Motoristi budú svietiť celý rok

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

som sofer jazdim pravidelne ale myslim ze je to blbost.
BTW: svietite v izbe cez den, aby ste nezakopli o nabytok ???
okej teraz do mna zacnite buzerovat, bla bla bla uz som si to cital vsetko co ste napisali.
Zbytocne o tom diskutujete aj ak sa uz nic nezmeni radsej dajte dajaky typ na modul do auta aby sa mi zapalili stretavacky hned po nastartovani. Toto bude urcite viac zaujimave ako keby sme sa tu mali hadat ci sa oplati svieti alebo nie.

inac uz to vidil ako nam budu nase parkoviska vnoci osvetlovat stare zigulaky a skodovky. Aj rano bude prca ked ich potom budu deduskovia startovat. 8) 8)
bukelo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa bukelo »

klm16 napísal: Zbytocne o tom diskutujete aj ak sa uz nic nezmeni radsej dajte dajaky typ na modul do auta aby sa mi zapalili stretavacky hned po nastartovani.
No to im teda trvalo, ze to az teraz schvalili, ale ja by som dal este do platnosti aj zakon o zvlastnom svieteni pre sviatocnych soferov. A malo by to vyzerat asi tak, ze by museli mat pocas jazdy zapnute vsetky smerovky (teda vystrazny trojuholnik). Lebo ti ohrozuju cestnu premavku viacej, ako neosvetlene vozidlo.
IMHO tu schemu chcem aj ja, vraj sa to da jednoducho spravit (zhanam schemu), a vyjde to do 300 korun. Napr. v predajni "Skoda" to stoji asi 1000cku (zbytocne predrazene)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

klm16 napísal:inac uz to vidil ako nam budu nase parkoviska vnoci osvetlovat stare zigulaky a skodovky. Aj rano bude prca ked ich potom budu deduskovia startovat. 8) 8)
Ako šofér by si mal vedieť, že svetlá sa zapínajú až po naštartovaní motora. Ja len toľko...
bukelo
Medium Star
Medium Star

eritrocit napísal:Ako šofér by si mal vedieť, že svetlá sa zapínajú až po naštartovaní motora. Ja len toľko...
klm16 napísal: som sofer jazdim pravidelne ale myslim ze je to blbost.
BTW: svietite v izbe cez den, aby ste nezakopli o nabytok ???
okej teraz do mna zacnite buzerovat, bla bla bla uz som si to cital vsetko co ste napisali.

Zbytocne o tom diskutujete aj ak sa uz nic nezmeni radsej dajte dajaky typ na modul do auta aby sa mi zapalili stretavacky hned po nastartovani. Toto bude urcite viac zaujimave ako keby sme sa tu mali hadat ci sa oplati svieti alebo nie.

inac uz to vidil ako nam budu nase parkoviska vnoci osvetlovat stare zigulaky a skodovky. Aj rano bude prca ked ich potom budu deduskovia startovat. Cool Cool
IMHO Ja som to nevidel nikde ze by to bol spominal. KLM chcel tym zrejme povedat, ze ti deduskovia ich zabudnu vypnut (lebo im to nepipa)

//aha, pardon, ospravedlňujem sa, zle som to pochopil. Veľa hodín no :oops: ...eritrocit
//v pohode Eritrocit...prepacene, sme ludia :) ...bukelo
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

No kazda Skoda vyrobena pre cesky a slovensky trh ma automaticky nastavenu funkciu ze po otoceni klucikom do pozicice I sa rozsvietia svetla ... ale nesvieti pristrojovka co dava na vedomie nocnym duchom ze maju zapnut sveltla (len aby si zvykli)
bukelo
Medium Star
Medium Star

Shark NX napísal:No kazda Skoda vyrobena pre cesky a slovensky trh ma automaticky nastavenu funkciu ze po otoceni klucikom do pozicice I sa rozsvietia svetla ... ale nesvieti pristrojovka co dava na vedomie nocnym duchom ze maju zapnut sveltla (len aby si zvykli)
a moj favorit aj ked mas klucik doma, tak svetla mu mozu svietit, bez polohy I na spinacej skrinke. Zaujimave

// Zigulaky to mali perfektne spravene, vypli ste motor, vyplo sa vsetko na aute.
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Súhlasím s tým, to už mali schváliť dávno.. :wink:
Ja som tiež svietil celý rok.

Myslím, že to bude bezpečnejšie a ľudia sa nebudú musieť trápiť nejakými dátumami, budú svietiť celý rok a hotovo.

Stojí to za to :)
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

klm16 napísal:inac uz to vidil ako nam budu nase parkoviska vnoci osvetlovat stare zigulaky a skodovky. Aj rano bude prca ked ich potom budu deduskovia startovat. 8) 8)
aaaale, zvykli si cez zimu, zvyknu si aj cez leto, nie je tak ?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

eritrocit napísal:Ak to má zachrániť čo i len jeden ľudský život, tak to bude stáť za to :!:
presne tak by som to napisal. vsetky ostatne negativa pri tomto padaju. veci su tu pre ludi, nie ludia pre veci.
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Hm, tak to "zrychlenie" z 50 na 70km/h, ked som sa ucil testy na vodicak, tak sa mi tiez zdalo, ze ostatni 130 a niekto moze "brzdit" 50kou? Takze to sa este ako tak da prezit, ale zas pravdu, kto chodi po dialnici 50kou? :) Takze v tom problem nerobim, je to skor formalita...

A to druhe... No jednak to zere palivo :D A v lete je to brutalita, ked sa ti odraza slnko od vozovky a horko tazko vidis pred seba, este ti nejaky kkt bude svietit oproti... Najhorsie na tom je, ze ked "zabudnes" zapnut, tak to mas od 500 do 2000Sk, lebo na toto si fizli daju zalezat, ked ta nemaju za nic ine zdzubat, tak za vypnute svetla... Mne to uz v zime dost vadilo, omg, sak vodic musi byt dostatocne inteligentny, aby videl, ze kedy si tie svetla zapnut a kedy nie... Alebo v zime, sneh na ceste, svieti slnko, horko tazko vidis a este ti svieti do oci niekto... O nicom svietenie :roll:

BTW od kedy ten zakon ma platnost? Dufam, ze hned tak dobra <>a...
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

misokgb napísal:Hm, tak to "zrychlenie" z 50 na 70km/h, ked som sa ucil testy na vodicak, tak sa mi tiez zdalo, ze ostatni 130 a niekto moze "brzdit" 50kou? Takze to sa este ako tak da prezit, ale zas pravdu, kto chodi po dialnici 50kou? :) Takze v tom problem nerobim, je to skor formalita...

A to druhe... No jednak to zere palivo :D A v lete je to brutalita, ked sa ti odraza slnko od vozovky a horko tazko vidis pred seba, este ti nejaky kkt bude svietit oproti... Najhorsie na tom je, ze ked "zabudnes" zapnut, tak to mas od 500 do 2000Sk, lebo na toto si fizli daju zalezat, ked ta nemaju za nic ine zdzubat, tak za vypnute svetla... Mne to uz v zime dost vadilo, omg, sak vodic musi byt dostatocne inteligentny, aby videl, ze kedy si tie svetla zapnut a kedy nie... Alebo v zime, sneh na ceste, svieti slnko, horko tazko vidis a este ti svieti do oci niekto... O nicom svietenie :roll:

BTW od kedy ten zakon ma platnost? Dufam, ze hned tak dobra <>a...
no, spoliehat sa na ludsku inteligenciu je s prepacenim kravina, na nasich cestach dvojnasobna, staci par krat zajst s BA kosic a naspat napr a hned ta musia prejst idealy o inteligencii mnohycj ludi co dostali opravnenie viest motorove vozidlo. Podla mna na celorocnom svieteni nie je nic zle ak ma auto sedu alebo nejaku tmavsiu metalizu moze velmi lahko splivat s vozovkou a keby to malo zachranit co i len jeden ludsky zivot tak si myslim, ze sa to neminulo ucinkom a ked niekto nebude svietit s principu leb sa mu taky zakon nepaci, alebo aby usetril par drobnych tak to je si myslim uz na uvazenie, samozrejme, ze ked potom dostane pokutu bude vykrikovat ako je to vsetko na *** tak to uz je len a len jeho problem, mnoho zodpovednych soferov svietilo cely rok aj doteraz a nemyslim si ze v lete to je priam oslepujuca ziara(ak samozrejme nesvieti dialkovymi)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

v praci jazdime na novom VW caddy tam je to tiez nastavene tak ze hned po nastartovani sa automaticky zapnu svetka, vypinac svetiel je vypnuty palubovka nesvieti. podla mna perfektny napad, ale tiez som prve dni hucal do sofera aby si zapol svetla :lol: . Toto sa dufam ze bude montovat odteraz do vsetkych novych aut. Do starych si to budeme musiet dorobit. :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

misokgb napísal:A v lete je to brutalita, ked sa ti odraza slnko od vozovky a horko tazko vidis pred seba, este ti nejaky kkt bude svietit oproti
Ehm.. to vážne Ťa tak cez deň oslňujú oprotiidúce vozidlá so zapnutými svetlami??? Čo potom robíš v noci? Jazdíš so slnečnými okuliarmi?
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

brm napísal:Ehm.. to vážne �a tak cez deň oslňujú oprotiidúce vozidlá so zapnutými svetlami??? Čo potom robíš v noci? Jazdíš so slnečnými okuliarmi?
Mam taku skusenost, ze ked idem v lete (bez slnecnych okuliarov), tak sa mi leskne vozovka a ja ledva vidim kam idem, a este ked oproti svieti, sice menej intenzivnejsie svetlo ako slnko, tak to nie je ktovie co :roll:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

fuha chalani, tak to asi vo vasom okoli kazdy svieti dialkovymi, lebo stretavacky ti NEMOZU svietit do oci a ked je dokonca svetlo ...
uz trepete hluposti, nesmierne hluposti.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

mishenko: Nie, v ich okolí sa svieti tak ako všade inde.
Len ako to tu čítam, tak sa mi naskytá otázka. Okrem výnimiek, je tu vôbec v tejto téme nejaký šofér?
Inak, máš pravdu, súhlasím s tebou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pripojim sa, kedze mam uz mesiac vodicak :oops: so svietenim suhlasim,aj tak vsetci moji znamy jazdili so stretavackami cely rok... a zrychlenie... no dufam ze na dialniciach sa bude objavovat coraz menej avii a podobnych "najsilnejsich" vozidiel slovenskych ciest :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

jackb napísal:pripojim sa, kedze mam uz mesiac vodicak :oops: so svietenim suhlasim,aj tak vsetci moji znamy jazdili so stretavackami cely rok... a zrychlenie... no dufam ze na dialniciach sa bude objavovat coraz menej avii a podobnych "najsilnejsich" vozidiel slovenskych ciest :D
avia je spickove auto - vzdy je na spici kolony :) inak neviem aka je konstrukcna rychlost avie, ale obavam sa, ze by museli dat aspon 80 kmh ako minimalku, aby sme sa zbavili avii z dialnic :(
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Slováci asi ťažko pochopia, že maju svietiť cez deň na aute, keď si ani nedokážu osvetliť bicykel v noci :roll:
Napísať odpoveď