Sionizmus

Diskusie na politické témy...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

Neznáme dejiny

Rubrika: Bez prekladu 2007

Stalin mal v úmysle zaútočiť na Hitlera ako prvý
"Kto kontroluje súčasnosť, kontroluje minulosť. Kto kontroluje minulosť, kontroluje budúcnosť."
George Orwell

Väčšina ľudí sa nazdáva, že nacisti 22. júna 1941 zradili svojho dôveryhodného spojenca, keď začali s "Operáciou Barbarossa". V skutočnosti však Stalin plánoval napadnúť Hitlera takmer hneď po tom, čo na zmluve o neútočení z 23. augusta 1939 uschol atrament.
Nacistická "Operácia Barbarossa" predbehla sovietov len "o niekoľko týždňov", hovorí Heinz Magenheimer, jeden z najvýznamnejších rakúskych vojenských historikov. "Wehrmacht vrazil rovno do stredu veľmi silného zoskupenia obrnených a motorizovaných jednotiek, zhromaždených na hraniciach." (Hitlerova vojna: kľúčové strategické rozhodnutia Nemecka 1940-1945,1997,str. 63)

Stalin 5. mája 1941 absolventom vojenskej akadémie povedal: "A teraz, keď sme zmocneli... musíme prejsť od obrany do útoku." Mal k dispozícii deväť miliónov mužov, 38 000 tankov a 22 200 lietadiel a očakával, že do konca roku 1942 bude mať pod kontrolou Berlín a väčšiu časť Európy.

Ale v istom bode si Hitler uvedomil, že Stalin ho zamýšľa bodnúť do chrbta, kým sa on zamestnáva Anglickom. Churchill a Stalin, obaja slobodomurári, uzavreli tajnú dohodu. Len si prečítajte memoáre Ivana Majského (sovietsky veľvyslanec v Londýne) a uvidíte, ako sa Briti a sovieti priateľkovali, i keď tí druhí uzavreli s Hitlerom dohodu! (Dôkazy o tajnom pakte Churchill-Stalin sa našli v britskom lietadle, ktoré sa zrútilo vo Fínsku cestou do Ruska. Fínska správa z októbra 2005 už nie je k dispozícii na Liberty Forum, kde som ju pôvodne našiel.)

Stalin a Churchill Hitlera oklamali. Keď ruská kampaň začala zlyhávať, začal sa Hitler mstiť židom? S extermináciou sa nezačalo skôr ako v roku 1942, keď Hitler povedal: "Táto vojna nevypáli tak, ako si predstavujú židia; že by to mala byť exterminácia európskeho árijského obyvateľstva. Dôsledkom vojny bude skaza židovstva." (Dwork: "Holokaust - dejiny", str. 284)

Stalinovo vydieranie
Stalin za kolaboráciu požadoval toľko, že to možno hodnotiť len ako vydieranie. Na berlínskej konferencii v Berlíne v roku 1940 Molotov požadoval veľké časti Balkánu, tureckú úžinu, Bulharsko a Západné Poľsko. Magenheimer píše, že za Hitlerovým rozhodnutím napadnúť Rusko bola ruská podpora anti-nacistického puču v Juhoslávii v marci 1941. Stalin očividne lovil v Hitlerovom rybníku.

Magenheimer hovorí, že k rozhodnutiu o "Operácii Barbarossa" sa dospelo na základe agresívneho správania sovietov. Stalinove požiadavky "nielenže neboli pre Nemecko prijateľné", ale vzbudzovalo to "dojem, že Moskva predstavuje dlhodobú hrozbu". Nemecko sa vzdalo pokusov dostať Sovietsky zväz do "pevninského bloku" proti Veľkej Británii.
Stalin začal v roku 1939 dávať z poľských zajatcov dohromady "poľskú Červenú oslobodzovaciu armádu". Tí mali oslobodiť Poľsko od nacistov a predstavovať jadro (budúceho) komunistického režimu. Ale precenil moc vymývania mozgov. Zväčša katolícki Poliaci odmietli kooperovať, preto v Katyni a inde v apríli - júni 1940 zastrelili okolo 15 000 dôstojníkov.

Otázkou zostáva: Ak bol Stalin hotový napadnúť Európu, prečo potom pasívne prekonával Hitlerovu inváziu? Veď tu bolo mnoho varovaní - a predsa neprišiel so zničujúcim preventívnym útokom, ako mu radili generáli. Vyhrážal sa, že nechá zastreliť každého, kto by podnikol nejaké preventívne opatrenia tvrdiac, že Hitler by to mohol považovať za provokáciu. Nástojil na tom, že Hitler neotvorí vojnový druhý front a len sa zastrája.
Ak máme veriť výroku F. D. Roosevelta, že nič v dejinách sa nedeje náhodne, boli ruské straty na životoch (20 miliónov mŕtvych) a predĺžené nacistické zásobovacie línie súčasťou nejakého tajného plánu?

Prečo nám nedoprajú alternatívne pohľady na veci?
Viktor Suvorov v roku 1990 prezradil Stalinove plány v knihe "Ľadoborec", ale toho pokladali za vzdorovitého neposlušníka. Magenheimer na základe novo-nadobudnutého prístupu k archívnym materiálom po období glasnosti potvrdzuje, že Suvorov mal pravdu.
My tu nepočujeme, že Stalin mal v úmysle nahradiť nacistickú hegemóniu svojou vlastnou a to preto, lebo "strýčko Joe" bol naším spojencom a komunizmus je dialektickým vzorom nového svetového poriadku.

Vysvetľovanie dejín je formou vymývania mozgov. V rámci programovania nás nútia pokladať Hitlera za vraždiaceho maniaka, ktorý chcel vyhladiť všetkých židov a podmaniť si svet. Takým spôsobom potom možno Hitlerovo stigma uplatniť na každého, kto sa stavia proti sionistickej moci a kontrole: nacionalistov, stúpencov vlastnej rasy, náboženstva; Palestíncov, Taliban, atď. identifikujú ako "islamo-fašistov". Takto nás hotovia na ďalšiu vojnu nového svetového poriadku.

Tomuto programovaniu nezodpovedá názor, že judeo-slobodomurárska peňažná moc (ktorá kontrolovala Anglicko, Spojené štáty americké a ZSSR) konšpirovala v snahe zničiť Nemecko a že Nemecko sa potom práve za to pomstilo židovskou genocídou. Keď svetové židovstvo vyhlásilo v roku 1933 vojnu (http://www.wintersonnenwende.com/script ... ar.html%20) nacistickému Nemecku, vôbec nebralo do úvahy pol milióna nemeckých židov, ktorí sa tak okamžite stali vojnovými zajatcami. Väčšinaeurópskych židov sa eventuálne stala rukojemníkmi a pešiakmi v hre, ktorú hrali málopočetní.

Väzni mysle
Kniha Alexandra Solženicyna "Dvesto rokov spolu" (2003) o roli židov vboľševickej revolúcii a o období po nej takisto nevyhovuje snahe o kontrolu myslí, pokiaľ ide o holokaust. Tá dokumentuje neadekvátnu rolu etnických židov v ruskej revolúcii a v následnej genocíde 66 miliónov Rusov za Lenina a Stalina. Wolfgang Strauss (http://www.tentmaker.org/wp/?p=57) v recenzii Solženicynovej knihy píše: "Solženicyn konštatuje, že Lenin mal tri dôvody urobiť z mladých, revolučne naladených židov štátnu elitu, ktorá vlastne nahradila cársku byrokraciu. Prvým bola smrtonosná nenávisť mladých židov voči ruským tradíciám, náboženským rítom, historickým modelom; nenávisť voči všetkému ruskému, i voči samotnému Rusku. Druhým bola ich ochota prekročiť aj najposlednejšie tabu morálky. A tretím ich schopnosť fyzicky likvidovať nepriateľa."

Stalin poveroval židov tými najhoršími úlohami a potom sa odvolával na cítenie ľudu, keď ich neskôr likvidoval. "To platilo v prípade programu vražednej kolektivizácie v rokoch 1928-1933, s ktorou sú spojené mená prominentných ´židovských boľševikov´. Stalin si dobre uvedomoval nenávisť, akú cítili mestskí židia voči všetkému, čo malo spoločné s ruským a ukrajinským roľníctvom. Tí potom šírili hrôzu, zabíjali roľníkov a ničili dediny a napokon spôsobili hladomor, ktorý si vyžiadal životy najmenej 6 miliónov Ukrajincov. Židovskí komisári, ktorí mali na starosti anti-gulacký program, v podstate genocídu, boli doslova pánmi nad životom a smrťou."

Takže, hoci mnohí židia, ako napríklad moji starí rodičia, boli nevinnými obeťami nacistických hrôz, boľševickí židia sa práve takých hrôz dopúšťali. Lenže to by narušovalo ten "pocit viny" (obvinenia z antisemitizmu), ktorý používa ako nástroj sionistická agenda (tiež kvôli tomu, aby mali pod kontrolou židov). Ako sa sionisti opovažujú obviňovať oponentov z "nenávisti"? To je nepoctivý a nezrelý psychologický trik v snahe paralyzovať opozíciu. Sionisti, ktorí pripisujú smiešnu kolektívnu zodpovednosť druhým, by sa sami mali zodpovedať.

Záverom
Naša éra sa podobá obdobiu 30-tych rokov, kedy ľudia žili pod neustálou hrozbou nadchádzajúcej vojny. Vojna bola v roku 1939 veľmi nepopulárna, ale naši falošní vodcovia nás do nej predsa len vohnali. Bush nemôže vyhrať v guerilovej vojne na Blízkom východe, a tak plánuje jadrovú.
Všetko je už pripravené na vystupňovanie. "Iránsky" útok na americkú loď; izraelský útok na iránske jadrové inštalácie; "iránsky" (teroristický, jadrový?)útok na izraelské alebo americké mestá; nastolenie stanného práva a diktatúry v Spojených štátoch amerických. Kto sa nazdáva, že Bush a Cheney tohto nie sú schopní?
Mňa tento výhľad značne deprimuje. Jednou zo správnych reakcií na ten pocit je uvádzať historický záznam na správnu mieru.

(krátené)
dr. Henry Makow, kanadský publicista židovského pôvodu
http://www.rense.com/general75/makk.htm
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

Mrs_Chocolate
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Mrs_Chocolate »

Ako je pekne, ze sa tak rozkeciavate, ale citam to uz hodinu a stale som akosi mimo. nemozte mi niekto jednoducho vysvetlit co to je sionizmus, co su zac sionisti a zaujat k nim nejaky postoj? Fakt diky lebo som uz fakt mimo
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Mrs_Chocolate napísal:Ako je pekne, ze sa tak rozkeciavate, ale citam to uz hodinu a stale som akosi mimo. nemozte mi niekto jednoducho vysvetlit co to je sionizmus, co su zac sionisti a zaujat k nim nejaky postoj? Fakt diky lebo som uz fakt mimo
V skratke sionizmus je zidovsky burzoazny nacionalizmus. A ked chces vediet viac tak v tejto teme bolo uvedenych vela citatov alebo linkov o sionizme napr http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=25 ... c&start=30
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=25 ... c&start=75 tieto su asi take najzaujimavejsie ale je tu este vela dalsich zaujimavych clankov citatov a linkov staci sa len pozret.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Obrázok
Netusil som ze take zaujimave ale nie velmi prekvapive vyznamy ma slovo zid v anglictine :)
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

abstraktt
Expert
Expert

Príspevok od používateľa abstraktt »

prosim Vas mohli by ste mi pls odpovedat na tieto otazky
Sionistami mozu byt len Zidia?
Menny zoznam Zidov v Bushovej vlade by sa nenasiel?
Ktore uzemia implikuje Izrael do historickej mapy alebo ako to nazvat
V tejto teme som laik takze ak sa pytam hluposti tak sa ospravedlnujem
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Skutocnymi sionistami mozu byt len zidia ale uzitocni idioti su vitani

Ten zoznam http://radioislam.org/czech/czech_60004.htm

Pozri aj tento topic Štúdia z Harvardu - Židia ovládajú USA
abstraktt
Expert
Expert

Aryan Angel napísal:Skutocnymi sionistami mozu byt len zidia ale uzitocni idioti su vytani

Ten zoznam http://radioislam.org/czech/czech_60004.htm

Pozri aj tento topic Štúdia z Harvardu - Židia ovládajú USA
dik moc
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Inak, najnovsim "antisemitom" sa stal byvaly americky prezident Jimy Carter kvoli knihe popisujucej pomery v Izraely ; )
Key5ers0ze
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Key5ers0ze »

Aryan Angel napísal:[obrazok]
Netusil som ze take zaujimave ale nie velmi prekvapive vyznamy ma slovo zid v anglictine :)
ty sa musis doma neuveritelne nudit..
8) (alebo su to znaky posadnutosti?)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

zistil som to cirou nahodou :)
napadlo ma ze sa podelim o tento nalez storocia (screenshot+upload=20s)
som rad ze ti to urobilo radost ale nespamuj

bb
zelovoc
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Čudný boj proti organizovanému náboženstvu

Rubrika: Rusko 2007

Sovieti ničili kresťanské kostoly, ale synagóg sa ani nedotkli
V októbri mi istý čitateľ poslal bádavú otázku: "Keď Rusko ovládol boľševizmus, pustili sa do odstraňovania náboženstva. Ich vyznávanou filozofiou bol ateizmus, a tak zatvárali kresťanské kostoly a zabíjali alebo zatýkali kňažstvo. Ale zatvárali aj židovské synagógy a zabíjali či uväzňovali rabínov? Odpoveď na túto otázku vysvetľuje mnohé veci o skorom komunizme a ja dúfam, že o tomto napíšete pravdu."

Minulý týždeň som náhodou narazil na odpoveď v knihe merického historika Edwina Schoomakera:

"Pätnásť rokov po boľševickej revolúcii, prostredníctvom ktorej chceli realizovať marxistický program, mohol redaktor časopisu American Hebrew napísať: ´Podľa množstva informácie, ktorú bol autor schopný dať dohromady počas svojho pobytu v Rusku pred pár týždňami, ani jednu židovskú synagógu nezvalili ako to urobili so stovkami - možno tisícami - pravoslávnych kostolov. V Moskve a v iných veľkých mestách možno vidieť kresťanské kostoly v procese skazy... vláda to miesto potrebuje pre veľkú budovu.´ (American Hebrew, nov. 18 1932, str. 12). Neveriaci žid, ktorý stál na čele revolúcie, odhodlanej zničiť náboženstvo ako ´opiát ľudu´, akosi pritom ušetril synagógy Ruska." ("Democracy and World Dominion", 1939, str. 211)

Ak komunisti tak veľmi nenávideli Boha a náboženstvo, prečo nezničili aj synagógy? Vyznáva kresťanstvo a judaizmus toho istého Boha? Alebo, môže byť náboženstvo, ktoré si exklusívne robí nárok na Boha, pravým náboženstvom? Mohlo by byť, že judaizmus je v skutočnosti tajnou spoločnosťou, čosi ako slobodomurárstvo, kde členovia nepoznajú skrytú agendu, v skutočnosti vyjadrovanú komunizmom?

I keď mnohí nábožensky založení židia boli proti komunizmu, Schoonmakerova informácia naznačuje, že je tu istá podobnosť medzi talmudským judaizmom a komunizmom. Ja som zatiaľ dospel k názoru, že v Londýne sídliaca judeo-slobodomurárska bankovnícka klika sponzorovala boľševikov a že práve tá je za novým svetovým poriadkom. Komunizmus bol súčasťou toho veľkého dialektického procesu, kde "život v Spojených štátoch... možno pohodlne zlúčiť so Sovietskym zväzom" - slovami prezidenta Fordovej nadácie Rowana Gaithera, vyšetrovateľa Normana Dodda v roku 1953.

Ak teda teraz komunizmus a demokraciu "pohodlne zlučujú" pod rúškom falošnej "vojny proti terorizmu", v tom prípade bude zničenie cirkvi veľmi znepokojivé pre kresťanov a pre všetkých bohabojných ľudí, vrátane etnických židov ako som ja.

Antisemitizmus
Prevažujúce zastúpenie židov v komunistických hnutiach je veľmi dobre zdokumentované. Ale čo si židia neuvedomujú je to, že práve satanský komunizmus je zdrojom antisemitizmu. Obrátený pentagram (päťcípa hviezda) je symbolom Satana i Sovietskeho zväzu. Kresťania židov historicky vždy považovali za agentov Satana. Niektorí z nich si túto povesť zaslúžia, ale dôsledkami trpeli všetci.

Svetských židov zlákali prísľubom "všetko bude patriť všetkým", "rovnosťou" a "sociálnou spravodlivosťou". Tým, že odmietli duchovnú spásu, upadli do diabolských osídiel svetskej utópie. Podobné vábidlá používajú aj teraz pri získavaní osožných idiotov pre úsilie o svetovú vládu. Nový svetový poriadok sa týka konsolidovania bohatstva a moci len v niekoľkých rukách. Ako vypovedal komunistický priekopník Christián Rakovski, bankári vytvorili komunistický štát ako "mašinériu totalitnej moci", aká sa v dejinách zatiaľ ešte nevyskytla. V minulosti "tu vždy bol priestor pre akú-takú individuálnu slobodu. Chápete, že tým, čo už teraz čiastočne vládnu národom a svetovým vládam (t.j. centrálnym bankárom) ide o absolútne panstvo? Pochopte, že toto je jediná vec, ktorú sa im zatiaľ nepodarilo dosiahnuť."

To až vyráža dych, že ideológia môže reprezentovať púhe zlo, ktorého proklamovaným cieľom je ukradnúť nám naše vlastníctvo a zničiť našu lásku k rodine, k Bohu, k národu, rase a slobode, s čím sa už teraz spoločnosť nielenže zmieruje, ale dokonca to uprednostňuje. Ako hlboko sme upadli! Komunizmus napadá ľudskosť v nás. Samozrejme, komunizmus sa dnes ukrýva za iné pomenovania: nový vek, ľudské práva (pre niektorých), feminizmus, rozmanitosť, post-modernizmus, svetová vláda - vždy ukazujúc len usmiatu tvár, aby si ľahšie získavali prívržencov.

Bankármi vlastnené médiá umlčiavajú historky o tom, ako komunisti zničili ruskú civilizáciu a zavraždili 25 miliónov osôb. My si musíme tieto ohavnosti pripomínať, aby to nemohli opäť urobiť v Amerike. Pamätajte si, že krédom Iluminátov-komunistov je: "účel svätí všetky prostriedky".

Dobytčáky na prepravu ľudí nevynašli nacisti. Schoonmaker cituje Eugene Lyonsa, ktorého si komunisti tiež získali, keď píše o vyháňaní roľníkov: "Zničili milióny roľníckych obydlí, ich obyvateľov naložili do vagónov na prepravu dobytka a potom vyhodili na zamrznutom severe alebo vo vyprahnutej Strednej Ázii... Videl som hromady nešťastných mužov, žien a detí, dívajúc sa von cez dierky na dobytčákoch ako zvieratá v klietke." (239)

Podobne ako nacisti, aj boľševici mali ťažkosti povraždiť početné davy a potom sa zbaviť ich tiel. Schoonmaker píše, že potápači francúzskeho námorníctva našli na dne pri Odesskom prístave celé polia mŕtvol: "Morské dno bolo pokryté mŕtvolami, stojacimi kolmo vo vode... ktoré sa kývali sem a tam, akoby to boli nejaké monštruózne riasy; vlasy vzpriamené a ramená zodvihnuté smerom k hladine... (Tieto) podmorské cintoríny sa stali miestom posledného odpočinku tých najinteligentnejších synov a dcér Ruska." (235) K týmto ukrutnostiam dochádzalo v roku 1920, dva roky po tom, čo Zinovjev (vlastným menom Hirsch Apfelbaum), šéf Tretej Internacionály, vyzýval k vyhladeniu ruskej buržoázie - desiatich miliónov osôb!

Sústreďovanie sa na židov, ktorí boli nevinnými obeťami, je očividne dizajnové na to, aby to odviedlo pozornosť od obrazu žida ako utláčateľa. "Dejiny... nikdy nezaznamenali čosi tak hlboko odpudzujúce, ako tie bezmenné ukrutnosti, ktorých sa dopúšťali títo ľudskí zloduchovia", napísal E. J. Dillon.

Bližšie k domovu
Schoonmaker píše, že s rovnakým gustom, s akým komunisti vraždili príslušníkov buržoázie, "poľovali aj na kňažstvo. Kresťanské sviatky zrušili... rodičom zakázali nábožensky vychovávať deti...Zorganizovali ´Ligu bezbožných´, aby sa mohli vysmievať zo samotnej existencie viery a hlbokej úcty."

Zreorganizovali súdne dvory. O spravodlivosti teraz rozhodovala boľševická ortodoxia. Antisemitizmus bol štátny zločin. Vedy, umenia a vzdelávanie prispôsobili marxistickým štandardom a často neľútostne potláčali. Klasické diela, dokonca aj rozprávky, zmizli z knižníc a škôl.

Zmenili inštitúciu manželstva. Mohli ste sa rozviesť už tým, že ste partnerovi poslali kartu. Dokonca uvažovali aj o "znárodnení žien", ale napokon sa toho vzdali. V roku 1936 v dôsledku "emancipácie" 26 % pracovníkov v kovohutnom a strojárenskom priemysle tvorili ženy, 40 % vpriemysle spracovania dreva a ženy tvorili 24 % v sovietskych baniach. (201)

V Amerike dnesmôžeme sledovať sústavný úpadok kultúry, vzdelávania, náboženstva, manželstva, slobody prejavu, slobody tlače a objektívnej pravdy. Môžeme vidieť pokusy o získanie kontroly nad všetkými stránkami života v procese "pohodlného zlučovania" dvoch krajín.

Záverom
Židovskí komentátori si vykrúcajú ruky v snahe pochopiť "iracionálnu" chorobu nevercov, zvanú "antisemitizmus". Ale stačí, aby sa pozreli na komunizmus a na pokusy bankárov odsmerovať ľudskú rasu od jej prirodzenej trasy: rodina, národ, rasa a Boh.

Keby židia odmietli byť agentmi a naivnými prisluhovačmi megalomaniackej bankovníckej kliky; keby boli proti komunizmu bojovali po boku svojich kresťanských susedov,žiadneho "antisemitizmu" by tu nebolo. (I keď mnohí židia nikdy komunistami neboli, bez židovby komunizmus neexistoval.)

Židovskí komentátori sa musia sami seba spýtať, kde má pôvod ten diabolský duch, čo ohrozuje ľudstvo. A musia sa ho odsudzujúco vzdať ako zlého a pre nich cudzorodého.

dr. Henry Makow, kanadský publicista židovského pôvodu
http://www.savethemales.ca/
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Židovskí komentátori sa musia sami seba spýtať, kde má pôvod ten diabolský duch, čo ohrozuje ľudstvo. A musia sa ho odsudzujúco vzdať ako zlého a pre nich cudzorodého.
Pochybujem ze by sa ho vzdali, chamtivost je predsa ich najsilnejsia vlasnost
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Odporucam urobit si cas a vypocut si cely zaznam

http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv/_audio/00328652.mp3
bocian
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bocian »

Aryan Angel napísal:Odporucam urobit si cas a vypocut si cely zaznam

http://www.rozhlas.cz/radionaprani/archiv/_audio/00328652.mp3
o slovenskych sionistoch nemas nieco ?
abstraktt
Expert
Expert

http://ilias.blog.sme.sk/

blog "zidofila a sinonistu" ako sa sam pomenoval :)
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

bocian napísal:o slovenskych sionistoch nemas nieco ?
http://www.hojko.com/viewtopic.php?p=385481#385481
cibz
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa cibz »

Dakto raz povedal:kedysi bol antisemita ten kto nenavidel zidov, dnes je to ten koho nenavidia zidia.Sionizmus je sice pekna vec a zidom sa niet co cudovat ked si za tym stoja,ale dakedy sa to uz prehana, kazdu chvilu protestuju kvoli nejakej blbosti,napr. ked vo svedsku pustali lodicku s fotkou arabskej teroristky, a podobne.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Role Židů v obchodu s otroky
http://cz.altermedia.info/ze-zahranici/role-zidu-v-obchodu-s-otroky_2300.html napísal:Oficiální historie otroctví vypadá trochu jako příběh na motivy „Chaloupky strýčka Toma“ a nebo jako poslední propagandistický film Stevena Spielberga. Jako samozřejmost je nám předkládáno, že bílí křesťané byli ti jediní špatní, kteří mají největší odpovědnost za všechno zlo s otrokářstvím spojené. Pravdou ovšem je, že právě křesťanské národy byly hrůzami, jež obchod s otroky provázely, natolik odpuzovány, že jako první postavily otroctví mimo zákon. Těmi nejdůležitějšími a nejvýznamnějšími obchodníky s otroky totiž byli Židé.

Židovská feministická historička Natalie Zemon Davisová napsala knihu, která je dodnes mimo zájem historiků i učitelů o roli Židů v obchodech s otroky a v otrokářství jako takovém. Davisová začíná svoji knihu popisem období a života židovského obchodníka s otroky, který na tomto „zboží“ v 18. století vydělal mnoho peněz. Jedná se o Davida Isaaca Cohena Nassyho, který žil a obchodoval v holandské kolonii Surinam v jižní Americe. Zde desetitisíce černochů pracovali na polích s cukrovou třtinou.
Článek v nejrozšířenějších a nejprestižnějších židovských novinách v USA, The Jewish Forward, uvádí toto: „Nassy nebyl výjimkou. Kromě stovek portugalských a holandských osadníků, kteří se přistěhovali na malé kousky půdy na sever od Brazílie, sem přicházelo také hodně Židů. A téměř všichni měli otroky. Sefardští Židé z Portugalska zde byli jedněmi z prvních vlastníků třtinových plantáží, na kterých pracovali otroci. Na počátku 18. století, kdy Nassy žil, byla těmto Židům zaručena autonomie a možnost spravovat své vlastní záležitosti dle svého práva. Židé stejně tak mohli zřídit vlastní domobranu, jejíž nejčastější činností bylo chytání uprchlých otroků.“
Významný podíl Židů na obchodu s otroky byl stejně tak dobře znám v polovině století devatenáctého v USA. Je zajímavé, že ve sporech o přípustnost otrokářství byli Židé, jako ostatně velmi, velmi často, na té straně, která jim mohla zaručit rychlejší výdělek. Jeden z nejvýznamnějších obhájců otroctví byl známý židovský právník Mordecai Manule Noah (1785-1851). Byl tak důrazným a známým obhájcem otroctví, že první americké černošské periodikum, Časopis svobody, bylo vydáno jako odpověď na jeho aktivity. Tento časopis nazýval Noaha největším nepřítelem černochů a William Lloyd Garrison, vůdčí představitel bílých odpůrců otroctví, jej označil za „přímého potomka zrůd, které přibili Ježíše na kříž.“ (Citováno dle obtížně dostupné knihy Tajná historie černochů a Židů, více viz. http://www.blacksandjews.com/books.html)
Židovský advokát a historik Seymour B. Liebman napsal: „Přijížděli s loděmi plnými černých Afričanů, kteří měli být prodáni jako otroci. Obchod s otroky byl královským monopolem a velká většina agentů Koruny pro prodej otroků byli Židé. Oni byli těmi největšími obchodníky s otroky v celém Karibiku… Otrokářské lodě nebyli Židy jenom vlastněni, ale velmi často měli i židovskou posádku, od námořníků až po kapitána.“ (New World Jewry 1493-1825: Requiem for the Forgotten, KTAV, New York, 1982, str. 170,183)
Židé se nějak podíleli na prodeji prakticky každého černocha, který byl dopraven do Ameriky, v té době nejčastěji do Karibiku, Surinamu nebo do Brazílie. Dovoz černochů z Afriky přímo do třinácti britských kolonií, ze kterých později vznikly Spojené státy americké, byl velmi řídké, většina otroků sem byla dovezena z Kuby a nebo jiných karibských ostrovů a byli již otroky několik generací. Dovoz otroků do USA byl Kongresem zakázán v roce 1808.
Taková je pravda o původu amerického otroctví. Velkou otázkou na závěr zůstává: jak dlouho ještě bude židovská role v otrokářství skrývána?
Napísať odpoveď