Podľa mna je najzdravšie plavanie a najnezrdavejsi je box viď. Muhammad Ali
Najzdravší šport
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Najzdravší šport
Tak ma napadlo že vačšina ľudí ktroí sa v mladosti venovali aktivne nejakemu športu a niekam to aj dotiahli dopadli v starobe ako ľudia s mnohymi problemami chrbtice klbov a mnohych inych. "Športom k trvalej invalidite"
Preto chcem aby ste sa k tomuto vyjadrili a nasledne aj napisali najzdravší a najnezdraveší šport.
-
P3Bo
Guru wannabe
Mas jednu ruku dlhsiu ako druhu ?? Ze vraj futbalisti maju jednu nohu tiez dlhsiu. Kamarat sa venoval 6 rokov hokeju odisla mu platnicka zacal plavat a uz nema tie problemy. Inac aj sach je sport a velmi dobrykinjeril napísal:Ziadny vrcholovo vykonavani sport nie je zdravy. Ludske telo nie je na take a nikdy nebolo na take nieco stavane. Ked sport, tak rekreacne, ale urcite nie vrcholovo. Inak dopadnete ako ja. (8 rokov tenis = kolena v <>)
-
kukiak
Addict
Zdravy sport? taky asi nie je, teda pokial to hras na vrcholovej ulohy. Zranenia budu pomerne caste, neskor nejake trvale nasledky a ide to...Staci ze raz si urobis vyron na clenku a opakuje sa ti to pravidelne po zlom stupeni..
Ale ako rekreacny sport podla mna plavanie alebo beh..Avsak beh po makkej podlozke, aby netrpela chrbtica.
Ale ako rekreacny sport podla mna plavanie alebo beh..Avsak beh po makkej podlozke, aby netrpela chrbtica.
-
susenejablko
Light Star
yy, ja som toho prikladom...Vesper napísal:podla mna to bude plavanie aj ked behanie je obcas v pohode ale casto urcite nie lebo zatazuje klby zvlast pri vyssej hmotnosti...
ja sa tvarim, ze som traceur a po dni skakania su moje klby dost unavene...hlavne klby na nohach...najzdravsi sport-posilovanie
edit:za tento prispevok som dostal k-...tak aby ste vedeli...to je len tak...sa vola ironia...
-
mirak2
Hardcore addict
po tenise by som tipoval ze ti lakte, zapastia alebo ramena odidu skor ako kolenakinjeril napísal:Ziadny vrcholovo vykonavani sport nie je zdravy. Ludske telo nie je na take a nikdy nebolo na take nieco stavane. Ked sport, tak rekreacne, ale urcite nie vrcholovo. Inak dopadnete ako ja. (8 rokov tenis = kolena v <>)
imho
Najzdravší
golf , šach , šípky , biliard - snooker ( plávanie nedávam zámerne , bo hlavne pri tréningu vo fitku pri vrcholových športovcoch, ktoré btw je pravidelné pri takomto športe , dostáva zabrať komplet celé telo )
Najškodlivejší
futbal , hokej , atléti , kulturistika , vlastne skoro každý šport má svoje tienisté stránky
Najzdravší
golf , šach , šípky , biliard - snooker ( plávanie nedávam zámerne , bo hlavne pri tréningu vo fitku pri vrcholových športovcoch, ktoré btw je pravidelné pri takomto športe , dostáva zabrať komplet celé telo )
Najškodlivejší
futbal , hokej , atléti , kulturistika , vlastne skoro každý šport má svoje tienisté stránky
Najzdravsi-tam,kde je fyzicka aktivita,clovek sa dobre vypoti a posilni telo.Samozrejme,vsetko z mierou-nemam na mysli teraz vrcholovy sport.Dokonca som niekde cital,ze pri zvysenej aktivite mozog produkuje hormony,ktore su zodpovedne za pocit stastia(myslim,ze endorfiny).To mozem potvrdit z vlastnej skusenosti,robim viac sportov a ak sa dobre vymakam,hodim sprchu a sa najem-super pocit
.Teraz som prisiel z futbalu a akurat to zazivam
.A este vecer skocim na jedno,dve
,hmm...-to sa bude spat 
-
pinacolada
Guru wannabe
no s tym plavanim je to otazne.ja aj sestra sme plavali dlhodobejsie a za ten cas sme boli prakticky nepretrzite nachladeny.5 x do tyzdna 2 hodiny vo vode s teplotou 18-20stupnov telu nerobi dobre.a uz ani nevravim ake som mal od chloru znicene vlasy,pokozku a zapaly spojiviek kazdy tyzden.
este taka mala poznamka:mojej mamky kamaratka v mladosti bola vrcholova plavkyna.vo vode denne stravila aj 12 hodin.v 30 rokoch umrela na zlyhanie ľadvín.
no a dalej by som tiez nikdy nerobil gymnastiku.spoluziacka ju robi od 6 rokov a fyzicky vyvin sa u nej dracticky spomalil.je o den mladsia ako ja no vyzera na 10 rokov.prsia ziadne,detska postava,uplne znicene klby.minule sa mi priznala ze berie artro stop rapid!v 15 rokoch !
myslim ze najzdravsi sport je rekreacna jazda na koni.neposilni ani tak telo ako skor ducha.
este taka mala poznamka:mojej mamky kamaratka v mladosti bola vrcholova plavkyna.vo vode denne stravila aj 12 hodin.v 30 rokoch umrela na zlyhanie ľadvín.
no a dalej by som tiez nikdy nerobil gymnastiku.spoluziacka ju robi od 6 rokov a fyzicky vyvin sa u nej dracticky spomalil.je o den mladsia ako ja no vyzera na 10 rokov.prsia ziadne,detska postava,uplne znicene klby.minule sa mi priznala ze berie artro stop rapid!v 15 rokoch !
myslim ze najzdravsi sport je rekreacna jazda na koni.neposilni ani tak telo ako skor ducha.