Dva pocitace, jedna IP?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Dva pocitace, jedna IP?

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

ked mam dva kompy asu zosietovane a ten druhy komp sa pripaja ne net cez ten prvy maju obydve PC rovnake IPcka?

//t0m4s3 - nabuduce priznacnejsi nazov temy :evil:
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Re: IP

Príspevok od používateľa Šu-Do »

*****HERO***** napísal:ked mam dva kompy asu zosietovane a ten druhy komp sa pripaja ne net cez ten prvy maju obydve PC rovnake IPcka?
jo mali by mat
MuKkY
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: IP

Príspevok od používateľa MuKkY »

*****HERO***** napísal:ked mam dva kompy asu zosietovane a ten druhy komp sa pripaja ne net cez ten prvy maju obydve PC rovnake IPcka?
ano oby dva PC maju rovnake IP mozes si to skontrolovat
http://www.hojko.com/whats_my_ip_address.php
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

v ramci svojej siete urcite nemozu mat rovnaku IP .... ale kedze sa na net pripajaju cez jeden komp tak tam ich vidno pod jednou IP ...
Mrost
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mrost »

a nemas to riesene ako proxy?(ako sa pripajas z toho druheho pc na internet cez ten prvy pc?)
mumzotoska
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mumzotoska »

a ako sa pripojim na ten druhy PC / ktory nieje priamo priopjeny / na ktorom bezi Remote administrator ,ak maju rovnake IP, napr. v skole? hamachy pouzit nemozem :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mumzotoska: Nijak, jedine moznosti su verejna IP adresa, forwardnuty port remote programu alebo VPN.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

mumzotoska napísal:a ako sa pripojim na ten druhy PC / ktory nieje priamo priopjeny / na ktorom bezi Remote administrator ,ak maju rovnake IP, napr. v skole? hamachy pouzit nemozem :?
logmein si skusal?
mumzotoska
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

mathev napísal:logmein si skusal?
skusal ale to neprihacdza do uvahy. Skor by ma zaujimalo ako forwardnut ten port alebo zverejnit IP. ale dikes :wink:
spider-wifi
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa spider-wifi »

ked mam dva kompy asu zosietovane a ten druhy komp sa pripaja ne net cez ten prvy maju obydve PC rovnake IPcka[/color]?

takze ja to tak mam spravene. Na jednom PC mas napr 192.168.0.1 a na druhom 192.168.0.2 ale na PC kory je na nete najprv musis nastavit v sietovych pripojeniach v ponuke nastavit domacu siet alebo siet mojej kancelarie tam si vyberies konkretny pripad, kt mas a das vytvorit. To iste musis urobit aj na druhom PC a vybrat pripad pre ten pocitac a bude to ficat. Ja som sa s tym tiez sral ale som to takto rozbehal a ide to 100% :wink:
mumzotoska
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Ja mam taky problem ze v skole je server pripojeny na net od T-comu a ostatne PC/WINXP/ sa pripajaju na server/ Linux/ cez LAN a forvardnut port ,podla toho co som cital, sa da na servery, resp. routry. aůe co ak ja nemam prava na pristup na server? :? ako zverejnim tu IP? :?:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mumzotoska: Tak mas smolu, pretoze to nemas ako forwardnut. Musel by si mat root pristup na server, pripadne router, aby si to mohol spravit.
mademan
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mademan »

mas presnu topologiu siete? nedavno som zistil ze v nasej skole su fyzicke cesty k internym kompom dve... jedna cez linux proxy a druha cez dalsi router&switch.. Mno a potom som zistil ze win2000 mi source-routovany paket neposle
zajacik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zajacik »

Kedze som tu nasiel tento topic,tak sa chcem spytat na moj problem. Aj ja sa pripajam doma na net cez niekoho a zrazu mi pise taketo veci. Poradte mi pls

Kód: Vybrať všetko

http://www2.filehost.to/files/2007-02-28_02/083036_Clipboard01.jpg
http://www2.filehost.to/files/2007-02-28_02/083451_Clipboard02.jpg
http://www2.filehost.to/files/2007-02-28_02/083529_Clipboard03.jpg
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

bud si mal predtym staticky nastavenu ip adresu a vymazal si si ju a nastavil si si sietovku na rezim automaticky zistit ip z dhcp servera alebo
dhcp server ktory tvojemu kompu prideloval ipadresu uz v sieti neni a preto ti ju nepriradil....(vypadnuty router, odstaveny na routeri dhcp server, a mnoho inych veci to moze sposobovat...) pre blizsiu identifikaciu zavady napis ako mas riesenu siet so vsetkymi zariadeniami a ich ip adresami a podobne
zajacik
Novice
Novice

Príspevok od používateľa zajacik »

Ja ti neviem povedat moc blizsie,natiahol som kabel k susedovi napojil cez switch a islo to,potom mal q-net vypadok a net nesiel ani susedovi.Na druhy den jemu uz net isiel,no a mne vypisuje ze moja IP koliduje s inym systemom v sieti.
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no tak si zmen ip adresu lebo uz ju ma iny pocitac v sieti co je na tom zlozite? ale ajtak je to riesenie nejake divne. zavolaj si providerovi nech ti tu tvoju ipcku pozre a budes to mat vybavene za chvilu..
a ten swich je swich alebo router? to je dost podstatna informacia pre riesenie kolizii ip adresy
Napísať odpoveď