poradte niečo pls
poradte niečo pls
čaute chcem sa spytat ako sa da efektivne odburavat stres a hlavne uvolnit sa? alkohol a podobne veci neprichadzaju do uvahy robim vidičak a v aute som tak nervozny že sa mi normalne trasu aj nohy som strašne stuhnuty proste sa nedokažem uvolnit čo je dost velky problem pretože to znižuje koncentraciu a tak dalej neviete niekto čo s tym diky
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Keď som si ja robila vodičák, tiež som zvykla byť dosť napätá - rukami som pevne držala volant, stále mi to skapíňalo, ťažko som sa sústredila aj na premávku aj na to, čo mi hovorí inštruktor. Snažila so sa pravidelne dýchať, robiť pomalšie pohyby a najmä ísť takou rýchlosťou, pri ktorej som mala nad autom plnú kontrolu a stíhala som aj sledovať dianie na ceste. Bolo mi úplne jedno, že idem 30-tkou, hlavne že som bola kľudnejšia. Ono je pri jazdení strašne veľa úkonov, ktoré musíš robiť a pokiaľ ich nemáš zautomatizované, tak to môže vyvolávať stres. Takže by som ti radila znížiť rýchlosť, pravidelne dýchať a najmä si uvedomovať, že je tam inštruktor, ktorý je pripravený zasiahnuť, ak by bolo treba. Uvidíš, po čase ti všetko pekne pôjde a stres vyprchá... Držím palce!
ano to sledovanie diania a tak dnes som bol upne vybyty zo všetkoeho snažil som sa sustredit a vlastne som bol niekde inde urobil som milion chyb za par sekund proste dačo strašne normalne mam pocit že som najnemožnejši zo všetkych čo mi na sebavedomi nepridava stres je hnusna vec znemožnil mi aj veci čo by dokazal každyoki skusim to dychanie dakujem peknezuzkazuzka napísal:Keď som si ja robila vodičák, tiež som zvykla byť dosť napätá - rukami som pevne držala volant, stále mi to skapíňalo, ťažko som sa sústredila aj na premávku aj na to, čo mi hovorí inštruktor. Snažila so sa pravidelne dýchať, robiť pomalšie pohyby a najmä ísť takou rýchlosťou, pri ktorej som mala nad autom plnú kontrolu a stíhala som aj sledovať dianie na ceste. Bolo mi úplne jedno, že idem 30-tkou, hlavne že som bola kľudnejšia. Ono je pri jazdení strašne veľa úkonov, ktoré musíš robiť a pokiaľ ich nemáš zautomatizované, tak to môže vyvolávať stres. Takže by som ti radila znížiť rýchlosť, pravidelne dýchať a najmä si uvedomovať, že je tam inštruktor, ktorý je pripravený zasiahnuť, ak by bolo treba. Uvidíš, po čase ti všetko pekne pôjde a stres vyprchá... Držím palce!
-
zuzkazuzka
VIP
Vieš čo magnum, naozaj nemusíš mať zo seba komplexy ani nič takého. Ja keď som robila vodičák, tak som tiež občas jazdila ako najväčší dement. Raz to bolo OK, a inokedy zase úplne najhoršie ako sa dalo. Do toho sa dostaneš, postupne začneš niektoré veci robiť automaticky a nemusíš sa na ne toľko sústrediť. Potom tých zautomatizovaných vecí bude stále viac a viac až postupne zistíš, že ti to pekne ide. Je to ako so všetkým - chce to len prax a čas. Čím viac času v tom aute stráviš, tým lepší budeš. Veď sa na to pozri - dnes má vodičák každý debilko, takže nie je dôvod, prečo by si ho TY nespravil.
Takže to chce len trpezlivosť. Nikto učený z neba nespadol a všetci začínali tak, ako ty.
Jediné, čo ti môžem poradiť je, aby si si dobre naštudoval značky a celú tú vyhlášku, lebo ti to dosť pomôže, keď si počas jazdy nemusíš spomínať, čo ktorá značka znamená a stačí ti na ňu len letmý pohľad a hneď vieš, čo v premávke smieš a čo nie.
BTW: koľkú jazdu si mal?
Takže to chce len trpezlivosť. Nikto učený z neba nespadol a všetci začínali tak, ako ty.
Jediné, čo ti môžem poradiť je, aby si si dobre naštudoval značky a celú tú vyhlášku, lebo ti to dosť pomôže, keď si počas jazdy nemusíš spomínať, čo ktorá značka znamená a stačí ti na ňu len letmý pohľad a hneď vieš, čo v premávke smieš a čo nie.
BTW: koľkú jazdu si mal?
No, ja som s vodicakom nemal problem, kedze som sa nan tesil hned ako som prvy krat v mojom zivote zbadal auto
.
Ale v ziadnom pripade nemaj ziadne stresy. Ak mas dobreho instruktora, tak ti vsetko s trpezlivostou vysvetli, ak mas zleho instruktora, napr. krici alebo tak, tak sa ti necudujem ze mas stresy. Ked mas stres a este zacne po tebe niekto bliakať, tak to nieje nič príjemné, ostaneš zostresovaný ešte viac. Ale nič sa neboj, skús sa na to povzniesť, sústrediť sa na jazdu a rychlosť prispôsobiť svojim schopnostiam a pocitom.
A za par rokov sa len budes rehoootat aky prispevok si poslal na hojko
Ale v ziadnom pripade nemaj ziadne stresy. Ak mas dobreho instruktora, tak ti vsetko s trpezlivostou vysvetli, ak mas zleho instruktora, napr. krici alebo tak, tak sa ti necudujem ze mas stresy. Ked mas stres a este zacne po tebe niekto bliakať, tak to nieje nič príjemné, ostaneš zostresovaný ešte viac. Ale nič sa neboj, skús sa na to povzniesť, sústrediť sa na jazdu a rychlosť prispôsobiť svojim schopnostiam a pocitom.
A za par rokov sa len budes rehoootat aky prispevok si poslal na hojko
uvedom si, že ty si zaplatil za to, aby ťa inštruktor naučil šoférovať. Ak by začal bliakať a tým ťa znervózňoval, kľudne blač po ňom aj ty. Nie si v obyčajnej škole, on ťa musí naučiť jazdiť bez ohľadu na to, či si už sedel za volantom alebo nie. Ak sa bojíš otvorene mu povedz, že nechceš ísť do premávky.
-
zuzkazuzka
VIP
zuzkazuzka dakujem za podporu budem na to pri jazde mysliet hadam to pomože fakt pekne dakujem a ved to je sranda že vodičak ma každy a ja som pohorel už na začiatku mam za sebou len druhu jazdu a tato druha bola dačo strašne inštruktor je myslim celkom v pohode bol trochu nervozny ale snažil sa ovladat tak že problem je vo mne nie v nom v prvom rade to chce asi sa ukludnit ale zaujimave je že ja dokažem potlačit do istej miery psychicke prejavy svojej nervozity ale tie fyzicke nie začala sa mi tak klepat noha že som ju musel nachvilku pustit zo spojky aby som sa ukludnil proste ja mam pocit že sa nebojim ale moje telo ma neposlucha zaujimave nie? a k tomu kričaniu neviem ako by som to riešil keby začal v škole ked do mna začne dakto hukat tak začnem aj ja po nom jednoducho som z ludi čo si nenechaju skakat po hlave v pondelok ma napiše na dalšiu jazdu potom vam dam vediet čo a ako 
-
erytrocyt
VIP
Magnum, kamarát.
Zaplatil si si korunky za to aby ťa naučili šoférovať. Oni ťa to nenaučia. To ti poviem dopredu. Oni ti len dajú papier na to, že šoférovať môžeš.
Riadiť auto ťa naučí prax mimo autoškoly. A tvoj stres?
Keď ti napíšem aby si nestresoval, tak to ti nepomôže.
Takže. Skúsime to takto. Keď prídeš na jazdu, postavíš sa pred auto, dobre si ho obzrieš. Dotkneš sa ho. Pomaly doň nastúpiš. Rozhliadneš sa okolo a dobre sa uistíš, kde čo máš. Kde je spojka, kde je brzda, stierače, kde sú smerovky. V hlave si to všetko pomaly ulož. Keď sa sám vnútorne trošku uvoľníš, môžeš naštartovať.
Tvoj stres asi pramení zo strachu voči autu a premávke. Možno sa bojíš zodpovednosti. Neboj. Zodpovednosť nenesieš žiadnu. Zodpovednosť za teba a automobil má inštruktor. Možno si si to nevšimol, no on má tiež páky plynu, spojky a brzdy. A tie jeho sú nadradené tvojim. Čiže ak niečo pokašleš, on zabrzdí, alebo inak vyrieši danú dobabranú situáciu.
Povedz si, onič nejde, je to len auto. A keď to zvládol ten chlapec, čo ti toto píše, či milá slečna, ktorá ti poradila predomnou, musíš to zvládnuť aj ty.
Ale predovšetkým, najprv sa s autom "zoznám" a potom si doň sadni. Malo by ti to trošku pomôcť
Držím prst 
Zaplatil si si korunky za to aby ťa naučili šoférovať. Oni ťa to nenaučia. To ti poviem dopredu. Oni ti len dajú papier na to, že šoférovať môžeš.
Riadiť auto ťa naučí prax mimo autoškoly. A tvoj stres?
Keď ti napíšem aby si nestresoval, tak to ti nepomôže.
Takže. Skúsime to takto. Keď prídeš na jazdu, postavíš sa pred auto, dobre si ho obzrieš. Dotkneš sa ho. Pomaly doň nastúpiš. Rozhliadneš sa okolo a dobre sa uistíš, kde čo máš. Kde je spojka, kde je brzda, stierače, kde sú smerovky. V hlave si to všetko pomaly ulož. Keď sa sám vnútorne trošku uvoľníš, môžeš naštartovať.
Tvoj stres asi pramení zo strachu voči autu a premávke. Možno sa bojíš zodpovednosti. Neboj. Zodpovednosť nenesieš žiadnu. Zodpovednosť za teba a automobil má inštruktor. Možno si si to nevšimol, no on má tiež páky plynu, spojky a brzdy. A tie jeho sú nadradené tvojim. Čiže ak niečo pokašleš, on zabrzdí, alebo inak vyrieši danú dobabranú situáciu.
Povedz si, onič nejde, je to len auto. A keď to zvládol ten chlapec, čo ti toto píše, či milá slečna, ktorá ti poradila predomnou, musíš to zvládnuť aj ty.
Ale predovšetkým, najprv sa s autom "zoznám" a potom si doň sadni. Malo by ti to trošku pomôcť
-
zuzkazuzka
VIP