Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Vies,to co si napisal je pravda.Ale ja som zastancom naturu a myslim si,ze civilizacne choroby(mam na mysli hlavne rakovinu) prisli prave"chemizacou"stravy cloveka,preto sa chemii vyhybam,vo vsetkych smeroch,kde sa to len da.A pri posilovani sa da,len clovek musi byt viac trpezlivy.Tymto nehovorim ze ak niekto cvici a berie nejake suplementy,tak hned dostane raka,len si myslim,ze sa to da aj zdravsie.
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Pod "chemizaciou potravy" rozumiem skor hnojenie dusicnanmi, solenie masa dusitanovymi zmesami, pouzitie rastovych hormonov v chovoch zvierat, antibiotika a ich rezidua v mase...Nie koncentrovanie mliecneho proteinu do lahko puzitelnej formy, hydrolyza proteinov na aminokyseliny, skrobu na glukozu a pod.
To, ze sa kreatin syntetizuje, je podla mna ovela etickejsie a hlavne lacnejsie ako ho izolovat z masa.
Len sa treba zbavit zbytocnych predsudkov a dostat sa hlbsie do problematiky.
To, ze sa kreatin syntetizuje, je podla mna ovela etickejsie a hlavne lacnejsie ako ho izolovat z masa.
Len sa treba zbavit zbytocnych predsudkov a dostat sa hlbsie do problematiky.
-
Holubar
Darca
Mas uplnu pravdu, ale civilizacne choroby by som si s tymto iste nespajal...dudo02 napísal:Ano aj to je chemizacia,ale ja som mal na mysli nieco ine.Napisem takto.Ine je zjest kus cerveneho mäsa,ako dat si kreatin monohydrat.Ine je dat si strapec hrozna ako lyzicku glutasolu.Ine,dat si citron a nie tablety vitaminu C.atd...
Vies,clovek si da nejaky ten gainer potom zacne rozmyslat o nejakej vyzive pre klby,ku tomu nejake tie amina+je tu kopa"super"veci,vsak ti to nemusim pisat,iste vies aky je dnes vyber na trhu ohladom tychto veci a ani nevie ako a dava do seba-ja som to nazval"chemix"
.Ja mam ku tomuto aj dost zaujaty postoj-mal som znameho,ten cvicil tiez dlho a tiez bol zastancom tychto veciciek a bral vsetko mozne aby bol zdravy a aj bol,ale pred troma rokmi mu diagnostikovali rakovinu a za 4 mesiace umrel.Predtym som mal na tieto veci skepticky nazor a toto ma donutilo povedat si-no chemix,only natur.Viem,ze vedecke vyskumy nas zo vsetkych stran presviedcaju,ze sa niet coho bat,ale ja im neverim a civilizacne choroby spajam aj s tymto...Ale je to moj subjektivny nazor a viem,ze vacsina ludi ktory sa venuju posilovaniu povie,ze kecam blbosti
.
rakovinu coho ?dudo02 napísal:mal som znameho,ten cvicil tiez dlho a tiez bol zastancom tychto veciciek a bral vsetko mozne aby bol zdravy a aj bol,ale pred troma rokmi mu diagnostikovali rakovinu a za 4 mesiace umrel.Predtym som mal na tieto veci skepticky nazor a toto ma donutilo povedat si-no chemix,only natur. .
vies aj ked si chory musis brat lieky ktore ti enormne zatazia oblicky a pecen. To mas tak alebo ludia s diabetesom co musia brat rozne tabletky alebo ihly inzulinu cele roky..dokonca cely svoj zivot a dozivaju sa vysokeho veku...Su rozny ludia co musia brat rozne lieky cely zivot....to je podla mna nezdrave (chemix) ale nevyhnutne pre zivot...
To mas pravdu,ale ja nie som chory a nepamätam sa kedy som bol natolko chory(bolo to uz fakt davno),aby som musel brat nejake lieky(klop,klop)-naco mam do seba davat nieco neprirodzene,kad to vobec nepotrebujem,hmm? Lieky su chemix ovela brutalnejsi,ako to o com sa bavime a ja sa im vyhybam ako len mozem.Zial,nie kazdy ma na vyber.Niekomu kto ma na to genetiku,to mozno neurobi nic a dozije sa vysokeho veku,ale ak ma niekto tu"spravnu"genetiku tak si myslim ze to moze byt impulz...Druha vec je kvalita toho zivota,ktory je ovplyvneny tymi liekmiToxikoman napísal:rakovinu coho ?
vies aj ked si chory musis brat lieky ktore ti enormne zatazia oblicky a pecen. To mas tak alebo ludia s diabetesom co musia brat rozne tabletky alebo ihly inzulinu cele roky..dokonca cely svoj zivot a dozivaju sa vysokeho veku...Su rozny ludia co musia brat rozne lieky cely zivot....to je podla mna nezdrave (chemix) ale nevyhnutne pre zivot...
dobre nedostal si sa nejak k tomu inak tusil som todudo02 napísal:To mas pravdu,ale ja nie som chory a nepamätam sa kedy som bol natolko chory(bolo to uz fakt davno),aby som musel brat nejake lieky(klop,klop)-naco mam do seba davat nieco neprirodzene,kad to vobec nepotrebujem,hmm? Lieky su chemix ovela brutalnejsi,ako to o com sa bavime a ja sa im vyhybam ako len mozem.Zial,nie kazdy ma na vyber.Niekomu kto ma na to genetiku,to mozno neurobi nic a dozije sa vysokeho veku,ale ak ma niekto tu"spravnu"genetiku tak si myslim ze to moze byt impulz...Druha vec je kvalita toho zivota,ktory je ovplyvneny tymi liekmi.Z coho vznika rakovina?Kto ti to dnes dokaze povedat s istotou?Mozno niektore formy su uz dost zname,ale to je velmi malo.Rakovina je dnes este stale velka neznama..Ja sa snazim zit zdravo,ale mozno zomriem prave na rakovinu.Ale verim tomu,ze tymto zivotnym stylom som sa od rakoviny"oddialil"...
-toto som nepochopil...Robily sa mu zhubne nadory na svaloch.Najprv pod pazuchami,potom na krku ale nakoniec to bolo skoro vsade...Boli to take sustavy nadorov,sa,tahali v takych pasoch,velmi skarede.Z 90kg chlapa,bola za 3 mes. 50kg troska.Malo to velmi rychly priebeh.Ako mu to zistily,tak za 4 mes. umrel.Nech odpociva v pokoji...Toxikoman napísal:dobre nedostal si sa nejak k tomu inak tusil som to...
-
P3Bo
Guru wannabe
Posilovanie doma
Poslednou dobou sme sa rozhodli s kamaratom ze zacneme cvicit doma a tak som rozmyslal co vsetko by som potreboval nakupit tak aby sme vysli co najlacnejsie ale aby sme mohli posilovat vsetky partie svalov. Dost tazke zlucit tieto dve veci dokopy ale myslim ze vsetko sa da. Preto chcem vediet co vsetko by som mal nakupit. Osobne som pocital s lavickou jednoruckami a mechom na box + hrazda . Treba este nieco ? Vopred dik 
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
-
Holubar
Darca
Lavicka na BP, stojan na drepy, hrazda, olympijska tyc+kotuce,prip bradla na triceps, ak mas prachy- skladacie jednorucky
S tym odcvicis vsetko, snad okrem lytok, ale samotna olympijska tyc s kotucmi je nejakych 15-20 litrov, tak by som radsej 2x porozmyslal, ci sa radsej neoplati chodit do posilky...kto vie, ci ta to do roka neprejde, nebol by si prvy
S tym odcvicis vsetko, snad okrem lytok, ale samotna olympijska tyc s kotucmi je nejakych 15-20 litrov, tak by som radsej 2x porozmyslal, ci sa radsej neoplati chodit do posilky...kto vie, ci ta to do roka neprejde, nebol by si prvy
My ak sme zacinaly cvicit(to este fitko nebolo ani jedno),tak zavazia na benc sme mali z tych zavazi,co napinaju el.vedenia elektriciek.Za flasu zozenies aj dnes,tam kde parkuju elektricky,aspon myslim.Ale parkrat som to videl aj v kovosrote,ale to by ste museli mat stastie.Inac ten kovosrot je dobry napad-tam sa da par zavazi zohnat,za babku 
Tebe samemu staci lavicka na bench velka cinka a par jednoruciek a zavazia do takych 100 kg resp kolko potrebujes. A este aj ta hrazda. Ked mas tieto veci precvicis vsetky partie, mozno nohy nie az tak moc dobre prave preto by som kupil lavicku co ma aj tu volovinu na predkopi tam si mozes nalozit kotuce. Bolo tu spominane ze lytka sa nedaju precvicit, no podla mna sa da viacerimi sposobmi jeden je vyponi na jednej nohe s jednoruckou v ruke, alebo zoberes velku cinku na chrbat tak ako pri drepoch, o nieco sa opres aby si nespadol a drzal rovnovahu ked budes stat na spickach a robis vypony a druhy oslie vypony so sparing partnerom na chrbte, velmi dobry cvik este za arnoldovej ery. Ale pre viacerych neviem ci to bude nejak prospesne pre dvoch este ano mozno aj pre troch vam to bude stacit ale viacery si budete zavadzat a nebudete mat dost kotucov. Mohli by ste to tak vyriesit ze najprv by isla jedna cast a potom druha ale to by asi casovo nevyhovovalo.
-
Behemoth
Light Star
môj osobný názor je ako napísal holubár, fitko je oveľa lepšie lacnejšie ťa to vidne lepšie precvičíš svoje telo a nebudeš cvičiť stereotyp ( čiže stagnovať ) ale ak máš prachy .. samozrejme základ:
Benchpress rovná
Jednoručky
Olympíska tyč
Ezeta
a hlavne veľa veľa kotúčov aby si mohol nakladať aj vyššie váhy aj na 1-až 3 opakovania s dopomocou lebo ak budeš mať veci v posilke napr jednoručky ktoré dáš hravo 8-12 krát tak to je na prd ... sval musíš aj šokovať ťažkou váhou
Benchpress rovná
Jednoručky
Olympíska tyč
Ezeta
a hlavne veľa veľa kotúčov aby si mohol nakladať aj vyššie váhy aj na 1-až 3 opakovania s dopomocou lebo ak budeš mať veci v posilke napr jednoručky ktoré dáš hravo 8-12 krát tak to je na prd ... sval musíš aj šokovať ťažkou váhou
je to smutne ako skoncil vies co kazdy nech robi co chce podla mna netreba brat len tie proteiny a podobne veci a uz ked tak to spojit aj s niakym tvarohom a podobne nemam s tymy proteinmy skusenosti chcem to skusit ale viem ze to zo mna borca neurobi ja si kladiem na tom ze dobre ranajky obed este lepsi a po cviceni poriadne vydatne jedlo a cez den niaky ten pohar mlieka aj trebarz s grankom na osladenie zivota
Predkopavanie sa da kludne nahradit napr. skus robit vypady s cinkou na pleciach - nie je to tak izolovane ako predkopavanie ale na domace podmienky viac nez dobre.kali520 napísal:...mozno nohy nie az tak moc dobre prave preto by som kupil lavicku co ma aj tu volovinu na predkopi tam si mozes nalozit kotuce. Bolo tu spominane ze lytka sa nedaju precvicit, no podla mna sa da viacerimi sposobmi jeden je vyponi na jednej nohe s jednoruckou v ruke, alebo zoberes velku cinku na chrbat tak ako pri drepoch, o nieco sa opres aby si nespadol a drzal rovnovahu ked budes stat na spickach a robis vypony a druhy oslie vypony so sparing partnerom na chrbte, velmi dobry cvik este za arnoldovej ery.
Lytka - myslim, ze to je najmensi problem. Vypony, oslie vypony(ja som nemal sparing tak som to robil s cinkou tak, ze sa predklonis - celkom to funguje, dalej mozes robit vypony v sede - je toho spusta co na taku partiu ako lytka je viac nez dost).
V podstate potrebujes fakt to co sa uz pisalo - lavicka na bench, velka tyc, jednorucky, hrazda, stojan na drepy(ja to mam spojene so stojanom na tlaky) a kotuce (kamarat nemal zelezne tak si urobil z cementu).
Anyway, vo fitku to mas lepsie aj ked to nieco stoji - hlavne ta roznorodost.
Dost velka nevyhoda posilovni je to ked ju mas pomerne dost daleko od domu, v tedy je najlepsie si kupit naradie doma. Je to moj pripad takze viem o com hovorim, ked to mas doma mozes ist cvicit kedy ti to vyhovuje, lenze niektore posilovne otvaraju az o 16 00 takze musis si planovat den kvoli tomu a je to dost velka strata casu kym tam dojdes a odyjdes domou.