Ako nestratit data po spadnuti windowsu

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Ako nestratit data po spadnuti windowsu

Príspevok od používateľa sharky-no »

Zacnem takto...je to moj napad tak teda necakajte nic prevratoveho :lol: ale zda sa mi to celkom dobre pre tych ktory su ochotny obetovat 1.5Gb, takse...

Pri instalacii windowsu sa vas instalacka opyta kam xcete nainstalovat op. sys. Pri tomto zvyknem vzdy naformatovat pozadovanu participu a pred tym formatovanim sa vas opyta na ake casti xcete rozdelit disk. Zvycajne som tam daval max. cislo. Ale napadlo ma, ze ked tam neham 1.5Gb tak to by uplne stacilo pre kratkodobe nainstalovanie Xp pri pade predosleho.
Tym vlastne spojazdnime pocitac tak, ze v pripade padu toho predosleho nainstalujeme Xp do tej "rezervnej" kapacity, ktoru vsak je potrebne naformatovat pri instalicii toho prechodneho.Potom si mozme skopirovat potrebne subori z povodnej participi(tam de padol windows) a jednoducho sa moze opat naformatovat a data mate ulozene niekde ine (napr. druhy disk alebo participa) :)

hovorim nic moc, ale islo mi tu o princip a ne o presny postup :D
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Princip na prd, ked uz sa zosype Windows, tak staci dat instalaciu, ziadne changes s particiami a "L"kom len potvrdis zmazanie adresara Windows. Voila, vsetko je na disku, Windows cisty ... 99% formatov je uplne zbytocnych, ale o tom asi ludi nepresvedcim.
Max. tak este precistis PF a prekopirujes si fajly z account adresara.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

ovela jednoduchsie je skladovat data na osobitnom disku, a ked nie je dalsi fyzicky disk tak postaci aj particia, pretoze ked padne win neprides o dolezite data
a ked ti padne win tak aby si bol totalne cisty, mozes formatnut systemovu particiu, alebo jednochuchsie je spravit si zalohu "perfektneho stavu" tzn novy win+nainstalovane vsetky programy a v pripade potreby len obnovis system zo zalohy
sharky-no
King
King

Sak jasne..ja som len xcel keby niekto nahodou ma potrebene veci tam de ma aj win...Napr. ja tam mam nejake prace do skoly a pod.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

pochybujem, ze to mas v adresari windows ... a potom uz nevidim dovod nasledovat ostatne rady.
esteze je tolko spekulantov/profesionalov na svete, cim by sme sa poniektori zivili ? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

mishenko: Ak potvrdim zmazanie adresara Windows a ide o skutocne zmazanie vsetkeho v tom adr., tak pridem o registre a niektore nastavenia programov, napriklad Total Commander (FTP ucty) a podobne... Preto je mozne zalohovat si aj registre a tak by bolo hadam mozne po instalacii rozbehat vsetko ako bolo (samozrejme za predpokladu, ze sa cely adresar Windowsu zmaze). Je to adresar C:\Windows\System32\Config\..., konkretne ide o subory bez pripony (default, sam, security, software, sysevent, system a appevent.evt. Pre istotu by som si vsak zalohoval vsetko, neviem na co sluzi userdiff, zrejme nieco s nastavenim profilov a tiez aj systemprofile.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:mishenko: Ak potvrdim zmazanie adresara Windows a ide o skutocne zmazanie vsetkeho v tom adr., tak pridem o registre a niektore nastavenia programov, napriklad Total Commander (FTP ucty) a podobne... Preto je mozne zalohovat si aj registre a tak by bolo hadam mozne po instalacii rozbehat vsetko ako bolo (samozrejme za predpokladu, ze sa cely adresar Windowsu zmaze). Je to adresar C:\Windows\System32\Config\..., konkretne ide o subory bez pripony (default, sam, security, software, sysevent, system a appevent.evt. Pre istotu by som si vsak zalohoval vsetko, neviem na co sluzi userdiff, zrejme nieco s nastavenim profilov a tiez aj systemprofile.
Neboj, ja velmi dobre viem ako to funguje. Ja som pisal alternativu k formatu, ktory tu bol rieseny. Kto vie, kde sa nachadza wcx_ftp.ini, ten ma +, nechapem ghislerovcov, ze to defaultne nepchaju dakam inam.
S Config dirom uz zachadzas do inej formy reinstalacie ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nj, mozno mas pravdu, nastavenie TCM a hlavne FTP by mali davat do Data aplikacii v doc&seet.
mspeedo
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mspeedo »

Jednoduchsie riesenie ako mat 2 systemy je mat liveCD windows.. po pade z toho cd priamo system nabootujes, zalohujes si vsetko potrebne zmazes windows a ides...
sharky-no
King
King

mspeedo napísal:Jednoduchsie riesenie ako mat 2 systemy je mat liveCD windows.. po pade z toho cd priamo system nabootujes, zalohujes si vsetko potrebne zmazes windows a ides...
tak o tom som nevedel...je niekde navod ako ho urobit abo volade stahnut? :)

huups :oops: google rulezz
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, je, staci si otvorit Google a napisat magicke slovicko LiveCD, hadaj co sa stane okrem toho, ze si premohol svoju lenivost a radsej si sa hlupo spytal???
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

osobne pouzivam delenie hdd na logicke oddiely od zaciatku mojej prace na PC, kazdych 6-9 mesiacov len sformatujem cecko, nahodim novy win s akutalnymi drivermi, softom atd, a bez akehokolvek problemu zase fungujem. ked sa vo win zacnete rypat a preinstalovavat systemove veci, zacinaju problemy:)
Napísať odpoveď