Platba do zahranicia

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Platba do zahranicia

Príspevok od používateľa drakeman »

zdravim pani.
potreboval by som poslat urcitu sumu peniazkov do zahranica. islo by o dolariky. ako by som to mohol urobit? adresat ma aj paypal ucet, ale ten asi nemozem pouzit vsak? alebo ano? Ucet mam v TB a tiez mam aj IB. da sa to dako?

Vdaka ze vsetky informacie.
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Choď do TB alebo do IB, povedz im, že chceš poslať peniaze zo svojho účtu do zahraničia.. a oni Ti už dajú správne tlačivo, ktoré musíš vyplniť..

Pokiaľ máš Internetbanking, tak si ho spusti a nájdi si položku "Platby do zahraničia"..

Ak adresát vie na svoj PayPal účet peniaze aj prijímať a máš zriadený svoj PayPal, tak mu môžeš poslať aj cez to..

..čo ešte potrebuješ vedieť? :oops:

//Snáď jedno upozornenie pri prvých dvoch spôsoboch.. dopredu si prezisti poplatky za bankový prevod do zahraničia. Spôsob ich úhrady je rôzny.. buď budeš všetky zdielať Ty, alebo sa rozdelíte s adresátom, alebo všetko platí on (ale tým pádom zo zasielanej sumy sa mu odráta poplatok a on dostane o toľko menej bubáčikov, čo v prípade objednávky nejakej služby bude z jeho strany neakceptovateľné).. ;)

No mastermind doplnil, než som zeditnul. ;) Len taký príklad.. ČSOB za prevod 55,- EUR do Nemecka si vyinkasovala 300,- SKK
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

snad uz len tolko, ze poplatky za prevody do zahranicia su dost nechutne.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

mastermind napísal:snad uz len tolko, ze poplatky za prevody do zahranicia su dost nechutne.
nj, za zahranicie sa pekne cvaka, a ked nahodou potrebujes poslat peniaze expresne, napr cez WESTERN UNION tak sa clovek nedoplati, kto ma zaujem tak potom tu:
http://www.slposta.sk/img/files/wu_poplatky_050504.doc
snad len minimalny poplatok pre sumy od 1SK do 3500SK je 500SK, ale zato su peniaze dorucene do par minut
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

mastermind napísal:snad uz len tolko, ze poplatky za prevody do zahranicia su dost nechutne.
su aj kvoli tomu, ze ich tak stanovuje centralna banka, kvoli viacerym dovodom. s prechodom na spolocnu menu euro a jednotny menovy priestor zmiznu.
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja som párkrát platila zo slovenského účtu do zahraničia a tie poplatky tam naozaj boli dosť vysoké. Oplatí sa ti zájsť normálne na poštu a poslať peniaze do zahraničia šekom. Stojí to pár šupov, je to celkom rýchle, bezpečné a pohodlné.
sundevil
VIP
VIP

zuzkazuzka napísal:Oplatí sa ti zájsť normálne na poštu a poslať peniaze do zahraničia šekom. Stojí to pár šupov, je to celkom rýchle, bezpečné a pohodlné.
nj, posta ma medzinarodnu postovu poukazku TFP1
http://www.slposta.sk/index.php?id=221
a cena je:
Základná sadzba - 120 Sk
+
Sadzba podľa poukázanej sumy za každých aj začatých 1 000 Sk - 10 Sk
Ali N
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Ali N »

Do zahraničia je výhodne aj jednoduché cez PayPay, sú tam len minimálne manipulačné poplatky, ale samozrejme musí tam mať konto aj adresát
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ali N napísal:Do zahraničia je výhodne aj jednoduché cez PayPay, sú tam len minimálne manipulačné poplatky, ale samozrejme musí tam mať konto aj adresát
adresat konto ma, ale ja ho nemam. ako som pozeral na strankach paypalu, tak SK v zozname je ale mozem len prasulky posielat. regnut sa nie je problem, ale je problem ako dostat tie prasule na moj paypal ucet z mojho uctu uz prasule poslem lahko...
tak isto so pozeral aj paypay.com ale neviem co a ako...
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

da sa to nejak odrbat sice ja presne neviem ako ale moj oco tak posiela z Irska s minimalnym poplatkom (sice to trva 3-4dni kym pridu)
sundevil
VIP
VIP

drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

toto eurogiro nevyzera zle. pojdem sa popytat po jednolivych sluzbach a uvidim
Napísať odpoveď