Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ste veriaci?

ano
569
52%
nie
531
48%

Celkom hlasov: 1100

peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

safan napísal:jneni pravda ze neverim v to co nevidim.verim vo vela takych veci.ale nemozu odporovat zdravemu rozumu a mojmu vlastnemu usudku.
a ktore su tie veci na ktore veris a nevidis ich?
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa dudo02 »

Joe Cocker? :?
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

safan napísal:jneni pravda ze neverim v to co nevidim.verim vo vela takych veci.ale nemozu odporovat zdravemu rozumu a mojmu vlastnemu usudku.
HEHE tak toto je uuuplne od veci tomu teraz tvrdis sam neveris :D btw dovolim si jeden citaz z filnu Kurvahošigutenthag ci ako sa to pise "Já jsem vaší píču taky nevidel a věřím, že jí máte" ked mu zenska povedala ze neveri v Boha lebo ho nevidela ... to ze si nieco nevidel nieje absoludne dovod ci verit alebo neverit ..
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

myslim ze je uplne irelevantne ci Boh je alebo nieje. kto chce verit bude verit, kto nie, nie. o to vobec nejde. Ide o to ako sa spravate voci ostatnym ludom, okoliu, sebe. Ci ste slusny len kvoli strachu z hriechu a trestu alebo preto lebo ste presvedceny ze tak je to spravne. To ze niekto nadava na farara, cirkev, prameni asi z toho ze v tom kostole asi nikdy nebol a pocuva to, co hovoria media. Nezazil som zatial ziadne vymyvanie mozgov, a ked uz by sa aj dialo tak tym oveckam by vymyl mozog hocikto iny. kazdy ma slobodnu volu, moze sa rozhodnut. ale to neznamena ze bude nadavat, posmievat sa z tych co sa rozhodli inak.
mam pocit ze aj na tomto fore je plno ludi, ktori si myslia ze len ich nazor je ten spravny, ze ostatne su zle. neviem co je na tom take tazke vziat do uvahy to, ze kolko ludi, tolko chuti. Taky ludia o akych tu teraz pisem urobili najhorsie rozhodnutia v dejinach nielen cirkvi ale aj ludstva. Nechcem vas prirovnavat k novodobym tyranom ale upozornit nato ze niekedy sa na takeho maleho tyrana dost podobate.

nehadajte sa, argumentujte, nech lepsi nazor zvitazi.

howgh
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

zelovoc napísal:myslim ze je uplne irelevantne ci Boh je alebo nieje. kto chce verit bude verit, kto nie, nie. o to vobec nejde. Ide o to ako sa spravate voci ostatnym ludom, okoliu, sebe. Ci ste slusny len kvoli strachu z hriechu a trestu alebo preto lebo ste presvedceny ze tak je to spravne. To ze niekto nadava na farara, cirkev, prameni asi z toho ze v tom kostole asi nikdy nebol a pocuva to, co hovoria media. Nezazil som zatial ziadne vymyvanie mozgov, a ked uz by sa aj dialo tak tym oveckam by vymyl mozog hocikto iny. kazdy ma slobodnu volu, moze sa rozhodnut. ale to neznamena ze bude nadavat, posmievat sa z tych co sa rozhodli inak.
mam pocit ze aj na tomto fore je plno ludi, ktori si myslia ze len ich nazor je ten spravny, ze ostatne su zle. neviem co je na tom take tazke vziat do uvahy to, ze kolko ludi, tolko chuti. Taky ludia o akych tu teraz pisem urobili najhorsie rozhodnutia v dejinach nielen cirkvi ale aj ludstva. Nechcem vas prirovnavat k novodobym tyranom ale upozornit nato ze niekedy sa na takeho maleho tyrana dost podobate.

nehadajte sa, argumentujte, nech lepsi nazor zvitazi.

howgh
Celkom pene si to napisal, zelovoc. No neda mi nereagovat na toto:
zelovoc napísal:Taky ludia o akych tu teraz pisem urobili najhorsie rozhodnutia v dejinach nielen cirkvi ale aj ludstva. Nechcem vas prirovnavat k novodobym tyranom ale upozornit nato ze niekedy sa na takeho maleho tyrana dost podobate.
Ako si uz sam povedal, clovek ma slobodnu volu. T.z., ze ak aj robili zlo, neovladal ich Boh. Skor by som povedal, ze tito jedinci sa skovavali za vieru, co je v konecnom dosledku velmi zle. Podobne chovanie mozno asi badat v sucasnej dobe na blizskom vychode. Som presvedceny, ze v kazdej spolocnosti sa najdu individua, ktore su schopne zneuzit dobru vec, vo svoj prospech. Prikladom teda bolo aj zneuzitie viery ako takej na vlastne povedzme ze obohatenie. Takze ci konal zlo Boh? Konala snad viera zlo? Nie, konali to slobodni ludia.
M0nd0
Expert
Expert

Príspevok od používateľa M0nd0 »

Ja nemam rad nabozenstva celkovo proste si myslim že su to bludy a nezmisli a ja si to vlastne nemisli ono je to pravda boh je blbost lebo to len namotava ludi a nikto ho nigdy nevidel a aj tak Krestansvo je totalna blbost a je to len o moci a majetku a ked už by som si mal vybrat tak Budhizmus(lenže ti maju zakazani pohlavny styk :D) alebo Rastafarizmus lebo Rastafari realne existoval ale zasa-vstal z mrvtych :D:D..Proste je to moj nazor naštasie niesom ani pokrsteny
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

M0nd0 napísal:Ja nemam rad nabozenstva celkovo proste si myslim že su to bludy a nezmisli a ja si to vlastne nemisli ono je to pravda boh je blbost lebo to len namotava ludi a nikto ho nigdy nevidel a aj tak Krestansvo je totalna blbost a je to len o moci a majetku a ked už by som si mal vybrat tak Budhizmus(lenže ti maju zakazani pohlavny styk :D) alebo Rastafarizmus lebo Rastafari realne existoval ale zasa-vstal z mrvtych :D:D..Proste je to moj nazor naštasie niesom ani pokrsteny
keby mali budhisti zakazany sex tak by tu uz par tisic rokov neboli. IMHO: dristas

kinjeril: asi si to nepochopil alebo vytrhol z kontextu. nemyslel som len na ludi v cirkvi resp. predstavitelov nabozenstva ale na tych ktori su presvedceni, ze len ich nazor je ten spravny a taky ludia su vsade, aj na tomto fore. v tom sa myslim zhodneme.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

M0nd0 napísal:Ja nemam rad nabozenstva celkovo proste si myslim že su to bludy a nezmisli a ja si to vlastne nemisli ono je to pravda boh je blbost lebo to len namotava ludi a nikto ho nigdy nevidel a aj tak Krestansvo je totalna blbost a je to len o moci a majetku a ked už by som si mal vybrat tak Budhizmus(lenže ti maju zakazani pohlavny styk :D) alebo Rastafarizmus lebo Rastafari realne existoval ale zasa-vstal z mrvtych :D:D..Proste je to moj nazor naštasie niesom ani pokrsteny
Ak sa ta mozem opytat na zaklade coho si si vypestoval tento nazor ? Teraz sa ti pokusim ukazat druhu stranku veci ... Nabozenstva vo vecsine pripadov nabadaju ludi aby robili dobro, aby neskodili inym ludom, snazia sa, aby bol svet lepsi. Kazde nabozenstvo je v niecom odlisne, kazde ma ine hodnoty, ale spolocny ciel je rovnaky. Naviac viera dava ludom nadej a je velkou oporov v tazkych zivotnych situaciach. Zaujimalo by ma ako by ti uskodilo to keby si bol pokrsteny ? Ako by to zmenilo tvoj nazor ? Podla mna by ti to nespravilo nic, proste krst nieje vezenie viery vela ludi je pokrstenych, dokonca aj chodia do kostola, ale neveria ...
dudo02
King
King

miki690 napísal:HEHE tak toto je uuuplne od veci tomu teraz tvrdis sam neveris :D btw dovolim si jeden citaz z filnu Kurvahošigutenthag ci ako sa to pise "Já jsem vaší píču taky nevidel a věřím, že jí máte" ked mu zenska povedala ze neveri v Boha lebo ho nevidela ... to ze si nieco nevidel nieje absoludne dovod ci verit alebo neverit ..
Dobre teda,tak skusme solidnejsiu debatu,neber to tak,ze ta chcem presvedcit o tom,ze boh neexistuje-som len zvedavy na tvoj nazor a pohlady.Takze sa opytam-co ta presvedcilo,kvoli comu veris v boha?
Fall
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fall »

miki690 napísal:Ak sa ta mozem opytat na zaklade coho si si vypestoval tento nazor ? Teraz sa ti pokusim ukazat druhu stranku veci ... Nabozenstva vo vecsine pripadov nabadaju ludi aby robili dobro, aby neskodili inym ludom, snazia sa, aby bol svet lepsi. Kazde nabozenstvo je v niecom odlisne, kazde ma ine hodnoty, ale spolocny ciel je rovnaky. Naviac viera dava ludom nadej a je velkou oporov v tazkych zivotnych situaciach. Zaujimalo by ma ako by ti uskodilo to keby si bol pokrsteny ? Ako by to zmenilo tvoj nazor ? Podla mna by ti to nespravilo nic, proste krst nieje vezenie viery vela ludi je pokrstenych, dokonca aj chodia do kostola, ale neveria ...
a ja sa ti teraz pokusim ukazat tretiu stranku veci
rozumny clovek nepotrebuje nabozenstvo ktomu aby konal dobro, staci mu vlastne presvedcenie a logicky usudok, ak niekto kona dobro len koli nabozenstvu, koli tamu aby nahodou nemal "na konte hriech" je to pokrytec, nic ine, clovek ktory chce konat zle, tak ho od toho neodnauci nijake nabozenstvo, bud sa zan bude skryvat a oznacovat to za boziu volu, alebo "zmyje svoje hriechy" na spovedi, cize zhrnute a podtrhnute, clovek nepoterbuje nabozenstvo aby bol dobry, ale kde by bolo nabozenstvo bez ludi?
aku nadej dava ludom viera? viera akurat poskytuje moznost odosobnit svoje skutky, skryt sa zato, ze to tak malo byt, ked sa cloveku nedari alebo ho postihne zivotna tragedia je najjednoduchsie povedat, ze je to jeho osud, alebo, ze to niekto kto drzi nad svetom moc tak chcel, a obrati sa do modlitieb a rozjimani namiesto toho aby celil tomu co sa stalo, ja sa radsej obratim na svojich blizkych a priatelov o ktorych viem, ze sa na nich mozem spolahnut
a co by mi podla teba dal krst, preco by som sa mal nechat pokrstit, bez krstu je zakazane spravat sa milo, srdecne a pomahat druhym? bol by som potom o nieco lepsi? alebo ti co nie su pokrsteni su o nieco horsi? akurat by sa mi otvorili nejaky "zadne vratka"...
Danny_Vin
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Danny_Vin »

Fall napísal:a ja sa ti teraz pokusim ukazat tretiu stranku veci
rozumny clovek nepotrebuje nabozenstvo ktomu aby konal dobro, staci mu vlastne presvedcenie a logicky usudok, ak niekto kona dobro len koli nabozenstvu, koli tamu aby nahodou nemal "na konte hriech" je to pokrytec, nic ine, clovek ktory chce konat zle, tak ho od toho neodnauci nijake nabozenstvo, bud sa zan bude skryvat a oznacovat to za boziu volu, alebo "zmyje svoje hriechy" na spovedi, cize zhrnute a podtrhnute, clovek nepoterbuje nabozenstvo aby bol dobry, ale kde by bolo nabozenstvo bez ludi?
aku nadej dava ludom viera? viera akurat poskytuje moznost odosobnit svoje skutky, skryt sa zato, ze to tak malo byt, ked sa cloveku nedari alebo ho postihne zivotna tragedia je najjednoduchsie povedat, ze je to jeho osud, alebo, ze to niekto kto drzi nad svetom moc tak chcel, a obrati sa do modlitieb a rozjimani namiesto toho aby celil tomu co sa stalo, ja sa radsej obratim na svojich blizkych a priatelov o ktorych viem, ze sa na nich mozem spolahnut
a co by mi podla teba dal krst, preco by som sa mal nechat pokrstit, bez krstu je zakazane spravat sa milo, srdecne a pomahat druhym? bol by som potom o nieco lepsi? alebo ti co nie su pokrsteni su o nieco horsi? akurat by sa mi otvorili nejaky "zadne vratka"...
Naprosto s tebou suhlasim, krajsie by som to nepovedal.
Ja som sice od narodenia vychovany v krestanskej rodine, a krestan som tak povedzme, ze dobrovolne-nasilu, nepocitujem, ze by mi to nieco davalo do zivota. Ako som uz povedal najlepsie sa vyjadril Fall.

Al enajviac obdivujem ludi, ktori cely svoj zivot zasvatia viere a nabozenstvu alebo pomahaju druhym. Nevravim, ze neveriaci nieco take nedokazu, ale mal som teraz na mysli napr. budhistickych mnichov.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Dobre teda,tak skusme solidnejsiu debatu,neber to tak,ze ta chcem presvedcit o tom,ze boh neexistuje-som len zvedavy na tvoj nazor a pohlady.Takze sa opytam-co ta presvedcilo,kvoli comu veris v boha?
hmm uz som sa tu rozpisoval o tom na predoslych stranach a teraz to kludne zopakujem, len neviem ci to vyznie tak isto ako vtedy. V prvom rade nemozeme spajat vieru s logikou. Boh sa neda vysvetlit logicky a neda sa poznat zmyslovym vnimanim. Viera je nieco co je vo vnutri cloveka. Pouzil by som vyrok Tertuliana "Verim, preto,ze je to nezmyselne" a este vyrok sv. Augustina "Nevychadzaj von, pravda je vo vnutri cloveka". Konkretnejsi dovod mojej viery je, ze som v niektorych situaciach akoby citil Bozi zasah, ked som prosil o pomoc tak som ju dostal, ked som robil zlo, bol som potrestany. Verim, ze existuje diabol a ze navadza ludi na zlo, no nie diabol co chodi pomedzi ludi a sepka im do usi toto urob a hento urob. Diabol je akelolvek nutkanie urobit nioeco co nieje spravne. Podla mna diabol zasahuje pomocou inych ludi , resp. iny ludia nas nahovaraju na zle, alebo staci ich sposob zivota a spravanie a p. To iste si myslim aj o anieloch - anielov vidim v ludoch, pri ktorych sa clovek citi dobre a ktori mu dokazu pomoct a podrzat ho v tazkych situaciach. Clovek pri nich nedokaze robit zlo.
Fall napísal:a ja sa ti teraz pokusim ukazat tretiu stranku veci
No s tym zaciatkom suhlasim ...Ak ma clovek v sebe zlo tak bude zlo konat, ci je veriaci, alebo neveriaci ... Tou nadejou som mylsel prave tu spoved , je to nadej, ze vsetko zle co kedy clovek napachal sa akoby zmaze , neviem, ci si chodil do kostola alebo vobec nie, no ked sa vyspovedam, citim ze je mi lepsie, citim ze sa zo mna stal lepsi clovek. Mozno ide len o princip, mozno ide o to ze vsetko zle co som spravil, poviem niekomu inemu, niekomu co ma za to nebude odsudzovat, ale mi da radu do zivota. Spoved je pre mna ta nadej .
Nie nevravim, ze by si sa mal dat pokrstit, to nie, bolo by to uplne zbytocne, ak si ateista, ja som len chcel povedat ze ked niekoho pokrstia rodicia, tak to nijako cloveku neuskodi , bola to reakcia na tuto vetu "Proste je to moj nazor naštasie niesom ani pokrsteny" hmm este jedna vec ... Bohuzial nie kazdy je taky uvedomely, aby robil dobro. A myslim si ze niektori ludia robia dobro, prave koli cirkvi a koli Bohu.
Fall
Medium Star
Medium Star

miki690 napísal:No s tym zaciatkom suhlasim ...Ak ma clovek v sebe zlo tak bude zlo konat, ci je veriaci, alebo neveriaci ... Tou nadejou som mylsel prave tu spoved , je to nadej, ze vsetko zle co kedy clovek napachal sa akoby zmaze , neviem, ci si chodil do kostola alebo vobec nie, no ked sa vyspovedam, citim ze je mi lepsie, citim ze sa zo mna stal lepsi clovek. Mozno ide len o princip, mozno ide o to ze vsetko zle co som spravil, poviem niekomu inemu, niekomu co ma za to nebude odsudzovat, ale mi da radu do zivota. Spoved je pre mna ta nadej .
Nie nevravim, ze by si sa mal dat pokrstit, to nie, bolo by to uplne zbytocne, ak si ateista, ja som len chcel povedat ze ked niekoho pokrstia rodicia, tak to nijako cloveku neuskodi , bola to reakcia na tuto vetu "Proste je to moj nazor naštasie niesom ani pokrsteny" hmm este jedna vec ... Bohuzial nie kazdy je taky uvedomely, aby robil dobro. A myslim si ze niektori ludia robia dobro, prave koli cirkvi a koli Bohu.
Skus sa niekedy vyrozpravat svojmu najlepsiemu kamaratovy, takemu ktoreho poznas velmi, velmi dlho a ktoremu doverujes, alebo napr priatelke s ktorou si uz dlhsiu dobu a tiez jej veris, mozno budes citit to iste ako po spovedi, no stym rozdielom, ze mozno nebudes citit uplnu ulavu kedze to co clovek urobil ci uz zle alebo dobre sa nikdy nebude dat zmazat, mozes to akurat tajit pred ludmi co o tom nevedia, alebo sa nato snazit zabudnut, no nikdy sa to nezmaze, problemom treba celit a nie ich hadzat za hlavu, alebo na ne nasilu zabudat
Nevidim dovod preco by mali rodicia krstit svoje deti ked sa ktomu nemozu vyjadrit, ved kazde dieta jedneho dna dospeje a bude sa moct rozhodnut ci sa chce dat pokrstit alebo nie.
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Fall napísal:Skus sa niekedy vyrozpravat svojmu najlepsiemu kamaratovy, takemu ktoreho poznas velmi, velmi dlho a ktoremu doverujes, alebo napr priatelke s ktorou si uz dlhsiu dobu a tiez jej veris, mozno budes citit to iste ako po spovedi, no stym rozdielom, ze mozno nebudes citit uplnu ulavu kedze to co clovek urobil ci uz zle alebo dobre sa nikdy nebude dat zmazat, mozes to akurat tajit pred ludmi co o tom nevedia, alebo sa nato snazit zabudnut, no nikdy sa to nezmaze, problemom treba celit a nie ich hadzat za hlavu, alebo na ne nasilu zabudat
Nevidim dovod preco by mali rodicia krstit svoje deti ked sa ktomu nemozu vyjadrit, ved kazde dieta jedneho dna dospeje a bude sa moct rozhodnut ci sa chce dat pokrstit alebo nie.
No ak mas takeho priatela co sa mu nebojis povedat uplne vsetko a on bude ochotny ti pomoct a nepomysli si o tebe ze si idiot tak ano, cize ak mas skutocneho priatela. Nie vsetci maju takych priatelov a lahsie sa zveis niekomu, koho nepznas ako niekomu koho poznas. Ano zmazat sa to neda, a tie horsie veci sa nedaju ani zabudnut, ale to ze clovek pojde na spoved neznamena ze hodi svoje problemy za hlavu, praveze skor dokaze najst riesenie.
Rodicia daju pokrstit svoje dieta, lebo veria ze je to spravne. Opakujem, krst nijako neviaze k viere, predsa ked som pokrsteny ale neverim tak som taky isty ateista ako ten co pokrsteny nieje. pre neveriaceho je krst len poliatie hlavy vodou a nic ine, samozrejme pre veriacich to ma ovela hlbsi vyznam, no ateistovi tofakt nijako neuskodi. To nieje ako obriezka, co robia zidia ;)
Fall
Medium Star
Medium Star

miki690 napísal:No ak mas takeho priatela co sa mu nebojis povedat uplne vsetko a on bude ochotny ti pomoct a nepomysli si o tebe ze si idiot tak ano, cize ak mas skutocneho priatela. Nie vsetci maju takych priatelov a lahsie sa zveis niekomu, koho nepznas ako niekomu koho poznas. Ano zmazat sa to neda, a tie horsie veci sa nedaju ani zabudnut, ale to ze clovek pojde na spoved neznamena ze hodi svoje problemy za hlavu, praveze skor dokaze najst riesenie.
Rodicia daju pokrstit svoje dieta, lebo veria ze je to spravne. Opakujem, krst nijako neviaze k viere, predsa ked som pokrsteny ale neverim tak som taky isty ateista ako ten co pokrsteny nieje. pre neveriaceho je krst len poliatie hlavy vodou a nic ine, samozrejme pre veriacich to ma ovela hlbsi vyznam, no ateistovi tofakt nijako neuskodi. To nieje ako obriezka, co robia zidia ;)
mne je jasne, ponimanie krstu s pohladu ateistov a krestanov, ani som nikdy netvrdil, ze ten kto je pokrsteny je v niecom horsi, ja len tvrdim, ze kazdy ma pravo rozhodovat sa slobodne, pokial viem krst nie je nijak casovo obmedzeny, cize nie je ziadny rozdiel vtom ak sa niekto necha pokrstiti az ako dospely a vtom ked niekoho nechaju pokrstit rodicia. Vies ten dotycny moze najst zmysel v inom nabozenstve a krst mu moze potom prekazat(po psychickej stranke), alebo mu to proste moze prekazat s akehokolvek dovodu alebo to proste necha tak, ale mal by sa slobodne rozhodnut
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Fall napísal:mne je jasne, ponimanie krstu s pohladu ateistov a krestanov, ani som nikdy netvrdil, ze ten kto je pokrsteny je v niecom horsi, ja len tvrdim, ze kazdy ma pravo rozhodovat sa slobodne, pokial viem krst nie je nijak casovo obmedzeny, cize nie je ziadny rozdiel vtom ak sa niekto necha pokrstiti az ako dospely a vtom ked niekoho nechaju pokrstit rodicia. Vies ten dotycny moze najst zmysel v inom nabozenstve a krst mu moze potom prekazat(po psychickej stranke), alebo mu to proste moze prekazat s akehokolvek dovodu alebo to proste necha tak, ale mal by sa slobodne rozhodnut
No krst mu pri zmene nabozenstva nemoze prekazat, lebo ak je presvedceny, ze ine nabozenstvo je spravne tak sa da "prekrstit" a pokial sa namylim tak to umoznuju vsetky nabozenstva, ozaj nevidim dovod preco by to niekomu malo prekazat . A k tomu pravu slobodne sa rozhodnut... su aj horsie veci ako ked rodicia pokrstia svoje dieta ... co ak ho zabiju ? a zakon im to umoznuje, myslim interupciu, proste nejaky krs je podla mna uplne neskodny
dudo02
King
King

miki690 napísal:Pouzil by som vyrok Tertuliana "Verim, preto,ze je to nezmyselne" a este vyrok sv. Augustina "Nevychadzaj von, pravda je vo vnutri cloveka".
Co k tomu dodat...Vies,ak si niekto chce svoju pravdu obhajit pred ostatnimy-nie je nic lahsie.Len,aby ten clovek v tom snazeni a presvedceni neoklamal nakoniec sam seba...Tak diky za tvoje nazory.Ak som ta nejako urazil tak sorry.Ja dam tejto teme pokoj(aspon nacas)-debata tohoto typu mi je proti srsti(dufam,ze bez urazky) :) PEACE
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Fall napísal:Skus sa niekedy vyrozpravat svojmu najlepsiemu kamaratovy, takemu ktoreho poznas velmi, velmi dlho a ktoremu doverujes, alebo napr priatelke s ktorou si uz dlhsiu dobu a tiez jej veris, mozno budes citit to iste ako po spovedi, no stym rozdielom, ze mozno nebudes citit uplnu ulavu kedze to co clovek urobil ci uz zle alebo dobre sa nikdy nebude dat zmazat, mozes to akurat tajit pred ludmi co o tom nevedia, alebo sa nato snazit zabudnut, no nikdy sa to nezmaze, problemom treba celit a nie ich hadzat za hlavu, alebo na ne nasilu zabudat
A preco by svoje dieta nemohli dat pokrstit ked ho chcu vychovat do krestana? Ak to decko nebude neskor verit v boha, stane sa ateistom existovat moze aj pokrsteny ... to je uz na nom .. ale ak by decko chcelo verit v Boha a museli by ho krstit v dospelosti to je blbe... :?
safan
Star
Star

Príspevok od používateľa safan »

no podla mna je to svinstvo.aj ja som bol pokrsteny proti svojej voli ked som mal pol roka. :evil:
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

safan napísal:no podla mna je to svinstvo.aj ja som bol pokrsteny proti svojej voli ked som mal pol roka. :evil:
haha takze si sucastou cirkvi aj ked nechces :lol:
Napísať odpoveď