Transsibírska magistrála - Peking - Tibet - India - DOPLNENÉ

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Tempus
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Transsibírska magistrála - Peking - Tibet - India - DOPLNENÉ

Príspevok od používateľa Tempus »

cafko, mal by niekto záujem vydať sa na podobnú cestu?
v poslednej dobe o tom uvažujem. cestovať sa da totiž aj pomerne lacno.

cestu si predstavujem asi takto :)
1. cesta do moskvy - potrebne su víza - http://www.slovakia.mid.ru/podm-sl.html (III. TRANZITNÉ VÍZA SA VYBAVUJÚ PRI PREDLOŽENÍ VÍZA CIE˝OVEJ KRAJINY A CESTOVNÝCH LÍSTKOV. )
2. transibirskou magistralou do pekingu. http://transsib.ru/Eng/
3. z pekingu do tibetu - zeleznicou http://www.shanghaiholiday.net/new/2006/7/7-1/250.html
4. akymsi sposobom do Indie - New Dilli...
5. zaver cesty - Goa
6. navrat lietadlom

co si o tom myslite? mal by niekto chut sa pridať??? ratal by som to na nejake 3 mesiace. v horizonte 1 až 2 rokov.
myslim ze bolo by fajn keby sme boli maximalne styria. skuste seriozny cez PM :)

mapka transsibírskej magistrály

Obrázok
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

kamarat mi hovoril ze jeho kamarat sa na nieco taketo chysta.nie si to ty? nemas znamych v KE?
Tempus
Medium Expert
Medium Expert

zelovoc napísal:kamarat mi hovoril ze jeho kamarat sa na nieco taketo chysta.nie si to ty? nemas znamych v KE?
nemam (som ZV) ale nebolo by na skodu na niekoho sa nakontaktovat.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pocital si s vydavkami na viza? :wink:
nooo, v juni sa chystam zarabat niekde v EU,ale ked to odlozis o rok, tak idem :wink:
ETieNne
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ETieNne »

Je to sen mojho brata, akurat, ze teraz sa stara o rodinu, tak neviem.. opytam sa... :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Toto je aj môj sen, ktorý si raz splním. Ale dúfam že vieš do čoho ideš?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

isiel by som, ale nie je pre mna realne odist na tri mesiace... inak cesta pekna, pozeral som o tom dokument pred casom na spektrum, v dobrej partii je krasny zazitok.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

v roku 2001 sme s kamaratom mali uz nachystane peniaze aj celu vybavu, bohuzial do toho skocila vysoka skola a tak sa od toho muselo upustit, (neskor dokonca dievca a odvtedy sa to nejako neporisiesilo aj ked ten sibir a cina stale taha....
opytat sa skor tak kamo, mam zbaleny batoh...
Akurat pre zmenu my sme to chceli strihnut dole do Thajska a potom do Australie.
barbie
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barbie »

to by bol pekny vylet, aj by som sla ale uz to vidim ako sa mi to splni , :cry:
az sa vratis pridaj sem aj fotky
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

barbie napísal:to by bol pekny vylet, aj by som sla ale uz to vidim ako sa mi to splni , :cry:
az sa vratis pridaj sem aj fotky
Suhlasim, ale co uz narobime :cry: ? Aspon tie fotky :wink:
Aldeberan
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Aldeberan »

mam jednu otázku : ako sa chces dostat z Tibetu do Indie ?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

pekan idea aj ked v praxi tazko realizovatelna :) ked raz budem mat vela penazi aj casu tak so mnou mozes ratat ale tak skoro to este nebude... aj ked by nebola odveci na zaciatok nejaka zjednodusena trasa ako napr iba do Cina a naspat.. taka oddychovka vlastne :D
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Moj sused a dlhorocny rodinny znamy si tuto cestu s naslednou cestou do Mongolska a Ciny, ak sa nemylim, vychutnal minuly rok a velmi si to pochvaloval.
Tempus
Medium Expert
Medium Expert

Vesper napísal:pekan idea aj ked v raxi tazko realizovatelna :) ked raz budem mat vela penazi aj casu tak so mnou mozes ratat ale tak skoro to este nebude... aj ked by nebola odveci na zaciatok nejaka zjednodusena trasa ako napr iba do cin a naspat.. taka oddychovka vlastne :D
v tom s tebou suhlasim.
nechal som si to ulezat v gebuli a na podobnu vec som prisiel aj ja.
vlastne na tom mojom plane je jeden kriticky bod. a to je cesta z tibetu (lhasy) do indie. tam je to absolutne neiste.

inac vesper, ta cesta transsibom nie je az tak draha, ono to vychadza do pekingu a spät cca 20.000 sk.(to su 2 tyzdne) co sa mi zda celkom prijatelne. ak ratam nejaky cas v pekingu + viza + cesta do moskvy. vychadza to okolo max. 30-35.000 skk
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tempus napísal:v tom s tebou suhlasim.
nechal som si to ulezat v gebuli a na podobnu vec som prisiel aj ja.
vlastne na tom mojom plane je jeden kriticky bod. a to je cesta z tibetu (lhasy) do indie. tam je to absolutne neiste.

inac vesper, ta cesta transsibom nie je az tak draha, ono to vychadza do pekingu a spät cca 20.000 sk.(to su 2 tyzdne) co sa mi zda celkom prijatelne. ak ratam nejaky cas v pekingu + viza + cesta do moskvy. vychadza to okolo max. 30-35.000 skk
hej cital som si o tom tu http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Siberian_Railway a tam to bolo rozdelene na triedy a v nejakej lacnejsej by to mohlo byt v pohode dostupne... ale podla vyslednej ceny si viditelne nepocital cestu spat :wink: a tie tri mesiace boli trosku nadhodnotene 8)
Tempus
Medium Expert
Medium Expert

Vesper napísal:hej cital som si o tom tu http://en.wikipedia.org/wiki/Trans-Siberian_Railway a tam to bolo rozdelene na triedy a v nejakej lacnejsej by to mohlo byt v pohode dostupne... ale podla vyslednej ceny si viditelne nepocital cestu spat :wink: a tie tri mesiace boli trosku nadhodnotene 8)
hej tie 3 mesiace boli trochu prehnane. cela cesta by bola asi nejaky ten mesiac a nieco.
inac na margo tych tried v transsib. uz som to trochu pobehal sajty na webe okolo toho.
poviem ti radsej si priplatim a bude sa mi pohodlne cestovat, nebudem spat medzi bandou 30 rusov (to su velkokapacitne vagony s lozkami...). ak by si sa rozhodol cestovat v takomto standarde, je vysoko odporucane rozlozit sa co najblizsie pre zachode... :) avsak takato predstava sa mi nejako nepozdava... :lol:

ak vies trochu nemecky-

Kód: Vybrať všetko

Jeder Zug umfasst mindestens 7 und maximal 21 Waggons, wobei sich darunter immer ein Gepäck- und ein Speisewagen befindet. Waggons mit [b]Zwei-Bett-Abteilen[/b], meist ein oder zwei, befinden sich direkt hinter der Lok oder am Zugende. Allerdings führen die Regelzüge der Transsib meist Waggons mit [b]Vier-Bett-Abteilen [/b]mit sich, die aus neun Abteilen pro Waggon bestehen
Eine 1. Klasse gibt es in den Regelzügen der Transsib gewöhnlich nicht. Viele Einheimische fahren auch in einem [b]Großraumwaggon mit 54 Betten ohne Abteile [/b]- auch Klasse "platzkartny" genannt.  
Wenn Sie sich dennoch für eine Fahrkarte der Kategorie "platzkartny" entscheiden, sollten Sie unbedingt den Platz am Ende des Waggons meiden, der sich direkt neben der Tür befindet, die zum Vorraum führt. Hier sind nämlich Toilette, Mülleimer und Raucherecke ganz in der Nähe – wie Sie dann selber sehr bald feststellen würden. Neben verschiedensten unangenehmen Gerüchen hätten Sie dann auch mit lautstarkem Türenknallen von rücksichtslosen Passagieren zu kämpfen.

Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tempus napísal:...
nie neviem po nemecky ja som anglo-francuz :wink: samozrejme ti najalacnejsie triedy musia stat pekne za h0vn0 ale som to myslel tak ze nie zase nejaku uplne najdrahsiu :)
Tempus
Medium Expert
Medium Expert

Vesper napísal:nie neviem po nemecky ja som anglo-francuz :wink: samozrejme ti enjalacnejsie triedy musia stat pekne za h0vn0 ale som to myslel tak ze nie zase nejaku uplne najdrahsiu :)
tie najnizsie su dobry shit. ti teda poviem.

kupe pre 4 ludi (2.trieda) - 2927.1 (firm train 4423.1)
kupe pre 2 ludi (asi 1.trieda) - 6411.5 (firm train 9689.8 )
je to v rubloch, jeden rubel je priblizne 1 koruna.

skus este pozret http://transsib.ru/Eng/cat-cost.htm#no1
mozno z toho vykoumas toho viac :)
ja by som bral to kupe pre 4. ak by sme sa dohodli, ze by sme teda isli, tak ja mozem zohnat kamosa, a ty tiez...
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Tempus napísal:tie najnizsie su dobry shit. ti teda poviem.

kupe pre 4 ludi (2.trieda) - 2927.1 (firm train 4423.1)
kupe pre 2 ludi (asi 1.trieda) - 6411.5 (firm train 9689.8 )
je to v rubloch, jeden rubel je priblizne 1 koruna.

skus este pozret http://transsib.ru/Eng/cat-cost.htm#no1
mozno z toho vykoumas toho viac :)
ja by som bral to kupe pre 4. ak by sme sa dohodli, ze by sme teda isli, tak ja mozem zohnat kamosa, a ty tiez...
no neviem :D ja som sa o tom bavil na cisto teoretickej urovni a na prazdniny mal uz viac ako dost planov a aj tak by som nemal dost penazi lebo ja som ubohy stredoskolak... to iba do buducnosti :wink:
Tempus
Medium Expert
Medium Expert

nuz stale sa nikto nehlasi ??? :)
len starsi ako 25...
Napísať odpoveď