KVALITNY ZVUK NA PC
-
spider-wifi
Light Expert
KVALITNY ZVUK NA PC
AKU mate zvukovku na doske. Pouzivate len zvukovku na doske ktora je nekvalitna?alebo vam je zbytocna lepsia zvukovka ked pocuvate len mp3 v 128kbps kvalit a mate nekvalitnu aparaturu tj plastove repro alebo tie 5.1 repro shity. 
-
spider-wifi
Light Expert
-
misokgb
King
- Kontaktovať používateľa:
No... Zalezi kto a ako ten pojem "kvalitny zvuk" berie... Dojde ku tebe BFU a povie, ze hmm ppc zvuk, 100% kvalita, prijde ku tebe odbornik na audio a povie, ze co to mas za shit... Osobne mam skusenost, ze integrovane zvukovky stacia tak niekde do kanclu, kde je rusno, cize moc kvalitu vystupu nespozorujes, naviac ked ratas s tym, ze do kanclu si nekupis nejaku repro sustavu za par tisic, ozaj kvalitnu ale nejake spinave chrastitka... Inak musim mat sluchatka, bo velka domacnost a kazdy hned <>uje ked to pustim na izbu... Takze... Mam CT SB Live! 5.1 a sluchatka KOSS UR/5, toto mi plne vyhovuje, vynikajuci zvuk (pre mna 100% spokojnost), naviac za tu cenu - sluchatka 250Sk dozivotna zaruka, zvukovka okolo 3 kila
Inak integrovana zvukovka na ABiT 945 - cisty humus, a to ma byt High Definition Audio Intel Azalia bleee, dalej integrovana Asus P4GPL-X, ta sa celkom dala, len mi to nejak chrapcalo, ale to by mohlo byt napriklad zlym tienenim dosky, nemal som ju v bedni...
Co sa tyka reprakov... resp. sluchatok, tak asi jedine KOSS, nizka cena, vybobrna kvalita... Repraky co som tak bezne pocul su dobre od Creativu take tie mensie repracky 5.1 sustavy, pripadne su kvalitne drevene Geniusy 5.1 Home Theater (HT) s cenou okolo trojky +/- 500Sk... Fakt, ze dobry vyrobok aj napriek tomu, ze je to Genius...
Inak spickove zvukovy mas teraz asi tie Sound Blastery X-Fi, vyborne su aj Audigy, a je tam este vyrobca chipov, tusim Hercules, to vraj dobre hra a este nejaka neviem si spomenut, i bistu, nese to nejake zenske meno

EDiT: pripadne este kvalitne integrovane riesenia boli Sound Storm, napriklad ABiT na svojich nF2 doskach, to boli tusim chipy zvukove od CT SB Audigy ak sa nemylim, ale furt je to len na doske, takze nejake okolite rusenie z dosky tam predsa len boli. Pripadne stale moderne a rozsirujuce sa "pridavne moduly" zvukoviek, ako napr. DFI pod nazvom KARAJAN, pre lepsie odtienenie od rusenia dosky a zlepsenie kvality vystupu...
Co sa tyka reprakov... resp. sluchatok, tak asi jedine KOSS, nizka cena, vybobrna kvalita... Repraky co som tak bezne pocul su dobre od Creativu take tie mensie repracky 5.1 sustavy, pripadne su kvalitne drevene Geniusy 5.1 Home Theater (HT) s cenou okolo trojky +/- 500Sk... Fakt, ze dobry vyrobok aj napriek tomu, ze je to Genius...
Inak spickove zvukovy mas teraz asi tie Sound Blastery X-Fi, vyborne su aj Audigy, a je tam este vyrobca chipov, tusim Hercules, to vraj dobre hra a este nejaka neviem si spomenut, i bistu, nese to nejake zenske meno
EDiT: pripadne este kvalitne integrovane riesenia boli Sound Storm, napriklad ABiT na svojich nF2 doskach, to boli tusim chipy zvukove od CT SB Audigy ak sa nemylim, ale furt je to len na doske, takze nejake okolite rusenie z dosky tam predsa len boli. Pripadne stale moderne a rozsirujuce sa "pridavne moduly" zvukoviek, ako napr. DFI pod nazvom KARAJAN, pre lepsie odtienenie od rusenia dosky a zlepsenie kvality vystupu...
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Ja mám Audigy 2 eX & Koss UR29. Hoci mám aj Tsunami - EA 968, ale to radšej nepoužívam, lebo nevedia dosiahnúť takú akosť zvuku
- škoda elektriky.
Apropo - MP3 - to je niečo strašné na počúvanie, znesiem ešte 192kbps, ale ani 320 kbps nie je výhra.
Dám podotázku do tejto témy: V digitálnom svete zvuk (obzvlášť hudba) nie je bohviečo, ale musím sa prispôsobiť.
Aký komprimovaný formát audia by ste odporúčali zameraný na kvalitu? Ako sa profesionálne uchováva hudba v digitálnej podobe?
(MP3 nie je ktovie aká výhra, WAV rozmerovo neprichádza do úvahy, OGG je menšia MP3jka)
Apropo - MP3 - to je niečo strašné na počúvanie, znesiem ešte 192kbps, ale ani 320 kbps nie je výhra.
Dám podotázku do tejto témy: V digitálnom svete zvuk (obzvlášť hudba) nie je bohviečo, ale musím sa prispôsobiť.
Aký komprimovaný formát audia by ste odporúčali zameraný na kvalitu? Ako sa profesionálne uchováva hudba v digitálnej podobe?
(MP3 nie je ktovie aká výhra, WAV rozmerovo neprichádza do úvahy, OGG je menšia MP3jka)
ked sa ti zda wav moc velke vyskusaj pouzit FLAC.....inac ty musis mat usi jak netopier ked 192kbps ledva znesies....ked chces mat kvalitnu mp3ojku tak treba pouzivat co najnovsi kodek ja mam rad lame a grabovat asi tymto sposobom najprv do wav a potom wavko do mp3 tym sa zo skladby odstrani to šumenie v pozadi....
hehe no podla toho aku hudbu pocuvas.. ak si das nejake tuc tuc.. tam ti staci aj tych 160kbps .. ale daj si metal, alebo rock.. proste instrumentaly a aj 192kbps na lepsich sluchadlach je poznat
pouzivam X-Fi Fatal1ty co je taky kompromis medzi zvukovkou na hranie a aj na odposluch hudby. Sluchadla pouzivam Sennheiser HD515, repraky Logitech Z-5500 Digital
pouzivam X-Fi Fatal1ty co je taky kompromis medzi zvukovkou na hranie a aj na odposluch hudby. Sluchadla pouzivam Sennheiser HD515, repraky Logitech Z-5500 Digital
-
spider-wifi
Light Expert
-
misokgb
King
Presne ako som pisal, kazdy povazuje kvalitu inak... Mne napriklad vyhovuje toto, ma to velmi pekny zvuk, teda takto to napisem... MNE TO STACI a plne mi to vyhovujespider-wifi napísal:napisal misokqb Tie sluchadka povazujes za kvalitu? ak ces ako take sluchadka tak od koss jedine PORTY nie dake za 250SK![]()
-
spider-wifi
Light Expert
fikus kukis
Ak chces nieco kvalitne v digitale tak jedine SACD alebo DVD-Audio.
Na PC je povazovany za najkvalitnejsi format PCM(wav) ale existuju aj audiofilske formaty lenze zaberaju nehorazne kapacity dat. Je to cca jedna strana gramo platne = 30GB
Tak najkvalitnejsie podanie hudby je jedine klasicka gramo platna.Aký komprimovaný formát audia by ste odporúčali zameraný na kvalitu? Ako sa profesionálne uchováva hudba v digitálnej podobe?
Ak chces nieco kvalitne v digitale tak jedine SACD alebo DVD-Audio.
Na PC je povazovany za najkvalitnejsi format PCM(wav) ale existuju aj audiofilske formaty lenze zaberaju nehorazne kapacity dat. Je to cca jedna strana gramo platne = 30GB
-
spider-wifi
Light Expert
Mas pravdu. Ja na rock/metal davam 256kbps ako minimum ale vadcsinou 320kbps. Ale aj tak najhlavnejsy parameter je VERNOST ZVUKUhehe no podla toho aku hudbu pocuvas.. ak si das nejake tuc tuc.. tam ti staci aj tych 160kbps .. ale daj si metal, alebo rock.. proste instrumentaly a aj 192kbps na lepsich sluchadlach je poznat
-
spider-wifi
Light Expert
Ak ti to staci tak OK. Ide o to ci si pocul aj kvalitnejsie sluchatka hratnapisal misokqb
Citácia:
Mam CT SB Live! 5.1 a sluchatka KOSS UR/5, toto mi plne vyhovuje, vynikajuci zvuk (pre mna 100% spokojnost), naviac za tu cenu - sluchatka 250Sk
Tie sluchadka povazujes za kvalitu? ak ces ako take sluchadka tak od koss jedine PORTY nie dake za 250SK
Presne ako som pisal, kazdy povazuje kvalitu inak... Mne napriklad vyhovuje toto, ma to velmi pekny zvuk, teda takto to napisem... MNE TO STACI a plne mi to vyhovuje
-
spider-wifi
Light Expert
hm .. cosi mi tu smrdi...
.. je to tema zalozena preto aby sem napisal kazdy kto ma ake audio, pre ziskanie informacii.. alebo vytiahnutie informacii za ucelom vyskierat sa a podrypovat + spamovat (3 prispevky po sebe od jedneho uzivatela vyzera ozaj divne, navyse citovany text dlhsi ako komentar k nemu)..
ak sa ozaj potrebujes len vyskierat, ze mas lepsie, potom si si zrejme splietol forum..
.. je to tema zalozena preto aby sem napisal kazdy kto ma ake audio, pre ziskanie informacii.. alebo vytiahnutie informacii za ucelom vyskierat sa a podrypovat + spamovat (3 prispevky po sebe od jedneho uzivatela vyzera ozaj divne, navyse citovany text dlhsi ako komentar k nemu)..
ak sa ozaj potrebujes len vyskierat, ze mas lepsie, potom si si zrejme splietol forum..
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Až tak na tom nie som (hoci výšky mám rád a rád si ich trošku posilním v EQ), ale keď sa započúvam do nejakej skladby a začujem, ako bubeník ťukne na činel - znie to kadejako, len nie ako cinknutie (a keď celkom razantnejšie naň udrie - akosi to zosyčí, ale nezazvoní). Pri rovnomernej vzrorkovacej frekencií najviac trpia výšky, keďže sa im nedostáva dostatok bodov na ich verné opísanie (dĺžka periódy je výrazne kratšia ako hĺbky).skura3 napísal:inac ty musis mat usi jak netopier ked 192kbps ledva znesies....
Verím, že ste aspoň niektorí pochopili, čo tým autor myslel
-
jjj
Guru wannabe
128 je uz povedal by som malo, samozrejme nenarocnemu posluchacovi to staci. Ked som kukuol moje mp3-ky v=skoro vsetko je uz v 192
Zvukovku mam od Creative X-Fi Xtreme Music, a k nej pouzivam legendarne Koss porta pro a na vypekanie mam celkom dobre repro od logitechu Z-5500 s 25cm Basakom . Oproti integrovanej zvukovke ktora bola na externom module (dfi karajan modul) a genius 5.1 sw ht sa to neda ani porovnat. Pre moje hudobne zameranie to zatial postacuje no na kvalitny reciever a studiove repraky zatial nemam
Zvukovku mam od Creative X-Fi Xtreme Music, a k nej pouzivam legendarne Koss porta pro a na vypekanie mam celkom dobre repro od logitechu Z-5500 s 25cm Basakom . Oproti integrovanej zvukovke ktora bola na externom module (dfi karajan modul) a genius 5.1 sw ht sa to neda ani porovnat. Pre moje hudobne zameranie to zatial postacuje no na kvalitny reciever a studiove repraky zatial nemam