Najzdravší šport

O športe...
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Najzdravší šport

Príspevok od používateľa P3Bo »

Tak ma napadlo že vačšina ľudí ktroí sa v mladosti venovali aktivne nejakemu športu a niekam to aj dotiahli dopadli v starobe ako ľudia s mnohymi problemami chrbtice klbov a mnohych inych. "Športom k trvalej invalidite" :) Preto chcem aby ste sa k tomuto vyjadrili a nasledne aj napisali najzdravší a najnezdraveší šport.
Podľa mna je najzdravšie plavanie a najnezrdavejsi je box viď. Muhammad Ali :?
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Ziadny vrcholovo vykonavani sport nie je zdravy. Ludske telo nie je na take a nikdy nebolo na take nieco stavane. Ked sport, tak rekreacne, ale urcite nie vrcholovo. Inak dopadnete ako ja. (8 rokov tenis = kolena v <>) :)
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

kinjeril napísal:Ziadny vrcholovo vykonavani sport nie je zdravy. Ludske telo nie je na take a nikdy nebolo na take nieco stavane. Ked sport, tak rekreacne, ale urcite nie vrcholovo. Inak dopadnete ako ja. (8 rokov tenis = kolena v <>) :)
a co sachy ? :lol:
Untitled
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Untitled »

Drago napísal:a co sachy ? :lol:
To je sport? :D

No to plavanie by mohlo byt snad :)
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

kinjeril napísal:Ziadny vrcholovo vykonavani sport nie je zdravy. Ludske telo nie je na take a nikdy nebolo na take nieco stavane. Ked sport, tak rekreacne, ale urcite nie vrcholovo. Inak dopadnete ako ja. (8 rokov tenis = kolena v <>) :)
Mas jednu ruku dlhsiu ako druhu ?? Ze vraj futbalisti maju jednu nohu tiez dlhsiu. Kamarat sa venoval 6 rokov hokeju odisla mu platnicka zacal plavat a uz nema tie problemy. Inac aj sach je sport a velmi dobry :wink:
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

podla mna beh po trave .... :)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Podľa mňa plávanie. Samozrejme, s mierou.
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

najprirodzenejsi pohyb pre cloveka je beh.
potom samozrejme plavanie, vdaka nadnasaniu a uvolneniu svalstva.

// EDIT - moj 1000. prispevok :oops: :D
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Zdravy sport? taky asi nie je, teda pokial to hras na vrcholovej ulohy. Zranenia budu pomerne caste, neskor nejake trvale nasledky a ide to...Staci ze raz si urobis vyron na clenku a opakuje sa ti to pravidelne po zlom stupeni..
Ale ako rekreacny sport podla mna plavanie alebo beh..Avsak beh po makkej podlozke, aby netrpela chrbtica.
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Plavanie behanie si myslim ale to tiez zatazuje klbi
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

podla mna to bude plavanie aj ked behanie je obcas v pohode ale casto urcite nie lebo zatazuje klby zvlast pri vyssej hmotnosti...
susenejablko
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa susenejablko »

Vesper napísal:podla mna to bude plavanie aj ked behanie je obcas v pohode ale casto urcite nie lebo zatazuje klby zvlast pri vyssej hmotnosti...
yy, ja som toho prikladom... :D
ja sa tvarim, ze som traceur a po dni skakania su moje klby dost unavene...hlavne klby na nohach...najzdravsi sport-posilovanie :lol: (a samozrejme, ako uz vela z vas napisalo, s mierou...) :lol:

edit:za tento prispevok som dostal k-...tak aby ste vedeli...to je len tak...sa vola ironia...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Drago napísal:a co sachy ? :lol:
Tam hrozí, že zaspíš nad šachovnicou a vypichneš si oko.. neodporúčam. :D

..najzdravší šport = bezpečný sex! ;)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

po tenise by som tipoval ze ti lakte, zapastia alebo ramena odidu skor ako kolena
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

imho

Najzdravší

golf , šach , šípky , biliard - snooker ( plávanie nedávam zámerne , bo hlavne pri tréningu vo fitku pri vrcholových športovcoch, ktoré btw je pravidelné pri takomto športe , dostáva zabrať komplet celé telo )

Najškodlivejší

futbal , hokej , atléti , kulturistika , vlastne skoro každý šport má svoje tienisté stránky
PACO8
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PACO8 »

aj ja som chcel napisat sach a biliard ale uz ma par ludi predbehlo alebo esce moze byt aj strelba z malorazky, ked sa alebo vas niekto nepostreli je celkom zdravy. a najnezdravsie je ten hokej, futbal, box atletika, vsetko kde trpia klby, chrbtica a pod.
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Najzdravsi-tam,kde je fyzicka aktivita,clovek sa dobre vypoti a posilni telo.Samozrejme,vsetko z mierou-nemam na mysli teraz vrcholovy sport.Dokonca som niekde cital,ze pri zvysenej aktivite mozog produkuje hormony,ktore su zodpovedne za pocit stastia(myslim,ze endorfiny).To mozem potvrdit z vlastnej skusenosti,robim viac sportov a ak sa dobre vymakam,hodim sprchu a sa najem-super pocit :) .Teraz som prisiel z futbalu a akurat to zazivam :smt023 .A este vecer skocim na jedno,dve :smt001 ,hmm...-to sa bude spat :)
Stenky
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Stenky »

lukostrelba posilni teo i ducha :)
pinacolada
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pinacolada »

no s tym plavanim je to otazne.ja aj sestra sme plavali dlhodobejsie a za ten cas sme boli prakticky nepretrzite nachladeny.5 x do tyzdna 2 hodiny vo vode s teplotou 18-20stupnov telu nerobi dobre.a uz ani nevravim ake som mal od chloru znicene vlasy,pokozku a zapaly spojiviek kazdy tyzden.
este taka mala poznamka:mojej mamky kamaratka v mladosti bola vrcholova plavkyna.vo vode denne stravila aj 12 hodin.v 30 rokoch umrela na zlyhanie ľadvín.
no a dalej by som tiez nikdy nerobil gymnastiku.spoluziacka ju robi od 6 rokov a fyzicky vyvin sa u nej dracticky spomalil.je o den mladsia ako ja no vyzera na 10 rokov.prsia ziadne,detska postava,uplne znicene klby.minule sa mi priznala ze berie artro stop rapid!v 15 rokoch !
myslim ze najzdravsi sport je rekreacna jazda na koni.neposilni ani tak telo ako skor ducha.
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

U dievcat ktore robia gymnastiku je to bezne nemozu mat vysoku hmotnost preto tria hlavne klby a maju nabeh na bulimiu a anorexiu ( presne neviem co je co takze sa ospravedlnujem ak to nie je pravda )
Napísať odpoveď