Romovia na Slovensku
toto je diskusia o romoch ...peterkozel napísal:coze? nadaval si na ludi co su proti rasizmu?tiez si to usporiadaj v hlave co a ako hmm lebo najradsej mam takych co videli cigana maximalne v telke a hned idu rozoberat ich vyvoj na 10.rokov do predu
a k teme : so zopar ciganmi sa dobre poznam a dobre s nimi vychadzam ...
ostatnym sa snazim vyhybat
No nie lebo realne riesenie neexistuje asi ziadne. Ak ta to naozaj zaujima precitaj si tuto analyzu ( http://cz.altermedia.info/z-domova/o-cikanech_2484.html ) a mozno pochopis preco.dudo02 napísal:Apropo-skus napisat ako by si to riesil Ty...-odpoved asi poznam a tiez to velmi realne nebude(ak som vedla,tak prepac)-nic v zlom
Ja mam tiež takych "najradšej" lenže ja niesom taky.ver mi každy den som s nimi a vieš prečo som to povedal(to čo som povedal) o Ľudia proti Rasizmu.Lebo som im napisal o romoch čo robia v našej dedine a chcel som si prečitat ich názor na to.lenže oni mi napisali take blbosti ktore s danou temou vobec nesuviseli preto si o nich myslim to čo si myslim lebo ich obranuju a ny ich vyčinanie nemaju argumenty!!!!peterkozel napísal:coze? nadaval si na ludi co su proti rasizmu?tiez si to usporiadaj v hlave co a ako hmm lebo najradsej mam takych co videli cigana maximalne v telke a hned idu rozoberat ich vyvoj na 10.rokov do predu
Pravidlo 6:
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie, ďalej hanobenie národa, rasy alebo etnickej skupiny a akákoľvek národná, rasová alebo náboženská nenávisť, ktorá predstavuje podnecovanie k diskriminácii, nepriateľstvu alebo násiliu, musí byť zakázaná zákonom a bude znamenať vylúčenie z fóra (ban).
Urážky, osočovanie, rasistické a vulgárne vyjadrovanie, ďalej hanobenie národa, rasy alebo etnickej skupiny a akákoľvek národná, rasová alebo náboženská nenávisť, ktorá predstavuje podnecovanie k diskriminácii, nepriateľstvu alebo násiliu, musí byť zakázaná zákonom a bude znamenať vylúčenie z fóra (ban).
-
pinacolada
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
skor by som povedal ze ludia proti rasizmu videli ciganov maximalne v telke.mozno ani tam....peterkozel napísal:coze? nadaval si na ludi co su proti rasizmu?tiez si to usporiadaj v hlave co a ako hmm lebo najradsej mam takych co videli cigana maximalne v telke a hned idu rozoberat ich vyvoj na 10.rokov do predu
inac suhlasim s tym ze cigan sa nezapre(rovnako ako ani slovaci a aj vsetky ine narodnosti sa nezapru.tomu sa hovori genetika).mam nie prilis vesele spomienky na stretnutia aj so tymy "slusnymi"ciganmi,ale o tom potom
To,ze realne riesenie neexistuje,som pochopil uz davno,niekedy som sa o tuto problematiku dost zaujimal.Inac clanok je dobry/dobra analyza problemu.Ide o to,ze komplexne riesenie neexistuje,alebo existuje a je neprijatelne a riesit jednotlivcov-moc,moc penazi aj to spravne pouzitych-tiez nerealne.Ach sakra,ak to raz skonci,tak asi obcianskou vojnou...Aryan Angel napísal:No nie lebo realne riesenie neexistuje asi ziadne. Ak ta to naozaj zaujima precitaj si tuto analyzu ( http://cz.altermedia.info/z-domova/o-cikanech_2484.html ) a mozno pochopis preco.
Este predtym,ako hocico napisem chcem povedat,ze nie som rasista a som zasadne proti rasizmu.Pri sucasnom trende porodnosti oboch komunit,je len otazkou casu,kedy bude na slovensku,viac romov ako slovakov(Nejake vyskumy,co som cital hovoria uz o roku 2070).A ak zoberieme ich spravanie sa(teda väcsiny),ktore je podla mojho nazoru hlavnym dovodom neznasanlivosti medzi oboma komunitami,tak to naozaj skonci raz tak ako som to napisal o prispevok dozadu.Takze preto neverim,ze to bude stale takto...
-
lekoklatik
VIP
-
Ali N
Medium Star
Praveže, spravne by sa malo hovoriť Cigáni. Veď aj niektori cigani (medzi nich patria hlavne ti rozumovo vyspelejší) hovoria že su Cigani, nie Romovia. Výraz "Rom" vymyslel nejaky magor (asi z EU alebo nejakej "antirasistickej" organizácie), ktoremu sa "cigan" zdalo byť osočujúce.lekoklatik napísal:Tak v takom pribadie nieje vystizne belosi ale koko.i na slovensku bo nie len biely su najlepsi. CMUK
Inak, sa mi zdá že slovo "Rom" znamená "človek" po cigánsky, ale to si nie som isty
-
lekoklatik
VIP
Ale tu ide o to že chlapec ma problem s rasizmom. Napisal Cigani pretože ich kcel uraziť. Niežeby som bol nejaký ochranár ľudských práv alebo čo ale všetci neni su koko.i. Slovo Rom sa použiva preto lebo znie menej urážlivo.Ali N napísal:Praveže, spravne by sa malo hovoriť Cigáni. Veď aj niektori cigani (medzi nich patria hlavne ti rozumovo vyspelejší) hovoria že su Cigani, nie Romovia. Výraz "Rom" vymyslel nejaky magor (asi z EU alebo nejakej "antirasistickej" organizácie), ktoremu sa "cigan" zdalo byť osočujúce.
Inak, sa mi zdá že slovo "Rom" znamená "človek" po cigánsky, ale to si nie som isty
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
ach jeje..pozerate/pocuvate vela diskusnych relacii kde o romoch rozpravaju neromovia, ktori romov nevideli ani na obrazku
cigani nie je urazka...[mne to cigani(rozumej chlapi, ktori maju uz aj nieco odsedene v napravnovychnovych ustavoch po celej republike)vysvetlili tak, ze cigani su vsetci a romovia je oznacenie pre cigana, ktory sa prisposobil zivotnemu stylu gadzov a hanbi sa priznat, ze je cigan] 
Mozes zacat ho riesit, a zacni tym ze si ich zoberes sebe do domu, mozno ti tam nechaju aj nieco.cigansky problem treba riesit, ale nie extremistickymi metodami
A slovo rom je naozaj po cigansky clovek, spisovne su to cigani, romovi ma blizsie obyvatel rima.
A co sa tyka ludia proti rasizmu tak ich cinnost je skorej antinarodna, pri kazdom vystupeni slovenskych narodovcov su hned tam a hned demonstruju a vyjadruju svoj "spravny nazor" A myslim si ze ich cinnost nadherne symbolizuje ich byvali predseda Laco Durkovic. Ak uz ten je normalny podla vas tak to uz naozaj neviem. Mam na mysli najma jeho dopravnu nehodu ktoru sposobil pod vplivom omamnych latok presnejsie marihuani a taktiez jeho odpudzujuci vyzor.
-
Digital
Guru
Hlavne že "vodca" ,vás národniarov je ten správny prikladový človekkali520 napísal:Mozes zacat ho riesit, a zacni tym ze si ich zoberes sebe do domu, mozno ti tam nechaju aj nieco.
A slovo rom je naozaj po cigansky clovek, spisovne su to cigani, romovi ma blizsie obyvatel rima.
A co sa tyka ludia proti rasizmu tak ich cinnost je skorej antinarodna, pri kazdom vystupeni slovenskych narodovcov su hned tam a hned demonstruju a vyjadruju svoj "spravny nazor" A myslim si ze ich cinnost nadherne symbolizuje ich byvali predseda Laco Durkovic. Ak uz ten je normalny podla vas tak to uz naozaj neviem. Mam na mysli najma jeho dopravnu nehodu ktoru sposobil pod vplivom omamnych latok presnejsie marihuani a taktiez jeho odpudzujuci vyzor.

hmm... neviem či vieš, ale on mal prvú manželku cigánku (rómku)...Digital napísal:Hlavne že "vodca" ,vás národniarov je ten správny prikladový človek http://img.bleskovky.sk/55305.jpg/jan-s ... -opity.jpg
No Slovensku dnes je všetko naopak ?
Ľudia, prečo teraz každý kto o sebe povie , že je národniar resp. to o ňom tvrdia iní ... každý si s tým spája , a bohužiaľ aj tak to je, čo sa s tým stretávam proste nemá rad cigáňov , maďarov a je rasistista
Ja si pod pojmom národniar predstavujem človeka , ktorý miluje svoju krajinu , miluje lúky , hory , históriu , prírodu ... a fakty, ako cigani a pod. sa majú dostať iba na zanedbatelnú mieru, teda žiadnu !
Ale prečo to tak nieje ? a zanedbatelný dôvod je hlavný v súčastnosti ?
Tak to je , bohužiaľ ...
Ľudia, prečo teraz každý kto o sebe povie , že je národniar resp. to o ňom tvrdia iní ... každý si s tým spája , a bohužiaľ aj tak to je, čo sa s tým stretávam proste nemá rad cigáňov , maďarov a je rasistista
Ja si pod pojmom národniar predstavujem človeka , ktorý miluje svoju krajinu , miluje lúky , hory , históriu , prírodu ... a fakty, ako cigani a pod. sa majú dostať iba na zanedbatelnú mieru, teda žiadnu !
Ale prečo to tak nieje ? a zanedbatelný dôvod je hlavný v súčastnosti ?
Tak to je , bohužiaľ ...
-
Key5ers0ze
Guru wannabe
davas tej gramatike riadne zabrat!! dobre si zadrel s tym Durkovicomkali520 napísal: A myslim si ze ich cinnost nadherne symbolizuje ich byvali predseda Laco Durkovic. Ak uz ten je normalny podla vas tak to uz naozaj neviem. Mam na mysli najma jeho dopravnu nehodu ktoru sposobil pod vplivom omamnych latok presnejsie marihuani a taktiez jeho odpudzujuci vyzor.