Hip-hoper napísal:sak karimatka je izolant a urcite ovela tahsie odvazda teplo ako taky plech
Ide o zabezpecenia prudenia vzduchu v case. Skus si precitat diskusiu pod tim clankom.
... mam v PC dva ventilatory (case, PS), ktore maju znizene otacky na cca. 1800 rmp, takze ich vobec nie je pocut a PC sa mi napriek tomu vobec neprehrieva. Ak je zabezpecena dostatocna cirkulacia, t.j. prudenie vzduchu od dolnej casti kejze vpredu do zadnej casti vzadu, nemal by byt problem a vzduch by sa mal obmienat. ...
Ehm, toto vela s odhlucnenim nema, ba by som povedal, ze rozoznat "zakarimatkovany" kejs od klasickeho asi ani neroroznas... Resp. je to strasne malo... Kym nemas low rpm fany, ktore maju male vibracie. Naviac ten jeho zdroj nema predpoklady na dokonale/tiche chladenie PC. V takomto pripade by si autor mal najprv vymenit zdroj a potom lepit (z Tesca aby som nezabudol) do kejsu veci
Poviem to inak, preco myslis, ze vyrobcovia ako AC a pod. pouzivaju gumove podlozky pod svoje ventilatory? Na znizenie vibracii a tym aj znizenie hluku. Nemyslim teraz aerodynamicky zvuk, ktory sa vytvara pri narazani lopatiek do vzduchu, ale vibrovanie medzi ventilatorom a materialom, o ktory je spojeny... Napriklad aj vykonne Noctua fany s tymi "super" loziskami su uchytene pomocou gum... Disky preco niektori useri "vesaju" na vselijake drotiky a silony? Aby znizili vibracie a tym aj hluk, ktory pri vibraciach vznika...
Pokial je v bedne prievan, tak izolacia nevadi. Teplo z bedne sa dostava z 90% vzduchom, nie cez konstrukciu.
Osobne to mam dost podobne ako je tento obrazok: http://www.duves.salem.sk/fotoalbum_duv ... lazeni.jpg
Ale chlapik s karimatkou ma presvecil, lebo nad tym dumam uz nejeden mesiac.