DOSTAVBA MO34
-
canopus
Addict
- Kontaktovať používateľa:
DOSTAVBA MO34
http://www.bleskovky.sk/cl/7/142962/Fic ... u-Mochovce
Tak a konecne je to tu,chvalabohu
Tak a konecne je to tu,chvalabohu
-
JurijRubanov
Light Star
Nikde som sa v tom článku nedočítal, či 3. a 4. blok pokryje nedostatok energie, ktorý nastane po kompletnom vyradení Jaslovských Bohuníc. A aj ked sa Greenpeacu nepáči jadrová energia, v súčasnosti je to asi jediné možné riešenie. Aj keď si už živo dokážem predstaviť tie protesty "zelených", ktoré budú sprevádzať dobudovávanie Mochoviec.
Páči sa mi iniciatíva zelených, ale myslím si, že tu je neopodstatnená. Kŕmia sa na mŕtvej koristi. Odstaví sa jedna elektráreň, miesto nej spustí druhá. Nič sa nezmení, akurát zníži riziko katastrofy obnovením zastaralého. Keby sa radšej naši ochranári snažili niečo urobiť s našími zdevastovanými tatrami - tam treba tlačiť na vládu. Nechcem týmto kydať na ich iniciatívu, ale len poukázať na nezmyselnosť ich snahy.
-
okonenipica
Zablokovaný
a preco sa jaslovske budu rusit ? ((prepac ak to je vysvetlene niekde na nete, chcem to pocut od clovekaJurijRubanov napísal:Nikde som sa v tom článku nedočítal, či 3. a 4. blok pokryje nedostatok energie, ktorý nastane po kompletnom vyradení Jaslovských Bohuníc. A aj ked sa Greenpeacu nepáči jadrová energia, v súčasnosti je to asi jediné možné riešenie. Aj keď si už živo dokážem predstaviť tie protesty "zelených", ktoré budú sprevádzať dobudovávanie Mochoviec.
-
JurijRubanov
Light Star
Pretože "nevyhovuje" podmienkam EÚ a Slovensko sa počas prístupových rokovaní zaviazalo túto elektráreň odstaviť, ževraj kvôli bezpečnosti. No pravdepodobne, teda skôr určite, za tým stáli lobistické skupiny.okonenipica napísal:a preco sa jaslovske budu rusit ? ((prepac ak to je vysvetlene niekde na nete, chcem to pocut od cloveka))
no ona bola v minulosti poruchova takze aj kvoli tomu ale aj kvoli zastaralosti...JurijRubanov napísal:Pretože "nevyhovuje" podmienkam EÚ a Slovensko sa počas prístupových rokovaní zaviazalo túto elektráreň odstaviť, ževraj kvôli bezpečnosti. No pravdepodobne, teda skôr určite, za tým stáli lobistické skupiny.
-
JurijRubanov
Light Star
Hmmm podľa mňa by tých jadrových elektrární zas tak veľa robiť nemali, predstavujú podľa mňa v podstate dosť veľkú hrozbu, alebo terč teroristov...keď to zoberieme z druhej stránky znečisťujú prostredie v pomere s vyrobenou energiou oveľa menej než klasické elektrárne...aj tak nie som ich zástanca....jadrové sux 
Fúziová elektráreň? O tom som ešte nepočul....na akom principe to ma fungovat?JurijRubanov napísal:Už sa nemôžem dočkať testovacieho spustenia fúziovej elektrárne vo Švajčiarku, malo by sa tak stať niekedy koncom dekády. Neobmedzená a čistá energia. To bude krása. A hlavne bezpečná.
ked uz tak fuznom, a v pokusnom reaktore vo Francuzsku ako spolocnom projekte EU, USA, Jap atd:)JurijRubanov napísal:Už sa nemôžem dočkať testovacieho spustenia fúziovej elektrárne vo Švajčiarku, malo by sa tak stať niekedy koncom dekády. Neobmedzená a čistá energia. To bude krása. A hlavne bezpečná.
http://nemsak.blog.sme.sk/c/3044/Fuzny-reaktor.html
to je jasne, za vsetkym su prachy... podla mna do buducnosti je jedina sanca vsetko na elektrinu, teda otazka ako jej zabezpecit dostatok(jeden vyskum co som cital hovoril, ze v roku 2100 bude treba 8500! krat viac elektriny ako dnes). Fuzny reaktor by to riesil, je to cista energia, surovin je dostatok, rovnako ani rizika explozie, znecistenia nie su velke.
-
JurijRubanov
Light Star
Prepáčte za moje chybičky, no aj tak by ma zaujímala jedna vec:
Keď budú ľudia stále zvyšovať spotrebu energie, budú ju musieť stále vyrábať. Ale každá výroba so sebou nesie aj produkciu tepla [žiadne perpetuum mobile neexistuje]. Nemôže sa stať, že kvôli zvyšujúcej sa spotrebe enrgie sa bude zvyšovať aj teplota planéty? [Aj keď vzhľadom ku globálnemu oteplovaniu to je asi bezpredmetné]
Keď budú ľudia stále zvyšovať spotrebu energie, budú ju musieť stále vyrábať. Ale každá výroba so sebou nesie aj produkciu tepla [žiadne perpetuum mobile neexistuje]. Nemôže sa stať, že kvôli zvyšujúcej sa spotrebe enrgie sa bude zvyšovať aj teplota planéty? [Aj keď vzhľadom ku globálnemu oteplovaniu to je asi bezpredmetné]
-
JurijRubanov
Light Star
Myslím, že máš pravdu, mať kladný vzťah k atómovým elektrárňam je ako mať kladný vzťah k jadrovým zbraniam. Narozdiel od zbraní, energia je pre dnešný svet nevyhnutná a zbrane nie. A práve toto nevedia politici pochopiť.bocian napísal:kua to si tu nemozem ani vlastny nazor napisat ? hned mi karmu stahnu traja ludiasux
chore toto cele
ano, plati, ta energia sa niekde ukaze... ale vzhladom na velkost celeho systemu (Zem, vesmir) je velkost energie vyprodukovanej ludmi malicka. niekde som cital, kolko energia dopadne na Zem zo Slnka za minutu, bolo to obrovske cislo(uz neviem presne ake).JurijRubanov napísal:Keď budú ľudia stále zvyšovať spotrebu energie, budú ju musieť stále vyrábať. Ale každá výroba so sebou nesie aj produkciu tepla...
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
keby si chcel niekto nieco precitat o fuznych reaktoroch tak potom skuste tu: http://www.21stoleti.cz/search.php?rste ... mit=Hledej je to v takej popularno-vedeckej forme, inak skus na googli TOKAMAK
Dostavba?
Jedno si neviem vysvetliť, keď chcejú dostavať Mochovce tak nech neberu do spolku ENEL veď keď sa na predstavitelov ENELU pozriete ako by ste videli Dona Coreoneho. Nechápem prečo sa dať z mafijou do spolku keď ENEL aj Dzuridovou rablobadou okradol Slovenko o miliardy. Nedali by sa investície ktoré chcejú dať do dostavby použiť efektivnejšie? Rozdať majetok ktorý budovali naší otcovia, tak tý ktorý to rozdali, ak by na Slovensku platil zákon! Tak by mali sedieť v Leopoldove podľa mňa by bolo lepšie v Ilave.