Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
davis
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa davis »

Maki napísal:chlape si normalny? zatial ti kazdy na nieco odpisal, okrem toho naco pisat dookola to iste - precitaj celu temu od zaciatku, to ako zacat cvicit sa tu uz urcite riesilo...
no hej len ma zarazila ta karma
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

davis napísal:no hej len ma zarazila ta karma
Jezisi a o co ti ide o vysoku karmu alebo o to aby si sa naucil cvicit?
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

cafte ludia.. tentokrat sa na vas obratim ja... mam kamosku ktora je strasne chuducka a chcela by nabrat aspon 5kg, ale sama nevie ci chce cvicit a mam taky pocit,ze ani by vela svalov nenabrala tak som pobehal po nete a dostal sa k tomu, ze pre nu by bol asi najvhodnejsi gainer(samozrejme po poradeni od jd.c).. ale potom tu vyvstava otazka a to som nikde nenasiel a kedze s gainerom skusenosti nemam ze ako sa ta vaha uklada? ci nejak komplexne do celeho tela alebo napr. do jedneho miesta.. bolo by blbe keby zrazu pribrala 5kg na zadku iba... dik za nazory a rady.. a viem,ze by sa to mozno hodilo viac do temy ako pribrat ale kedze tu ide o gainer a nabratie tak trosku aj svalovej hmoty tak som sa to rozhodol dat sem, dufam,ze modi nebudu proti
davis
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa davis »

kali520 napísal:Jezisi a o co ti ide o vysoku karmu alebo o to aby si sa naucil cvicit?
jasne mas pravduu :wink: a to s gainerom ma zaujima tak isto o tom uvazujem do teraz jem len soju
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

Pokial len začínate cvičiť tak na gainery zabudnite!! Sú to zbytočne vyhodené peniaze. Tier su už pre vyspelejšich kulturistou a tiež sa dajú vhodne nahradiť napr. cestovinou s tvarohom atď.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Maki napísal:cafte ludia.. tentokrat sa na vas obratim ja... mam kamosku ktora je strasne chuducka a chcela by nabrat aspon 5kg, ale sama nevie ci chce cvicit a mam taky pocit,ze ani by vela svalov nenabrala tak som pobehal po nete a dostal sa k tomu, ze pre nu by bol asi najvhodnejsi gainer(samozrejme po poradeni od jd.c).. ale potom tu vyvstava otazka a to som nikde nenasiel a kedze s gainerom skusenosti nemam ze ako sa ta vaha uklada? ci nejak komplexne do celeho tela alebo napr. do jedneho miesta.. bolo by blbe keby zrazu pribrala 5kg na zadku iba... dik za nazory a rady.. a viem,ze by sa to mozno hodilo viac do temy ako pribrat ale kedze tu ide o gainer a nabratie tak trosku aj svalovej hmoty tak som sa to rozhodol dat sem, dufam,ze modi nebudu proti
Obavam sa,ze bez cvicenia tvoja kamoska asi nepriberie.A.pozivat nejake suplementy-ako napisal Te-wei,zabudnut.Na taketo veci musia byt telo a metabolizmus pripravene.Teraz by to jednak nemalo ucinok skoro ziadny a lahko by sa mohlo stat,ze by doslo k nejakemu poskodeniu organizmu.Tieto vecicky su obrovskym zdrojom,energie a vyzivy a ak to clovek berie,tak to treba aj z tela"dostat"von-efektivnym cvivenim.Takze kamoske odporucam ak to naozaj chce,odhodlat sa navstivit najblizsiu posilovnu,vhodnym sposobom si upravit stravu a zacat cvivit.Som presvedceny,ze po case nielen priberie,ale sa bude citit ci uz po zdravotnej,psychickej alebo kondicnej stranke skvele :)
pom
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa pom »

Maki napísal:cafte ludia.. tentokrat sa na vas obratim ja... mam kamosku ktora je strasne chuducka a chcela by nabrat aspon 5kg, ale sama nevie ci chce cvicit a mam taky pocit,ze ani by vela svalov nenabrala tak som pobehal po nete a dostal sa k tomu, ze pre nu by bol asi najvhodnejsi gainer(samozrejme po poradeni od jd.c).. ale potom tu vyvstava otazka a to som nikde nenasiel a kedze s gainerom skusenosti nemam ze ako sa ta vaha uklada? ci nejak komplexne do celeho tela alebo napr. do jedneho miesta.. bolo by blbe keby zrazu pribrala 5kg na zadku iba... dik za nazory a rady.. a viem,ze by sa to mozno hodilo viac do temy ako pribrat ale kedze tu ide o gainer a nabratie tak trosku aj svalovej hmoty tak som sa to rozhodol dat sem, dufam,ze modi nebudu proti
:) prva baba o ktorej pocujem ze xce pribrat :)

vsak nech sa stravuje junkfoodom ... tutovo pribere :D ... na vecer nejake tazke jedla ... vsak nech sa spyta svojich kamosiek, ze co by nemala robit ak chce schudnut a prave to by mala robit
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

davis napísal:jasne mas pravduu :wink: a to s gainerom ma zaujima tak isto o tom uvazujem do teraz jem len soju
Pocuj ja ti poviem takto len zo soje hmotu nenaberies, jedz hlavne vela masa (je to urcite chutnejsie ako soja), stravu bohatun na sacharidy tj ovsene vlocky krupica ryza atd, ja jem sojove tycinky len ked narychlo si nieco musim dat inac soju vobec nejem.
vsak nech sa stravuje junkfoodom ... tutovo pribere ... na vecer nejake tazke jedla ... vsak nech sa spyta svojich kamosiek, ze co by nemala robit ak chce schudnut a prave to by mala robit
To by som moc neodporucal mohla by prybrat na problemovych zenskych partiach ako su hlavne stehna a rit a potom by vyzerala este horsie.
Maki obyvam sa ze to ze je chuda je geneticky dane (ma proste taku kostru ze telo vyzera chudo) nejaky gainer jej asi nepomoze resp bolo by to zbytocne. Asi najlepsi sposob by bolo normalne cvicenie s cinkami vypady a drepy atd, ale myslim si ze najlepsie by bolo si v muscle a fitness pozret trening zien alebo aj na ich stranke rubriku fitness tam asi najviac poradia.
Maki
Darca
Darca

no ja viem, normalne by som jej naordinoval nejaku na bielkoviny bohatu stravu a nahnal ju na treningovy rezim, ale ked ona nece velmi cvicit.. ju budem musiet presvedcit ze ina cesta asi nieje.. ale tak zasa za pokus nabrat len z jedla bohateho na sacharidy=> aby jej energeticky prijem bol vacsi ako vydaj nieje zly napad.. ale ak ma rychly metabolizmus tak jej to fakt nepomoze.. no uvidime...
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Toxikoman »

Te-wei napísal:Pokial len začínate cvičiť tak na gainery zabudnite!! Sú to zbytočne vyhodené peniaze. Tier su už pre vyspelejšich kulturistou a tiež sa dajú vhodne nahradiť napr. cestovinou s tvarohom atď.
No tak toto moc neni rozumny prispevok...povedz mi preco nie su gainery pre zaciatocnikov ?? Co obsahuju... vymenuj :) a potom porozmyslaj..dobre ? Cestovinami toho moc nenahradis...a urcite sa gainery neodporucaju ked chces nabrat kvalitu a to uz ti v hlave dojde ze gainery neuzivaju vyspely kulturisti...a zase porozmyslaj preco......ked maju navyber spickove proteiny, preco by brali gainery miesto nich ? Tak prosim ta nedavaj tu tieto primitivne rady ostatnym ked nevies....gainery su URCENE zaciatocnikom, pretoze obsahuju vysoke mnozstvo sacharidov, je to vysokoenergeticky napoj, a ked zvysis energiu cez den co nespalis pri treningu vlastne priberas...chapes ? ..a zase naopak ked znizis energeticke mnozstvo tak chudnes.. Nie su to zbytocne vyhodene peniaze, ako pises ty i ked tvaroch je vazne vyzivny no brat ho 3, 4 krat za den je cisty stereotyp ...tak ahoj a uc sa trosku
dudo02
King
King

Nic v zlom,ale Ty si nejaky husty...Neurazaj ostatnych,ak nevies normalne komunikovat-nekomunikuj.A uc sa ty.Lebo to co si napisal je o nicom.Nie pre kazdeho je posilovanie o tom ze nabrat max. svalovej hmoty za minimalny cas.Niekto berie ohlad aj na zdravie.Co si napisal je zaruceny recept ako si poskodit organizmus.Vsak ta kocka nebola ani raz v posilovni,bohvie ako sa stravuje a ty by si do nej hned tlacil prasky :!: .Niekto mysli na to,ze raz bude mat aj 50...
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

dudo02 napísal:Nic v zlom,ale Ty si nejaky husty...Neurazaj ostatnych,ak nevies normalne komunikovat-nekomunikuj.A uc sa ty.Lebo to co si napisal je o nicom.Nie pre kazdeho je posilovanie o tom ze nabrat max. svalovej hmoty za minimalny cas.Niekto berie ohlad aj na zdravie.Co si napisal je zaruceny recept ako si poskodit organizmus.Vsak ta kocka nebola ani raz v posilovni,bohvie ako sa stravuje a ty by si do nej hned tlacil prasky.Niekto mysli na to,ze raz bude mat aj 50... :!:
ja som nepisal tej babe ale tomu chalanovi...na jeho odpoved ze na gainery zabudnite, ze su iba pre vyspelych kulturistov som sa dobre zasmial..preto som mu napisal. Vidiet ze necvici, keby cvicil vedel by ze s cestovinami a tvarohom nepriberie ani za rok 5kg .To by musel vazne konzumovat velke davky. Mozno mi tu da niekto za pravdu ze prasky (gainery) nie su skodlive pre organizmus...ale to by tu asi vazne musel prist vyspely kulturista...haha...Ved gainery mozu vsetci konzumovat uz deti od 8 rokov mozu konzumovat niektore, tak mi tu nerozpravaj ze su to dake jedy alebo co..Ze napisal som zaruceny recept ako si poskodit telo...kamo preber sa, daj si caj, pospi si alebo co.
dudo02
King
King

Necitas poriadne co pisem...Ja som nepisal o ziadnych jedoch,tak neviem o com rozpravas.Som rozpraval o neprirodzene rychlom nabrati hmoty(ci uz svalovej,alebo tukov)a jeho vplyve na ludsky organizmus.A ten chalan to pisal ako reakciu na clanok ktory bol prave o tej kocke a chcel tym poukazat na to,ze pre nu by to nebolo dobre.V ziadnom pripade sa nemam chut hadat.Tebe vsak jedno-za to ze niekto napise svoj nazor a dajme tomu aj ked nema pravdu,neznamena ze je tupy ako bota.
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

dudo02 napísal:Necitas poriadne co pisem...Ja som nepisal o ziadnych jedoch,tak neviem o com rozpravas.Som rozpraval o neprirodzene rychlom nabrati hmoty(ci uz svalovej,alebo tukov)a jeho vplyve na ludsky organizmus.A ten chalan to pisal ako reakciu na clanok ktory bol prave o tej kocke a chcel tym poukazat na to,ze pre nu by to nebolo dobre.V ziadnom pripade sa nemam chut hadat.Tebe vsak jedno-za to ze niekto napise svoj nazor a dajme tomu aj ked nema pravdu,neznamena ze je tupy ako bota.
Myslis ze z gainerov priberes neprirodzene rychlo ?? si kup - vyskusaj a potom pis fakty...ale bludy si nehaj pre seba. Dalsia vec on to pisal vseobecne , nepochopil si to asi , preto som mu napisal. Hovorim ti podryhy krat ze som to jej neadresoval. Ked si vyzivovy odbornik na prirodzene pribratie tak mi napis ako ma cvicit ako a co ma jest...Sak tu nikoho neobhajuj. Ked tu pises tak to aj doloz niecim nejakym faktom. Napriklad ze poznas niekoho co bral gainer a nedozil sa 50tky...alebo ako to myslis v tych tvojich prispevkoch...
dudo02
King
King

Toxikoman napísal:Myslis ze z gainerov priberes neprirodzene rychlo ?? si kup - vyskusaj a potom pis fakty...ale bludy si nehaj pre seba. Dalsia vec on to pisal vseobecne , nepochopil si to asi , preto som mu napisal. Hovorim ti podryhy krat ze som to jej neadresoval. Ked si vyzivovy odbornik na prirodzene pribratie tak mi napis ako ma cvicit ako a co ma jest...Sak tu nikoho neobhajuj. Ked tu pises tak to aj doloz niecim nejakym faktom. Napriklad ze poznas niekoho co bral gainer a nedozil sa 50tky...alebo ako to myslis v tych tvojich prispevkoch...
Ano,myslim si ze sa da z toho pribrat rychlo-neprirodzene to je samo o sebe.Nekrut hore dole slovicka"Napriklad ze poznas niekoho..."-moj nazor je,ze to zdraVe nie je.Cvicim uz 10 rokov.Za vyzivoveho odbornika sa tak troska pokladam.Som zastancom naturalneho zivotneho stylu-najmä pri posilovani,preto suplementy nemusim.A ak by si cital vsetky reakcie tak si ten,kto tu otazku polozil(ohladom tej kocky),z toho odniesol asi toto-Kocka nemusi ani cvicit,staci ak prijem energie bude vyssi ako vydaj a priberie.Je to sice pravda,ale zo zdravym to ma malo spolocne-asi ti nemusim pisat preco...Tebe nemusim a ani nemam potrebu nieco dokazovat.Ak by si chcel,rad ti poradim ohladom cvicenia(hoci si myslim,ze to nie je potrebne),ale nie ak budeme kecat takymto sposobom.A hlavne-obhajovat budem niekoho vtedy,ak to uznam za vhodne ja.
Maki
Darca
Darca

hej ludia ja som chcel radu co mam kamoske odporucit, nie tu vyvolavat hadky... vidim to tak,ze sa na to vykaslem a nieco jej vymyslim sam.. okrem toho aj ja som zastanca toho ze nic nebrat.. nemusi to byt sice skodlive a vsetky tie latky sa nachadzaju aj v ludskom tele, ale aj tak..
Toxikoman
Medium Star
Medium Star

dudo02 napísal:Ano,myslim si ze sa da z toho pribrat rychlo-neprirodzene to je samo o sebe.Nekrut hore dole slovicka"Napriklad ze poznas niekoho..."-moj nazor je,ze to zdraVe nie je.Cvicim uz 10 rokov.Za vyzivoveho odbornika sa tak troska pokladam.Som zastancom naturalneho zivotneho stylu-najmä pri posilovani,preto suplementy nemusim.A ak by si cital vsetky reakcie tak si ten,kto tu otazku polozil(ohladom tej kocky),z toho odniesol asi toto-Kocka nemusi ani cvicit,staci ak prijem energie bude vyssi ako vydaj a priberie.Je to sice pravda,ale zo zdravym to ma malo spolocne-asi ti nemusim pisat preco...Tebe nemusim a ani nemam potrebu nieco dokazovat.Ak by si chcel,rad ti poradim ohladom cvicenia(hoci si myslim,ze to nie je potrebne),ale nie ak budeme kecat takymto sposobom.A hlavne-obhajovat budem niekoho vtedy,ak to uznam za vhodne ja.
Tak to vazne ze si mozes len mysliet...neverim ti ze 10 rokov cvicis a ked aj ano tak bez ciniek alebo tak raz za 2 tyzdne predpokladam. Ze ty mi chces poradit ohladom cvicenia :lol: :lol: sorry teraz som sa nahlas zasmial... Nie dakujem ja rady nepotrebujem je tu par ludi co ma skusenosti, no ty medzi nich urcite nepatris...Vies preco tomu neverim ? ...lebo ked niekto napise ze 10 rokov cvici a este nikdy v zivote nemal ani jeden poe**ny gainer pretoze si mysli ze mu to uskodi na zdravie a cvici da sa povedat na sucho je to cisty bludista a klamar...Poznam aj ludi co nechcu ani nikdy nebrali kreatin...ale len na stravu sa zato nespoliehaju maju aspon daky ten protein doma...a potom co je to gainer , ze ? :) :) kamo ty si dobre vedla...

PS: vies co je to 10 rokov cvicenia ?? vies co si to zadrel ? ..ja necvicim tolko to je fakt...ale 10 rokov ? sak z teba musi byt vrcholovy kulturista , nemam pravdu ? :D
Mrost
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mrost »

sice si viem predstavit aj iny sposob reagovania ako sa tu v poslednom case stalo zvykom ale v tom co Toxikoman pise v poslednych pripevkoch ma pravdu...
a teraz k teme: ak chce holka pribrat tak je to v podstate o tom ze musi mat vyssi prijem ako vydaj (co sa uz spominalo)...ak ma rychly metabolizmus tak to bude tazsie ale ja by som tiez navrhoval gainer(samozrejme nieco kvalitnejsie - nie nejaku maltodextrinovu atrapu)...aj ked niekto tu tvrdi, ze to moze byt skodlive a pod. - je to blud - gainer obsahuje rozne druhy cukrov preto je vhodnejsi ako napr. tlacit cely den do hlavy cestoviny a ryzu...samozrejme nie zrat len gainer cely den...
tiez treba dbat na dostatocny prijem kvalitnych bilkovin - tiez mozne doplnat nejakym dobrym proteinakom napr. pred spanim...
a v neposlednom rade aj ten trening (to je uz ale na dlhsie)...

PS: ohladom toho nezdraveho priberania - ono je snad jedno ci nezdravo priberies z gaineru alebo z niecoho ineho...?!
dudo02
King
King

Toxikoman napísal:Tak to vazne ..
Tak vies Ty o cviceni toho teda :) ...Co myslis,ze cvicenie je iba o kulturistike,ze ak niekto cvici musi hned pestovat kulturistiku :lol: .Budem sa opakovat,ale zase ti napisem,ze necitas poriadne co pisem,alebo zavadzas zamerne...Nikde som nepisal,ze som ziadny protein nebral...Ale ak uz ide o to,bolo to len 1x. 10 rokov cvicim,ci veris,ci nie.Ale ako som povedal,nemam chut sa hadat a vymienat si nazory s niekym,kto ma nazve klamarom a ani ma nepozna...Ale urazanie ludi je tvoj oblubeny sposob komunikacie,ako som si vsimol,takze diky za vymenu nazorov,ale ludi ako si ty naozaj nemusim...
Mrost napísal: PS: ohladom toho nezdraveho priberania - ono je snad jedno ci nezdravo priberies z gaineru alebo z niecoho ineho...?!
Ano to je pravda...To nezdrave pribratie som mal na mysli,pribratie tukov,lebo tu padla hlaska,ze nemusi ani cvivit,staci len prevysit prijem energie pred vydajom a to este za pomoci nejakeho suplementu...Aj ta kocka by asi chcela pribrat na svalovej hmote a nie na tukovej,ktora sa uklada tam.kde to je najmenej potrebne :) .
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

Niekto tu dobre napisal, ze dievca aby pribralo, musi denne prijat viac energie, ako vyda. To je uplne jasny a nevyvratitelny fakt.
Otazka, je akym sposobom priberie. Myslim, ze kazdy "chudy" clovek, ci uz zena alebo muz potrebuje nabrat svalovu hmotu. Teraz nepisem o obrovskych Colemanovych bicepsoch, ale o prirodzenej ludskej svalovej hmote, ktora "chudym" ludom zjavne chyba. Preto, ak telo nedostane impulz, ze tieto svaly potrebuje, ani ich nevytvori a nadbytocnu energiu spali alebo ulozi vo forme tuku. A tuk na chudom coveku uz vobec nevyzera dobre...
Preto bez vhodneho treningu je proces priberania nemyslitelny. Prve, co telo potrebuje, je signal. Signal o potrebe vacsieho mnozstva svalov sa tvori pri praci- a to sa da najlepsie/najucinnejsie docielit cinkami .
Dalsim dolezitym krokom je strava. Kedze trening zaruci, ze telo chce nieco "stavat", je potrebne doplnit stavebny material. Teda zvysit prijem bielkovin, ako hlavneho stavebneho materialu a energiu doplnit sacharidmi a tukmi.
Sacharidy je vhodne volit komplexne (pocas dna)-ryza, zemiaky, vlocky,pecivo-, rychle cukry jednoznacne po nejakej telesnej zatazi (po treningu), -glukoza, fruktoza-
Tuky je vyhodne vyberat z rastlinnych zdrojov, ktore su bohate na esencialne mastne kyseliny radu n-6, vyborne su tiez tuky z ryb (vysoky obsah n-3 polyenovych mastnych kyselin), tieto maju priaznivy vplyv na metabolizmus cholesterolu a tiez ine procesy v organizme, takze su velkym plusom aj z inej stranky ako energetickej.

A gainery:uz som pisal, ze neobsahuju nic nejake super- specialne, do niektorych sice pridavaju anabolicke faktory (Biotech USA), ale to len v stopovom mnozstve, ma to skor reklamne ucely a mozu si vdaka tomu dovolit zvysit cenu, pri com ucinok maju minimalny. V kazdom pripade, kazda takato latka byva uvedena v zlozeni. Vo vseobecnosti gainer obsahuje 70-90% glukozy, pripadne zmes glukozy s inym cukrom a ostatne je srvatkovy koncentrat. V stopovych mnozstvach sa casto pridavaju BCAA, kreatin,niekedy tribulus...ale ako som uz pisal- len na zvysenie ceny, nie ucinku.
Gainer je vhodny na zvysenie energetickeho prijmu, ja ked ho kupim tak len preto, ze dobre chuti a sprijemnim si tak objemovku...inak sa da dokonale nahradit ak je doma protein (WPC) a par kil glukozy a maltodextrinu. Vyjde to ovela lacnejsie pri rovnakych vysledkoch.

Bohuzial ludia do tychto veci casto nevidia, preto si vytvoria urcitu barieru a vsetko, co sa predava v kybloch neuznavaju, je to zle, nici to zdravie, neni to prirodzene...Chcelo by to trochu nastudovat vyzivu
Napísať odpoveď