady rec dik
everest
THX 
to znamena ze sa mozem vpohode spolahnut na coretemp?? lebo zatial vsetky programy mi ukazuju dosti vysoke hodnoty teploty cpu v klude nad 50C (everest, sisoft, speedfan,pcprobe) a jediny coretemp ukazuje vzdy o cca 15C menej, cize tych 45C v klude, horsie je to, ze cpu mam clocknuty aj overvoltovany a pri orthose na speedfane teplpta skace aj cez 70C co je uz hodne vysoko a coretemp lahkych 55Ct0m4s3 napísal:CoreTemp berie teplotu z teplotnej diody umiestnenej priamo v jadre. Tato hodnota sa da ziskat pomocou hodnot zapisanych v registroch procaku. Nic presnejsie neexistuje.
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Coretemp ukazuje teplotu priamo z jadra, nie z povrchu, takze teplota by mala byt o nieco vyssia ako ukazuju klasicke programy.vindy napísal:to znamena ze sa mozem vpohode spolahnut na coretemp?? lebo zatial vsetky programy mi ukazuju dosti vysoke hodnoty teploty cpu v klude nad 50C (everest, sisoft, speedfan,pcprobe) a jediny coretemp ukazuje vzdy o cca 15C menej, cize tych 45C v klude, horsie je to, ze cpu mam clocknuty aj overvoltovany a pri orthose na speedfane teplpta skace aj cez 70C co je uz hodne vysoko a coretemp lahkych 55C
Supported Processorst0m4s3 napísal:CoreTemp berie teplotu z teplotnej diody umiestnenej priamo v jadre. Tato hodnota sa da ziskat pomocou hodnot zapisanych v registroch procaku. Nic presnejsie neexistuje.
AMD:
All Athlon64 series.
All Athlon64 X2 series.
All Athlon64 FX series.
All Turion64 series.
All Turion64 X2 series.
All Sempron series.
Single Core Opterons starting with SH-C0 revision and up.
All Dual Core Opteron series.
Intel:
All Core Solo series.
All Core Duo series.
All Core 2 Duo series.
All upcoming Quad Core Desktop and Server series.
All Celeron-M 400 and 5xx series (Untested).
All Pentium 1000 series (Single core Core 2 Duo with half L2. Untested).
All Dual Core Low Voltage Xeons series (Yonah based. Untested).
All Xeon 3000, 3200, 5100, 5300 series.
Ja mam sempron a soft pustil hlasku ze to nieje AMD procesor, cize nemoze zmerat teplotu
Prehlad procakov a ich parametre, o.i. aj maximalna teplota na povrchu, oplati sa vytlacit a citat!
http://www.svethardware.cz/art_doc-292B ... 8F4EB.html
http://www.svethardware.cz/art_doc-292B ... 8F4EB.html