Mam 2 roky comp, MB EPOX 8RDA+ pro, AMD Athlon 2600 XP Barton ....Mam ale taky problem ze ked si pustim nejaku starsiu hru (napr. Heroes 3) tak mi pc zacne vydavat hrozny zvuk, akoby piskanie. Skusal som postupne spomalovat vetraky ale tie to nerobia. Prosim pomozte mi co to moze robit. Uz mi to lezie na nervy.
Pivo nepijem... Pisti to pravdepodobne cievka (cievky). Vedla procaka by na tejto doske malo byt okolo 4 cievky sa mi zda, takze pri zatazeni procaku prechadza nimi vacsia indukcia a pochopitelne vydavaju nejake zvuky... Takze to bud zalejes [origo sa pouziva nejaky vosk odolny aj napr. teplotam a pod.], pripadne nejakym silikonom, ktory stlmi vibracie a "piskanie" cievok. Alebo by to mohol byt este zdroj. Teda ak to nevydava graficka karta. Skus program cisto len na zataz CPU, napriklad Prime95 (Orthos prime), ze ci to piska pri zatazeni CPU, alebo este moze piskat nejaka suciastka na grafickej karte. Pripadne zdroj... Ale to lahko lokalizujes ten piskot... Ak to vychadza ozaj z dosky, pripadne to nechaj piskat a rukou chyt jednotlive cievky, ze ci piskot prestane, alebo pocitis jemny "vrm" na ruke...
misokgb napísal:Pivo nepijem... Pisti to pravdepodobne cievka (cievky). Vedla procaka by na tejto doske malo byt okolo 4 cievky sa mi zda, takze pri zatazeni procaku prechadza nimi vacsia indukcia a pochopitelne vydavaju nejake zvuky... Takze to bud zalejes [origo sa pouziva nejaky vosk odolny aj napr. teplotam a pod.], pripadne nejakym silikonom, ktory stlmi vibracie a "piskanie" cievok. Alebo by to mohol byt este zdroj. Teda ak to nevydava graficka karta. Skus program cisto len na zataz CPU, napriklad Prime95 (Orthos prime), ze ci to piska pri zatazeni CPU, alebo este moze piskat nejaka suciastka na grafickej karte. Pripadne zdroj... Ale to lahko lokalizujes ten piskot... Ak to vychadza ozaj z dosky, pripadne to nechaj piskat a rukou chyt jednotlive cievky, ze ci piskot prestane, alebo pocitis jemny "vrm" na ruke...
tak ale preco mu to robi len pri starych hrach to mi vysvetli to nechapem??
Napriklad by sa to dalo oddovodnit tym, ze stare hry ti viac vytazia procak, ako VGA Ale to je blbost... Urcite to robi aj pri niecom inom. Treba najprv zistit, ze CO to vlastne piskat a potom uvazovat o odstraneni piskania
Podľa mňa sa grafika/monitor (aj CTR vydávajú kadejaké pazvuky) nahodí do neštandardného rozlíšenia (nízkeho na dnešnú dobu ), na ktoré nie je stavaná/ý, a teda ani v ňom zrejme nebola vo výrobe testovaná (preto zrejme neprišli na túto situáciu).