GeCube představilo nového krále na trhu grafických karet pro AGP rozhraní. Je jím Radeon X1950XT "X Series" se zvýšenými takty a chlazením s použitím Peltierova článku.
Výrobce přetaktoval grafické jádro (R580) z 625 na 648MHz, 256MB GDDR3 paměti běží na standardních 1800MHz. Karta používá chladič X-Turbo, který už jsme mohli vidět například na Radeonu X1950Pro pro AGP od GeCube. Jak už je naznačeno v úvodu, součástí obřího chladiče je Peltierův článek, jinak nazývaný také TEC (thermo-electric cooler). Výrobce tvrdí, že chladič udrží teplotu karty mezi 70 a 80 stupni Celsia i při přetaktování (zvládne prý minimálně 675MHz) a uživatel se prý nemusí bát, že by kartu odpálil. Udávaná hlučnost v zátěži (3D) je 28dB a v klidu (2D) 20dB.
Cena zatím nebyla oznámena. Vzhledem k tomu, že jde o nejvýkonnější kartu pro rozhraní AGP, si za ní GeCube pravděpodobně nechá adekvátně zaplatit.
AGP? GO ON!
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
AGP? GO ON!
- Prílohy
-
- 00456065.jpg (170.86 KiB) 1260 zobrazení
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Re: AGP? GO ON!
Konečne ich napadlo ho použiť, len škoda, že hreje všetko okolo a má značnú spotrebu. Inak je dokonale tichý (ale zase pristojace vrtule musia odsávať teplo z horúcej strany článku, a tie bude určite počuť).krija napísal:
-
cORP.
Addict
hlucnost za ten vykon by som kludne obetoval len jedine co by som neobetoval su tie peniaze
zial som student a mam aj ine zaujmy ako pc, priznavam ze pc je z casti moj zivot ale ja to povazujem za konicek moj zivot je priatelka takze treba vrazat inam ale kazdopadne mat tuto vga doma tak mi aj slza mozno ide pretoze moja 5600 je vykonom uz davno za horizontom 
-
fikus-kukis
Guru wannabe
Rozoberalo sa to tu mnohokrát, že zbernice AGP 8x a PCIe sú mnohonásobne naddimenzované a teda žiadna grafika nie je schopná využiť potenciál naplno.pishta napísal:kto chce vysoky vykon ma daaaaavnooo PCIe
Výhoda PCIe je jej výskyt na modernejších čipových sadách základných dosiek a spravidla lacnejšia cena prevedenia grafickej karty v PCIe ako v AGP 8x (trúfam si povedať, že výrobcovia grafických kariet to takto vedome usmerňujú).
PCIe asi má lepšie riešenie napájanie karty, ale nie som si istý.
-
krija
VIP
tak teraz si uz mozes byt isty:fikus-kukis napísal:PCIe asi má lepšie riešenie napájanie karty, ale nie som si istý.
-
pishta
Light Professional
Som to myslel tak ze ked chces vysoky vykon tak davno nemas AGP,pretoze ked mas napr. Core 2 Dou tak AGP asi nemas aj ked jedna doska tusim ma aj AGP a podporu C2D ale 99.9% ludi co ma C2D nemaju AGP ale PCIe,proste ze kto ma lepsie PC nema vacsinov AGP,max. AGP zostavy maju tak athlon 3500fikus-kukis napísal:Rozoberalo sa to tu mnohokrát, že zbernice AGP 8x a PCIe sú mnohonásobne naddimenzované a teda žiadna grafika nie je schopná využiť potenciál naplno.
Výhoda PCIe je jej výskyt na modernejších čipových sadách základných dosiek a spravidla lacnejšia cena prevedenia grafickej karty v PCIe ako v AGP 8x (trúfam si povedať, že výrobcovia grafických kariet to takto vedome usmerňujú).
PCIe asi má lepšie riešenie napájanie karty, ale nie som si istý.
-
Armageddon
Light Star
-
Armageddon
Light Star