reklamacia HP Pavilion dv6016ea kupeny v nemecku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Logan22
Light Expert
Light Expert

reklamacia HP Pavilion dv6016ea kupeny v nemecku

Príspevok od používateľa Logan22 »

Ciao potrebujem pomoc nema niekto skusenosti s reklamaciou notebooku znacky HP na slovensku (kupoval som ho v Nemecku) mam ho pol roka.. a teraz sa odvaril.. len sa restartuje ani system nenabehne proste nic..myslim ze je bios zly. THX
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

skocis do prveho autorizovaneho servisu [od kial si?] a mas po probleme. Odvaril sa? Co si s nim robil? Si ho polozil na makku podlozku, zacpal fan grill a uz posiel co? :)....napis mesto a poriesime.
Logan22
Light Expert
Light Expert

Som updatoval bios... z ich stranky a od vtedy zacal robit blbosti.. a som teraz nevedel ze ci mi ho tu zreklamuju ked som ho kupil v Nemecku. BTW som z Partizanskeho.. :). ale nie je problem do Bratislavi poslat :D . Len fakt dufam ze mi ho zreklamuju ...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a ako presne si menil BiOS? HPcka su totalne haklive na zmenu biosu vyslovene LEN v DOSe [pseudo dose aspon]. Tzn. ze ked preflashujes BiOS nejakou windowsackou utilitkou vo windoozach tak poputuje do hajan notebook [ja som takto jeden odpravil :), ale potom sa ho podarilo vzkriesit]. Cize ak si postupoval podla navodu tak by to malo byt vsetko ok, nuz, inac smiem vediet naco si updatoval BiOS? Nieco nefungovalo?
Logan22
Light Expert
Light Expert

Bios(preflasuje sa vo windowse).. ten co mali na stranke..som si len akutalizoval spolu s ostatnymi ovladacmi co boli nove. A ako nie som si isty ci to je skutocne biosom... ale predpokladam ze by to on mohol robit a ked sa tak sprava notebook ze zapnem zasvieti, chvilku svieti (lcd sa nerozsvieti..) potom sa vypne a znova zapne a tak stale dookola.. ja len dufam ze mi ho v Bratislave zoberu a opravia.. mam ho len pol roka a zaruka nan je 2 roky aspon tam dola na notebooku je ta nalepka. Fakura je po nemecky.. tak ma prosim niekto ubezpecte ze mi ho tu do servisu zoberu a opravia v ramci zaruky.. !!! pls.. lebo ma slahne o zem.. :(.
Logan22
Light Expert
Light Expert

Tak sa mi vcera vecer podarilo dakym sposobom rozbehnut. hodil som tam stary bios.. aj aj tak to robi..:(. takze asi len ten servis
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pozri ked podporuje taka shitna firma ako acer medzinarodny servis v krajinach kde maju zastupenie, nevidim dovod preco by to nepodporovalo HP. Toto je jeden z dovodov preco HPcka stoja o 20-40% viacej v tej istej konfiguracii ako ostatne znacky - podpora. Cize im ho tam kludne zanes.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

uplink napísal:pozri ked podporuje taka shitna firma ako acer medzinarodny servis v krajinach kde maju zastupenie, nevidim dovod preco by to nepodporovalo HP. Toto je jeden z dovodov preco HPcka stoja o 20-40% viacej v tej istej konfiguracii ako ostatne znacky - podpora. Cize im ho tam kludne zanes.
Acer ma servis najblizsie v Brne :) Inak na HP skus Swiss, su sikovni a ochotni. Ak je to v zaruke, tak ti to opravia aj tu.

//uplink: nj s. ale Brno neni Slovensko :/...
Logan22
Light Expert
Light Expert

Dakujem vsetkym skusim ten Swiss :) dam vediet ako to dopadlo.
Logan22
Light Expert
Light Expert

Tak napisal som e-mail do Swissu a prisla mi takato odpoved:
"Dobry den,

zial zarucne opravy notebokov pavilion sa na uzemi SR nevykonavaju, obratit sa mozete na zberne miesta v Rakusku alebo Nemecku.

S pozdravom

M. Miklo"

Co teraz? len poslat notebook do Nemecka ?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ano, alebo si zaplatit opravu mimo zaruky, co je ale pri niektorych vadach nemozne.
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ahaaaa, Miklo :) Saq ja som tam vareny peceny. Sakra, to bude asi tym, ze sa tu tie Paviliony az teraz zacali predavat :( Ale ostatne HPcka (import) ti tu opravia, ak je v zaruke :/
Tak toto zamrzi ...
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

v BA je pobocka S&T je to autorizovany servis pre HP opravujeme aj zarucne opravy ktore su z EU jediny problem je s dovozom z Azie ale to nie je nastastie tvoj pripad ... skoc do S&T tam ti ho opravia ;)
http://www.snt.sk/Content.Node/z-misc/k ... ontakt.php
Logan22
Light Expert
Light Expert

Skusim ten S&T . Inak ako ked nemam nic k USB pripojene tak slape normal.. akonahle tam nieco pripojim.. tak to ide taku pol hodinku a potom zamrzne a robi to blbosti.. :(. Zatial Dakujem..
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

Logan22 napísal:Skusim ten S&T . Inak ako ked nemam nic k USB pripojene tak slape normal.. akonahle tam nieco pripojim.. tak to ide taku pol hodinku a potom zamrzne a robi to blbosti.. :(. Zatial Dakujem..
popises im svoj problem a oni to budu testovat ci sa ta zavada prejavi a co ju sposobuje a potom na zaklade zisteni opravia aby vsetko slapalo ako ma ;)
Logan22
Light Expert
Light Expert

Tak dnes mi prisiel e-mail s S&T :
DOBRY DEN,
TAKETO ZARIADENIA NESERVISUJEME.
MUSITE SA OBRATIT NA PREDAVAJUCEHO.
TAKA JE POLITIKA HP.
KUBINSKY

precooo.. fnuk.. dpc. posielat to do nemecka sa mi moc nechce..
Logan22
Light Expert
Light Expert

Tak.. som tu dhlsie nebol. za ten cas som ho zreklamoval 2x ( v prvom pripade MB odpalena, v druhom ako to prislo zo servisu notebook vyzeral zalostne.. este daco aj s pod klavesnice trcalo.. tak to vydrzalo mesiac potom odisla web camera..) No a teraz sa to tvari ze wifi karta tam akoze neexistuje.. (pojdem este reinstall tak uvidim co s tym) .

A dostavame sa k problemu.. Toto by bola us 3 reklamacia (tak mi raz zapotili ze by sa mi notebokou musel mat 4x rozne veci pokazene alebo 3x ta ista vec.. co je podla mna blbost. No ja myslim ze ked to us 3x reklamujem mam pravo na vymenu..).

Tak este taka malickost vymenia my ten notebook za druhy ked o to poziadam..(kupovany v nemecku . v SK na reklamacii 2x). Ako v servise sa vyjadril tak ako som pisal..tak si myslim ze asi hej.

No a v skratke : - ako je to s reklamaciu po 3x ci mam pravo na vymenu tovaru.

ok zatial dakujeem.. ;-).

BTW.. Servis my spravili v Datalane v BA
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Tovar ti vymenia presne podla podmienok ako spomenuli. 4x rozna zalezitost, 3x zhodna zalezitost. Este daco pokaz a mas to vo vrecku :D
Logan22
Light Expert
Light Expert

hh.. no sak do buduceho roka do septembra mam zaruku.. :D tak to sa mozno stihne do tedy :D
Logan22
Light Expert
Light Expert

Tak notebok je us opraveny v servise a som sa pytal na vymenu tak dostal som krasnu odpoved ze :

"Dobry den,

kedze zariadenie nebolo kupovane na Slovensku, nevztahuje sa na Vas obciansky zakonnik SR."

Heh toto je ako 3x pokazene a opravene.. ja mam nervy.. lebo si kupite HP a ono je to riadny shit. A este sa budu vseci vyhovarat.. a tomam celosvetovu zaruku .. ja us neviem... poradte dacoo.. ako im to tam vyhovorit nech to zameniaaa..

THX
Napísať odpoveď