viesco ani nie dlho ... tak 1.5 roka ... ale fotak by mohol byt aj lepsi je to iba kompakt Panasonic DMC FX-8 ... Ale uvazujem nad Canonom 350D.Danny_Vin napísal:Hmmm.... Ako dlho sa tomu uz venujes. dovolim si povedat, ze tu mas jedny z najlepsich fotiek
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
JurijRubanov
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
-
Stenky
Professional
www.vargar.sk -> galeria -> other -> lukasove fotos
kamos je fotograf tak sem tam blbneme v atelieri, tot jeho prace
kamos je fotograf tak sem tam blbneme v atelieri, tot jeho prace
-
JurijRubanov
Light Star
-
dudinko
Light Professional
Co je to RAW-ko? Mam Panasonic DMC-FX3 ma ho tento fotak?jin napísal:To je ten problém. Občas zabudnem nastavit RAW-ko, mimochodom väčšinou na fotkách kde by ho bolo fakt treba a potom sú aj keď ako pekné akuráttak na dve veci![]()
Inak s tým rawkom sa dajú robiť fakt bobma veci. Ľutujem tých, ktorí ho nemajú...
-
JurijRubanov
Light Star
Bohužiaľ ho tvoja mašina nemá. Panasonic nedával okrem najvyššej rady RAW do žiadneho svojho fotoaparátu. Z tých novších ho majú FZ-30, FZ-50, L-1 (u DSLR je to samorejmosť), LX-1, LX-2. V podstate sú to foťáky vyššej triedy, ktoré majú plne manuálny režim. Najnovšie pribudol k RAW foťákom od Panasonicu aj FZ-8, ktorý sa však u nás ešte kúpiť nedá. (Bolo na čase. Veľmi sa čudujem, že do FZ-7 RAWko nedali. Preto som ho pri výbere foťáku vyradil hneď v prvom kole).dudinko napísal:Co je to RAW-ko? Mam Panasonic DMC-FX3 ma ho tento fotak?
-
JurijRubanov
Light Star

Po dlhom čase pekné počasie, tak som si pofotil nejaké veci (v podstate hlavne len toto).
Má niekto skúsenosti s fotením nočnej oblohy? Lebo akurát som to skúšal a všetky expozície dlhšie ako 3-5 sekúnd boli rozmazané, čo je spôsobené pravdepodobne zemskou rotáciou. Prešiel som teda na vyššiu citlivosť, no tam som narazil na problém so šumom.Ako sa dá odfotiť pekná nočná obloha? U mňa bude problém asi aj v tom, že v okolí je veľa svetelných zdrojov.
-
JurijRubanov
Light Star
-
pinacolada
Guru wannabe
-
jin
VIP
miki690: Road to Nowhere - Pekné, no mal si radšej dať na symetriu - tj. čiary mali byť v strede snímku. A aj stĺpy na ľavej strane na mňa pôsobia rušivo...
Vihorlat - ...taká normálne fotka...
Skala - Jedna z najkrajších, čo sa ti podarili. Pekne zachytený pohyb vody v kombinácii s nehybným kameňom. Drobné nedostatky sú v prostredí: rušivo pôsobia konáre v ľavom dolnom rohu.
Waterfall - Vydarený snímok, troška škoda šikmého záberu, pokiaľ by nebolo podložie šikmé, voda by tvorila efekt gejzíru. No ak bol zámer poukázať na to, že je to vodopád skôr by som fotil z profilu. /aj keď to asi nebolo možné/
Rocks - Mohlo to byt vydarene, ale fotak ti to prekazil expozicnym prepalom na rozmedzí skál a neba. A je tam fakt veľká aberácia. Všetko kvôli foťáku...
Root: Podobne ako Vihorlat
Bee: Škoda toho tieňu vpravo a chcelo by to aj lepšie makro. Ale ten foťák..no jo...
Parazit: Opäť kompozícia posunutá doprava - začínam mať dojem že je to zámer - no a zasa tá aberácia....
Forest: prípad Vihorlat + aberácia + neostré vľavo hore + odraz slnka
Tree1: Najvydarenejšia fotka
, ale zabi ma, mne vadí ten posun 
Bleduľa Jarná - Pekné
Morské oko - veeľmi pekné
Vihorlat - ...taká normálne fotka...
Skala - Jedna z najkrajších, čo sa ti podarili. Pekne zachytený pohyb vody v kombinácii s nehybným kameňom. Drobné nedostatky sú v prostredí: rušivo pôsobia konáre v ľavom dolnom rohu.
Waterfall - Vydarený snímok, troška škoda šikmého záberu, pokiaľ by nebolo podložie šikmé, voda by tvorila efekt gejzíru. No ak bol zámer poukázať na to, že je to vodopád skôr by som fotil z profilu. /aj keď to asi nebolo možné/
Rocks - Mohlo to byt vydarene, ale fotak ti to prekazil expozicnym prepalom na rozmedzí skál a neba. A je tam fakt veľká aberácia. Všetko kvôli foťáku...
Root: Podobne ako Vihorlat
Bee: Škoda toho tieňu vpravo a chcelo by to aj lepšie makro. Ale ten foťák..no jo...
Parazit: Opäť kompozícia posunutá doprava - začínam mať dojem že je to zámer - no a zasa tá aberácia....
Forest: prípad Vihorlat + aberácia + neostré vľavo hore + odraz slnka
Tree1: Najvydarenejšia fotka
Bleduľa Jarná - Pekné
-
miki690
Medium Professional
No to povodne mala byt symetriajin napísal:miki690: Road to Nowhere - Pekné, no mal si radšej dať na symetriu - tj. čiary mali byť v strede snímku. A aj stĺpy na ľavej strane na mňa pôsobia rušivo...
No tie hlupe konare... som sa k nim nemohol dostatjin napísal:Skala - Jedna z najkrajších, čo sa ti podarili. Pekne zachytený pohyb vody v kombinácii s nehybným kameňom. Drobné nedostatky sú v prostredí: rušivo pôsobia konáre v ľavom dolnom rohu.
No to bolo na nejakej priehrade na potoku a z profilu sa to sice dalo, ale bolo tam malo svetla a fotak nedokazal dobre zaostritjin napísal:Waterfall - Vydarený snímok, troška škoda šikmého záberu, pokiaľ by nebolo podložie šikmé, voda by tvorila efekt gejzíru. No ak bol zámer poukázať na to, že je to vodopád skôr by som fotil z profilu. /aj keď to asi nebolo možné/
No to boli zase tie vcely ... bolo ich tam olno ... ten tien je totiz moj, ale bal som sa posunut, lebo presne na lavo odomna vyliezali zo zeme ... a to makro - keby som sa mohol viac priblizit ku tej vcele tak by to bolo lepise, ale myslim ze menej ako 10 cm by uz bolo narusenie osobneho priestoru a naslesoval by utok .. a ked som fotil o zoomom tam to zasa nedokazalo zaostritjin napísal:Bee: Škoda toho tieňu vpravo a chcelo by to aj lepšie makro. Ale ten foťák..no jo...
nebol to zamer ... triasli sa mi rukyjin napísal: Parazit: Opäť kompozícia posunutá doprava - začínam mať dojem že je to zámer - no a zasa tá aberácia....
No praveze tu bol ten posun umyselny ...jin napísal:Tree1: Najvydarenejšia fotka, ale zabi ma, mne vadí ten posun
![]()
- Dikijin napísal:Bleduľa Jarná - Pekné![]()
A dikes za komentare K+
-
Shark NX
Addict
ja som robil par x z mojim Kodakom DX4530 5Mpix fotky oblohy .... oneskorena uzavierka 4s ... a ziadne rozmazanie ... sice som to fotil ked bolo -12C minuly rok v polsku o 2:30 ... a bola prenadherne cista obloha ...
Ale ak byvas niekde vo velkom meste tak sprav asi 1h po zapade slnka foku z oneskorenou uzavierkou ... ta fotka bola rozmazanan jako keby som drgal do stativu ...
Cize nocnu oblohu fot co najneskor v noci aby si mal co najmensie rozdiely teplot medzi atmosferickymi vrstvami