koaxial
-
spider-wifi
Light Expert
Re: koaxial
zalezi od viacerych faktorov a to:brian006 napísal:kolko metrov moze mat maximalne koaxial od anteny do access pointu?
1. aku silnu mas antenu
2. aky je velky signal, kt ces prijmat
3. aky pouzijes kvalitny kabel
4. aky vykon ma APcko
momentalne mam cca 7m koaxialu RG-58(utlm 0,79dB/m pri 2,4GHz, cca 12Sk/m) a ide OK. Mal som aj 17m ale to ani neslo ako slo, na vedsie vzdialenosti treba lepsi kabel napr H125, kt ma utlm 0,35dB/m ale je 75ohmovy co vsak nevadi lebo na spojoch 50-75ohm je len utlm 0,2dB takze pohoda do 20m. Ostatne kable su prilis drahe a maju nanic pomer cena/utlm
lenze ty mas teraz na mysli obycany koaxial pre kablovku, kablovy internet - chello? zee?Šu-Do napísal:no kamarat ma az 10 metrovy ten kabel... a na signale absolutne nestraca... ja mozem mta takych 10 metrov tiez ked vezmem to ze ide z obyvacky popodkachlicky cez spalnu ku mne do izby + je ece nieco z neho namotaneho... a pohoda... ziadny problem... a je to obycajny koaxial s obycajnymi koncovkami
no to viem ale ved aj koaxial je na ethernet omg..a kvoli tomu mi da daaki ko*ot dole karmu..no osikam vase detske sposoby je***snake2 napísal:ty si uplne mimo ...
je to kabel napr medzi AP a antenou
a dajte mi aj minus 5000 osikam nejaku karmu hlupu ko*ot bo kazdy si to dava ako mu pride
demencia !
prepacte za OT, ale nechajte to tu na vystrahu ze co sa robi
by som dal het celu lacnu karmu
// a medzi KOAXIALOM a UTP je rozdiel ten, ze UTP > unshieleded twisted pairs (kabliky zapletene do seba, 4 pary) a koax ma len jeden vodic + nejake ochrany a izolacie a este v max dlzke samozrejme, sa mi zda ze u koax je to kusa viacej (pri lane 900m !!!-tak pisali na ciscu taze neobvinovat ma:D )
utp 100m myslim
10BASE5 = hrubý koax (thick coax)
10BASE2 = tenký koax (thin
------------------------------------------------------
Tenký koaxiál (thin coax) : priemer 5mm, max rýchlosť: 10Mb/s, max vzdialenosť: 925m, 185 m/segment
max 30 uzlov/segment
Hrubý koaxiál (thick coax)
priemer 10mm
max rýchlosť: 10Mb/s
max vzdialenosť: 2500m, 500 m/segment
Max 100 uzlov/segment
-------------------------------------------------------
a co xces ako vediet ?
10BASE2 = tenký koax (thin
------------------------------------------------------
Tenký koaxiál (thin coax) : priemer 5mm, max rýchlosť: 10Mb/s, max vzdialenosť: 925m, 185 m/segment
max 30 uzlov/segment
Hrubý koaxiál (thick coax)
priemer 10mm
max rýchlosť: 10Mb/s
max vzdialenosť: 2500m, 500 m/segment
Max 100 uzlov/segment
-------------------------------------------------------
a co xces ako vediet ?
-
vikki
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
konexialny kabel
10-BASE-5 ThickEthernet
žlty tucny konexialny kabel
ma max dlzku 500m ale kazdých 100m musis pouzit opakovac (Repeater) lebo po 100m mas taky slaby sigan ze by si snim nic neporobil.
ma max dlzku 500m ale kazdých 100m musis pouzit opakovac (Repeater) lebo po 100m mas taky slaby sigan ze by si snim nic neporobil.
Re: konexialny kabel
nabuduce si precitaj prvy post temy kam pises, aby si nebol offtopic tak ako teraz, bavime sa tu o inom koaxiale ako ty pisesvikki napísal:10-BASE-5 ThickEthernet