Ak ich chceš dať na jeden "kábel", jeden musíš nastaviť ako MASTER a druhý ako SLAVE (nastavuje sa to na disku, ako to treba urobiť, je na tom disku nakreslené).
// chrono: Ak majú byť na jednom kábli, dá sa použiť aj CABLE SELECT (potom o tom kto je master a kto slave rozhodne bios)
ako ze na disku sa to nastavuje??ja som v tomto lama skusil som to dat na jeden kabel ale potom ako keby tam nebol win ale na tom prvom hdd mam win a aj vsetko ostatne takze preco mi to nezobrazilo a nespustilo win??a v biose mi ukazuje len 113gb (malo by 120gb ukazovat) a ukazuje ze tych 113gb ze volnych ako keby na tych diskoch nic nebolo...takze neviem poradte
no na tom prvom maxtore mam nejake jumpery ale na tom druhom nic neni iba piny
a mam na tom druhom naznacene ze ked tam neni ziadny jumper tak to je single or master kede je jumper v strede tak je to master w/ slave present a ked je jumper napojeny dva piny nalavo tak je to slave
ferderikoo napísal:no na tom prvom maxtore mam nejake jumpery ale na tom druhom nic neni iba piny
a mam na tom druhom naznacene ze ked tam neni ziadny jumper tak to je single or master kede je jumper v strede tak je to master w/ slave present a ked je jumper napojeny dva piny nalavo tak je to slave
fajn, takže máš ten so systémom ako master, tak ten druhý daj ako slave a je to
Keď si to zapol s nenastaveným diskom, oba boli master (a mohol si to celé pokaziť). Ak sa ti chce, nakresli aj zapojenie pre ten Maxtor (stačí pre master).
// chrono: Máš viac zariadení pre IDE? (napr. máš tam ešte DVD/CD)