pewter
-
anopheles9
Novice
pewter
chcem sa spytat ci ma niekot skusenosti s materialom "pewter" je to zliatina cinu a medi - chcem vediet ci je to odolny material a ako reaguje na vzduchu (či černeje ako striebro)
-
fikus-kukis
Guru wannabe
http://en.wikipedia.org/wiki/Pewter
Neviem, aké pomery má bronz, ale v tejto zliatine viditeľne prevláda cín.
Neviem, aké pomery má bronz, ale v tejto zliatine viditeľne prevláda cín.
Pohľadaj si tam puncPACO8 napísal:mne sa zda ze zliatina medi a cinu je bronz ale opravte ma ak nemam pravdu, ci cerna to neviem ale asi nie, inak striebro scernie tusim len v slanej vode, ja mam striebornu retiazku a esce mi nescernala na vzduchu
PACO8:Ťažko povedať, však keď to má punc, tak to je striebro, ale predsa len nemusí byť rýdze.. Ja mám 2 tenté retiazky, jednu na krku (staršiu) a jednu docela novú ako náramok a tá, čo mám na krku oveľa rýchlejšie začerná.. Možno to striebro zlatníci nejako ošetrujú, aby dlho vydržalo, alebo to presa nebude rovnaký pomer striebro/iné zmesy (ale to už trocha OT
)
pewter je chu****.. po case to zvykne cerniet.. najma ket to nosis na holej kozi.. okrem toho je to prilis makky material.. ja som slapol na svoj pewterovy privesok ta sa splostil brutalne.. pewter = grc len skoda ze sa to teraz zacalo dako pouzivat a setky privesky v bizutkach a tak robia z pewteru 
-
PACO8
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no tak musim sa ti priznat tolko toho som o striebre nevedelFrikso napísal:PACO8:Ťažko povedať, však keď to má punc, tak to je striebro, ale predsa len nemusí byť rýdze.. Ja mám 2 tenté retiazky, jednu na krku (staršiu) a jednu docela novú ako náramok a tá, čo mám na krku oveľa rýchlejšie začerná.. Možno to striebro zlatníci nejako ošetrujú, aby dlho vydržalo, alebo to presa nebude rovnaký pomer striebro/iné zmesy (ale to už trocha OT)