miesta bez gravitacie

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tomasso
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

miesta bez gravitacie

Príspevok od používateľa tomasso »

uuz ste poculi niekto o miestach na svete, kde neposobi gravitacia,
zevraj ich je niekolko, nevie niekto kde je take miesto najblizsie.

O jednom pisali na bleskovkach, ze ho maju zaasfaltovat

http://www.bleskovky.sk/cl/13/141379/Mi ... aasfaltuju
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

O hentom konkrétne neviem čo si mám myslieť - bleskovky... :roll:
Ale o takých miestach osm už počul, ale boli vytvorené umelo - NASA v nich skúšala svojich pilotov a Michael Jackson natáčal klip :P :P
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

omg to je kruta blbost nieco take ako nulova gravitacia neni a planeta je homogenny priestor vsade je rovnaka gravitacia teda jasne ze o kazdy mm dalej od stredu je gravitacia mensia ale chapeme sa ze :-) da sa akurat simulovat nulova gravitacia ako tu bolo spomenute kozmonauti tam trenuju ale pokial viem da sa to len pod vodou (sice ak pamatam videl som dade na nete daku komoru lae nieje mi jasne jak to funguje) lebo v principe take daco ako antigravitacna doska je nerealne SciFi to je asi taka blbost ako daky kopec na ktorom posobi gravitacia opacne ze ked tam das gulku nepojde dole ale pojde do kopca este pred par mesiacmi som takymto blbostiam veril ale odkedy som zacal studovat na VS kde sa taketo veci beru mi bolo rychlo vysvetlene ze to tak neni daco ako peretum mobile uz milon ludi ho vymyslelo (btw aj ja :-D ) a seci v nom poprely zakladne fyzikalne vlastnosti (v mojom pripade to bolo trenie straty atd :-))

EDIT// cital si ten clanok dokonca vobec akosi si mohol vsimnut ani autor nebol taky naivny ze bez gravitacie :-D inak tob y bolo ake fun islo by tade auto a zrazu by sa odlepilo od zeme :-D

Audiotrack sak ja viem cely prispevok moj bol ze to je blbost len hovorim ze keby to bola pravda tak by bol fun ze ides autom a zrazu letis :-D lepsie jak v Harry Poterrovi
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kravina :lol:
Runes napísal:...
EDIT// cital si ten clanok dokonca vobec akosi si mohol vsimnut ani autor nebol taky naivny ze bez gravitacie :-D inak tob y bolo ake fun islo by tade auto a zrazu by sa odlepilo od zeme :-D
to by tam musela byť antigravitácia, nie? inak by sa neodlepilo :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

omg, na zemi niesto bez gravitacie? mohla by to byt sranda, ale nic take nie je. teda neviem, ze by bolo 8)
btw. beztiazny stav trenuju buduci kozmonauti predsa v lietadlach, ktore v podstate padaju :)
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Nooo ved novom case to bolo cize na internete bleskovky vyzerato byt zaujimave
Sato42
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Sato42 »

Poriadna sprostost, nic ako prirodna antigaravitacia neexistuje... aspon uricte nie tak ako to je tam ponimane, resp. exsituje rovanako ako skutocne vestice, pravdive horoskopy, lochneska prisera...
Astronauti sa trenuju na pocit beztiaze v jednom obrovskom bazene pricom maju na sebe skafandre specialne povyvazovane tak aby sa vo vode vznasali bez ohladu an polohu... tusim ze na to maju spravenu dokonca najveciu nadrz na svete aby tam mohli vopchat celi model ISS a tak trenovat akoze Namokro :D. Na druhej stranel existuje aj komercne prevadzkovanie beztiaze a to, presne ako tu uz bol povedane, v klesajucom a stupajucom lietadle, asi nie velmi lacna zalezitost
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Tak vraví sa, že jeden zo siedymch Štiavnických divov je: "voda tečie hore kopcom", ale zatiaľ som ju osobne nestretol :? .
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

podla mna totalna blbost ... proste bleskovky chcu zasa na silu zaujat :-/
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

jj, jedine to lietadlo ktoré letí po určitej dráhe (parabole asi, nechce sa mi nad matikou rozmýšľať :D), nič iné neni.... Ešte možno vo výťahu keď vyskočíš tak na dáku tisícinu sekundy máš ten pocit :D:D
mystique
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

ja som zasa pozeral davnesjsie (asi discovery) ze na svete je niekde kopec, kde posobi gravitacia trosku opacne, cez kopec je spravena cesta a auta ide hore kopcom na neutraly...
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

A dole kopcom potom musi zaradit rychlost :lol: Nic v zlom,ale neverim...V tom lietadle,to som videl na Discovery uz parkrat(astronauti tak simuluju podmienky stavu beztiaze a aj par filmov sa tak tocilo).Ale to s tym autom :roll:
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

keby to bolo z iného zdroja, možno by som tomu uveril... :roll:
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

musim ta opravit: to nie je nulova gravitacia, ale posobenie zotrvacnosti a tiez to, ze lietadlo sa smerom dole pohybuje rychlejsie alebo rovnako rychlo, ako je volny pad ludi v lietadle.

okrem toho gravitacia ma zatial nevysvetleny povod, preto by ma zaujimalo, ako nasa vyrobila tu antigravitacnu komoru ci co ste spominali
Killerjoke
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Killerjoke »

mystique napísal:ja som zasa pozeral davnesjsie (asi discovery) ze na svete je niekde kopec, kde posobi gravitacia trosku opacne, cez kopec je spravena cesta a auta ide hore kopcom na neutraly...
Co snivas?A kde?Uz len ta veta ze je taky kopec... :? Neviem ale nezda sa mi to.
pHysIQ
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pHysIQ »

Killerjoke napísal:Co snivas?A kde?Uz len ta veta ze je taky kopec... :? Neviem ale nezda sa mi to.
Ale nesniva! Tiez som o tom videl dokument a dokonca kamos mi tiez o tom rozpraval. Aj ked na tom mieste vylejes pohar vody, nezacne stekat dole ako na normalnych miestach ale zacne sa pohybovat smerom nahor. Ale zase na druhej strane je pravda ze ten kopec mal len mierne stupanie. Ale predsa mal.
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Nemýl si pojmy z dojmami.tam nedosiahneš nulovú gravitáciu. Ono je to vlastne všetko o volnom páde.
Voloda737 napísal:keby to bolo z iného zdroja, možno by som tomu uveril... :roll:
alebo: uverím všetkému pokiaľ to bude z vierohodného zdroja?
pHysIQ napísal:Ale nesniva! Tiez som o tom videl dokument a dokonca kamos mi tiez o tom rozpraval. Aj ked na tom mieste vylejes pohar vody, nezacne stekat dole ako na normalnych miestach ale zacne sa pohybovat smerom nahor. Ale zase na druhej strane je pravda ze ten kopec mal len mierne stupanie. Ale predsa mal.
pozor chlape... jedna vec je ak v takejto situácii ide auto do kopca na neutrále (teda pokiaľ to auto niekto rozbehol a pak už len proste cestou do kopca nezastavilo a nespomalovalo) a duha vec je ak vyliata voda sama od seba tečie smerom hore... v prvom prípade sa dá hovoriť o absencii gravitácie,teda žiadne silové pole, no v druhom prípade, ide o anti gravitaciu, alebo proste inú silu(pole) ktoré tu vodu vytlačí do toho pokca hore..
Voloda737
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Voloda737 »

2 Te-wei

To som nenapísal... Napísal som, že možno by som tomu uveril... :wink:
Mám proste averziu k rôznym senzáciám tohoto typu od takýchto zdrojov...
Nehovorim, že to nemôže byť pravda, ale keď vidim Bleskovky, Nový čas, tak mi to proste preletí hlavou a ani nad tým nerozmýšlam... :wink:
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Voloda737 napísal:2 Te-wei

To som nenapísal... Napísal som, že možno by som tomu uveril... :wink:
Mám proste averziu k rôznym senzáciám tohoto typu od takýchto zdrojov...
Nehovorim, že to nemôže byť pravda, ale keď vidim Bleskovky, Nový čas, tak mi to proste preletí hlavou a ani nad tým nerozmýšlam... :wink:
Ono to tak dosť blbo viznelo, keď si to napísal tak, ako si to napísal ;)
Napísať odpoveď