aky 250gb hdd za 2500 sk ? +- 100sk

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
cORP.
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

aky 250gb hdd za 2500 sk ? +- 100sk

Príspevok od používateľa cORP. »

chcem sa spytat berieme aj ceny z agemu + dph takze poradte neviem aky je rozdiel vo vykone medzi 8 a 16mb cache kedze 16 je dost drahsia a ake znacky ? moj nazor je ze wd asi najviac ale ake mate skusenosti z hitachi , seagate , maxtor resp samsung ? dakujem :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Pri náraste z 2 MB na 8 MB, buffer sa zväčšil štyrikrát, výkon tiež značne stúpol. Výrobcovia očakávali, že pri zväčšení z 8 MB na 16 MB dôjde znova k významnému nárastu výkonu, avšak nestalo sa tak. Asi preto, že cache sa zväčšila len na dvojnásobok a prejavujú sa tu obmedzenia ako nízka rotácia platní, atď ....

Veľkého rozdielu vo výkone sa neobávaj :) .
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nikto nevie poradit ? :(
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ako písal fikus-kukis.. rozdiel medzi 8MB a 16MB nie je až taký markantný, voľným okom je možno nepostrehnuteľný. Takže ak nie si paranoický a nepotrpíš si na každom jednom výkonnostnom bodíku, tak v pohode Ti postačí aj 8MB cache. ;) Na bežnú prácu office + internet + občas hry.. v pohode postačuje.. ;) (otázny je zvyšok zostavy.. neverím, že zvyšok je high-end)

Čo sa týka značky disku, dal by som Ti na výber buď WD alebo Seagate 7200.10.. podľa Tvojich preferencií. Tieto sú v dnešnej dobe na vrchu rebríčka. Ostatným by som sa vyhol. ;) Ak chceš poradiť konkrétny typ, doplň, či sa jedná o SATA/PATA.. resp. pokukaj Poradňu pri kúpe.. už sa pár krát riešilo. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Neviem ake su ceny, ale rozdiel medzi 8MB a 16MB v cene asi nebude velky, aj tak by som volil radsej 16MB cache a znacku jedine WD alebo Seegate, skor sa priklanam k WD. Kup co myslis, technologia je uz taka vyspela, ze oba by mali byt plne funkcne, kompatibilne, bezchybne, tiche, vykonne...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

takze som si zohnal cez ucitela wd 250gb 7200ot 16mb cachce 3 roky zaruka a moja koncova cena je 2300 sk mam zobrat je to dobre ? pretoze si myslim ze je to jedno z najlacnejsich ake sa daju zohnat :)

edit/ a este otazka ked budem mat ten 250gb hdd naformatujem ho cca kolko gb stratim ?
a zaroven z jednej recenzie sa chcem spytat co je to ten satan apajaci kabel myslel som ze treba len sata datovy ale toto ma zaskocilo co to moze byt ? ak mam dosku INTEL D865GSA ktora podporuje sata ael neviem ake tak dam tam hociktory disk so sata ci uz sata 2 alebo inym rozhranim ? prosim poradte nechcem kupit nieco co ani nemozem dat :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Urcite je dobry, teda pokial mu nespadol alebo co :D Ci ho vezmes je len na tebe, mozes mat tento alebo kupis novy v obchode, takze sa rozhodni sam. O kabel sa neboj, za par korun kupis redukciu ak bude problem. 250GB sa bude tvarit ako 233GB, respektive 245GB (Total Commander). Takze 233GB. Tu je taky mensi test: http://www.svethardware.cz/art_doc-856E ... 0D791.html
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Urcite je dobry, teda pokial mu nespadol alebo co :D Ci ho vezmes je len na tebe, mozes mat tento alebo kupis novy v obchode, takze sa rozhodni sam. O kabel sa neboj, za par korun kupis redukciu ak bude problem. 250GB sa bude tvarit ako 233GB, respektive 245GB (Total Commander). Takze 233GB. Tu je taky mensi test: http://www.svethardware.cz/art_doc-856E ... 0D791.html
dakujem ale ten hdd je nov on mi ho prinesie :D a cenovo bez dph stoji 2088sk a kedze je velky odberatel tak ma zlavu preto take lacne takze ide urcite ale dakujem
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

INDIGOcorp. napísal:a cenovo bez dph stoji 20088sk a kedze je velky odberatel tak ma zlavu
90% zľava.. to je niečo.. ;) ber to! :D
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:90% zľava.. to je niečo.. ;) ber to! :D
no 90% to nieje ale v sharku ten isty stoji 3299sk :? su to fakt vadny ked si myslia ze takto zarobia ked nahadzuju ako blazni pritom ja to mam do 2300 s dph divne :)
Jeremi
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Jeremi »

INDIGOcorp. napísal:no 90% to nieje ale v sharku ten isty stoji 3299sk :? su to fakt vadny ked si myslia ze takto zarobia ked nahadzuju ako blazni pritom ja to mam do 2300 s dph divne :)
v sharku si to nemyslia oni to vedia ze to predaju lebo tam pride nejaky m...r
ktoremu nahovoria ze to je super a on to kupi a bude rad ze tak dobre kupil a toto robia na vsetko
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jeremi napísal:v sharku si to nemyslia oni to vedia ze to predaju lebo tam pride nejaky m...r
ktoremu nahovoria ze to je super a on to kupi a bude rad ze tak dobre kupil a toto robia na vsetko
ja viem ved z niecoho zit musia ale zasa 1000sk zisk ? :cry: to je fakt na plac pre zakaznika co to zobere a nanestastie je takych 70%
Napísať odpoveď